Dodaj do ulubionych

Czy osłaniać chłodnicę

IP: 62.93.65.* 05.12.02, 14:58
Ale pod maską jest cieplej!
Obserwuj wątek
    • Gość: borut Re: Czy osłaniać chłodnicę IP: *.tychy-ak.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 16:03
      Ciekawe!! Ztego wynika że tylko jak włączy się duży obieg
      zaczyna działać wentylator - a czy to prawda!!
    • Gość: Igor Re: Czy osłaniać chłodnicę IP: *.carcade.com.pl 18.12.02, 16:34
      Jezeli lubisz cieplo w samochodzie to osloniecie wlotu powietrza pomoze tzn
      szybciej i do wyzszej temperatury /oczywiscie bezpiecznej o to dba termostat i
      czujnik temperatury w chlodnicy/ nagrzeje sie ciecz chlodzaca - ktora tez
      plynie w nagrzewnicy ogrzewajacej wnetrze pojazdu . Czyli zaslaniac ale nie
      cala powierzchnie chlodnicy . Ja osobiscie przyslaniam czesc chlodnicy za ktora
      nie ma wentylatora [czyli ok.1/3 powierzchni chlodnicy ] co powoduje ze podczas
      stania w korkach silnik wentylatora wlacza sie co okolo 5 minut a w czasie
      jazdy WCALE . A ciepelko w kabinie JEST !. Pozdrawiam zdrowych spokojnych Swiat
      zyczy Igor
      • Gość: Jankes Re: Czy osłaniać chłodnicę IP: 5.2.1R1D* / 3.75.149.* 18.12.02, 18:24
        Gość portalu: Igor napisał(a):

> Jezeli lubisz cieplo w samochodzie to osloniecie wlotu powietrza pomoze tzn
        > szybciej i do wyzszej temperatury /oczywiscie bezpiecznej o to dba termostat
        i
        > czujnik temperatury w chlodnicy/ nagrzeje sie ciecz chlodzaca - ktora tez
        > plynie w nagrzewnicy ogrzewajacej wnetrze pojazdu . Czyli zaslaniac ale nie
        > cala powierzchnie chlodnicy . Ja osobiscie przyslaniam czesc chlodnicy za
        ktora
        >
        > nie ma wentylatora [czyli ok.1/3 powierzchni chlodnicy ] co powoduje ze
        podczas
        >
        > stania w korkach silnik wentylatora wlacza sie co okolo 5 minut a w czasie
        > jazdy WCALE . A ciepelko w kabinie JEST !. Pozdrawiam zdrowych spokojnych
        Swiat
        > zyczy
        Igor
        >
        A czym jezdzisz? Moja zona ma CC i niestety w ostatnie mrozy to za diabla nie
        chcialo byc cieplo w kabinie( po 15-20km), wiec moze to byloby rozwiazanie.
        PZDR
        JANKES
    • Gość: Marek Re: Czy osłaniać chłodnicę IP: *.atlanta.ga.us 18.12.02, 19:15
      Tak. Mechanicy moga wtedy wiecej zarobic.... Jak utkniesz
      w korku z zaslonieta chlodnica to zrozumiesz.
      • Gość: Igor Re: Czy osłaniać chłodnicę IP: *.carcade.com.pl 19.12.02, 12:16
        Wiadomo male silniki maja to do siebie ze slabo sie nagrzewaja , ja jezdze tico
        i MAM SPRAWNY : obieg i termostat czujnik temperatury , stojac w korku TAK
        stoie czasami w korku Lopuszanska , Marynarska ,Al.Lotnikow sprawdzam jaka jest
        temperatura / JEST ZEGAR - TERMOMETR/ jakby co . Tico nagrzewa sie po 10km
        przy -15 C ,zaczynalo byc Cieplo. A mechanik? no coz tez musi zarobic , a ze my
        mu tego nie zapewnimy no to inna historia . Pozdrawiam Zdrowych ,spokojnych
        Igor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka