Gość: Air IP: *.citicorp.com 19.08.02, 15:54 mam zamiar kupić Hondę Civic 3d z 97, która ma 140 000 km przebiegu. troche dużo:( czy warto? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Niknejm Re: Civic 1.4 z 97 IP: 143.26.81.* 19.08.02, 16:11 Gość portalu: Air napisał(a): > mam zamiar kupić Hondę Civic 3d z 97, która ma 140 000 km przebiegu. troche > dużo:( czy warto? Jeśli stan techniczny OK i cena adekwatna, to tak. Hondziny do remontu kapitalnego silnika są w stanie pociągnąć i 350000km. Pytanie w jakim stanie jest zawieszenie, blacharka (wypadkowość) itp. Pojedź do ASO na przegląd przedsprzedażny, to doradzą... Co do ceny, to na www.gazeta.pl jest kalkulator wartości samochodu. O, tutaj: www2.gazeta.pl/auto/0,24788.html Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: Civic 1.4 z 97 IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 19.08.02, 16:17 Gość portalu: Air napisał(a): > mam zamiar kupić Hondę Civic 3d z 97, która ma 140 000 km przebiegu. troche > dużo:( czy warto? Trudno na te pytanie odpowiedzieć jednoznacznie. Z jednej strony, jeżeli auto było rozsądnie i prawidłowo eksploatowane, to nie jest to zły pomysł. Powinieneś przejechać nią conajmniej kolejne 100-150 tyś bez większych problemów. Z drugiej strony, każdy samochód można zajeździć i to na znacznie krótszym dystansie. Jedyna rozsądna rada: jedź z tym autem do dobrego serwisu (spece od Hondy na tym forum doradzą Ci gdzie) i poproś o zrobienie dokładnego przeglądu pod kątem sprawdzenia czy auto nie było rozbite, w jakim stanie się znajduje i ile ewentualnie będzie kosztować usunięcie istniejących usterek. Wtedy będziesz miał pogląd na to czy ta oferta jest atrakcyjna. Generalnie ten samochód ma bardzo dobrą opinię, nie słyszałem o żadnych typowych wadach. Jak każda Honda jest bardzo fajny w prowadzeniu. pozdrawiam Mikołaj Link Zgłoś