Dodaj do ulubionych

co sadzicie o Multipli

IP: *.acn.waw.pl 30.10.02, 16:31
Zakochalem sie w tym aucie i chcialbym kupic uzywany.
pomijajac fakt, ze nei ma ich za duzo na rynku wtornym, to dzis podszedlem do
taksowkarza z Multipli i popytalem sie troche.
Powiedzial, zebym sie rozpedzili stuknal glowa w drzewo...
Czy to az tak zly samochod w porownaniu do innych Fiatow (jezdze Bravą 1.6 i
bardzo ja lubie)

Prosze o komentarez ludzi, ktory maja cos wiecej do powiedzenia niz Fiat=
Fahler In Alle Teile
Obserwuj wątek
    • Gość: KajTan Protoplasta - Multipla IP: *.tpnet.pl / *.chelmnet.pl 30.10.02, 18:32
      Bardzo stylowy Klasyk. W latach 60-tych prekursor minivanow - auto 6-cio
      osobowe, z silnikiem z tylu, 4 drzwi (jedna para otwierana pod wiatr), i
      wygladalo, jakby jechalo tylem do przodu...

Oldtimer kapiacy chromami, wzbudzajacy sensacje na ulicach...

A jezeli mowisz o nowoczesnym imienniku, to popieram rade taksowkarza -
      sylwetka tego auta pozostawia troche do zyczenia...

Niemniej jednak IMHO Klasyczne modele Fiata maja w sobie to cos.

pozdroowka i do zobaczenia we wstecznym lusterku
      • Gość: kuba do KajTana IP: *.acn.waw.pl 30.10.02, 18:59
        rozumiem, ze zobacze Cie w moim wstecznym?
        • Gość: KajTan Klasyczne lusterka... IP: *.tpnet.pl / *.chelmnet.pl 30.10.02, 19:16
          Primo: Rozumiem, ze nie masz auta, wiec skad masz lusterko? Urwales komus? ;)

Secundo: Nie licz na to, moj Oldtimer jest baaardzo szybki, wiekszosc
          nowoczesnych jezdzidelek lyka od razu...

Tertio: Chyba ze bede mial dobry humorek, grzecznie zjade na prawo, blysne
          czerwonym migaczem i w podziekowaniu migne krotkimi ;)) wtedy tak.

a jak Cie poznam ?
        • letalin Re: do KajTana 30.10.02, 19:18
          Gość portalu: kuba napisał(a):

> rozumiem, ze zobacze Cie w moim wstecznym?

Kajetan jeździ FIAT 125p z początków produkcji. Taki niebieściutki z białym
          dachem...Łatwiej znaleźć jego zdjęcie w sieci niż zobaczyć na drodze.
          • Gość: kuba Fiat 125p IP: *.acn.waw.pl 30.10.02, 19:24
            ja tez jezdze Fiatem. Na razie nie Multipla.
            Ale moj nieoldtimer nie jest najszybszy- 200 km/h nie przekroczylem a dp setki
            potrzebuje az 11sek, wiec sorry. Prosze- daj sie wyprzedzic

I do tematu- piszcie cos o MULTIPLI
            • Gość: KajTan Fiat 125p IP: *.tpnet.pl / *.chelmnet.pl 30.10.02, 22:11
              Fiacikiem tez pomykam, procz tego Mini Morrisem Cooperem, ale jak juz
              wspomnialem, opcja tertio wystepuje czesto, przeciez klasyki sa nie po to, aby
              przemieszczac sie z A do B, tylko zeby sie ROZKOSZOWAC przemieszczaniem.

A co do wstecznych lusterek, Morris nie ma ani jednego, wiec albo jade prawym
              pasem non stop, albo wlasnie wszystkich wyprzedzam, zeby nie musiec co rusz
              glowy odwracac ;)) To nie jest trudne wsrod duzej ilosci mistrzow prostej, a
              boczne drogi to jest to, co Oldtimery lubia najbardziej, wasko, drzewa gesto i
              najlepiej szuter na zakretach. Nie wazne, czy przedni, czy tylny naped, czy
              ospale 70 KM, czy zwawe 55 KM - polykamy wszystko, co sie rusza ;))) Czesto
              wlasny cien...

pozdroowka
          • Gość: KajTan Znajomi... IP: *.tpnet.pl / *.chelmnet.pl 30.10.02, 22:18
            > Kajetan jeździ FIAT 125p z początków produkcji. Taki niebieściutki z białym
            > dachem...Łatwiej znaleźć jego zdjęcie w sieci niż zobaczyć na drodze.

Widze brak precyzji w nazwie - Polski Fiat 125p - to tak, Fiat 125 - wloski
            brat - 90 KM lub w wersji special 100KM..., ale co to za hybryda jakas??? ;>

A co, parkingu pilnujesz? to kiedy beda tam ludzkie warunki? ;)))

Zdjec Kryspina jest bardzo duzo w sieci, a On sam tylko jeden - tak wiec Twoje
            stwierdzenie jest raczej poprawne. ;)) Szkoda mi kazdego przejechanego
            kilometra, to zaledwie 68 tys od nowosci, a z drugiej strony pojechalibysmy
            razem na koniec galaktyki....

Musze kupic jakiegos innego klasyka, zeby go zajezdzic na smierc, cos duzego,
            ze skrzydlami, z duzym silnikiem, koniecznie zardzewialy...Nie bede z niego za
            czesto wysiadac, moze tylko na stacji i zeby go umyc i nawoskowac...

Szkoda, ze idzie (fuj) zima, i znowu 6 miesiecy w garazu wyjete z zyciorysu...

A swoja droga, autko sie robi znane, ciekawe jak? A jesli je (puk,puk) ukradna,
            to mi powiecie, gdzie pojechalo? ;)))
            • letalin Re: Znajomi... 31.10.02, 21:10
              Gość portalu: KajTan napisał(a):

> > Kajetan jeździ FIAT 125p z początków produkcji. Taki niebieściutki z biały
              > m
              > > dachem...Łatwiej znaleźć jego zdjęcie w sieci niż zobaczyć na drodze.
              >
              > Widze brak precyzji w nazwie - Polski Fiat 125p - to tak, Fiat 125 - wloski
              > brat - 90 KM lub w wersji special 100KM..., ale co to za hybryda jakas??? ;>

W rękach takiego pedanta Kryspin ma zagwarantowane długie i szczęśliwe życie:))

> A co, parkingu pilnujesz? to kiedy beda tam ludzkie warunki? ;)))

Ludzkie warunki dla samochodów? Jaka to odmiana humanitaryzmu - "autotaryzm"?
              Trzymasz Kryspina na parkingu? Mam nadzieję , że takim podziemnym, bo jak pod
              chmurką to lepiej mi go sprzedaj zanim go zeżre pomarańczowa bestia.

> Zdjec Kryspina jest bardzo duzo w sieci, a On sam tylko jeden - tak wiec
              Twoje
              > stwierdzenie jest raczej poprawne. ;)) Szkoda mi kazdego przejechanego
              > kilometra, to zaledwie 68 tys od nowosci, a z drugiej strony pojechalibysmy
              > razem na koniec galaktyki....

Uff! Zazdroszczę Ci tego uczucia... Wierzę , że jest szczere. Chociaż obaj
              wiemy , że to tylko duża zabawka dla dużego dziecka.

> A swoja droga, autko sie robi znane, ciekawe jak? A jesli je (puk,puk)
              ukradna, to mi powiecie, gdzie pojechalo? ;)))

Sam jeżdżę podobnym "gratem" między innymi dlatego, że raczej nie kradną. Ale
              puk, puk na wszelki słuczaj.

A co do białego dachu. To wykończenie seryjne z tego rocznika? Nie pamiętam
              takich na drogach we wczesnym dzieciństwie.

Pozdrawiam
              • Gość: KajTan Wspomnienia IP: *.tpnet.pl / *.nsm.pl 31.10.02, 22:05
                > W rękach takiego pedanta Kryspin ma zagwarantowane długie i szczęśliwe
                życie:))

dodaj - okroplenego pedanta ;)

> Ludzkie warunki dla samochodów? Jaka to odmiana humanitaryzmu - "autotaryzm"?
                > Trzymasz Kryspina na parkingu? Mam nadzieję , że takim podziemnym, bo jak pod
                > chmurką to lepiej mi go sprzedaj zanim go zeżre pomarańczowa bestia.

Ludzkie warunki dla parkujacych kierowcoow... Troszke zyczliwosci nikomu nie
                zaszkodzilo...
                Latem stoi na strzezonym pod chmurka, bo dzielnica nie sprzyja trzymaniu poza
                parkingiem. A szybki szukalem 6 m-cy, jak ja dla zabaway stlukli..
                Zima w garazu - suchym i cieplym...

> Uff! Zazdroszczę Ci tego uczucia... Wierzę , że jest szczere. Chociaż obaj
                > wiemy , że to tylko duża zabawka dla dużego dziecka.

To cos wiecej niz zabawka - to jest prawie Christine.

> A co do białego dachu. To wykończenie seryjne z tego rocznika? Nie pamiętam
                > takich na drogach we wczesnym dzieciństwie.

Widzialem takie malowanie w katalogu zagraniczneym - z exportu FSO - i
                zapragnalem takiego ;) Kolor i sposb malowania ma delikatnie komunikowac - nie
                trab, jestem starszy od Ciebie ;))

> Pozdrawiam
                Takoz ;)
          • Gość: KajTan Znajomi... IP: *.tpnet.pl / *.chelmnet.pl 30.10.02, 22:19
            > Kajetan jeździ FIAT 125p z początków produkcji. Taki niebieściutki z białym
            > dachem...Łatwiej znaleźć jego zdjęcie w sieci niż zobaczyć na drodze.

Widze brak precyzji w nazwie - Polski Fiat 125p - to tak, Fiat 125 - wloski
            brat - 90 KM lub w wersji special 100KM..., ale co to za hybryda jakas??? ;>

A co, parkingu pilnujesz? to kiedy beda tam ludzkie warunki? ;)))

Zdjec Kryspina jest bardzo duzo w sieci, a On sam tylko jeden - tak wiec Twoje
            stwierdzenie jest raczej poprawne. ;)) Szkoda mi kazdego przejechanego
            kilometra, to zaledwie 68 tys od nowosci, a z drugiej strony pojechalibysmy
            razem na koniec galaktyki....

Musze kupic jakiegos innego klasyka, zeby go zajezdzic na smierc, cos duzego,
            ze skrzydlami, z duzym silnikiem, koniecznie zardzewialy...Nie bede z niego za
            czesto wysiadac, moze tylko na stacji i zeby go umyc i nawoskowac...

Szkoda, ze idzie (fuj) zima, i znowu 6 miesiecy w garazu wyjete z zyciorysu...

A swoja droga, autko sie robi znane, ciekawe jak? A jesli je (puk,puk) ukradna,
            to mi powiecie, gdzie pojechalo? ;)))
    • ketom Re: co sadzicie o Multipli 30.10.02, 20:25
      Mogę tylko powiedzieć o tym samochodzie że bardzo mi się podoba,
      ma w sobie to coś, natomiast co do opinii użytkowników to służę linkiem :)

groups.google.com.pl/groups?as_q=Multipla&ie=UTF-8&oe=UTF-8&lr=lang_pl&hl=pl

• Gość: E- Re: co sadzicie o Multipli IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 21:07
      też posiadałem bravę i przedtem 3 inne fiaty jeżdżąć ok 50 000 km rocznie odradzam !!! Multipla podobała mi się ale po bravie (1,4 SX) stwirdzam żadnych fiatów , teraz mam japończyka i chwalę . Jedyną zaletą Multipli jest to ,że szybko tanieje a to nie świadczy za dobrze o samochodzie .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka