dupa2222 29.03.06, 10:57 A o pękających szybach przednich to kto wspomni? Pies z kulawą nogą? Brak sztywności nadwozia był przyczyną, uznawali reklamację bez problemu!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
tomek.123 Re: Używane: Ford Focus 29.03.06, 13:28 Same z siebie szyby nie pękają, może miałeś lekko bity egzemplarz? Pozdrawiam. Link Zgłoś
s_mi Re: Używane: Ford Focus 29.03.06, 14:20 Użytkowników oraz symatyków Forda Focusa zapraszam na stronę polskiego klubu forda focusa: forum.focusklubpolska.com/index.php Link Zgłoś
s_mi Re: Używane: Ford Focus 29.03.06, 14:27 Mi jako użytkownikowi nic na ten temat nie wiadomo. Link Zgłoś
lapufkasz Re: Używane: Ford Focus 29.03.06, 14:33 Jedna tylko uwaga jesli sie przywoluje dane ze statystyk to trzeba przynajmniej wiedziec czego to sa statystyki bo napewno nie niezawodnosci tylko usterkowowosci .Byc moze dla autora artykulu to prawie to samo ale wiadmomo jak to jest z tym prawie. Link Zgłoś
ignatius1 Re: Używane: Ford Focus 15.05.06, 22:12 Też miałem pekniętą szybe - bez żadnego powodu !!! Link Zgłoś
miszasty Re: Używane: Ford Focus 15.05.06, 23:23 To raczej rzadki przypadek - rdzewieje za to większość Focusów. Zapraszam na najstarsze i największe forum Forda Focusa: www.autocentrum.pl/go/74__forum_dyskusyjne_Ford_Focus_Klub__-23__.html Link Zgłoś
karkus.mp Re: Używane: Ford Focus 16.05.06, 19:29 O tylnym zawieszeniu, które nie wytrzymuje nawet połowy tego co powinno, z winy polskich dróg, też warto coś napisać.Tulejki gumowe trzeba wymieniać wraz z wahaczami, bo Ford nie oferuje ich jako częśći zamienne.A taka przyjemność w ASO kosztuje kilka tys.żł.Oczywiście z robocizną i kompletem śrub.Poprostu trzeba całe zawieszenie rozmontować w drobny mak, bo zapieczone śruby nie dają się odkręcać. Polak potrafi i czasem w ASO wprasowuje się tulejki wyprodukowane przez prywaciarzy (???), ale trwałość ich jest nieznana. Pzdr. Link Zgłoś
marogn Re: Używane: Ford Focus 17.05.06, 09:39 możesz powiedzieć ile to jest połowa tego co powinno? mi w sklepie gdzie zawsze kupuje cześci do swojego focusa, powiedzieli że tył wytrzymuje na luzie 150 000 km i jak na wielowachaczowe jest to b. dobry wynik - można porównać np z alfą 147 dla poprawienia humoru Link Zgłoś
karkus.mp Re: Używane: Ford Focus 17.05.06, 20:40 marogn napisał: > możesz powiedzieć ile to jest połowa tego co powinno? > mi w sklepie gdzie zawsze kupuje cześci do swojego focusa, powiedzieli że tył > wytrzymuje na luzie 150 000 km i jak na wielowachaczowe jest to b. dobry wynik > - > można porównać np z alfą 147 dla poprawienia humoru Nie wiem ile wytrzymuje Alfa, ale znam kilka przypadków, gdzie zawieszenie tylne Focusa zaczęło skrzypieć i stukać po przebiegu niższym niż 100 tys. Ale znam też auto, które ma prawie 200 tyś. i dopiero niedawno miało wymieniane tulejki na nowe. Pzdr. Link Zgłoś
kaarmin Re: Używane: Ford Focus 23.09.06, 12:55 kłopoty z tylnym zawieszeniem występują we wszystkich Focusach do 2002 r. Objawia sie to szybkim zząbkowaniem opon , co czyni je głośnymi i brzydkimi a na tm jechac się nie da pzdr Link Zgłoś
miszasty Re: Używane: Ford Focus 23.09.06, 14:08 kaarmin napisał: > kłopoty z tylnym zawieszeniem występują we wszystkich Focusach do 2002 r. > Objawia sie to szybkim zząbkowaniem opon , co czyni je głośnymi i brzydkimi a n > a > tm jechac się nie da Zbytnie uogólnienie i m.in. przez to - nieprawdziwe. Link Zgłoś