Dodaj do ulubionych

Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle :)

26.09.05, 09:13
Bo jak tu nie być skoro kierowca temu Renault F1 TEAM jest mistrzem świata a
zespół na pewno zajmie przynajmniej 2-gie miejsce.
Żadna popularna marka produkująca wozidła dla masowych klientów nie może czymś
takim się szczycić.
Obserwuj wątek
    • okrutny_mariuszek Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 26.09.05, 09:18
      Znaczy co - ukradłes z jakiegoś Reanulta logo i przyczepiłeś je do swojego
      Porsche?
      • chris62 Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 26.09.05, 09:21
        ????
        • 6nine9 Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 26.09.05, 10:08
          eee, przyczepil logo Renault na swoim Mercu-McLarenie...
    • xystos Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 26.09.05, 09:22
      .. co nie zmienia faktu ,ze najladniejsze logo maja "Jaguar" i "Skoda" !!!
      • okrutny_mariuszek Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 26.09.05, 10:32
        Cadillac ma najładniejsze logo moim zdaniem (wogóle podobają mi się loga
        samochodów z USA)
        • kazeloth Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 26.09.05, 11:17
          Moim zdaniem najładniesze logo ma Hyundai, a najgłupsze to chyba subaru, jakieś
          dziwne gwiazdki...
          A F1 to jeden wielki kicz, co to za samochody na jeden wyścig, obyś w swojej
          renówce nie miał właśnie takiego silnika.
    • 1adarek Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 26.09.05, 11:15
      Nie wiem czy zauwazyles, ale to znaczy tyle, ze robio taka kase na takich jak Ty, ze stac ich na branie udzialu w takiej zabawie jak F1, nie ujmujac ani normalnym autom tej firmy ani jej bolidom F1
      • 6nine9 Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 26.09.05, 11:27
        1adarek napisał:

> Nie wiem czy zauwazyles, ale to znaczy tyle, ze robio taka kase na takich jak
        T
        > y, ze stac ich na branie udzialu w takiej zabawie jak F1, nie ujmujac ani
        norma
        > lnym autom tej firmy ani jej bolidom F1

Gupiś. Wszystkie firmowe stajnie F1 (Toyota, Honda, Merc/McL, BMW, Ferrari....)
        mają duzo wieksze budżety, to jest sukces Renault.
        Po drugie, wydana kasa w pewnym stopniu się zwraca
        A po trzecie (i przede wszystkim) smieszne jest myslenie, że skoro wydają kasę
        na F1, to znaczy ze podwyzszaja z tego cene samochodów, hihi... Na pewno jak
        sie któryś z nich wycofa, to zaoszczędzone pieniądze oddadzą klientom? Tiaaa.
      • chris62 Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 26.09.05, 11:30
        1adarek napisał:

> Nie wiem czy zauwazyles, ale to znaczy tyle, ze robio taka kase na takich jak T
        > y, ze stac ich na branie udzialu w takiej zabawie jak F1, nie ujmujac ani norma
        > lnym autom tej firmy ani jej bolidom F1

No i co z tego. Toyota też się ściga, Honda, BMW, Mercedes, Cossworth
        dostarczają silniki a na nosku Mc Larenów gwiazda Merca dumnie się prezentuje.
        Zabawa w F1 przynosi efekty w cywilnych samochodach prędzej czy później.
        F1 jest po to aby udowodnić kogo stać na więcej w ekstremalnych warunkach a
        cywilne samochody są do innych celów i do tego są produkowane pod dyktando
        księgowych i marketingowców.
        Niemniej posiadaczowi cywilnego pojazdu miło jest mieć świadomość, że jego marka
        to nie byle co bo mistrz świata w F1 albo w WRC.
        Sukcesy Peugeota 206 WRC spowodowały najlepszą sprzedaż tego modelu w Europie w
        segmencie B więc sukces Alonso może spowodować że teraz najlepiej będzie
        sprzedawane nowe Clio i inne modele. bo jakoś to się lubi przekładać.
        A ja kupiłem kiedyś Megane bo urzekło mnie megane maxi na którym szalał Janusz
        Kulig pokonując auta WRC no i tak mi zostało :)
        • latamnisko Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 26.09.05, 17:34
          chris62 napisał:

>F1 jest po to aby udowodnić kogo stać na więcej w ekstremalnych warunkach a
          >cywilne samochody są do innych celów i do tego są produkowane pod dyktando
          >księgowych i marketingowców.

dokładnie, F1 to już totalny techniczny i inżynieryjny high-end, który świadczy
          o potężnym zapleczu firmy.
        • 1adarek Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 27.09.05, 01:07
          Dokladnie, sport samochodowy jest jednym z narzedzi marketingowych, i poligonem doswiadczalnym dla nowych rozwiazan, ktore moze wejda do produkcji za 20 lat, oraz ze to auto na rynku z samochodem rajdowym/wyscigowym ma tyle wspolnego co logo
    • sven_b Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 26.09.05, 11:22
      Nie ma jak szczesliwy posiadacz swojej maszyny. Gratulacje.
      • chris62 Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 26.09.05, 11:46
        E tam nowej, od lat jeżdżę rombami.
        • niki27 Ja też lubię romby... 26.09.05, 15:22
          ...ale pierduły dokuczają. Ja właśnie wczoraj urwałem klamkę od schowka w mojej
          megance. Nieostrożność, za mała wytrzymałość materiału? Nie wiem.

Żeby było śmieszniej, schowkek i jego drzwiczki są tak zaprojektowane, że samej
          klamki nie da się wymienić, teoretycznie trzeba wymienić całość... 500 zł!
          Mechano powiedział, że poszuka na szrocie jakieś rozbitej Megane II (tak, tak,
          sa już takie...) i spróbuje znaleźć brakująca część.

Ciekawe, czy w Toyocie albo w Volkswagenie też bym umiał klamkę urwać :))

pozdrawiam
          • chris62 Re: Ja też lubię romby... 26.09.05, 16:31
            Co tam nikt teraz Ci schowka nie otworzy :) Zapewniam Cię że w innych autach też
            się da urwać jak nie tą to inną klamkę.ale nie miałem do czynienia z najnowszymi
            modelami bo jakoś starszy Scenic wciąż bardziej mi się podoba.
            Tak czy inaczej nie o jakości miało być (przecież wiadomo - mamy szajs
            francuski) tylko o tym, że mamy powód do dumy.
            • xystos Re: Ja też lubię romby... 26.09.05, 21:52

.. w ub.tygodniu widzialem Octafke , ktos spartolil piekne logo Skody -
              wydlubal Koguta i w miejsce jego wlepil szachownice -na modlem BMW tyla ze
              Bialo Cerwonom !
              • typson Re: Ja też lubię romby... 27.09.05, 01:18
                to tzw motyw Kasparow
            • niknejm Re: Ja też lubię romby... 27.09.05, 15:34
              chris62 napisał:

> Co tam nikt teraz Ci schowka nie otworzy :) Zapewniam Cię że w innych autach
              > też się da urwać jak nie tą to inną klamkę.

W brytyjskiej wersji Octavki (poprzednia wersja, oczywiście kierownica po
              prawej stronie) schowek można było zamknąć tylko na chwilę ;-) Zaraz się sam
              otwierał. Widziałem to w kilku egzemplarzach takich Octavii, które są w UK
              bardzo popularne, także na taksówkach.

Pzdr
              Niknejm
              • chris62 Re: Ja też lubię romby... 27.09.05, 16:23
                Co nie zmienia faktu że Skoda uruchamia trzeciązmianę produkcyjną bo na Oktawkę
                jest ogromny popyt.
          • typson klamka od schowka 27.09.05, 01:25
            widzisz, to jest to co mnie wqrwialo w tych samochodach. Mialem lagune2 kombi i
            byla super. Tylko te detale

- zatarla sie tlyna wycieraczka i to tak, ze nie bylem w stanie jej rozebrac, w
            obawie o uszkodzenie szyby
            - popsuly sie (wtf ????) zaciski tylnych hamulcow. Objaw byl taki, ze klocki
            luzno sobie fruwaly w jarzmach. Jazda po bruku obfitowala w donosne klekotanie,
            no chyba, ze jechalem z lewa noga na hamulcu (by nie robic wioski)
            - rozpuscil mi sie kawalek deski rozdzielczej od "kwiatka zapachowego", ktory
            zona gdzies tam zamontowala
            - fatalne umieszczenie popielniczki i o zgrozo - nie miala wyjmowanego wkladu.
            Trzeba bylo ja cala wyszarpywac z "tapicerki". Syf, totalny brak pomyslunku.

Poza tym OK, choc temat z wycieraczka i tylnymi hamulcami po dwoch latach
            uzytkowania i 60kkm przebiegu to troche kibel
            • fru.fru Re: klamka od schowka 27.09.05, 07:16
              typson napisał:
              > - rozpuscil mi sie kawalek deski rozdzielczej od "kwiatka zapachowego", ktory
              > zona gdzies tam zamontowala
              hehe podobnie ma moj ojciec w primerze z 2001, w bonusie pare ciekawostek, jak
              np, ciagle walenie przedniego zawieszenia nawet na delikatnych nierownosciach
              oraz dziwne zawieszenie, jakby oklapniete, 3 osoby z tylu i szorujesz glebe.
              A autko ma 80 kkm
            • chris62 Re: klamka od schowka 27.09.05, 11:20
              typson napisał:

> widzisz, to jest to co mnie wqrwialo w tych samochodach. Mialem lagune2 kombi i
              > byla super. Tylko te detale
              >
              > - zatarla sie tlyna wycieraczka i to tak, ze nie bylem w stanie jej rozebrac,
              > w
              > obawie o uszkodzenie szyby
              > - popsuly sie (wtf ????) zaciski tylnych hamulcow. Objaw byl taki, ze klocki
              > luzno sobie fruwaly w jarzmach. Jazda po bruku obfitowala w donosne klekotanie,
              > no chyba, ze jechalem z lewa noga na hamulcu (by nie robic wioski)

Z tymi klockami podobnie miał kolega więc zabrałem go do mojego mechanika i ten
              rozkręził te hamulce i co sięokazało?
              "Mechanicy" w ASO wymienili mu klocki na zasadzie wyjąć włożyć ale te nowe miały
              takie występy, które blokowały klocek w zacisku wystarczyło tylko troszkę
              zeszlifować te garby i klocek mógł się swobodnie przemieszczac i po kłopocie.
              No ale cóż diabeł tkwi w szczegółach to fakt.
              Niemniej w tych cenach i często dużo wyższych ideałów nie ma.
    • mobile5 Re: Dumny jestem z logo Renault na moim wozidle : 27.09.05, 01:58
      Dumnym to można być z czegoś co się samemu zrobiło, lub wymyśliło.
      • niki27 Faktycznie 27.09.05, 11:39
        z tymbyciem dumnym to faktycznie jest, jak piszesz. Nie pomyślałem o tym
        wcześniej.
    • pawebdgo Renault jest do dupy i tyle. 27.09.05, 12:24
      • chris62 Re: Renault jest do dupy i tyle. 27.09.05, 12:44
        No pewnie ale jest mistrzm świata F1 na rok 2005 :)
        Oznacza to że jak księgowi popuszczą to są w stanie zrobić coślepszego od
        konkurencji bo jakość kosztuje a nie zapominajmy że ta firma produkuje raczej
        tańsze auta od VW PSA czy japońców.
        Super VW nigdy nie był, niezawodna Toyota taż nie
        BMW POwder he he tyły zalicza choć to elitarna marka, Vtec pada i wszystkie
        teorie hondziarzy o wyższości Pałteca nad konkurencja wzięły w łeb.
      • apodemus Re: Renault jest do dupy i tyle. 27.09.05, 13:04
        Nie ma to jak rzeczowe argumenty :-P
        • xystos Re: Renault jest do dupy i tyle. 27.09.05, 17:14
          apodemus napisał:

Nie ma to jak rzeczowe argumenty :-P

... tajoj,pikne te parowozy,a czy one jesce jezdzom ? , psejechalbymsie takim
          prawdziwnym pociongielem .
          • apodemus Re: Renault jest do dupy i tyle. 28.09.05, 08:10
            jezdzom, jezdzom. Przejedź się do Wolsztyna to obejrzysz na żywo :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka