Dodaj do ulubionych

czesci zapasowe

06.04.06, 16:13
czy to mozliwe zeby do 13 letniego auta czesci byly nie do zdobycia??
Obserwuj wątek
    • purhed Re: czesci zapasowe 06.04.06, 16:16
      jeśli to np. maserati 224 to mogą być problemy z tanimi zamiennikami;)
    • lapufkasz Re: czesci zapasowe 06.04.06, 16:19
      A do jakiego to samochodu nie ma czesci?
    • tymulek Re: czesci zapasowe 06.04.06, 17:06
      scorpio 93, spedzilam przeszlo godzine w salonie zeby sie dowiedziec j.w.
      najpierw zakupilam (kolejka do czesci zamiennych, potem do kasy potem do
      magazynu) a potem oddalam to co mi wepchneli (magazyn, czesci, magazyn, kasa) a
      co nie bylo ta czescia, ktora potrzebuje. Zanim pojechalam maz zamowil, potem
      potwierdzil ze czesc jest.... a potem nikt mnie nie przeprosil nawet za ... moj
      stracony czas....a moze to juz taki przerost formy nad trescia?? Niech sie
      kobita cieszy ze w "wielkich salonach" bywa??
      • lapufkasz Re: czesci zapasowe 06.04.06, 17:13
        To zalezy o jaka czesc chodzilo , scorpio jest na tyle populernym samochodem
        ze w kazdym wiekszym sklepie maja prawie wszystko ale nie w ASO tam maja
        tylko czesci eksploatacyjne i to nie zawsze .To zalezy o jakiej czesci
        mowimy ale lepiej i taniej wyjdzie szukanie ich po sklepach
        specjalistycznych albo duzych hurtowniach jest tam praktycznie wszystko poza
        elementami wnetrza.
        • tymulek Re: czesci zapasowe 06.04.06, 18:32
          dolot powietrza do filtra
          Wlasnie to mnie irytuje ze nie moge poprostu kupic, zalozyc i jezdzic....Mam
          szukac, to mnie dobija....Mam 13 letnie auto i musze q...rde szukac albo
          kombinowac, moze akurat jakas guma od Stara sie nada, pomierze srednice i
          objade wszystie hurtownie w malopolsce.
          Czy prawo nie naklada obowiazku przez iles tam lat zapewnic czesci zamiennych??
          Biednemu zawsze wiatr w oczy...
          • tymulek Re: czesci zapasowe 06.04.06, 18:36
            a zamienniki .... np maski brak
          • waskes29 Re: czesci zapasowe 06.04.06, 19:13
            tymulek napisała:

> dolot powietrza do filtra
            > Wlasnie to mnie irytuje ze nie moge poprostu kupic, zalozyc i jezdzic....Mam
            > szukac, to mnie dobija....Mam 13 letnie auto i musze q...rde szukac albo
            > kombinowac, moze akurat jakas guma od Stara sie nada, pomierze srednice i
            > objade wszystie hurtownie w malopolsce.
            > Czy prawo nie naklada obowiazku przez iles tam lat zapewnic czesci
            zamiennych??
            >
            > Biednemu zawsze wiatr w oczy...

Nie takiej czesci nie dostaniesz w zadnym sklepie a i trudno sie dziwic ze
            servis nie ma tego na miejscu .Nie wiem jak to wyglada jezeli to jest taka
            rura to sa w sklepach takie elastyczne przewody o roznych dlugosciach i
            srednicy mozna sproowac cos dopasowac .Kosztuja grosze ok 10-25zl o ile
            pamietam ,wlasnie nadaja sie jako przewody powietrza ,wygladaja jak rura od
            odkurzacza nie pamietam juz jaka to firma robi ale nie powinno byc problemu z
            znalezieniem .Takie czesci jak potrzebujesz to sie szuka z uzywanych
            raczej .w ASO to moga byc duze koszta /zaznaczam ze nie bardzo wiem o co
            chodzi dokladnie tylko moge sie domyslac.
            • tomek1151 Re: czesci zapasowe 06.04.06, 20:56
              a nie ma w twojej okolicy szrotu lub auto kasacji,złomowania pojazdów może tam
              coś takiego znajdziesz
          • waskes29 Re: czesci zapasowe 06.04.06, 19:15
            Dokladniej chodzilo mi o cos takiego ,moze sie uda dopasowac a jesli to cos
            podobnego to szukaj tej czesci tylko tej firmy
            aukcja.onet.pl/show_item.php?item=95815282
            • tymulek Re: czesci zapasowe 07.04.06, 18:12
              niestety.... srednica sporo wieksza, dlugosc mniejsza, jeden koniec "jajko" a
              drugi okragly...
              Na szrocie?? Obawiam sie ze ten rocznik dopiero sie pojawil na polskich drogach
              w wiekszych ilosciach (93 - przejsciowka) i o czesci tam tez nie bedzie latwo -
              maska np 500. Kabli nie moglam kupic, w sumie tez przez to
              ze "przejsciowka"...i nie wiadomo ktore, nawet po nr nadwozia byly dwie
              mozliwosci - za drugim razem sie udalo ;-))
              ehhh
              • waskes29 Re: czesci zapasowe 07.04.06, 18:34
                tymulek napisała:

> niestety.... srednica sporo wieksza, dlugosc mniejsza, jeden koniec "jajko" a
                > drugi okragly...
                > Na szrocie?? Obawiam sie ze ten rocznik dopiero sie pojawil na polskich
                drogach
                >
                > w wiekszych ilosciach (93 - przejsciowka) i o czesci tam tez nie bedzie
                latwo -
                >
                > maska np 500. Kabli nie moglam kupic, w sumie tez przez to
                > ze "przejsciowka"...i nie wiadomo ktore, nawet po nr nadwozia byly dwie
                > mozliwosci - za drugim razem sie udalo ;-))
                > ehhh

Nie bedzie problemu z czesciami takich scorpionow jest cala masa rozwniez
                juz na szrotach ,93 to chyba jeszcze stary model w/g silnika dobierzesz
                sobie taka czesc.Jak nie wiesz gdzie to szukaj na allegro albo kup sobie
                gielde samochodowa tam jest cala masa ogloszen z czesciami samochodowymi do
                fordow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka