02.02.06, 12:33
Czy ktoś ubezpieczał samochód OC+AC w PTU? Co to jest i czy nie utopie w tym
kasy? PLS info...
Obserwuj wątek
    • marcinc3 Re: PTU???? 02.02.06, 13:53
      to dawne daewoo z oc nie z ac zawsze ryzyko koles kiedys w palme wycedzil w
      zime i mu odmowili ze nimy to nie mialo miejsca
      • cyni Re: PTU???? 02.02.06, 14:32
        No to nieźle to firma która zaproponowała mi najniższe ubezpieczenie na rynku i
        chciałem czegoś o niej się dowiedzieć. Różnie to bywa a ubezpieczenie wolałbym
        aby nie było tylko poto aby móc spokojnie spać ytlko do momentu... ale i po.
        • marcinc3 Re: PTU???? 02.02.06, 14:54
          jezeli podejzewasz ryzyko bum lub kradziezy to myle zainwestuj w pzu lub
          alianz jeszcze oni sa wyplacalni
          • cyni Re: PTU???? 02.02.06, 15:05
            A czy ktoś miał problemy z uznaniem szkody i wypłaty z tej firmy?
          • gordon_shumway Re: PTU???? 03.02.06, 21:27
            > jezeli podejzewasz ryzyko bum lub kradziezy to myle zainwestuj w pzu lub
            > alianz jeszcze oni sa wyplacalni

"Jestem na prawie", "sie mi należy" => jak lubię takie mielenie powietrza w moździerzu => mógłbyś sympatyczny Kolego zdefiniować to Twoje "wypłacalni" hmm ... bo ja zaryzykuję twierdzenie, że na dzień dzisiejszy nie ma na polskim rynku niewypłacalnego ubezpieczyciela ;)
    • marcyszka Re: PTU???? 03.02.06, 10:52
      Ja też planuję tam ubezpieczyć samochód - pierwsze auto, zero zniżek.
      MAją ofertę dużo korzystniejszą niż w PZU - o połowę niższa składka.

Też szukam info na ten temat.

• cyni Re: PTU???? 03.02.06, 14:41
        Czy może ktoś ma jakieś doświadczenia z tą firmą? Jeśli tak niech się podzieli
        informacjami....
      • kszyrztow Re: PTU???? 05.04.06, 14:09
        bierzcie w ciemno. Firma jak najbardziej wypłacalna. A że kiedyś nazywali się
        Daewoo, nie ma żadnego znaczenia. www.ptu.pl
    • wilk11 Re: PTU???? 03.02.06, 16:20
      W PTU denerwowało mnie tylko to, że byli bardzo ale to bardzo opieszali. Komisja
      do oględzin zbierała się długo, długo trzeba było czekać na decyzję i kosztorysy
      działu technicznego i papierki z jednego do drugiego pokoju wędrowały
      tygodniami. Samochód dwa miesiące stał w warsztacie. W międzyczasie na nich
      plułem, bo nie było z nimi żadnego kontaktu - nikt nigdy nie odbierał telefonu,
      już myślałem że to firma widmo...
      Ale na koniec osłodzę: zgłosiłem szkodę (AC), która w rzeczywistości przydarzyła
      się dużo wcześniej, a jej skutki zaczęły być dla mnie niepokojące. Nikt się nie
      zorientował. W sumie jestem do przodu i firmę polecam :)
      • jbloko Re: PTU???? 04.04.06, 16:23
        Czy ktoś jeszcze ma jakieś informacje / doswiadczenia z likwidacja szkody w
        PTU ?? musze szybko podjac decyzje miedzy Allianz a PTU, gdzie PTU jest ponad
        200 zł tansze (chodzi o pakiet OC, AC, NW).

dzieki za wszelkie sugestie i pozdr
        • marcinc3 Re: PTU???? 05.04.06, 08:31
          teraz swierze informacje placa cienko kolezka mial przetarte drzwi i strasznie
          dlugo , zajmuje sie likwidacja firma profibiz oni jej zlecaja strasznie
          mozolnie
          • jbloko Re: PTU???? 05.04.06, 09:09
            Dzieki,

a jak sie odbywa rozliczenie? bezgotówkowo w ASO czy wyceniają (najniżej jak
            sie da), dają gotówkę i się samemu trzeba martwić gdzie to zrobić za ich
            pieniądze...
            • bytkowiak Re: PTU???? 05.04.06, 12:54
              niecałe dwa lata temu likwidowałem z AC. Gość z warsztatu jak usłyszał, ze PTU
              nie zgodził się na bezgotówkowe rozliczenie mimo, że miałem pełną opcje AC
              czyli z wykupioną amortyzacją i udziałem własnym. Na oględziny czekałem ponad
              tydzień mimo codzinnych obiecanek, że już przyjadą. następne kilka dni na
              kosztorys, który był opasrty na katalogu. Rozbieżność miedzy rzeczywista
              naprawą na nowych podzespołach, a ich wyceną była rzędu 5-10% na moją
              niekorzyść. Przy naprawie ok 4.tys zł. Organizacja do d...py, przynajmniej w
              Katowicach. Wycena jak widać też.
    • mbaworek Re: PTU???? 05.04.06, 15:12
      Ja ubezpieczam już 3 rok w PTU OC+AC, zaliczyłem dzwona w ubiegłym roku-
      naprawiałem samochód w ASO załatwiłem wszystko bezgotówkowo- jestem zadowolony,
      w przyszłości napewno u nich ubezpieczę.
      Goofy - Podkarpacie
    • pawlos17 Re: PTU???? 07.04.06, 20:45
      Nie mam z nimi doświadczenia i nie chce mieć choć mam tam wykupione OC:) Moja
      rola polega na corocznym wpłacaniu składek i niech tak zostanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka