buterfly5 17.07.05, 15:46 witam, mam ochotę kupić auto sprowadzone z Niemiec. Proszę o informację gdzie załatwię wszystkie niezbędne formalności przy rejstracji, ile to trwa i ile kosztuje. Z góry dziękuje za pomoc:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
wilk.uszatek Re: auto sprowadzone!!! 18.07.05, 10:09 Wie wielu ale nikomu sie nie chce pisac, bo to juz było wiele razy wałkowane. Ale co tam, prosze raz jeszce: 1. Przeglad techniczny - 160 zł - Okregowa Stacja Kontroli Pojszdow 2. Akcyza - 65% ceny wpisanej na fakturze - Urzad Celny 3. Urzad Skarbowy - 160 zł - zaswiadczenie, ze nie podlega oplacie VAT - skandal 4. rejestracja w urzedzie miasta lub starostwie powiatowym - ok.700 zł + ubezpieczenie OC Link Zgłoś
kocibrzuch Re: auto sprowadzone!!! 18.07.05, 11:53 Ja też dziękuję, właśnie szukałem informacji. Papiery, jak rozumiem, trzeba prztłumaczyć jeszcze wczesniej? Link Zgłoś
wilk.uszatek Re: auto sprowadzone!!! 18.07.05, 13:24 No fakt. Zapomnialem o tlumaczeniu. Z niemieckiego tlumaczylem jedynie wymeldowanie pojazdu (taki zielony świstek)i umowę (o ile nie jest dwujęzyczna). Koszt tlumaczenia to 30 zł za stronę A4 Link Zgłoś