Dodaj do ulubionych

Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha

21.03.06, 18:30
Jak podał okolo 15 TVN24 na jednej z łódzkich ulic poseł Misztal jadąc swoim
Maybachem przydymał w Daewoo Tico.
Pojedynku Misztal vs Rutkowski nie budiet :-(
Obserwuj wątek
    • iberia30 biedny tic-tac, n/t 21.03.06, 18:45
      • m824 Re: biedny tic-tac, n/t 25.03.06, 00:54
        czemu go nazywają niektórzy TIC-TAC?
    • marcinc3 Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 21.03.06, 18:49
      a co mu sie stalo? mam nadzieje ze byl na zachodnich tablicach
      • swoboda_t Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 21.03.06, 18:54
        "mam nadzieje ze byl na zachodnich tablicach"
        Tico?? :P May-bach ma hamerykańskie tablice. Szkoda samochodu i oczywiście
        ewentualnych poszkodowanych. Misztala nie - skoro jeździ jak wariat (nawet
        jeśli akurat teraz nie była jego wina). Z niecierpliwością czekam na więcej
        ino, może zaraz w Faktach :)
        • marcinc3 Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 08:14
          chodzilo mi oczywiscie o majbacha bo jak na polskich to by zrujnowal jakas
          ubezpieczalnie jezeli sa duze szkody
    • pindoll Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 21.03.06, 18:54
      heble słabe i takie efekty....
    • kasiulek70 Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 21.03.06, 19:12
      Jak go stać na Maybacha to i stac na ewentualne naprawy i oczywiście wypłatę
      odszkodowania dla poszkodowanego Tico ;)
      • marcinc3 co z tego ze go stac 22.03.06, 12:40
        od tego sa firmy ubezpieczeniowe
    • wujaszek_joe Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 21.03.06, 19:28
      uu, majbah pewnie do kasacji
    • daniel.jed Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 00:04
      Jak burak nie umie jeździć to takie są efekty.
    • mariusz-ef Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 08:21
      nie wiedzialem ze maybachy sie nie rozbijaja!
      czy producent daje na to gwarancje albo suc podobnego?
    • jusytka Jak mógł Maybach rozbić sie po spotkaniu z Tico??? 22.03.06, 08:28
      Mój ojciec nie zdążył kiedyś zahamować przed światłam i uderzył w Tico. Jakież
      było moje zdziwienie, kiedy okazało się, ze ojciec w swoim Golfie IV miał tylko
      porysowaną tablicę rej., a Tico cały tył wgnieciony !!!
      • radioaktywny Re: Jak mógł Maybach rozbić sie po spotkaniu z Ti 22.03.06, 09:39
        Uszkodzenia to kwestia rodzaju uderzenia.
        Ciekawe kto tu mu dokona naprawy blacharsko-lakierniczej i nalozy te dziesiatki
        wartw specjalnego lakieru. Mysle, ze Maybach po takiej stluczce bedzie duzo
        mniej wart na rynku wtornym i moze byc to okazja jak w przypadku samochodow
        koreanskich:-)
        Maybach byl rejestrowany w USA aby ominac placenia polskich podatkow (to szkoła
        preferowana przez POLSKICH posłów) pewnie tez tam zostal ubezpieczony (aby
        polskie firmy na tym przypadkiem nie zarobily) ciekaw jestem jak w zwiazku z tym
        bedzie wygladala wyplata odszkodowania jesli Daewoo Tico stal sie ofiara pirata
        drogowego....
        • macio255 po to był założony Fundusz Gwarancyjny.. 22.03.06, 09:42
          ...ale to tylko kolejna teoria. Rzeczywistość pewnie będzie boleć
        • logis_on_line Re: Jak mógł Maybach rozbić sie po spotkaniu z Ti 22.03.06, 10:44
          > Mysle, ze Maybach po takiej stluczce bedzie duzo
          > mniej wart na rynku wtornym i moze byc to okazja jak w przypadku samochodow

Nie ma co się martwić spadkiem wartości auta, nawet nie uszkodzone auto traci
          na wartości około 1700 zł tygodniowo (dane zasłyszane w TopGear).
          Wychodzi na to, że dieta poselska wystarcza na bilansowanie tylko straty
          wartości auta a inne koszty są zapewne też nie małe i pokrywać je trzeba z
          innego źródła. To auto jest tylko w sferze marzeń u zdecydowanej większości
          ludzi na świecie.

Pozdrawiam
      • swoboda_t Re: Jak mógł Maybach rozbić sie po spotkaniu z Ti 22.03.06, 12:02
        Kiedyś para moich znajomych miała Tico. Przyłożył im z tyłu jakiś nieduży
        samochód, nie pamiętam już jaki. Prędkośc była niewielka, a jednak uszkodzenia
        aut znaczne, Tico to w ogole złom - podłoga w harmonijkę itp. Wiadomo, małe
        auta... Ale nie to jest istotą - w czasie wypadku wieźli na tylnej kanapie
        jajka, mnóstwo tych tekturek. Na skutek uderzenia złamały się przednie fotele i
        fiknęli do tyłu wprost w ten ładunek. Ale jaja :D
        • pindoll Re: Jak mógł Maybach rozbić sie po spotkaniu z Ti 22.03.06, 12:31
          w takim razie otrzymali także odszkodowanie za jajca.
      • callafior Re: Jak mógł Maybach rozbić sie po spotkaniu z Ti 24.03.06, 23:37
        A ja widziałem podobną kolizję (vento vs tico) tyle że tico przodem uderzyło w
        VW. W tico aż dach się zagiął, a vento miało lekko wgniecione tylne drzwi i
        minimalnie zdeformowane nadkole. Kolizja z tico to jak przejechanie rowerem
        kartonu po telewizorze.
    • jay_z Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 12:42
      Hmmm, a czy Misztal ma amerykanskie prawo jazdy a co za tym idzie zameldowanie
      tam, ze prowadzi auto na amerykanskich tablicach rejestracyjnych?

Czemu Policja sie tym nie zainteresuje?
      • swoboda_t Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 12:49
        Misztal ma amerykańskie obywatelstwo co sprawę załatwia.
        • jay_z Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 12:54
          I na to jest sposob. Jesli mieszkasz i jestes takze zameldowany w Polsce (a
          takze w innym kraju EU i USA nawet) to po 5 miesiacach MUSISZ przerejestrowac
          auto... i dostosowac je do wymogow prawnych danego panstwa. Przepis ten jest
          prawie martwy bo malo kto go egzekwuje, nawet w innych krajach EU... A szkoda.
        • m824 Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 13:06
          skąd ten burak ma amerykańskie obywatelstwo? chyba sobie kupił?
        • ppo Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 24.03.06, 23:49
          Chyba podwójne, bo jak jest posłem w RP to polskie też musi mieć. Nasz rząd
          zawsze kręcił nosem na podwójne. Czyżby coś się zmieniło?
    • rasnic Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 14:25

Dzisiaj w wawie pomykal calym, wiec jakas sciema.

pozdrawiam
      • pindoll Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 14:34
        rasnic napisał:

> Dzisiaj w wawie pomykal calym, wiec jakas sciema.

szpachelke położył więc jeździ.
        • skyddad Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 14:47
          Moge pomoc w naprawie.
          pare tygodni wczesniej ktos dal foto z rozbitym Maybachem na ukrainie czy
          Bialorusi,gdzie na poczekaniu prostowali dzrwi na ulicy lyzka od opon .Mozna
          polecic tego speca ,On juz robil Maybachy.
          Pzdr.Sky.
          • marcinc3 straszne rzezniki 22.03.06, 15:31
            oglagalem to byla romunia - straszne rzezniki
          • swoboda_t Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 15:32
            Link, dajcie link!! Prooooszę :)
            • skyddad Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 18:11
              Znalazlem,wyszukiwarka nieoceniona.
              Prosze polecic tego mechanika skorzystac z laczy telewizyjnych bedzie szybciej;
              www.youtube.com/p.swf?video_id=4fpM-xSrMCo&l=150&eurl=&t=Maybach-repair---Long-
              version

Pzdr.Sky.
              • skyddad Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 18:16
                www.youtube.com/p.swf?video_id=4fpM-xSrMCo&l=150&eurl=&t=Maybach-repair---Long-version
                • speedy1000 Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 19:56
                  ciekawe tylko po co oni to robili... czyzby drzwi byly zablokowane czy cus :)
                  hehe any way niezle...
                  • dr.rocco Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 23:16
                    Jesli byly , to leniowi sie nie chcialo wsiadac z drugiej strony :)
    • hiphopowiec.man To chyba plotka. 23.03.06, 01:03
      Nie natknąłem się na jakieś oficjalne info.
    • dr.wal2 Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 23.03.06, 08:03
      .. aa posel Boruta rozbilby chetnie budzet o dupe posel Zydy Gilowskiej ,ha ha .
      • radioaktywny Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 23.03.06, 13:40
        Poseł Misztal - mój ajdol, został usunięty z klubu samoobrony:-(
        Wedlug uzasadnienia podanego przez endrju leppera m.in za obnoszenie sie ze
        swoim bogactwem.
        Uwazam to za grube swinstwo, i chamskie podstawienie nogi politykowi, ktory byl
        ogromna nadzieja mlodej polskiej ekonomii, zbawca demokracji i wschodzącemu
        słoneczku ziemi łódzkiej :-)
    • marcinc3 a tak na marginesie 23.03.06, 13:50
      to czemu jest na amerykanskich tablicach ? ma amerykanskie prawko ? polski
      posel?
      • rraaddeekk Re: a tak na marginesie 23.03.06, 14:15
        Zastanów sie trochę zanim coś napiszesz!

Jaki związek ma "prawo jazdy" z "tablicami rejestracyjnymi" (pytanie
        retoryczne!)
        • radioaktywny Re: a tak na marginesie 23.03.06, 16:40
          Prawo jazdy nie ma zadnego zwiazku, ale juz kwestia rejestracji i ubezpieczenia
          ma duzy zwiazek z tzw. patriotyzmem (niemodne słowo) bowiem poseł IV RP
          zarejestrował i ubezpieczył pojazd w USA, aby nie uiszczac w ojczyżnie podatkow,
          ktore jak słyszałem sa wyrazem patriotyzmu własnie...
        • marcinc3 a taki ma zwiazek 23.03.06, 16:53
          a taki ze jezeli ma amerykanskie tablice to zgodnie z prawem musi miec
          amerykanskie prawko a i powinien miec obywatelstwo
          • radioaktywny Re: a taki ma zwiazek 23.03.06, 16:56
            Ma obywatelstwo USA, ktore zdaje sie dostal w czasie gdy w RP poszukiwany byl
            listem gonczym.
          • ppo Re: a taki ma zwiazek 25.03.06, 00:49
            Bzdura! Jak jesteś właścicielem, to możesz mieć nawet tablice z Republiki Konga
            i nic nikomu do tego. Chyba, że nie jesteś właścicielem, to co innego. Jak
            jedziesz swoim wozem do reichu do roboty na pół roku, to też na polskich
            blachach nie możesz? Zastanów się. Jak sprowadzasz furę z reichu albo usa, to
            też nią nie możesz jeździć, bo masz polskie prawko i paszport? Pomyśl. BTW- na
            polskim prawku możesz w usa legalnie jeździć pół roku i vice versa (w Polsce na
            amerykańskim). Wyrobienie sobie lokalnego prawka to w obu krajach formalność (w
            Polsce musisz zdać teorię po polsku, a w Stanach praktykę + kilka pytań
            teoretycznych i to też nie w każdym stanie). Generalnie ok. godziny ci to
            zajmie. Jest też coś takiego jak międzynarodowe prawo jazdy, które przydało mi
            się tylko w Bośni (polskie ich wogóle nie interesowało). Co kraj, to obyczaj.
            • marcinc3 ppo 25.03.06, 09:03
              pie..sz jak potluczony po 1 jak jade do rajchu i sprowadzam auto to jade na
              tablicach wywozowych a jak jade na pol roku do roboty to jezdze na polskich
              bo jestem polakiem a ja wiem ze mozna zameldowac sie czasowo i po sprawie ja to
              przerabialem i nie tylko to duzo lat temu jak ty na chleb mowiles BEB , ale
              zostawmy to mi chodzi o to najbardziej jak polski posel moze miec amerykanskie
              obywatelstwo czy nie musi miec polskiego i tylko polskiego
              • ppo Marcinek 25.03.06, 12:07
                Dlaczego chcesz mnie obrazić? Podejżewam, że jednak jestem od ciebie dużo
                starszy, bo zachowałeś się jak typowy g*wniarz. A teraz do rzeczy. Napisałem
                prawdę z własnego doświadczenia, które zdobyłem, jak jeszcze nawet nie byłeś
                zygotą (odpowiada ci taki poziom dyskusji, to ok.). Poseł RP musi mieć
                obywatelstwo RP, to oczywiste. Można mieć podwójne obywatelstwo, ale nie trzeba
                mieć obywatelstwa obcego, żeby być właścicielem wozu na obcych blachach. Jak
                jeszcze nie dotarło, to spytaj się pani w gimnazjum i przestań mnie wq...ć
                • marcinc3 Re: Marcinek 25.03.06, 12:14
                  ja nikogo nie chcialem obrazac tak ale jazda autem na obcych
                  blachach w polsce to jest przestepstwo karno skarbowe rozumiesz a panie w
                  gimnazjum tego nie wiedza
                  • ppo Re: Marcinek 25.03.06, 12:26
                    Przestępstwo ok. Ale jak nie jesteś właścicielem tego auta, tylko należy ono do
                    Helmuta-przyjaciela-matki czy jeszcze innego wuja Sama. Poza tym jest coś
                    takiego jak mienie przesiedleńcze. Jak wracasz z usa do pl to zabierasz sobie
                    całe mienie ruchome (nieruchomego się niestety nie da) i możesz je używać w pl.
                    Nie wiem, jak długo możesz nie przerejestrowywać takiego auta, ale chyba długo.
                    Poza tym jak sprowadzasz auto z usa to na zwykłych tablicach usa. W przypadku
                    posła: jak zatrzyma go drogówka, to może wylegitymować się paszportem usa i
                    wtedy dają mu spokój, albo polskim paszportem dyplomatycznym i wtedy dają mu
                    spokój tym bardziej :) Ot, taki lajf.
      • ppo Re: a tak na marginesie 24.03.06, 23:53
        Ja też mam i co? 30 baksów, SSN i adres (może być tymczasowy) wystarczą.
    • 6.finito Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 25.03.06, 00:43
      a dupa Beggerowej wciąż się trzęsie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka