benek303 27.03.06, 12:00 Tak jak w temacie,chce kupic jeden albo drugi,prosze o opinie uzytkownikow i porade,jak sie spisuja,jak sa ceny czesci,jakie maja spalanie-glownie w miescie,interesuje mnie zakup samochodu tylko w dieslu Link Zgłoś Obserwuj wątek
purhed Re: CItroen Berlingo czy Fiat Marea Weekend 27.03.06, 12:06 to bardzo różne samochody... napisz jakie silniki Cię interesują Link Zgłoś
benek303 Re: CItroen Berlingo czy Fiat Marea Weekend 27.03.06, 13:09 Berlingo z silnikiem 2.0 HDI a Marea z silnikiem 2.4 JTD Link Zgłoś
purhed Re: CItroen Berlingo czy Fiat Marea Weekend 27.03.06, 13:15 trudno będzie znaleźć mareę 2.4, zdecydowanie popularniejszy jest 1.9jtd (105/110KM). HDI w berlingo/partnerze to dobry wybór, nie kupuj 1.9d - to straszny muł. Link Zgłoś
jerry.s Re: CItroen Berlingo czy Fiat Marea Weekend 27.03.06, 13:41 mialem przyjemnosc jezdzic Bralingo z 1.9D ... bez sprezarki ... do jazdy po miescie moze i sie nadaje ... ale zapomnij o jakiejkolwiek dynamice ... spalanie na poziomie 5.5l w trasie ... w miescie nie wiem mam w swojej AR 2.4 ktory tez jest w marei ... w trasie 6-6.5l .. w miescie zima do 9l (korki, w-wa) berlingo to masa schowkow i miejsca dla kierowny i pasazerow ... wygodnie sie siedzi (wysoko), bardzo dobra widocznosc, bagaznik jak lotnisko (po rozlozeniu kanapy tylnej jak duuuze lotnisko) raczej sie nie psuje (wada fabryczna w wczesnych modelach - szybko wyrabaiajace sie panewki - do wymiany po 50-60 tys km (najczesciej w czasie gwarancji) ale potrafily tez wytrzymac 110tys i skonczyc sie 2 m-ce po koncu gwarancji ... do tego zadnych problemow z elektronika fiat ... nie wiem bo nie mialem okazji ani jezdzic marea, jedynie silnik znam - nie narzekam - dynamika bardziej niz zadowalajaca Link Zgłoś
benek303 Re: CItroen Berlingo czy Fiat Marea Weekend 27.03.06, 13:55 Samochod ma sluzyc glownie do celow rodzinnych,zalezy mi,zeby byl pojemny(wozek,dziecko zona i tobolki)tak mysle,ze chyba BERLINGO by bylo lepsze?bo ma mowisz jeszcze dodatkowe schowki,a jak to bywa zrodzinka,to kazdy nawet najmnjeszy schowek sie przyda:) Link Zgłoś
purhed Re: CItroen Berlingo czy Fiat Marea Weekend 27.03.06, 13:58 Marea jest dość przestronna, bagażnik ma 500 litrów, ale oczywiście nie można jej porównywać do berlingo. Jeśli idzie o prowadzenie - marea to dość przeciętny samochód osobowy, a w berlingo czuć nieco "dostawczakowatość". Link Zgłoś
jerry.s Re: CItroen Berlingo czy Fiat Marea Weekend 27.03.06, 14:15 Berlingo w wersjach multispace i w nowej budzie ( po liftingu ) ma oprocz bagaznika: - szuflade pod siedzeniem pasazera - 2 schowki w podlodze z tylu (miesci sie w nich np gruby atlas geograficzny formatu troche wiekszego niz zeszyt) - siatki nad glowami pasazerow z tylu po bokach (nad drzwiami) - brak zamykanego schowka z przodu (jesli jest poduszka) schowki w podlodze z tylu sa OK ... ale niestety podniosly podloge o jakies 10cm ... dorosla osoba siedzac ma lekko uniesione kolana ... jednak miejsca na tylnej kanapie jest wystarczajaco dla 3 doroslych osob i mysle ze nawet 3 foteliki by sie zmiescily co mi sie zawsze podobalo w Berlingo - hamulce jakich w zadnym innym aucie nie widzialem ... wydaje sie ze samochod zatrzymuje sie w miejscu Link Zgłoś