Dodaj do ulubionych

Chlopaki z Warszawy mają nowy most

IP: 213.76.63.* 21.09.02, 18:39
www1.gazeta.pl/kraj/1,34309,1027909.html
Otwarcie mostu to wydarzenie tak rzadkie, ze az nadto uroczyste.
Wladze panstwowe, lokalne, samorzadowe, koscielne, okolicznosciowe
przemowy, zyczenia, gratulacje, a mysle, ze gdyby nie wlasna inicjatywa
miasta to nie byloby zadnego mostu. Gratuluje i zycze przynajmniej
jeszcze 2 przepraw przez Wisle.

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most IP: *.telia.com 21.09.02, 18:47
      Prawie tak samo tloczno jak otwierano nasz Sundbro pomiedzy Dania a Szwecja.
      Pewnie znikna te cholerne korki z centrum.Jak ludzie czegos pragna to pokazuja
      swoje serce,wszyscy gromko sie wstawili.
      Pzdr.Michal
    • polokokt Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most 21.09.02, 20:23
      Pomyslcie ze tu tylko otwierali most o dlugosci nie wiem dokladnie ile ale
      pewnie ze 2 km + drogi dojazdowe, a na uroczystosc przybyla cala swita. Ciekawe
      kto przybedzie jak Marek P bedzie otwieral te 500km autostrady zbudowanej z
      naszych pieniedzy :) Ja stawiam na Krolowa Elzbiete
      Pozdrawiam
      • Gość: Rafal Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most IP: *.waw.man.rdi.pl 22.09.02, 13:55
        polokokt napisał:

> kto przybedzie jak Marek P bedzie otwieral te 500km autostrady zbudowanej z
        > naszych pieniedzy :) Ja stawiam na Krolowa Elzbiete

Chyba przybędzie z zaświatów, bo wiesz, ludzie 200 lat to rzadko żyją ;)
        Zresztą Marek P też pewnie będzie jedynie duchem obecny na tej uroczystości.
        • polokokt Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most 22.09.02, 14:28
          mialem na mysli obecna Elzbiete :)
    • Gość: Mar Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most IP: 2.4.STABLE* / 10.2.13.* 21.09.02, 22:41
      Prezydent Warszawy otwierał uroczyście nawet prowizorycznie naprawiony wiadukt
      w al. Jerozolimskich, po tym jak się pewnego dnia zawalił...

To kolejny most, któryu zaczyna się na 2 km PRZED brzegiem Wisły i kończy
      kolejny kilometr za nim. Po kiego ch... budować takie długasne posty - to już
      lepiej zmienić bieg Wisły, skoro wszystkim tak baardzo przeszkadza! W Warszawie
      mogłoby być z 10 mostów, które spinały by tylko bulwary nadrzeczne tak żeby
      można było szybki przepawić się na drugą stronę.
      • Gość: Michal Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most IP: *.telia.com 21.09.02, 23:00
        Mowisz Elzbieta,ja bym stawial na Georga,pod warunkiem jak za te pieniadze nie
        rozbiora Lazienkowskiej i postawia nowej.
        Wiecie dlaczego sie stawili.Cos im chyba te autostrady chodza po glowie i tak
        sie przymierzali ,jak to bedzie wygladalo otwarcie pierwszego odcinka 500km z W-
        wy do Poznania i pewnie W-wy do Gdanska przez Krosniewice.
        Pzdr.Michal
        • devote Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most 22.09.02, 03:50
          mial KULT grac na otwarcie.grali???
          ciekawe ile im sypneli kaski przedwyborczej
    • Gość: Kabanos Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most IP: 62.233.218.* 22.09.02, 10:36
      Nareście bendzie można szypko z Pruszkowa do Wołomina na akcje dojechać :)))
      • Gość: robert Coś koleś cienko ze znajomością terenu IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 22.09.02, 16:07
        Chłopaki jeżdżą górą: trasą toruńską. Po cholerę jechać przez Siekierki? Nie
        wiem :-)
        • Gość: kabanos Re: Coś koleś cienko ze znajomością terenu IP: 62.233.218.* 23.09.02, 18:45
          Gość portalu: robert napisał(a):

> Chłopaki jeżdżą górą: trasą toruńską. Po cholerę jechać przez Siekierki? Nie
          > wiem :-)

Zdarza sie nam przes Siekierki jechać bo ich nazwa jest dla nas -
          jak zwykł mawiać śp Jagnięcina - ynspirujonca :)
    • Gość: Dennis Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 12:51
      A ja proponuję postawić w W-wie jeszcze ze 3 mosty, zamiast jednego porządnego
      w Płocku, przez który leci cały transport ciężki ze wschodu na zachód i
      odwrotnie... I tak dobrze, że w ogóle ruszyła w Płocku budowa mostu, lepiej
      późno niż wcale, ale jeszcze jeden by się przydał, tylko po co, w W-wie lepiej
      postawić :-)
      • polokokt Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most 22.09.02, 14:35
        Warszawa postawila ten most z wlasnych dochodow, czyli nie z kasy panstwa. Nic
        nie stoi na przeszkodzie aby mieszkncy Plocka z wlasnej kasy wybudowali sobie
        most.
        Z kasy panstwowej jeszcze nawet obwodnicy w wawie nie zrobili. Wiec jesli
        chodzi o dofinansowanie z panstwa to wawa nie jest tak w przodzie. A ze ludzie
        w wawie wiecej zarabiaja i jest ich wiecej to i na most po kilkudziesieciu
        latach starczylo. Przypominam ze w wawie metro jest chyba w wiekszej czesci tez
        budowane z wlasnych srodkow (cos tam starali sie o dofiansowanie ale nie wiem
        jak to sie skonczylo). A na most w plocku z tytulu ze to jest trasa przelotowa,
        jak sam piszesz, beda winietki. Wiec tylko sie cieszyc. Kupisz winietke i za 20
        lat postawia Ci most :)
        Pozdrawiam
        • Gość: pilot z krakowa Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most IP: *.wil.pk.edu.pl 23.09.02, 12:09
          che che che!
          W Krakowie wystawili ostatnio 2 mosty przez wisłę, i nie zrobili przy tym szumu
          na cały kraj. Co wy warszawiaki macie w sobie, że cały kraj musi ogladać budowę
          metra czy otwarcie kładki? to wszystko zaczyna robic się po prostu śmieszne.
          PS dajcie znać na forum jak naprawicie studzienkę kanalizacyjną w Alejach
          Jerozolimskich.(myślę, że prezydent przyjedzie:-)
          pozdr kraków
          • Gość: ryjek Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most IP: *.datastar.pl 23.09.02, 14:35
            Te, pilot! u moich znajomych na wsi też ludzie sobie mosty przerzucają przez
            rzekę bez rozgłosu - właściwie to co zagroda to most. Rozgłos przy
            siekierkowskim jest głównie dlatego, że to najdłuższy wiszący most w kraju,
            najszerszy (trzypasmowa autostrada + pasy awaryjne, chodniki ścieżki rowerowe)
            i jednocześnie najdroższy. - A poza tym, to nie porównuj mostu przez wisełke w
            krakowie od mostu przez wisłę w wawie (i to na wysokości siekierek).
          • Gość: polokokt Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.02, 17:43
            Oj pomyliles pojecia. Ja w poscie napisalem o kasie i budowie mostu a Ty
            odpisales o fecie z jaka most zostal oddany. A to chyba dwie rozne rzeczy choc
            jedna wynika z drogiej.
            Ja pompy z jaka most byl oddany rowniez nie rozumie o czym napisalem kilka
            watkow wczesniej.
            Pozdrawiam
        • Gość: Sven Re: Chlopaki z Warszawy mają nowy most IP: 217.153.10.* 23.09.02, 13:05
          "Nic nie stoi na przeszkodzie aby mieszkncy Plocka z wlasnej kasy
          wybudowali sobie most."

Bylem ostatnio w Plocku. Sytuacja jest dramatyczna. Ludzie stoja ponad
          godzine. Nie dosc, ze most jest jeden i chudy to nie mozna z niego zjechac, bo
          skrzyzowanie jest do bani. Nie wiedzialem czy w koncu wysiasc i zapoznac sie
          z ludzmi jak robia ciezarowcy na granicach czy tkwic samotnie. Dobrze, ze
          upaly odpuscily.
          • Gość: darekk most-racing :) IP: 217.153.15.* 23.09.02, 14:32
            a tak swoja droga, to juz w gazetach trabia, ze most ten zapowiada sie na
            kolejne miejsce do zabaw dla mlodziezy. podobno swietnie sie nadaje na wyscigi
            samochodowe i takowe proby mialy juz miejsce w ten weekend! warszawiacy pewnie
            widzieli juz takie zabawy na "grocie" i lazienkowskim. teraz siekierkowski ma
            byc na topie, bo troche za miastem i ruch w nocy mniejszy.
            • Gość: polokokt Re: most-racing :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.02, 17:45
              Z tego co wiem na razie poszalec to tam mozna jedynie na rowerze, bo samochody
              stoja w korkach, nawet poznym wieczorem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka