chaladia 16.08.02, 15:42 Czy ktoś z PT Forumowiczów posiada lub posiadał pojazd Velorex? Czy tym się jeździ na prawo jazdy kat. "B" czy "A"? Jak to-to jeździ do tyłu (jeżeli jeździ)? I jak to ewentualnie nabyć? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: skorpik Re: Velorex IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.08.02, 15:55 nie jestem znawca motocykli ale zerknij na www.samter.poznet.pl/sprzedaz/sprzedaz.html Link Zgłoś
chaladia Re: Velorex 16.08.02, 18:24 Skorpiku drogi, ale obawiam się, że za 300 zł to będzie sam stelaż z rurek, do tego mocno skorodowany... Link Zgłoś
Gość: k1 Re: Velorex IP: *.rle.de 16.08.02, 16:28 Jezeli jest to Velorex z lat 60 to jezdzi do tylu i w dodatku ma tyle samo biegow do tylu i do przodu. Po prostu wylacza sie silnik, przestawia dzwigienke i uruchamia ponownie z tym ze wal korbowy kreci sie wtedy w druga strone. Link Zgłoś
Gość: darekk Re: Velorex IP: 217.153.15.* 16.08.02, 16:38 A ja mam pytanie z zupelnie innej beczki - co to znaczy owe "P.T." w zwrocie "PT Forumowiczow"? Kiedys czesto sie tego uzywalo jako "P.T. Klientow". Szukalem tego w roznych slownikach, ale nigdy nie znalazlem odpowiedzi. Moze wiecie jak nalezy rozszyfrowac ten skrot? Link Zgłoś
Gość: Acura Re: Velorex IP: *.sympatico.ca 16.08.02, 16:56 Najlepiej sprawdz u zrodla w zaleznosci ktora wersja cie interesuje Trojkolowiec www.svetmotoru.cz/velorex.htmczterokolowiec web.quick.cz/josef.ka/ Link Zgłoś
Gość: Acura Re: Velorex IP: *.sympatico.ca 16.08.02, 16:59 Niestety pierwszy adres mi sie skleil. Powinien byc www.svetmotoru.cz/velorex.htm Link Zgłoś
chaladia Re: Velorex 16.08.02, 18:39 Dzięki. Żebym-ż ja jeszcze umiał po czesku... Innym problemem może sie okazać rejestracja takiego wehikułu po raz pierwszy w Polsce. Na koniec najważniejsze pytanie - jako co to jest uznawane i czy prawo jazdy B1 na to wystracza? Link Zgłoś