Dodaj do ulubionych

Zawady, droga nr 8, da się wjechać?

17.10.05, 13:54
witam, jadę za jakiś czas pod Warszawę, w okolice Janek, a ponieważ jest to
moja pierwsza podróż w te rejony, spojrzałem na mapę i najkorzystniej byłoby
mi jechać od Skierniewic do miejscowości Zawady i tam wjechać na dwupasmówkę
nr 8 do Warszawy. Mam tylko wątpliwości, czy da się tam wjechać na tą trasę,
bo z mojej mapy nie wynika to jednoznacznie. Jeśli ktoś wie czy jest tam
sensowne skrzyżowanie lub jakiś wjazd na Warszawę, bardzo proszę o uspokojenie
moich obaw :)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pizza987 Re: Zawady, droga nr 8, da się wjechać? 17.10.05, 15:00
      Wjedziesz spokojnie masz tam skrzyżowanie ze światłami. Jeżeli jeździsz z Łodzi to doradzam jednak drogę przez Rawę Maz., ale twoja droga, twój wybór :-).
      Pzdr.
      • blablablab1 Re: Zawady, droga nr 8, da się wjechać? 17.10.05, 17:17
        dzięki wielkie,

jadę z Poznania, ale bardzo nie lubię drogi krajowej Warszawa-Poznań (mnóstwo
        tirów), więc wybrałem alternatywę, przez Łęczycę i Łowicz, i dalej na
        Skierniewice i dwupasmówkę :)

pozdrawiam
        • pizza987 Re: Zawady, droga nr 8, da się wjechać? 17.10.05, 17:46
          Jeżeli chodzi o trasęz i do Poznania to masz rację, nie jeżdżę w tamtą stronę zbyt często, a ten układ jest lepszy niż przez Sochaczew.
          Pzdr.
        • ktbb Re: Zawady, droga nr 8, da się wjechać? 17.10.05, 20:16
          Na razie jedź ze skierniewic przez żyrardów jeżeli nie chcesz stać w korku na
          zwężeniu.
          • blablablab1 Re: Zawady, droga nr 8, da się wjechać? 17.10.05, 20:58
            cenna uwaga, mógłbyś mi napisać gdzie znajduje sie to zwężenie i jak poważne
            korki się tam tworzą (takie na godzinę stania???)

i jak dokładnie powinienem to ominąć (ze skierniewic jechać do żyrardowa? i
            wjechać na ósemkę w Mszczonowie?)

dzięki wielkie, jesteście bardzo pomocni - pojadę popołudniu i będę mieć tylko 5
            godzin na dojechanie do janek, mam nadzieję, że się uda
            • pizza987 Re: Zawady, droga nr 8, da się wjechać? 17.10.05, 21:01
              A gdzie dokładnie blisko Janek chcesz dojechać, bo może okazać się, że lepiej bedzie Ci się jechać aż do Pruszkowa, czy coś w tym guście.
              Pzdr.
              • blablablab1 Re: Zawady, droga nr 8, da się wjechać? 17.10.05, 21:09
                Falenty, na mapie widzę, że to od Janek w prawo :)
            • aszw Re: Zawady, droga nr 8, da się wjechać? 17.10.05, 21:15
              Zwężenie zaczyna się zaraz za skrzyżowaniem z drogą od Skierniewic w stronę
              Wawy. Ciągnie się jakieś 8 km, w godzinach szczytu można swoje odstać a i
              dupniaków sporo się tam zdarza. Pozdro
              • blablablab1 Re: Zawady, droga nr 8, da się wjechać? 17.10.05, 21:49
                Ok, czyli ze skierniewic jadę jeszcze drogą numer 9 i za miejscowością Kamion
                skręcam na drogę wojewódzką 719 do żyrardowa, a potem na mszczonów?

czy też lepiej w ogóle nie jechać do skierniewic tylko brnąć przez sochaczew na
                mszczonów?

dziękuję bardzo, spadacie mi z nieba :)
                • pizza987 Re: Zawady, droga nr 8, da się wjechać? 17.10.05, 22:56
                  Jak jedziesz do Falent to możesz spróbować pojechać od Żyrardowa prosto na Warszawę drogą przez Grodzisk Maz i Pruszków, tylko w Otrębusach trzeba skręcić w prawo na Nadarzyni w Nadarzynie w lewo. Ale ta opcja może być średnia jeżeli jedziesz w piątek, bo od ok. 14-15.00 Nadarzyn zaxczyna być zapchany w każdą stronę. A jak przypadkiem sie stukną to umarł w butach. Ale mijasz zwężkę w Mszczonowie. Nie wiem jak tam wygląda, ale w ostatni piątek słyszałem na CB już w Raszynie, że korek na godzinkę stania, a było ok. 18.00
                  Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka