kapitan_kloss 21.03.06, 18:30 Jak podał okolo 15 TVN24 na jednej z łódzkich ulic poseł Misztal jadąc swoim Maybachem przydymał w Daewoo Tico. Pojedynku Misztal vs Rutkowski nie budiet :-( Link Zgłoś Obserwuj wątek
marcinc3 Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 21.03.06, 18:49 a co mu sie stalo? mam nadzieje ze byl na zachodnich tablicach Link Zgłoś
swoboda_t Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 21.03.06, 18:54 "mam nadzieje ze byl na zachodnich tablicach" Tico?? :P May-bach ma hamerykańskie tablice. Szkoda samochodu i oczywiście ewentualnych poszkodowanych. Misztala nie - skoro jeździ jak wariat (nawet jeśli akurat teraz nie była jego wina). Z niecierpliwością czekam na więcej ino, może zaraz w Faktach :) Link Zgłoś
marcinc3 Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 08:14 chodzilo mi oczywiscie o majbacha bo jak na polskich to by zrujnowal jakas ubezpieczalnie jezeli sa duze szkody Link Zgłoś
pindoll Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 21.03.06, 18:54 heble słabe i takie efekty.... Link Zgłoś
kasiulek70 Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 21.03.06, 19:12 Jak go stać na Maybacha to i stac na ewentualne naprawy i oczywiście wypłatę odszkodowania dla poszkodowanego Tico ;) Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 21.03.06, 19:28 uu, majbah pewnie do kasacji Link Zgłoś
daniel.jed Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 00:04 Jak burak nie umie jeździć to takie są efekty. Link Zgłoś
mariusz-ef Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 08:21 nie wiedzialem ze maybachy sie nie rozbijaja! czy producent daje na to gwarancje albo suc podobnego? Link Zgłoś
jusytka Jak mógł Maybach rozbić sie po spotkaniu z Tico??? 22.03.06, 08:28 Mój ojciec nie zdążył kiedyś zahamować przed światłam i uderzył w Tico. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, ze ojciec w swoim Golfie IV miał tylko porysowaną tablicę rej., a Tico cały tył wgnieciony !!! Link Zgłoś
radioaktywny Re: Jak mógł Maybach rozbić sie po spotkaniu z Ti 22.03.06, 09:39 Uszkodzenia to kwestia rodzaju uderzenia. Ciekawe kto tu mu dokona naprawy blacharsko-lakierniczej i nalozy te dziesiatki wartw specjalnego lakieru. Mysle, ze Maybach po takiej stluczce bedzie duzo mniej wart na rynku wtornym i moze byc to okazja jak w przypadku samochodow koreanskich:-) Maybach byl rejestrowany w USA aby ominac placenia polskich podatkow (to szkoła preferowana przez POLSKICH posłów) pewnie tez tam zostal ubezpieczony (aby polskie firmy na tym przypadkiem nie zarobily) ciekaw jestem jak w zwiazku z tym bedzie wygladala wyplata odszkodowania jesli Daewoo Tico stal sie ofiara pirata drogowego.... Link Zgłoś
macio255 po to był założony Fundusz Gwarancyjny.. 22.03.06, 09:42 ...ale to tylko kolejna teoria. Rzeczywistość pewnie będzie boleć Link Zgłoś
logis_on_line Re: Jak mógł Maybach rozbić sie po spotkaniu z Ti 22.03.06, 10:44 > Mysle, ze Maybach po takiej stluczce bedzie duzo > mniej wart na rynku wtornym i moze byc to okazja jak w przypadku samochodow Nie ma co się martwić spadkiem wartości auta, nawet nie uszkodzone auto traci na wartości około 1700 zł tygodniowo (dane zasłyszane w TopGear). Wychodzi na to, że dieta poselska wystarcza na bilansowanie tylko straty wartości auta a inne koszty są zapewne też nie małe i pokrywać je trzeba z innego źródła. To auto jest tylko w sferze marzeń u zdecydowanej większości ludzi na świecie. Pozdrawiam Link Zgłoś
swoboda_t Re: Jak mógł Maybach rozbić sie po spotkaniu z Ti 22.03.06, 12:02 Kiedyś para moich znajomych miała Tico. Przyłożył im z tyłu jakiś nieduży samochód, nie pamiętam już jaki. Prędkośc była niewielka, a jednak uszkodzenia aut znaczne, Tico to w ogole złom - podłoga w harmonijkę itp. Wiadomo, małe auta... Ale nie to jest istotą - w czasie wypadku wieźli na tylnej kanapie jajka, mnóstwo tych tekturek. Na skutek uderzenia złamały się przednie fotele i fiknęli do tyłu wprost w ten ładunek. Ale jaja :D Link Zgłoś
pindoll Re: Jak mógł Maybach rozbić sie po spotkaniu z Ti 22.03.06, 12:31 w takim razie otrzymali także odszkodowanie za jajca. Link Zgłoś
callafior Re: Jak mógł Maybach rozbić sie po spotkaniu z Ti 24.03.06, 23:37 A ja widziałem podobną kolizję (vento vs tico) tyle że tico przodem uderzyło w VW. W tico aż dach się zagiął, a vento miało lekko wgniecione tylne drzwi i minimalnie zdeformowane nadkole. Kolizja z tico to jak przejechanie rowerem kartonu po telewizorze. Link Zgłoś
jay_z Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 12:42 Hmmm, a czy Misztal ma amerykanskie prawo jazdy a co za tym idzie zameldowanie tam, ze prowadzi auto na amerykanskich tablicach rejestracyjnych? Czemu Policja sie tym nie zainteresuje? Link Zgłoś
swoboda_t Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 12:49 Misztal ma amerykańskie obywatelstwo co sprawę załatwia. Link Zgłoś
jay_z Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 12:54 I na to jest sposob. Jesli mieszkasz i jestes takze zameldowany w Polsce (a takze w innym kraju EU i USA nawet) to po 5 miesiacach MUSISZ przerejestrowac auto... i dostosowac je do wymogow prawnych danego panstwa. Przepis ten jest prawie martwy bo malo kto go egzekwuje, nawet w innych krajach EU... A szkoda. Link Zgłoś
m824 Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 13:06 skąd ten burak ma amerykańskie obywatelstwo? chyba sobie kupił? Link Zgłoś
ppo Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 24.03.06, 23:49 Chyba podwójne, bo jak jest posłem w RP to polskie też musi mieć. Nasz rząd zawsze kręcił nosem na podwójne. Czyżby coś się zmieniło? Link Zgłoś
rasnic Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 14:25 Dzisiaj w wawie pomykal calym, wiec jakas sciema. pozdrawiam Link Zgłoś
pindoll Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 14:34 rasnic napisał: > Dzisiaj w wawie pomykal calym, wiec jakas sciema. szpachelke położył więc jeździ. Link Zgłoś
skyddad Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 14:47 Moge pomoc w naprawie. pare tygodni wczesniej ktos dal foto z rozbitym Maybachem na ukrainie czy Bialorusi,gdzie na poczekaniu prostowali dzrwi na ulicy lyzka od opon .Mozna polecic tego speca ,On juz robil Maybachy. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
swoboda_t Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 15:32 Link, dajcie link!! Prooooszę :) Link Zgłoś
skyddad Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 18:11 Znalazlem,wyszukiwarka nieoceniona. Prosze polecic tego mechanika skorzystac z laczy telewizyjnych bedzie szybciej; www.youtube.com/p.swf?video_id=4fpM-xSrMCo&l=150&eurl=&t=Maybach-repair---Long- version Pzdr.Sky. Link Zgłoś
skyddad Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 18:16 www.youtube.com/p.swf?video_id=4fpM-xSrMCo&l=150&eurl=&t=Maybach-repair---Long-version Link Zgłoś
speedy1000 Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 19:56 ciekawe tylko po co oni to robili... czyzby drzwi byly zablokowane czy cus :) hehe any way niezle... Link Zgłoś
dr.rocco Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 22.03.06, 23:16 Jesli byly , to leniowi sie nie chcialo wsiadac z drugiej strony :) Link Zgłoś
hiphopowiec.man To chyba plotka. 23.03.06, 01:03 Nie natknąłem się na jakieś oficjalne info. Link Zgłoś
dr.wal2 Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 23.03.06, 08:03 .. aa posel Boruta rozbilby chetnie budzet o dupe posel Zydy Gilowskiej ,ha ha . Link Zgłoś
radioaktywny Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 23.03.06, 13:40 Poseł Misztal - mój ajdol, został usunięty z klubu samoobrony:-( Wedlug uzasadnienia podanego przez endrju leppera m.in za obnoszenie sie ze swoim bogactwem. Uwazam to za grube swinstwo, i chamskie podstawienie nogi politykowi, ktory byl ogromna nadzieja mlodej polskiej ekonomii, zbawca demokracji i wschodzącemu słoneczku ziemi łódzkiej :-) Link Zgłoś
marcinc3 a tak na marginesie 23.03.06, 13:50 to czemu jest na amerykanskich tablicach ? ma amerykanskie prawko ? polski posel? Link Zgłoś
rraaddeekk Re: a tak na marginesie 23.03.06, 14:15 Zastanów sie trochę zanim coś napiszesz! Jaki związek ma "prawo jazdy" z "tablicami rejestracyjnymi" (pytanie retoryczne!) Link Zgłoś
radioaktywny Re: a tak na marginesie 23.03.06, 16:40 Prawo jazdy nie ma zadnego zwiazku, ale juz kwestia rejestracji i ubezpieczenia ma duzy zwiazek z tzw. patriotyzmem (niemodne słowo) bowiem poseł IV RP zarejestrował i ubezpieczył pojazd w USA, aby nie uiszczac w ojczyżnie podatkow, ktore jak słyszałem sa wyrazem patriotyzmu własnie... Link Zgłoś
marcinc3 a taki ma zwiazek 23.03.06, 16:53 a taki ze jezeli ma amerykanskie tablice to zgodnie z prawem musi miec amerykanskie prawko a i powinien miec obywatelstwo Link Zgłoś
radioaktywny Re: a taki ma zwiazek 23.03.06, 16:56 Ma obywatelstwo USA, ktore zdaje sie dostal w czasie gdy w RP poszukiwany byl listem gonczym. Link Zgłoś
ppo Re: a taki ma zwiazek 25.03.06, 00:49 Bzdura! Jak jesteś właścicielem, to możesz mieć nawet tablice z Republiki Konga i nic nikomu do tego. Chyba, że nie jesteś właścicielem, to co innego. Jak jedziesz swoim wozem do reichu do roboty na pół roku, to też na polskich blachach nie możesz? Zastanów się. Jak sprowadzasz furę z reichu albo usa, to też nią nie możesz jeździć, bo masz polskie prawko i paszport? Pomyśl. BTW- na polskim prawku możesz w usa legalnie jeździć pół roku i vice versa (w Polsce na amerykańskim). Wyrobienie sobie lokalnego prawka to w obu krajach formalność (w Polsce musisz zdać teorię po polsku, a w Stanach praktykę + kilka pytań teoretycznych i to też nie w każdym stanie). Generalnie ok. godziny ci to zajmie. Jest też coś takiego jak międzynarodowe prawo jazdy, które przydało mi się tylko w Bośni (polskie ich wogóle nie interesowało). Co kraj, to obyczaj. Link Zgłoś
marcinc3 ppo 25.03.06, 09:03 pie..sz jak potluczony po 1 jak jade do rajchu i sprowadzam auto to jade na tablicach wywozowych a jak jade na pol roku do roboty to jezdze na polskich bo jestem polakiem a ja wiem ze mozna zameldowac sie czasowo i po sprawie ja to przerabialem i nie tylko to duzo lat temu jak ty na chleb mowiles BEB , ale zostawmy to mi chodzi o to najbardziej jak polski posel moze miec amerykanskie obywatelstwo czy nie musi miec polskiego i tylko polskiego Link Zgłoś
ppo Marcinek 25.03.06, 12:07 Dlaczego chcesz mnie obrazić? Podejżewam, że jednak jestem od ciebie dużo starszy, bo zachowałeś się jak typowy g*wniarz. A teraz do rzeczy. Napisałem prawdę z własnego doświadczenia, które zdobyłem, jak jeszcze nawet nie byłeś zygotą (odpowiada ci taki poziom dyskusji, to ok.). Poseł RP musi mieć obywatelstwo RP, to oczywiste. Można mieć podwójne obywatelstwo, ale nie trzeba mieć obywatelstwa obcego, żeby być właścicielem wozu na obcych blachach. Jak jeszcze nie dotarło, to spytaj się pani w gimnazjum i przestań mnie wq...ć Link Zgłoś
marcinc3 Re: Marcinek 25.03.06, 12:14 ja nikogo nie chcialem obrazac tak ale jazda autem na obcych blachach w polsce to jest przestepstwo karno skarbowe rozumiesz a panie w gimnazjum tego nie wiedza Link Zgłoś
ppo Re: Marcinek 25.03.06, 12:26 Przestępstwo ok. Ale jak nie jesteś właścicielem tego auta, tylko należy ono do Helmuta-przyjaciela-matki czy jeszcze innego wuja Sama. Poza tym jest coś takiego jak mienie przesiedleńcze. Jak wracasz z usa do pl to zabierasz sobie całe mienie ruchome (nieruchomego się niestety nie da) i możesz je używać w pl. Nie wiem, jak długo możesz nie przerejestrowywać takiego auta, ale chyba długo. Poza tym jak sprowadzasz auto z usa to na zwykłych tablicach usa. W przypadku posła: jak zatrzyma go drogówka, to może wylegitymować się paszportem usa i wtedy dają mu spokój, albo polskim paszportem dyplomatycznym i wtedy dają mu spokój tym bardziej :) Ot, taki lajf. Link Zgłoś
ppo Re: a tak na marginesie 24.03.06, 23:53 Ja też mam i co? 30 baksów, SSN i adres (może być tymczasowy) wystarczą. Link Zgłoś
6.finito Re: Poseł Misztal rozbił dziś Maybacha 25.03.06, 00:43 a dupa Beggerowej wciąż się trzęsie Link Zgłoś