Dodaj do ulubionych

Felga,Piasta,Młot

03.04.06, 22:02
Witam! Dzisiaj zmieniłem sobie kółeczka "na wiossenne lub słłoneczne(jak kto woli)" Po odkręceniu śrub te "BRRR zimowe" wcale nie chciały opuścić mojego autka (na bezrobociu, przez pół roku, kto tyle wytrzyma w dzisiejszych czasach?)Pan z seriwsu musiał zastosować środki prewencji(młot 10kg)Moje pytanie brzmi: Jak sobie poradzić na przyszłość, ażeby miły pan z serwisu nie musiał aż tak drastycznie pozbywać się tych ostatnich tchnień(BRRRRRRRRzimy) z mojego autka?
Obserwuj wątek
    • 737ng Re: Felga,Piasta,Młot 04.04.06, 06:35
      To forum moto, nie afiszuj sie tak ze swoim homoseksualizmem.

K.
      • gowin1 Re: Felga,Piasta,Młot 05.04.06, 18:40
        Wiem dokładnie jakie to jest forum, a homoseksualistą nie jestem. Czy każde pytanie musi zostać zadane poważnie? Jest wiosna słońce świeci i taką miałem fantazję. Natomiast z tonu twej wypowiedzi można wywnioskować że jesteś wyjątkowym ponurakiem, lub idąc twoim tokiem myślenia mogę powiedzieć że jesteś pedofilem. Pewnie to w twoim jak i w moim przypadku prawdą nie jest, ale dowalić można! Co?
    • wujaszek_joe Re: Felga,Piasta,Młot 04.04.06, 07:09
      smar miedziowy na piastę, na styku auta z felgą
      ale oszczędnie bardzo, zeby hamulców nie posmarowac
      • gowin1 Re: Felga,Piasta,Młot 05.04.06, 18:42
        Dziękuję za podpowiedź, smar i przeczyszczenie piasty przyniosło pozytywny skutek.
    • doro6 Re: Felga,Piasta,Młot 05.04.06, 15:45
      A mój pan włozył śrubokręt przez otwór między felgę a piastę i delikatnie
      popukał młotkiem.
      • gowin1 Re: Felga,Piasta,Młot 05.04.06, 18:50
        Ma pani rację. Można jednym i drugim sposobem. Delikatnie lub na siłę. Tylko jakoś mi się nie uśmiecha wozić w samochodzie ani ciężkiego młota, ani śrubokręcika żeby powiedzmy w nocy w deszczu zmienić koło. Sposób podany kilka postów wyżej jest skuteczny i koło zdejmuje się bezproblemowo.
        Pozdrowienia!
        • elyk Re: Felga,Piasta,Młot 05.04.06, 19:46
          ja od kilku lat smaruje sruby smarem grafitowym, cale sruby - gwint i stozek.
          Trzeba tez patrzec jak dokrecaja kola, klucz dynamometryczny bo inaczej
          pneumatyczna "grzechotka" tak dociagnie , ze tylko rura 2m.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka