Dodaj do ulubionych

Białe tablice

16.08.02, 14:34
Ile kosztują tablice próbne a ile białe( na stałe)?
Kupiłem samochód z faktura czyli nie muszę płacic 2% podatku?
Obserwuj wątek
    • Gość: joanna Re: Białe tablice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.02, 19:13
      Ostatnio miałam przyjemnośc wyrabiać białe tablice, związane to było ze zmianą
      dowodu rejestracyjnego, koszt tej imprezy sięgnął blisko 200PLN. Notabene
      numerek jaki otrzymalam w Wydziale Komunikacji w drodze do "cudownego okienka",
      w ktorym to zalatwia się takowe sprawy jawił się numerkiem 300(oczywiście jako
      kolejny z dzisiejszego dnia). Pomijam juz fakt, że tym cudownym momentem
      pojaqwienia się numerka w dloni nie jest dzieło pracy automatu, ktory stoi w
      hallu, tylko dobry gest pana pojawiającego się raz na pół godziny przy owym
      aparacie, machina zostaje wowczas uruchomiona. Numerek tylko na takiej zasadzie
      moze trafić do ręki zniecierpliwionego klienta.No nic... Skąd inat wiem, że
      koszt rzeczywisty produktu takiej tablicy sięga max 10 PLN( mam mozliwośc
      zdobycia takich informacji z branzy drogowej), nie wspomne o kosztach
      produkcji...Firma jaka dostarcza owe tablice jest oczywiście firmą, która na
      drodze wygranej przetargowej współpracuje z Wydziałem Komunikacji. Latwo
      obliczyć, ze ilość interesantow razy ilość opędzlowanych tablic dziennie
      pomnożone przez ilość dni w miesiącu daje kwotę 1.5 mln PLN. Jak myslicie, czy
      istnieje szansa aby usprawnić taki automat do wydawania numerkow, w ten sposób
      oszczędzając czas przeciętnego zjadacza chleba??? Upss.. o jakości naszych dróg
      nie wspomnę- jak by na to nie spojrzeć pieniądze trafiają do Urzędu Miasta( w
      tym przypadku Wrocławia).Pozdrawiam, miłego dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka