Dodaj do ulubionych

Żarówki Philips H7 Blue Visson

IP: 213.17.194.* 02.12.02, 14:33
Co sadzicie o tych żarówkach, czy rzeczywiscie dają jaśniejsze światło z
niebieską poświatą? Zastanawiam się nad zakupem, ale trochę odstrasza mnie
zbyt wysoka cena, ciekaw jestem jak jest z trwałością?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Żarówki Philips H7 Blue Visson IP: 195.112.95.* 05.12.02, 00:58
      dzis taka zalazylem ale jeszcze sie jej nie przygladalem. Masz racje jest
      cholernie droga. U mnie kosztuje okolo 114 PLN
      • Gość: marba Re: Żarówki Philips H7 Blue Visson IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 12:46
        Ja używam H1, nie pamiętam jajkiej firmy były te moje blue, ale wyraźną poprawe
        widoczności dawały w czasie deszczu nocą. Natomiast trawałość, zakładałem różne
        żarówki niestandartowe, ale zawsze szybko się przepalały i białe i neibieskie,
        tak więc wróciłem do standartowych i mam spokój.
    • webdesigner Re: Żarówki Philips H7 Blue Vision 26.01.03, 20:36
      Światło dają lepsze a co do długowieczności... zależy m. in. od stanu dróg - w
      Polsce zazwyczaj są narażone na większe drgania a to się żarówkom nie podoba.
      Ale jak Cie stać, to polecam. Choć jak masz starsze autko, to czasem lepszy
      efekt uzyskasz kupując nową lampę (np. do Kadett'a E nowa nieoryginalna to
      wydatek około 150zł) i efekt będzie naprawdę niezły.
      • webdesigner Re: Żarówki Philips H7 Blue Vision 26.01.03, 20:38
        Choć w Twoim przypadku chodzi o młode autko, bo H7 nie są montowane od aż tak
        dawna. Ale jeśli masz np. Vectre B '98 z przebiegiem 400 000 (znajomy ma i
        chwali) to też się mimo młodego rocznika robią mleczne szkła.
        Pozdrawiam
        • Gość: Mirek Re: Żarówki Philips H7 Blue Vision IP: 192.166.0.* 18.08.03, 16:04
          miałem w vectrze b 97 takie cudo niby wszyscy pytali czy zmieniłem na ksenony
          bo efekt jest fajny ale co do trwałości tragedia śrenio wymieniałem co 6 m-
          cy !!! docelowo taniej to chyba ksenony wyjdą w sumie przez około 1,5 roku
          użytkowania spaliły mi się 3 żarówki tragedia zbyt czułe na nasze kochane
          drogi.
          • Gość: pilot Re: Żarówki Philips H7 Blue Vision IP: *.wil.pk.edu.pl 19.09.03, 12:52
            miałem H4, przez rok i tyle. natomiast co do różnicy to jest ogromna. jak
            przepaliła mi się pierwsza, musiałem na drodze założyć zwykłą H4. miałem
            wrażenie, że z jednej strony świeci mi się pozycyjne. dwa dni później szczeliła
            druga. teraz troche szkoda kasy na takie wynalazki..
            pozdr
            • Gość: opelfan Re: Żarówki Philips H7 Blue Vision IP: *.class144.petrotel.pl 21.09.03, 11:51
              zdecydowanie odradzam!!!!!!!!!!!!!! mimo tez ze extra swiecą to na 100 %
              długo nie poswiecą a koszt jest nie mały wiec raczej zbedny !
              • Gość: Hiszpan Re: Żarówki Philips H7 Blue Vision IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.03, 14:15
                Mam w autku H4 +50% od ponad roku i nie nazekam, świecą jaśniej od
                standardowych. W motocyklu mam H1 i +50% padają co kilka miesięcy więc dzisiaj
                kupiłem zestaw HID ze świetlówką D2S. Jednak w aucie dwa reflektory dają więcej
                światła niż jeden motocyklowy (z soczewką) więc xenon powinien rozwiązać
                ostatecznie mój problem. Kupiłem zestaw z demobilu za BARDZO rozsądną cene :)

PZDR!
    • Gość: beejay Re: Żarówki Philips H7 Blue Visson IP: *.echostar.pl 12.11.03, 21:51
      Witaj!
      Założyłem u siebie niedawno. Wcześniej miałem +50% osram. Stwierdzam: dają
      może słabsze światło niż +50%, ale lepiej oświetla drogę (sam się dziwiłem).
      Szczególnie w deszczu są nieocenione - POLECAM. Co do wytrzymałości nie mogę
      się jeszcze wypowiedzieć, za krótko je stosuję.

PZDR

Beejay

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka