Dodaj do ulubionych

Które Auto polecilibyście?

18.04.06, 18:03
Witam.

Zastanawiam się na kupnem nowego samochodu i miałbym pytanie kóre auto
polecilibyście Hondę Civic 2006 czy Toyotę Corollę ?

Podajcie jakieś uzasadnienia swoich opinii.

Z góry dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • mis.z.wiertarka Re: Które Auto polecilibyście? 18.04.06, 18:08
      a mozna odradzac?
      oba odradzam
      • leszek1404 Re: Które Auto polecilibyście? 18.04.06, 18:12
        A dlaczego - proszę o uzasadnienie - i co Twoim zdaniem jest lepsze?
        • mis.z.wiertarka Re: Które Auto polecilibyście? 18.04.06, 18:18
          lepszy jest focus,octavia a przede wszystkim niezle wyceniony leon.
          dlugo sie rozpisywac, wiec wole nie zaczynac. pojezdzij, poczytaj.
          • piotrpenar Re: Które Auto polecilibyście? 18.04.06, 18:22
            tak a w czym sa lepsze od hondy czy toyoty?? Ja sadze ze to chyba nejmniej
            awaryjne auta.
            • piotrpenar Re: Które Auto polecilibyście? 18.04.06, 18:23
              a tak wogole to focusy to chyba najwieksza lipa z produkowanych wolalbym juz
              chyba jakiegos fiata
              • mis.z.wiertarka Re: Które Auto polecilibyście? 18.04.06, 18:29
                piotrpenar napisał:

> a tak wogole to focusy to chyba najwieksza lipa z produkowanych wolalbym juz
                > chyba jakiegos fiata

lub trabanta.
            • mis.z.wiertarka Re: Które Auto polecilibyście? 18.04.06, 18:29
              piotrpenar napisał:

> tak a w czym sa lepsze od hondy czy toyoty?? Ja sadze ze to chyba nejmniej
              > awaryjne auta.

cudowny,najwazniejszy i jedyny powod. za ktory jednak najpierw cudownie
              zpalacisz w czasie trwania 3 letniej gwarancji.
          • anyjaps Re: Które Auto polecilibyście? 18.04.06, 18:25
            Ja tez uwazam ze najlepszy bedzie Leon lub OctaviaII ( chociaz ta za droga
            troche).
            Corolla niby dobra we wszystkim ale nigdzie niczym sie nie wybija taki
            rowny przecietniak.
            O nowym civicu nie mam zdania poprzedni ma te same cechy co Corolla
            wszedzie przecietnie .A ze nowy civic napewno nie jest zadna rewolucja a
            nawet w kilku elementach cofa sie wstecz ; zawieszenie,silnik 1.4 ,poziom
            halasu ,to raczej trudno go stawiac za wzor.No i dla mnie jest okropnie brzydki.
            Z wszystkich kompaktow najbardziej przypadl mi do gustu wlasnie
            Leon ,jedyna wada to troche za twarde zawieszenie .Jeszcze polecic mozna
            Golfa ale jest drogi i slabo wyposazony a jesli go doposazyc trosze juz
            kosztuje.
            • mis.z.wiertarka Re: Które Auto polecilibyście? 18.04.06, 18:37
              czy mi sie wydaje czy nowy civic ma z tylu belke skretna?
              • mis.z.wiertarka Re: Które Auto polecilibyście? 18.04.06, 18:40
                oto jak wada moze byc zaleta. zarowno civic jak corola maja z tylu belke
                skretna zamiast niezaleznego.
                dla mnie to wada. dla fanatyka japonszyzny wszystko w aucie japonskim jest
                jednak zaleta. o prosze: bo taka prosta oska sie nie psuje :-)

poprzedni civic mial niezalezne ale jakos prowadzil sie jakby miala belke. wiec
                japonczycy doszli do wniosku ze zrezyguja z drogiej belki i odwdziecza sie
                kokpitem star trek.
                • mis.z.wiertarka Re: Które Auto polecilibyście? 18.04.06, 18:44
                  drogiego wielowahaczowego- mialo byc.
            • gls1 Re: Które Auto polecilibyście? 19.04.06, 21:06
              Nowy Civic dla ciebie jest tym co najgorsze .. ciekawe... Tylko jak by Seat,
              Ford czy VW wypuscił coś takiego to piał byś z zachwytu i latał po suficie i
              rozgłaszał wszem i wobec jaki to fajny nowoczesny i przełomowy styl. Co do
              belki skrętnej z tyłu to co powiesz o VW 2.0 benzyna 8V, jakiś jołop pisał, że
              to zaleta bo to tradycja ble ble ble ..... Powiem wprost, niech testy na torze
              przy dużych prędkościach pokażą czy ty masz rację czy inżynierowie jednej z
              najbardziej innowacyjnych firm na świecie ( nie kończac tylko na silnikach i
              podwoziach). Podobne brednie o urodzie auta wysłuchiwałem od zawistnych niedojd
              w 1992 roku jak miałem Civica sedan 5-tej generacji he he!!
              • mis.z.wiertarka Re: Które Auto polecilibyście? 19.04.06, 23:07
                > Nowy Civic dla ciebie jest tym co najgorsze .. ciekawe...

nie jest najgorszy. gorsze sa koreance.aczkolwiek coraz lepsze :-)
                a tak powaznie to niezla sciema na ramie roweru budowac statek kosmiczny. ale
                czasy mamy takie ze elektronika jest tania jak barszcz wiec diodki
                blyskaja,blyskaja i oglupiaja.

ford jest lepszy bo z tylu ma drzwi a nie klape dla psa, cos do tylu widac, i
                jezdzi jak po szynach. nie jest piekny.
                piekna jest alfa brera, ladny leon. ale corolla czy civic?
                sa. po prostu sa.

• gls1 Re: Które Auto polecilibyście? 19.04.06, 20:57
            Ty masz koledze doradzić zakup a nie robić z niego sobie jaja. Focus (
            wiedziałem, że tak powiesz no ale ten samochód nic sobą nie reprezentuje poza
            obiegowym niczym nie uzasadnionym uwielbieniem, a śmiać mi się chce jak słyszę
            o jego zaawansowaniu technicznym; silniki i zawieszenie on jest poprostu
            przeciętny i tandetny z bardzo " dyskusyjną stylistyka" no ale o gustach się
            nie rozmawia). Octavia dobry solidny samochód ale o 10 tyś zł przynajmniej za
            drogi. To tak samo jak by sprzedawać VW w cenie Mercedesa). Leon??? ( no
            comments, chcesz aby kolega dostał zawału ze złości w czasie eksploatacji Seata
            leona??, ma tylko 1 zaletę-jest jest ładny ale to tak samo jak z Alfą. PZDR!
    • marekatlanta71 Re: Które Auto polecilibyście? 19.04.06, 04:13
      Civic SI - Toyota nie ma Coroli w wersji 197 KM coupe :)
    • simon_r A do czego Ci ten samochód??? 19.04.06, 08:46
      sądzę, że warto sobie odpowiedzieć na takie pytanie :)) można wtedy dojść do
      ciekawych wniosków i kupić np. motocykl :))
      • login103 [...] 19.04.06, 09:15
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • mis.z.wiertarka ................................. ............ 19.04.06, 16:16
          zettaizyda napisała:

>
          > on lubi w dupsku powiercic sobie szczotą - z antyjapskem i waskiem29 stanowią
          > kolacje koncernu vw - skody, golfy, leony i caly ten syr...
          > ----------------------------------
          > szrociarze na Białoruś!
          > s(habudzik) do przedszkola - na Kamczatkę!

kwestia patriotyzmu.
          jestem polakiem,popieram produkty polskie. jak sie nie da to europejczykiem
          i popieram produkty europejskie.
          wlazenie w dupe skosnookim uwazam juz jednak za cokolwiek niesmaczne.
          zeby chociaz zaslugiwali na to. zeby te ich wozidelka byly sie w czyms
          wyroznialy.
          o.
          pardon. nie psuja sie. jakby sie nie toczyl i jakby brzydki,uproszczony nie byl
          to sie nie psuje.
          • leszek1404 Jakie auto polecilibyście 19.04.06, 17:38
            Słuchajcie już nie wiem o co chodzi dlaczego tak źle piszecie o tych
            samochodach, a jak diś się dowiedziałem że na nową Civic czeka się już do
            października? I co Wy na to?

Proszę o opinie może tych którzy już jeżdżą takimi autami jak im się sprawują

• mis.z.wiertarka Re: Jakie auto polecilibyście 19.04.06, 22:57
              leszek1404 napisał:

> Słuchajcie już nie wiem o co chodzi dlaczego tak źle piszecie o tych
              > samochodach, a jak diś się dowiedziałem że na nową Civic czeka się już do
              > października? I co Wy na to?
              >
              > Proszę o opinie może tych którzy już jeżdżą takimi autami jak im się sprawują

sie smiejecie ze skode ludzie kupuja. tymczasem co zrobila honda z civikiem?
              uproscila zawieszenie, wrzucila 8 zaworowy silnik 1,4 ale pojechala
              trojkacikami i swiecidelkami.ma bic po galach. mechanika polowy lat 90-tych
              i to dopiero jest glupota tak dac sie nabrac.
          • callafior Re: ................................. ........... 19.04.06, 21:29
            > jestem polakiem,popieram produkty polskie. jak sie nie da to europejczykiem
            > i popieram produkty europejskie.
            Czyli rozumiem, gdyby nadal klepali poldka, to byś go chwałił. A w takim razie
            dlaczego np. nie polecasz lanosa albo pandy, przecież są produkowane w polsce,
            lanos nawet licencyjnie. Ja powiem tyle - "dobre, bo polskie", ale dot. kiełbasy
            i wódki.
            • mis.z.wiertarka Re: ................................. .......... 19.04.06, 23:00
              > Czyli rozumiem, gdyby nadal klepali poldka, to byś go chwałił. A w takim razie

tam byl ciag dalszy. urwales, a bardzo wazny. jak sie nie da to jestem
              europejczykiem. i nie przychodzi mi to z wielkim trudem.

w ostatnim autoswiecie pisza o kolejnym rdzewiejacym civicu.
              pan jest oburzony ze chca mu to malowac, tymczasem ford wymienia elementy.
              • callafior Re: ................................. ......... 20.04.06, 15:53
                > w ostatnim autoswiecie pisza o kolejnym rdzewiejacym civicu.
                > pan jest oburzony ze chca mu to malowac, tymczasem ford wymienia elementy.
                Wcale nie jestem fanatykiem japonców. Zdecydowanie wolę niemieckie. Ford jest
                moim zdaniem raczej nieszczególny. A właściwie jak to jest, forda chwalisz, od
                kiedy to ford jest europejski? Przecież to amerykanskie auto.
                > tam byl ciag dalszy. urwales, a bardzo wazny. jak sie nie da to jestem
                > europejczykiem. i nie przychodzi mi to z wielkim trudem.
                Nie martw się, doczytałem. Nigdy nie patrzę na względy patriotyczne, ale na
                jakość realną.
                • leszek1404 Re: ................................. ........ 20.04.06, 18:14
                  Coś mi się wydaje że trochę ten post zszedł z tematu, czy mogłby ktoś
                  powiedzieć coś konstruktywnego o tych autach. Bardzo proszę o jakieś rozsądne
                  wypowiedzi dotyczące tematu .

• callafior Re: Które Auto polecilibyście? 19.04.06, 21:22
      Ja osobiście wziąłbym corollę - wygląda "normalnie", nie jest taka "kosmiczna"
      no i jest już dość długo na rynku, więc ma już sprawdzony poziom niezawodności.
      O ile honda też powinna być bezawaryjna, to jednak powiem, ze zazwyczaj (w
      przypadku większości marek) początkowe serie miewają czasami jakieś defekty,
      których późniejsze wypusty są już pozbawione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka