endrjulepiej 18.02.06, 13:47 Witam, od dzisiejszego pieknego dnia nie mam lusterka lewego i mam krótkie pytanie do speców czy moge tak jeździć po ulicach , czy policja moze mi wlepić mandat ? Nowe lustereczko bede miał dopiero we wtorek niestety Link Zgłoś Obserwuj wątek
typson Re: Rozwalone lusterko 18.02.06, 14:30 teoretycznie nie mozesz (bo przeciez takie auto nie przeszloby przeglądu) ale ja bym w takim wypadku liczyl na wyrozumialosc policji. Do wtorku tylko dwa dni. Kiedys bez prawego jezdzilem prawie rok, tylko, ze prawe jest troche mniej przydatne i nic mi sie nie stalo, nikt sie tez nei czepial. Wez tez pod uwage to, ze w razie kolizji moga byc problemy z uzyskaniem pelnego odszkodowania! Link Zgłoś
to_me_k Re: Rozwalone lusterko 18.02.06, 14:54 Nie nie można. Mogą Ci zabrać dowód rejestracyjny, a w wypadku kolizji nie wypłacić odszkodowania. Ale mam radę: Endru-lepiej zadzwoń do ministra Jurgiela, na pewno podstawi Ci coś do wtorku. To dobry człowiek ten minister, mówię Ci... ;) Link Zgłoś
callafior Re: Rozwalone lusterko 18.02.06, 17:48 Nie, nie możesz jeździć bez lewego lusterka. Bez prawego tak, ale lewe jest obowiązkowe. Link Zgłoś
lewarek5 Re: Rozwalone lusterko 18.02.06, 21:51 .. siedem lat nieszczescia,-zacznij jezdzic rowerem ! Link Zgłoś
gogggo Re: Rozwalone lusterko 18.02.06, 22:04 Czy możesz?.Ano nie, możesz lewe lusterko jest obowiązkowe. Link Zgłoś