tymulek 06.04.06, 16:13 czy to mozliwe zeby do 13 letniego auta czesci byly nie do zdobycia?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
purhed Re: czesci zapasowe 06.04.06, 16:16 jeśli to np. maserati 224 to mogą być problemy z tanimi zamiennikami;) Link Zgłoś
tymulek Re: czesci zapasowe 06.04.06, 17:06 scorpio 93, spedzilam przeszlo godzine w salonie zeby sie dowiedziec j.w. najpierw zakupilam (kolejka do czesci zamiennych, potem do kasy potem do magazynu) a potem oddalam to co mi wepchneli (magazyn, czesci, magazyn, kasa) a co nie bylo ta czescia, ktora potrzebuje. Zanim pojechalam maz zamowil, potem potwierdzil ze czesc jest.... a potem nikt mnie nie przeprosil nawet za ... moj stracony czas....a moze to juz taki przerost formy nad trescia?? Niech sie kobita cieszy ze w "wielkich salonach" bywa?? Link Zgłoś
lapufkasz Re: czesci zapasowe 06.04.06, 17:13 To zalezy o jaka czesc chodzilo , scorpio jest na tyle populernym samochodem ze w kazdym wiekszym sklepie maja prawie wszystko ale nie w ASO tam maja tylko czesci eksploatacyjne i to nie zawsze .To zalezy o jakiej czesci mowimy ale lepiej i taniej wyjdzie szukanie ich po sklepach specjalistycznych albo duzych hurtowniach jest tam praktycznie wszystko poza elementami wnetrza. Link Zgłoś
tymulek Re: czesci zapasowe 06.04.06, 18:32 dolot powietrza do filtra Wlasnie to mnie irytuje ze nie moge poprostu kupic, zalozyc i jezdzic....Mam szukac, to mnie dobija....Mam 13 letnie auto i musze q...rde szukac albo kombinowac, moze akurat jakas guma od Stara sie nada, pomierze srednice i objade wszystie hurtownie w malopolsce. Czy prawo nie naklada obowiazku przez iles tam lat zapewnic czesci zamiennych?? Biednemu zawsze wiatr w oczy... Link Zgłoś
waskes29 Re: czesci zapasowe 06.04.06, 19:13 tymulek napisała: > dolot powietrza do filtra > Wlasnie to mnie irytuje ze nie moge poprostu kupic, zalozyc i jezdzic....Mam > szukac, to mnie dobija....Mam 13 letnie auto i musze q...rde szukac albo > kombinowac, moze akurat jakas guma od Stara sie nada, pomierze srednice i > objade wszystie hurtownie w malopolsce. > Czy prawo nie naklada obowiazku przez iles tam lat zapewnic czesci zamiennych?? > > Biednemu zawsze wiatr w oczy... Nie takiej czesci nie dostaniesz w zadnym sklepie a i trudno sie dziwic ze servis nie ma tego na miejscu .Nie wiem jak to wyglada jezeli to jest taka rura to sa w sklepach takie elastyczne przewody o roznych dlugosciach i srednicy mozna sproowac cos dopasowac .Kosztuja grosze ok 10-25zl o ile pamietam ,wlasnie nadaja sie jako przewody powietrza ,wygladaja jak rura od odkurzacza nie pamietam juz jaka to firma robi ale nie powinno byc problemu z znalezieniem .Takie czesci jak potrzebujesz to sie szuka z uzywanych raczej .w ASO to moga byc duze koszta /zaznaczam ze nie bardzo wiem o co chodzi dokladnie tylko moge sie domyslac. Link Zgłoś
tomek1151 Re: czesci zapasowe 06.04.06, 20:56 a nie ma w twojej okolicy szrotu lub auto kasacji,złomowania pojazdów może tam coś takiego znajdziesz Link Zgłoś
waskes29 Re: czesci zapasowe 06.04.06, 19:15 Dokladniej chodzilo mi o cos takiego ,moze sie uda dopasowac a jesli to cos podobnego to szukaj tej czesci tylko tej firmy aukcja.onet.pl/show_item.php?item=95815282 Link Zgłoś
tymulek Re: czesci zapasowe 07.04.06, 18:12 niestety.... srednica sporo wieksza, dlugosc mniejsza, jeden koniec "jajko" a drugi okragly... Na szrocie?? Obawiam sie ze ten rocznik dopiero sie pojawil na polskich drogach w wiekszych ilosciach (93 - przejsciowka) i o czesci tam tez nie bedzie latwo - maska np 500. Kabli nie moglam kupic, w sumie tez przez to ze "przejsciowka"...i nie wiadomo ktore, nawet po nr nadwozia byly dwie mozliwosci - za drugim razem sie udalo ;-)) ehhh Link Zgłoś
waskes29 Re: czesci zapasowe 07.04.06, 18:34 tymulek napisała: > niestety.... srednica sporo wieksza, dlugosc mniejsza, jeden koniec "jajko" a > drugi okragly... > Na szrocie?? Obawiam sie ze ten rocznik dopiero sie pojawil na polskich drogach > > w wiekszych ilosciach (93 - przejsciowka) i o czesci tam tez nie bedzie latwo - > > maska np 500. Kabli nie moglam kupic, w sumie tez przez to > ze "przejsciowka"...i nie wiadomo ktore, nawet po nr nadwozia byly dwie > mozliwosci - za drugim razem sie udalo ;-)) > ehhh Nie bedzie problemu z czesciami takich scorpionow jest cala masa rozwniez juz na szrotach ,93 to chyba jeszcze stary model w/g silnika dobierzesz sobie taka czesc.Jak nie wiesz gdzie to szukaj na allegro albo kup sobie gielde samochodowa tam jest cala masa ogloszen z czesciami samochodowymi do fordow. Link Zgłoś