Gość: borut Re: Czy osłaniać chłodnicę IP: *.tychy-ak.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 16:03 Ciekawe!! Ztego wynika że tylko jak włączy się duży obieg zaczyna działać wentylator - a czy to prawda!! Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Czy osłaniać chłodnicę IP: *.carcade.com.pl 18.12.02, 16:34 Jezeli lubisz cieplo w samochodzie to osloniecie wlotu powietrza pomoze tzn szybciej i do wyzszej temperatury /oczywiscie bezpiecznej o to dba termostat i czujnik temperatury w chlodnicy/ nagrzeje sie ciecz chlodzaca - ktora tez plynie w nagrzewnicy ogrzewajacej wnetrze pojazdu . Czyli zaslaniac ale nie cala powierzchnie chlodnicy . Ja osobiscie przyslaniam czesc chlodnicy za ktora nie ma wentylatora [czyli ok.1/3 powierzchni chlodnicy ] co powoduje ze podczas stania w korkach silnik wentylatora wlacza sie co okolo 5 minut a w czasie jazdy WCALE . A ciepelko w kabinie JEST !. Pozdrawiam zdrowych spokojnych Swiat zyczy Igor Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: Czy osłaniać chłodnicę IP: 5.2.1R1D* / 3.75.149.* 18.12.02, 18:24 Gość portalu: Igor napisał(a): > Jezeli lubisz cieplo w samochodzie to osloniecie wlotu powietrza pomoze tzn > szybciej i do wyzszej temperatury /oczywiscie bezpiecznej o to dba termostat i > czujnik temperatury w chlodnicy/ nagrzeje sie ciecz chlodzaca - ktora tez > plynie w nagrzewnicy ogrzewajacej wnetrze pojazdu . Czyli zaslaniac ale nie > cala powierzchnie chlodnicy . Ja osobiscie przyslaniam czesc chlodnicy za ktora > > nie ma wentylatora [czyli ok.1/3 powierzchni chlodnicy ] co powoduje ze podczas > > stania w korkach silnik wentylatora wlacza sie co okolo 5 minut a w czasie > jazdy WCALE . A ciepelko w kabinie JEST !. Pozdrawiam zdrowych spokojnych Swiat > zyczy Igor > A czym jezdzisz? Moja zona ma CC i niestety w ostatnie mrozy to za diabla nie chcialo byc cieplo w kabinie( po 15-20km), wiec moze to byloby rozwiazanie. PZDR JANKES Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Czy osłaniać chłodnicę IP: *.atlanta.ga.us 18.12.02, 19:15 Tak. Mechanicy moga wtedy wiecej zarobic.... Jak utkniesz w korku z zaslonieta chlodnica to zrozumiesz. Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Czy osłaniać chłodnicę IP: *.carcade.com.pl 19.12.02, 12:16 Wiadomo male silniki maja to do siebie ze slabo sie nagrzewaja , ja jezdze tico i MAM SPRAWNY : obieg i termostat czujnik temperatury , stojac w korku TAK stoie czasami w korku Lopuszanska , Marynarska ,Al.Lotnikow sprawdzam jaka jest temperatura / JEST ZEGAR - TERMOMETR/ jakby co . Tico nagrzewa sie po 10km przy -15 C ,zaczynalo byc Cieplo. A mechanik? no coz tez musi zarobic , a ze my mu tego nie zapewnimy no to inna historia . Pozdrawiam Zdrowych ,spokojnych Igor Link Zgłoś