Dodaj do ulubionych

Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki !

22.07.05, 16:38
Informuję i objaśniam drogich przyjezdnych kierowców, którzy prawo jazdy
kupili za dostawy zwierząt rzeźnych, że w Polsce, w szczególności w
Warszawie, obowiązuje ruch prawostronny i chamstwem jest jazda 50 km/h lewym
pasem Wisłostrady, Trasy Toruńskiej, Siekierkowskiej i innych tras o kilku
pasach ruchu.Zatem nie dziw się, buraczku-wieśniaczku, że kierowcy trąbią na
ciebie, pomyśl trochę i zjedź na prawo, jeśli ci się nie śpieszy, a życie
stanie się piękniejsze.
Obserwuj wątek
    • niki27 Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 22.07.05, 16:49
      Urodziłem się w Warszawie, tu też pracuję. W dowodzie mam zameldowanie w
      lubelskiem, lubelskie mam też blachy na samochodzie. Przez takie posty jak w/w
      wstydze się za moje miejsce urodzenia.
      • literka_m Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 22.07.05, 16:53
        List pisze z Niemiec i powiem krotko, w miescie nikt nie jezdzi wg zasad szybcy
        po lewo, wolni po prawo bo w miescie wszyscy jada 50km/h. To czy jada po lewo,
        czy po prawo, uzaleznione jest od tego, gdzie skreca na nastepnym skrzyzowaniu,
        lub gdzie prowadzi pas po ktorym jada. Ale ja rozumiem, w Polsce autostrad jak
        na lekarstwo i jak juz szczeniactwo auto dopadnie, to chce smigac ponad 100 bo
        przeciez mozna a radarow jeszcze malo.
        • szczurwa Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 22.07.05, 17:06
          Z kolei we Włoszech nie jeździ się jak w Niemczech i tak można w
          nieskończoność. Warszawa ma swoją specyfikę na drodze i albo się przystosujesz,
          albo...lepiej odstaw to dwudziestoletnie cacko na parking i kup bilet na
          autobus.
          • zgryzliwy1 Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 22.07.05, 17:14
            szczurwa napisała:

> Warszawa ma swoją specyfikę na drodze i albo się przystosujesz,
            > albo...

tak samo jak Kozie Wolki ,tez maja "swoją specyfikę na drodze"

• dark13 Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 22.07.05, 17:28
            szczurwa napisała:

> Z kolei we Włoszech nie jeździ się jak w Niemczech i tak można w
            > nieskończoność. Warszawa ma swoją specyfikę na drodze i albo się
            przystosujesz,
            >
            > albo...lepiej odstaw to dwudziestoletnie cacko na parking i kup bilet na
            > autobus.
            rownie dobrze swoja specyfike moga miec przyjezdni ; w warszawie jezdzimy
            prawym pasem kto sie nie dostosuje niech jezdzi tramwajami.
            wymaga czasu az u nas zmieni sie sposob myslenia na drogach ,tez jestem
            przeciwnikiem bezuzasadnionego blokowania lewego pasa ale takie hasla chyba
            niewiele zmienia ,i nie mysl ze jesli jestes z warszawy to jestes kims bardziej
            wyjatkowym
            pozd -wiesniak nie z warszawy
            • szczurwa Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 01:24
              Miałem na myśli tych, którzy nie szanują popartego wieloletnim doświadczeniem
              rytmu ruchu drogowego w Warszawie. W tym przypadku nawet urodzony na obszarze
              miasta Warszawy delikwent może być "wieśniakiem". Pochodzenie nie ma tu nic do
              rzeczy, choć niektórzy dowodzą swym postępowaniem, że niezbyt daleko odjechali
              od "pól i lasów szerokich".
              • pocieszne Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 01:56
                szczurwa napisała:

> Miałem na myśli tych, którzy nie szanują popartego wieloletnim doświadczeniem
                > rytmu ruchu drogowego w Warszawie.

o w morde !!!
              • zima0001 Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 10:25
                szczurwa napisała:
                > nie szanują popartego wieloletnim doświadczeniem
                > rytmu ruchu drogowego w Warszawie

Rany, co ty nie powiesz? Co za napuszony styl aspiranta do wielkomiejskosci
              • tencoszukawsieci Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 11:39
                szczurwa napisała:
                > rytmu ruchu drogowego w Warszawie.

Ciekawe jak ten wieloletni rytm zmieni się jak władze Warszawy zainstalują sieci fotoradarów ( te co planują). Coś mi sie zdaje że zniknie problem lewego pasa...
              • hrabia.mileyski Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 24.07.05, 11:15
                szczurwa napisała:

> rytmu ruchu drogowego w Warszawie

Przepraszam, ale to zdanie jest stylistycznym bełkotem.Kto ma to "wieloletnie
                doświadczenie"? Rytm?!
          • pmro Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 25.07.05, 13:08
            Witam!

Jadąc lewym pasem na Toruńskiej 100km/h jeśli zauważe zbliżający się pojazd w lusterku, zjadę na prawy pas i go puszcze. Zrobie to samo jeżeli zauważę że blisko jedzie - a zawsze wiem co się za mną dzieje.

Jeżeli natomiast zobacze zbliżająćy się pojazd którego światła mrugają żebym zjechał, zwolnie do 80.

Pozdrawiam

• kompletny_idiota Masz 200 procent racji 22.07.05, 17:25
          Ale Twoj i moj glos to jest wolanie na puszczy. Otacza nas morze prowincji
          umyslowej, z warszawskim meldunkiem w dowodzie.
          Jeszcze nigdy nie zdenerwowal mnie ktos tym ze jedzie wolniej ode mnie albo tym
          ze jedzie tym samym pasem co ja. Pozdrowienia.
    • nerudo Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 22.07.05, 22:35
      Domyślam się że ty jesteś tym burakiem co miga światłami i używa z odległości 1
      km. klaksonu..?
      • szczurwa Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 28.07.05, 23:07
        Nie myśl. To nie jest dla ciebie zajęcie.
    • zima0001 Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 00:12
      Oj szczurwa strasznym kmiotem jestes. Gdybys byl prawdziwym Warszawiakiem tobys
      sie z tym tak nie obnosil, nie ten styl, czuc od ciebie prostacki sznyt.
      Pozdrowienia z Ochoty dla przyjezdnych, brak pozdrowien dla szczurwy.
      • szczurwa Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 01:21
        Wieśniakiem jest każdy, kto łamie utarte zwyczaje w ruchu. Na przykład, nie
        przymierzajac - ty. Miejsce urodzenia o niczym nie świadczy, nie widzę różnicy
        międzymieszkańcami np. jelonek a Kielc. I to i to pierwsze pokolenie, które
        siada na kiblu i nie dmucha na żarówkę. Nie wiem, kto siedzi w środku
        blokującego ruch szrota, numery o niczym nie świadczą. O moim pochodzeniu nie
        ma co się tu rozwodzić, jak imć Zagłoba mawiał - ze składni wypowiedzi wnoszę,
        że z ciebie taki warszawiak, jak z komunisty uczciwy człowiek.
        • literka_m Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 08:42
          > Wieśniakiem jest każdy, kto łamie utarte zwyczaje w ruchu.

Utarte zwyczaje, to sa te jak wszyscy jezdza po drogach, czy te ktore narzuca
          KD ? No bo jesli te ktore sa na drogach, to wiekszosc jezdzi jak chce, takze
          lewym pasem. Natomist jesli utartymi zwyczajami sa te, ktore narzuca KD, to w
          miescie jezdzi sie 50km/h , wiec nie masz potrzeby miec szybszego lewego pasa.
          Przy dalszej dyskusji wykaz mi brak logiki w powyzszym rozumowaniu.
        • zima0001 Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 10:20
          szczurwa napisała:
          > ze składni wypowiedzi wnoszę,...

Ekspert jezykowy? Wnosic to ty mozesz wegiel do komorki kmiotku.
          O twoim pochodzeniu faktycznie nie ma sie co rozwodzic, pasuje tu jak ulal
          powiedzenie: "dac kurze grzede, jeszcze wyzej siede".
          Zanadto dobrze znasz te problemy z bydlem rzeźnym, żarówkami, siadaniem na
          kiblu... Czyzby wspomnienia z rodzinnego domu?
          • szczurwa Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 21:11
            Z obserwacji procesu twojej asymilacji w mieście stołecznym. Zawiść
            prowincjonalna przez ciebie przemawia, burku.
            • zima0001 Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 24.07.05, 00:26
              Ciagle ujadasz kundelku? Moj pies dalby ci lekcje dobrych manier, tyle ze
              ciebie na to nie stac a on sie brzydzi plebsem.
              • szczurwa Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 24.07.05, 04:32
                Czas zatem, bys, burku, pobrał lekcje od własnego psa. Pamiętaj tylko, żebyś
                nie przesadził i nie został "obszczymurkiem".
                • zima0001 Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 24.07.05, 14:32
                  Uparty szczurwiasty kundel z ciebie. Jeszcze 100 lat temu bylbys cwiczony batem
                  a teraz zabierasz glos publicznie. Kaze cie wpisac na liste oczekujacych na
                  audiencje u mego psa, tylko kup garnitur i uzyj mydla po obrzadku trzody
                  chlewnej.
                  • szczurwa Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 25.07.05, 04:43
                    Musisz bardzo kochać swojego psa, burku, skoro bez przerwy o nim wspominasz.
                    Zrób mu lask.e, zamiast siedzieć tak bezproduktywnie przed klawiaturą. Uważaj
                    na toksoplazmozę.
                    • zima0001 Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 25.07.05, 09:21
                      szczurwa napisała:
                      > Zrób mu lask.e, zamiast siedzieć tak bezproduktywnie przed klawiaturą

A co idziesz na urlop? Nikt z rodziny cie nie zastapi?
                      • szczurwa Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 25.07.05, 21:25
                        W realu, burku, nie byłbyś taki pyskaty...
                        • mobile5 Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 25.07.05, 23:34
                          Szykuje się Gołota-Saleta bis. Dajcie ludzie głowom odpocząć.
    • dr.wina Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 08:48

... aa skund moma wiedzic , z ktúryj strúny je ta prowa strúna ?
      zrestom Gniady wie jok mo jechac,zawse bespiecnie do dom .!!!
    • szymizalogowany Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 13:48
      hehe sam widzisz ze nie przemowisz. Polacy maja nieposluszenstwo we krwi, od
      czasow liberum Veta kazdy mysli ze moze robic to co chce.

I dlatego w Warszawie jadac trasa siekierkowska czy lazienkowska mozna czesto
      spotkac na pustej jezdni malucha albo nyse jadaca 50kmh lewym pasem. I co? Nie
      podoba ci sie to wyprzedz prawa! Polak lepiej wie ze moze jechac ktoredy chce,
      jak bedzie chcial jechac pod prad sasiednia nitka jezdni to tez mu wolno! hehe
      • afrovenator Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 16:16
        Za to dla ciebie prosty człowieczku jazda z prędkością 100 km/h po mieście lewym
        pasem jest oznaką posłuszeństwa i postawą godną propagowania? Wnioskuję że od
        niedawna wyewoluowałeś do używania dwóch nóg i jest to niestety jedyny u ciebie
        symptom przynależności do gatunku homo_sapiens hehe.
        • szczurwa Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 21:13
          Wycieczka do zakamarków twojego umysłu byłaby wielce pouczająca, gdyby nie fakt,
          iż odbywa się w kompletnym mroku. To samo tyczy się niejakiego "zimy". Żyjcie i
          dajcie żyć innym, qtasy !
          • mobile5 Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 21:49
            szczurwa napisała:

> Wycieczka do zakamarków twojego umysłu byłaby wielce pouczająca, gdyby nie
            fakt
            > ,
            > iż odbywa się w kompletnym mroku.

W kółko to powtarzasz. Zapisałeś sobie?
            • szczurwa Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 23.07.05, 22:17
              Utrwaliło mi się w dyskusji z co poniektórymi interlokutorami. Niestety.
        • szymizalogowany Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 24.07.05, 10:59
          afrovenator napisał:

> Za to dla ciebie prosty człowieczku jazda z prędkością 100 km/h po mieście
          lewy
          > m
          > pasem jest oznaką posłuszeństwa i postawą godną propagowania? Wnioskuję że od
          > niedawna wyewoluowałeś do używania dwóch nóg i jest to niestety jedyny u
          ciebie
          > symptom przynależności do gatunku homo_sapiens hehe.

Tak tak jezdzij sobie dalej lewym pasem i blokuj go. Ja bede jednak tak jak do
          tej pory uciekal na pas prawy zawsze. Mam nadzieje ze spotkasz jakiegos
          nauczyciela ktory cie nauczy. W koncu on nic takiego nie robi, kazdy moze sobie
          jezdzic jak chce i gdzie chce to on sobie bedzie hamowal na lewym przed toba bo
          tak mu sie podoba.
        • krawiasty Mam pytanie 24.07.05, 18:10
          afrovenator napisał:

> Za to dla ciebie prosty człowieczku jazda z prędkością 100 km/h po mieście
          lewy
          > m
          > pasem jest oznaką posłuszeństwa i postawą godną propagowania?

Wolno wiedzieć, skąd Ty jesteś? Pytam, bo założyciel wątku pisał o trasach:
          łazienkowskiej, siekierkowskiej itp. a Ty piszesz o jezdzie po mieście. To
          nieporozumienie. Mam wrażenie, że nie wiesz, jak te trasy wyglądają. A jeśli
          wiesz, to uprawiasz demagogię. Dla mnie jazda po mieście jest... w mieście,
          czyli tam, gdzie chodzą piesi, są przejścia dla pieszych, duży ruch, ten skręca
          tu, a tamten tam, przystanki autobusowe itp. Ale trasy (łazienkowska,
          siekierkowska itp.), to wielopasmowe, bezkolizyjne arterie, tyle, że
          administracyjnie w granicach miasta. Nie ma tam skrzyżowań, wjazdy jak na
          autostradzie, na siekierkowskiej są nawet te dźwiękoszczelne ekrany.
          Sugerujesz, że powinnismy tam jezdzić jak po rynku w niedzielne przedpołudnie?
          Ja już kiedyś tu pytałem, dlaczego na siekierkowskiej jest ograniczenie do 70,
          a na drodze Warszawa-Sochaczew (tzw. trasa śmierci, po jednym pasie w każdą
          stronę, tiry i wyprzedzanie na trzeciego) ograniczenie do 90. Jakoś nikt
          logicznie nie potrafił tego uzasadnić...
      • szczurwa Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 25.07.05, 14:47
        Niestety. Wieś tańczy i śpiewa, szkoda, że nie u siebie.
    • klemens1 Obowiązuje ograniczenie prędkości wieśniaku 24.07.05, 18:08
      Jazda obojętnie którym pasem Trasy Łazienkowskiej z prędkością 60 km/h jest chamstwem.
      Nie dziw się zatem, że gdy jedziesz szybciej niż obowiązujące 50, inni starają się przyblokować cię, żebyś nie przekraczał dozwolonej prędkości.

To był taki przykład użycia podobnych argumentów w przeciwną stronę, dodam, że argumentów tak samo dobrych. Jeżeli więc masz pretensje do jadących wolniej lewym pasem (przy niezajętym prawym) to najpierw musisz wykazać większą szkodliwość "blokowania" (zajebisty tekst z tym blokowaniem) lewego pasa od przekraczania prędkości.
      W przeciwnym przypadku tego typu dyskusje będą zawsze w kategorii używania świateł w dzień czy opon zimowych - czyli każdy wie lepiej.
      • szymizalogowany Re: Obowiązuje ograniczenie prędkości wieśniaku 24.07.05, 18:15
        Trasy Łazienkowskiej z prędkością 60 km/h jest cha
        > mstwem.
        > Nie dziw się zatem, że gdy jedziesz szybciej niż obowiązujące 50

50? 60?

Na trasie lazienkowskiej to Ikarusy przegubowe na 408, 523, 525, 520 etc jada
        90 czasem jak te z silniiem Mana to i 100 kmh. Nieraz jechalem i stalem obok
        budki kierowcy i widzialem licznik.

A lewym pasemjak jest pusto i nie ma zadnego wszystkowiedzacego lewopasmowca to
        jeden za drugim jedzie 130-140.

Wiec przestan gadac o czystej teorii. Dopiero niezly wypadek bys spowodowal
        jakbys tam wjechal na lewy pas 50 kmh.
      • krawiasty Re: Obowiązuje ograniczenie prędkości wieśniaku 24.07.05, 18:17
        klemens1 napisał:

> Jazda obojętnie którym pasem Trasy Łazienkowskiej z prędkością 60 km/h jest
        cha
        > mstwem.

To tam jeżdżą prawie wyłącznie chamy. Rozumiem sarkastyczny ton Twojej
        wypowiedzi, ale tak czy owak, rzadko da sie spotkać na łazienkowskiej kogoś,
        kto jedzie 50. Wydaje mi się zresztą, że tam wolno szybciej, ale nie jestem
        pewien. Swoją drogą na ulicach Warszawy nie spotykam zbyt często kierowców
        jeżdżących z przepisową prędkością. Zwykle ludzie pomykają jednak duuużo
        szybciej.
        PS. Pisząc o "ulicach Warszawy" mówiłem raczej o Puławskiej niż Szpitalnej czy
        Żurawiej.
        • krawiasty A tak w ogóle... 24.07.05, 18:22
          ... to przypominam, bo widzę, że raz nie wystarczyło:

poznan.naszemiasto.pl/wydarzenia/205827.html
        • zima0001 Kolejny wieśniak-tym razem z Niemiec 24.07.05, 23:41
          krawiasty napisał:

> Swoją drogą na ulicach Warszawy nie spotykam zbyt często kierowców
          > jeżdżących z przepisową prędkością. Zwykle ludzie pomykają jednak duuużo
          > szybciej

A ja na przyklad nie dalej jak wczoraj w Al.Krakowskiej na wys. wiaduktu kolei
          radomskiej widzialem Merca ML z rejestracja niemiecka sunacego dostojnie 50km/h
          lewym pasem (3 pasy ruchu). Natomiast na srodkowym i na prawym rowniez nikt nie
          jechal ponizej 70. Dodam ze 500m wczesniej jak wol na jezdni wymalowane sa
          ograniczenia do 50. Widac biedak zbyt sie tym przejal, a poza tym nie
          znal "popartego wieloletnim doświadczeniem rytmu ruchu drogowego w Warszawie"
          (cokolwiek to ma znaczyc)
          • szczurwa Re: Kolejny wieśniak-tym razem z Niemiec 25.07.05, 04:48
            Jesteś smutny, jak prąć po stosunku. Wychowuj lepiej swojego kundla, burku,
            zamiast moralizować innych, wyiskaj go lepiej z pcheł, których niewątpliwie
            musiał od ciebie podłapać.
            • saltimbocca Re: Kolejny wieśniak-tym razem z Niemiec 25.07.05, 08:28
              chyba chodziło Ci o "prącie" a nie o tego "prącia".... Tak się mówi w
              Warszawie? Zaznaczam, że jeżdżę zgodnie z przepisami, czyli prawym pasem 50
              km/h:)
              • szczurwa Re: Kolejny wieśniak-tym razem z Niemiec 25.07.05, 14:44
                "Prąć" to właściwa forma wobec tego lemiesza od pługa. Tekst podłapany w
                trakcie obserwacji przeprowadzki nowych "warszawiaków" i wyładunku ziemniaków
                ze szrotwagena o numerach NOE. Piszę tak, aby chłopczyk zrozumiał, choć na
                chwilę uwolnił się od nieznośnego poczucia alienacji w wielkim mieście i poczuł
                się jak u siebie.
                • w_r_e_d_n_y Re: Kolejny wieśniak-tym razem z Niemiec 25.07.05, 15:01
                  szczurwa napisała:

> "Prąć" to właściwa forma wobec tego lemiesza od pługa. Tekst podłapany w
                  > trakcie obserwacji przeprowadzki nowych "warszawiaków" i wyładunku ziemniaków
                  > ze szrotwagena o numerach NOE. Piszę tak, aby chłopczyk zrozumiał, choć na
                  > chwilę uwolnił się od nieznośnego poczucia alienacji w wielkim mieście i
                  > poczuł się jak u siebie.

nawet belkotem intelektualnym nie mozna tego nazwac :-(
                • zima0001 Re: Kolejny wieśniak-tym razem z Niemiec 25.07.05, 19:38
                  szczurwa napisała:
                  > Tekst podłapany w trakcie obserwacji przeprowadzki nowych "warszawiaków" i
                  > wyładunku ziemniaków ze szrotwagena o numerach NOE.

Gratuluje podzielnosci uwagi. Nauka cennych slowek w trakcie noszenia worow.
                  50kg na plecach stymuluje twoja pamiec?
                  • nerudo Re: Kolejny wieśniak-tym razem z Niemiec 26.07.05, 18:16
                    ZASTANAWIA mnie jesdna rzecz.. skąd ci "rodowici" warszawiacy mają taki szeroki
                    potok słów na temat buraków, ziemniaków i marchewki.. czy dlatego że te buraki,
                    ziemniaki i marchewki jeszcze niedawno tu rosły.. więc była poprostu wiocha..
                    HE.. HE..
            • zima0001 Kolejny wieśniak-tym razem z ... 25.07.05, 09:52
              szczurwa napisała:
              > jak prąć po stosunku
              > pcheł, których musiał podłapać.

Uuuu, znowu 2 porazki milosnika ozdobnego stylu. Zwykla deklinacja, no i te
              gminne zwroty, ktorE gdzies podlapales.
              Nieustannie zadziwia mnie ta twoja znajomosc bydla rzeznego, kibli, iskania
              pchel... Jak ty mozesz tak zyc, ohyda...
              • szczurwa Re: Kolejny wieśniak-tym razem z ... 25.07.05, 14:38
                A wszystko to z obserwacji tobie podobnych przyjezdnych. Kozy w mieście nie
                wypada trzymać, więcpiesek lub suczka stanowią doskonały kamuflaż; śmiało,
                burku, używaj, ile wlezie, zoofilia, póki co, nie jest karalna. Tak cię ten
                kibel i żarówka mocno ubodły, burku ? Obejrzałeś film z własnego życia ?
                • zima0001 Re: Kolejny wieśniak-tym razem z ... 25.07.05, 19:43
                  szczurwa napisała:
                  > A wszystko to z obserwacji tobie podobnych przyjezdnych
                  > zoofilia, póki co, nie jest karalna
                  Zoofilia moze i nie jest karalna (dobrze sie orientujesz w temacie), dlatego
                  wciaz piszesz na tym forum. Ale juz podgladactwo raczej tak.

> Kozy w mieście nie wypada trzymać, więcpiesek lub suczka stanowią doskonały
                  > kamuflaż
                  Warto poznac rade specjalisty.

> Tak cię ten kibel i żarówka mocno ubodły, burku ?
                  Coz, jestem wrazliwy. Dla ciebie to chleb powszedni, ale mnie brzydza te twoje
                  plebejskie wtręty.
                  • szczurwa Re: Kolejny wieśniak-tym razem z ... 25.07.05, 21:25
                    Nie wstydź się swojego pochodzenia, początki są zawsze trudne...A i upodobania,
                    póki co, prawnie nie są zabronione, zatem ciesz się życiem i wyluzuj ! Zrób
                    laskę swojemu pieskowi, a na pewno świat wyda ci się piękniejszy.
                    • zima0001 Re: Kolejny wieśniak-tym razem z ... 27.07.05, 10:29
                      szczurwa napisała:
                      > Zrób laskę swojemu pieskowi, a na pewno świat wyda ci się piękniejszy.

Slowo szczurwy? A papieroska po tym zapalasz?
            • afrovenator Re: Kolejny wieśniak-tym razem z Niemiec 25.07.05, 22:59
              Ty prymitywny oszołomie, myślisz że jesteś elokwentny ale takimi gadkami to
              możesz zaimponować tylko swoim kumplom z celi. A tak w ogóle to przez takie
              nieprawdopodobne buractwo jak ty cały ten kraj bardziej przypomina bagno niż
              miejsce gdzie ludzie w jakimkolwiek stopniu wartościowi chcieliby mieszkać.
              Jakakolwiek dyskusja z tobą mija się z celem.
        • klemens1 Szymi i krawiasty 25.07.05, 08:19
          Oczywiście jest dokładnie tak jak piszecie - trasy o charakterze bardziej drogi
          ekspresowej niż uliczki w rynku są traktowane przez kierowców tak jak na to
          zasługują - czyli prędkość oscyluje tam w okolicach 110 km/h i wcale nie
          twierdzę że powinno być inaczej.

Napisałem swój post po to, żeby pokazać, że na każdy argument zbulwersowanego
          wolniejszymi na lewym pasie znajdzie się wcale nie gorszy argument przeciwko
          niemu. Dopóki więc nie wykaże się wyższości racji szybszego, tego typu dyskusje
          sa próżne.
          Adresat chyba nie pojął przesłania, co nie spowodowało raczej wzrostu poziomu
          zaskoczenia ponad normę.
    • saltimbocca w mieście obowiązuje 50 km/h, wieśniaki! 25.07.05, 08:18
      rozumiem, że mówisz o jeździe jezdnią dwukierunkową o co najmniej czterech
      pasach ruchu. Zasady ruchu taką drogą reguluje art. 16 pkt 3 i 4, zwłaszcza 4,
      w którym mowa o obowiązku jazdy "możliwie blisko prawej krawędzi jezdni".
      Zasada ruchu prawostronnego natomiast pozwala mieć nadzieję, że na jezdni
      dwukierunkowej z dwoma pasami ruchu, bądź jezdni dwukierunkowej z czterema
      pasami ruchu nie spotkasz na swoim (w przypadku pierwszym) lub swoich (w
      przypadku drugim) pasach na prawej części jezdni, aut jadących w kierunku
      przeciwnym do Twojego. Warto także pamiętać o możliwośći wyprzedzania samochodu
      jadącego lewym pasem prawej części jezdni (w przypadku jezdni dwukierunkowej o
      co najmniej czterech pasach ruchu) z prawej strony, o czym znowu nie pamiętają,
      albo - co bardziej prawdopodobne - nie wiedzą różnej maści wieśniaki, które
      jakimś sposobem walczą o przestrzeganie art. 16 kd a w dupie mają, że po
      mieście jeździ się 50 km/h, chyba, że znaki stanowią inaczej. Miłej lektury
      prawa o ruchu drogowym.
      • szczurwa Re: w mieście obowiązuje 50 km/h, wieśniaki! 25.07.05, 15:00
        Super, niech żyje zrozumienie i życzliwość na drodze! Jak to trudno doprosić
        się o odrobinę myślenia w trakcie jazdy, nie tylko o sobie, lecz także o
        innych. To wszystko prawda,co piszesz, lecz moim zdaniem ścisłe, literalne
        stosowanie przepisów prawa bez uwzględnienia kontekstu jest przerażajacą logiką
        małych umysłów.
        • saltimbocca Re: w mieście obowiązuje 50 km/h, wieśniaki! 25.07.05, 21:07
          aha, czyli jeżeli ja domagam się przestrzegania przepisów w zakresie prędkości
          w terenie zabudowanym, to jestem małym umysłem, bo trzymam się literalnie
          przepisów; a kolega dążąc, zresztą słusznie - choć powołując się nie na te
          przepisy co trzeba i w sposób wybitnie chamski, by jechać prawym pasem jezdni,
          jest umysłem otwartym i transcendentnym?.... bez komentarza
          • szczurwa Re: w mieście obowiązuje 50 km/h, wieśniaki! 25.07.05, 21:28
            Idąc tokiem Twojego rozumowania, należałoby jeździć 50 km/h np. na Szpitalnej w
            Warszawie. Miałem na myśli fakt, iż obok przepisów jest jeszcze zdrowy rozsądek.
            • saltimbocca Re: w mieście obowiązuje 50 km/h, wieśniaki! 01.08.05, 10:48
              wróciłem właśnie z Niemiec. Dziwne.... oni tam jeżdżą dwoma pasami, a lewym
              może odrobinę szybciej niż prawym.
        • zima0001 Re: w mieście obowiązuje 50 km/h, wieśniaki! 27.07.05, 10:36
          szczurwa napisała:
          > lecz moim zdaniem ścisłe, literalne stosowanie przepisów prawa bez
          > uwzględnienia kontekstu jest przerażajacą logiką małych umysłów.

Musisz chyba popuszczac w majty z samozachwytu wypisujac takie bzdety?
    • gosforth Popisales sie kretynie 25.07.05, 15:50
      Oczywiscie ze ZAWSZE nalezy jezdzic pasem prawym. Ale nie nalezy w miescie
      jezdzic szybciej niz 50km/h.
      Jak widze pajacow ktorzy przeginaja z predkoscia, zawsze wjezdzam im przed
      facjate.
      • zgryzliwy1 Re: Popisales sie kretynie 25.07.05, 15:58
        gosforth napisała:

> Oczywiscie ze ZAWSZE nalezy jezdzic pasem prawym. Ale nie nalezy w miescie
        > jezdzic szybciej niz 50km/h.
        > Jak widze pajacow ktorzy przeginaja z predkoscia, zawsze wjezdzam im przed
        > facjate.

a feee
        ladnie to tak pouczac innych o przepisach a samemu swiadomie je lamac ?
        • kerstinoven Re: Popisales sie kretynie 26.07.05, 16:48
          Stop wariatom drogowym (szczurwom i innym).
          • nerudo Re: Popisales sie kretynie 26.07.05, 18:13
            POPIERAM..
            • lik7 Re: Popisales sie kretynie 26.07.05, 19:55
              Dajcie sobie spokój z zapasami ze świnią w błocie . Tylko się ubabracie ,a świnia to lubi
            • pocieszne :-)))))))) 26.07.05, 23:42
              nerudo napisał:

> POPIERAM..

oportunista
    • pan_z_wiochy Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 28.07.05, 23:13
      nic mnie to nie obchodzi, załataj dziury, zabierz parkujący i ruszajacy złom z
      prawegp pasa, skasuj prawoskręty ze strzałką, zabroń wyjeżdżać z bram, trzymaj
      pieszych na łańcuchu, przegoń rowery na drogi polne, zlikwiduj autobusy, zrób
      dla lewoskrętu specjalną estakadę, oducz ruszania na zółtym, cmoknij mnie w pompę,

PAMIĘTAJ
      "nie wolno przekraczać prędkości bezpiecznej, a szczególnie prędkości
      dopuszczalnej"
    • arme Re: Obowiązuje ruch prawostronny, wieśniaki ! 01.08.05, 12:51
      Widać, że Warszawiak z dziada pradziada się odezwał. Niestety takich
      warszawskich snobów widać w całej Polsce na ulicach. U mnie na głębokiej
      prowincji taki kogut na warszawskich blachach próbował "uczyć" wywrotkę :) .
      Nie wiem czy to przerzył, ale o jego "lotności umysłu" nie światczy to
      najlepiej. Aż boję się pomyśleć, że same takie bystrzaki zamieszkują Stolicę
      (co czytając posty można śmiało wnioskować).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka