Dodaj do ulubionych

czy polecacie Link4?

04.04.06, 21:44
Witam! Jakie macie zdanie na temat firmy Link 4? Na dniach bedziemy wykupywac
ubezpieczenie OC i AC i zastanawiamy sie nad wyborem. Do tej pory bylismy w
PZU, ale moze czas na zmiane, jesli rzeczywiscie to jest takie atrakcyjne
cenowo?...
Obserwuj wątek
    • civic_06 Re: czy polecacie Link4? 04.04.06, 21:57
      Pamietam, przez co przechodzil znajomy kiedy w jego BMW udezyla Toyota
      wymuszajac pierwszenstwo przejazdu. Cale zdarzenie zarejestrowala kamera z
      budynku pobliskiego sadu, byli swiadkowie potwierdzajacy calkowita wine
      kierowcy Toyoty. Jednak Link4 w ktorym Toyota byla ubezpieczona, odmowil
      wyplaty odszkodowania wg wyceny rzeczoznawcy, miedzy innymi powolujac sie na
      fakt, iz wg ich rzeczoznawcy grubosc powloki lakieru na podluznicach nie
      zgadzala sie z gruboscia lakieru na innych elementach. Co mialo swiadczyc ze
      auto przed wypadkiem bylo powypadkowe i przez to nie przedstawialo wartoci
      rynkowej zgodnej z rocznikiem i poziomem wyposazenie i tak dalej... Wiem ze
      sprawa trafila do sadu, jak sie skonczyla nie wiem, ale to chyba bez znaczenia.
      Wiem jedno jesli tylko OC to czemu nie, jest tanio. Ale z AC to chyba bym nie
      probowal.
      • devil_driver Re: czy polecacie Link4? 04.04.06, 22:03
        tez slyszalem nienajlepsze opinie.. szczegolnie jesli chodzi o zalatwianie spraw
        w call center ktore dziala podobnie jak blekitna linia i z nikim nie mozna tam
        rozmawiac oprocz sympatycznych panieniek ktore oczywicsie nic nie wiedza i nic
        nie moga ...
        • wojtek_blankietowy Re: czy polecacie Link4? 04.04.06, 22:17
          wiekszosc ubezpieczalni to firmy nienajlepsze delikatnie mowiac, ale link4 i
          pzu przoduja w robieniu trudnosci klientom. ja nie lubie chamstwa i nie bede
          dawal chamstwu zarabiac tobie radzo to samo.
        • tomek1151 Re: czy polecacie Link4? 04.04.06, 22:23
          jeśli tylko OC to tak niech się inni martwią jak wyrwać kasę a jeśli też AC to
          bym nie ryzykował w PZU jest drogo ale najpewniej sam mam OC w link4 bo tanio a
          mojego 10letniego huyndaia nitk nie weźmie pozdrawiam
      • primo555 Trzymaj sie od nich z daleka 05.04.06, 00:49
        jw
    • kodem_pl Re: czy polecacie Link4? 04.04.06, 22:33
      Jak widziz nie jest polecane, podobnie z mojej strony.

O czym innym jednak chcialem...

Idz do dobrego brokera, niech Ci wyliczy gdzie najkorzystniej sie ubezpieczyc i
      mozesz nie wierzyc, ale wysoce prawdopodobne, ze polisa bedzie tansza niz w link4:-D
      • kowalama Re: czy polecacie Link4? 04.04.06, 22:46
        Tylko gdzie tu znalezc dobrego brokera, zwlaszcza ze sprawa jest raczej pilna a
        czasu na szukanie za bardzo nie mamy. W kazdym razie dziekuje!
        • bytkowiak Re: czy polecacie Link4? 05.04.06, 01:54
          jaka marka, rocznik i pojemnsość silnika?
          moze coś z własnego doświadczenia Ci doradzę.
          W kazdym bądź razie ubezpieczałem ostatnimi laty kilka samochodów( samo OC i
          pakiety OC/AC)i za kazdym razem dokładnie rozeznawałem oferty i za kazdym razem
          korzystniej wychodziło w innej firmie, a ani razu nie było najtaniej w Link4.
          Były to: pakiet bez amortyzacji i udziału własnego na 4 letnie auto w PZU, na 5
          letnie w PTU, samo OC za silnik 1,4 w Filarze, a za silnik 1,8 w Allianz. I w
          każdym z tych przypadków wychodziło drożej w Link4.
          Z tym, ze jak porównujesz ceny AC, to zwróć uwagę na zakres, czyli udział
          własny, amortyzacja itp. No i jeśli auto masz do 4 lat i chcesz mieć AC to
          lepiej szukaj oferty z pakietem, bo wychodzi zdecydowanie taniej, a w Link4
          pakietów nie mają. Na 5 letnie auto pakiety dawał kiedyś jedynie PTU.
      • wujaszek_joe Re: czy polecacie Link4? 05.04.06, 12:27
        czym sie różni dobry broker od złego?
        teoretycznie jak facet ma umowe z kilkoma ubezpieczalniami to u niego dowiemy
        się gdzie jest dla nas najkorzystniej. wypadałoby jednak pójsc do innej firmy
        skonfrontowac jego oferte, bo w interesie brokera (i kazdego innego) jest jego
        jak najwyzsza prowizja
      • wujaszek_joe Re: czy polecacie Link4? 05.04.06, 12:27
        czym sie różni dobry broker od złego?
        teoretycznie jak facet ma umowe z kilkoma ubezpieczalniami to u niego dowiemy
        się gdzie jest dla nas najkorzystniej. wypadałoby jednak pójsc do innej firmy
        skonfrontowac jego oferte, bo w interesie brokera (i kazdego innego) jest jego
        jak najwyzsza prowizja
        a link 4 to oszustwo, jeszcze nikt od nich nie odzyskał pieniędzy
        • bingo30 Re: czy polecacie Link4? 06.04.06, 10:54
          Tez tak kiedyś myślałem ale w grudniu wjechał mi w zderzak jakiś małolat no i
          szkodę likwidował link właśnie.. następnego dnia był u mnie rzeczoznawca, w
          ciągu 2 tygodni wszystko załatwione, rozliczenie bez problemu. Nie wiem skąd te
          negatywne opinie.
          • polokokt Re: czy polecacie Link4? 06.04.06, 11:09
            no jak to skad, przesledz ten watek i poszukaj opinni z gatunku "moje
            doswiadczenia w rozliczaniu szkody" .... ano jak zauwazysz nikt z
            wypowiadajacych sie nie likwidowal wlasnej szkody. Wszystkiie opinie do tej
            pory, to "slyszalem ze...", "znajomy to to a znajomy to tamto". Ktos powiedzial
            ze PZU utrudnia zycie. Ja likwidowalem dwa razy z OC z PZU i za kazdym razem
            pelen profesjonalizm i szybka obsluga. W Link4 mam OC ale co do likwidacji to
            nie powiem bo nie korzystalem, za to w moim przypadku Link4 ma
            najkorzystniejsza oferte na OC (rok wczesniej mialem w Generali i bylo
            delikatnie drozej). Mam tez doswiadczenie w likwidacji szkody z ubezpieczalni z
            Samopomocy i z Allianz i w przypadku wszystkich tych firm wygladalo wszystko
            bardzo podobnie na podobnym poziomie. Jak sie nie chce ubezpieczyciela zrobic w
            wala i jeszcze zarobic na naprawie to jest wszystko OK. Wstawiasz do ASO auto
            na bezgotowkowa naprawe, naprawiaja na oryginalnych czesciach , przyjezdzasz,
            podpisujesz i odbierasz. Ale jak ludzie kombinuja jak tu wziac 5000 PLN za
            wypadek a naprawic auto za 1500 to ubzpieczyciel tez kombinuje jak tu obciac
            ubezpieczenie. W przypadku rozliczen bezgotowkowych nie ma takiej opcji, ja nic
            nie zarobie, ale ubezpieczyciel musi zaplacic ASO tyle ile kosztowala naprawa.

Pozdrawiam
    • kamillwawa Re: czy polecacie Link4? 05.04.06, 12:04
      Kilka tygodni temu mialem ten sam dylemat. Powiem tak, na 100% znajdziecie cos tanszego, pytajcie tylko róznych agentów i w różnych firmach. Ceny u poszczególnych agentów moga znacznie sie róznić.
      • bytkowiak Re: czy polecacie Link4? 05.04.06, 12:40
        potwierdzam. Co samochód to inna firma wychodzi korzystniej i prawie nigdy nie
        jest to link4. Tylko trzeba poswięcić trochę czasu i zebrać ofertę jaka jest na
        rynku, nie pomijając żadnej, bo aż tak wiele znowu tego nie ma. A brokem prawie
        żaden nie bedzie miał całej oferty, tak więc to nie rozwiązuje sprawy.
        Interenet i trochę czasu na telefony, to japewniejsza droga.
        • maedma Re: czy polecacie Link4? 05.04.06, 16:28
          Wszystkie są "dobre" , jak trzeba wypłacić odszkodowanie mają Cię w dupie ale
          przykład: ubezpieczam Mondeo 2,0 TDCI w Warcie (OC) i płacę 590 zł. o to samo
          pytałem w Link4 i po 10 minutach inwigilacji (ile mam lat dzieci itp ) gostek
          wyliczył mi 685 zł. czyli drożej o 95 zł.
          Pozdrawiam
          PS o to samo pytałem przy Sienie 1600 i też było drożej.
          • robert888 Re: czy polecacie Link4? 05.04.06, 18:00
            ja za 4 litrowe auto z kompletem zniżek płacę OC w Link4 w Warszawie 520PLN.
            Taniej nigdzie mi nie proponowali. Wszędzie min 700-800.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka