wiktoria11 13.01.06, 18:36 Czy znacie tą firmę i czy jej wyroby czyli lampy są godne uwagi bo ceny mają rewelacyjne ciekawe czy jakość też Link Zgłoś Obserwuj wątek
waskes29 Re: Reflektory DEPO 13.01.06, 18:43 Nie wiem co to znaczy rewelacyjnie ciekawe ale ze swojego doswiadczenia nie spotkalem sie z dobrymi podrobkami reflektorow .Nie pamietam teraz nazwy ale byc moze wlasnie DEPO bo brzmi jakos znajomo , to jesli pochodzi z firmy polcar to jakosc ich jest kiepska.Zreszta wiekszosc podrabianych lamp i reflektorow nie ma homologacji europejskich . Link Zgłoś
wiktoria11 Re: Reflektory DEPO 13.01.06, 18:49 Te mają homologacje i wszystkie certyfikaty . A ja pytam czy ktoś coś takiego kupił i jak mu się sprawuje Link Zgłoś
typson Re: Reflektory DEPO 13.01.06, 19:42 kiedys kupilem taki reflektor, jak pękłem oryginal. Jakosc raczej marna. Mozna go uszkodzic przy montowaniu. Kiepskie plastiki, etc. Ale zasadniczo reflektor ma swiecic i akurat depo swiecil przyzwoicie. Jesli masz kilkuletnie auto to i tak nowe DEPO bedzie swiecic lepiej niz stary oryginal. Mozesz sobie kupic a dla pelnego efektu zalecam dokladne wyczyszczenie tego oryginalnego, co pozostal po drugiej stronie. Link Zgłoś
101ola Re: Reflektory DEPO 14.01.06, 11:07 90% niemarkowych reflektorów ma złe wymiary ( tworzą szpary lub sie nie mieszczą ) oraz nie da się ich prawidłowo ustawić. W jednym samochodzie wymieniłem kiedyś dwa jednocześnie i ten nieoryginalny (właśnie DEPO) świeci 2 metry przed auto, a oryginalny 20 razy dalej... pozdr Link Zgłoś
entry Re: Reflektory DEPO 14.01.06, 11:37 mam podobne doświadczenie, właśnie z Depo. kupiłem bo za 120 czy 150 zł oryginału nie dostanę, chyba że na giełdzie, ale tam wszystkie które oglądałem były poklejone i ze zmatowiałym odbłyśnikiem. Teraz mam dwa nowe, jeden helli, drugi depo, więc mogę porównać. Oczywista rzecz to spasowanie, którego wyrobom "taniochy" niestety brak i trzeba się uciekać do różnych domorosłych sposobów, ja akurat musiałem zastosować podkładki na mocowaniach, żeby wogóle móc ustawić światła, bo świecił właśnie na 2 metry. Poza tym okazało się, że wszystkie, czy to lewy czy prawy miały jednakowo przygotowane kostki podłączeniowe i robiły zwarcie, przez co świeciło się wszystko tylko nie to co miało, więc warto sprawdzić, ,czy przed założeniem nie trzeba będzie poprzestawiać konektorów. A trzecia rzecz to barwa światła, o którą pierwotnie podejrzewałem żarówki, ten helli świeci jakby "cieplej", barwa jest bardziej żółtawa, a Depo blado, co patrząc na reflektor wydaje się jaśniejsze, ale już z miejsca kierowcy jest odwrotnie. Podsumowując: da się jeździć, ale jeśli jest okazja na używany oryginał, "nie zmęczony", to ja bym się nie wahał. Link Zgłoś
tomi_22 Kiepskie sa 14.01.06, 12:06 Kiedys wymienilem, w sumie to 10 letni orginal swiecil lepiej niz nowy DEPO... : ( Link Zgłoś
marcinc3 Re: Reflektory DEPO 14.01.06, 16:03 wymienilem juz kilka szczegolnie do japonczykow wrazenia bardzo pozytywne Link Zgłoś
wiktoria11 Re: Reflektory DEPO 14.01.06, 17:14 Mam taki problem że rozwaliłem ostatnio lampę i muszę coś kupić ale sęk w tym że właśnie te orginały Helli świecą kiepsko ci co mają omegi bez soczewek wiedzą jak marnie te lampy . I teraz zastanawiam się czy nie zmienić na soczewkowe właśnie DEPO może ktoś zakładał do omegi te soczewki i może coś o nich powie czy warto zawracać sobie nimi głowę Link Zgłoś