Dodaj do ulubionych

gaz za 1.00 plz!!!

IP: *.acn.pl 22.12.02, 22:05
Oczom nie wierzyłem ale masa stacji LPG na północy Świętokrzyskiego sprzedaje gaz po zecie za litr.Pół biedy
gdyby to rumiane chłopaki w prywatnych ale także sprzedają to autoryzowane stacje petrochemii.Ciekawe że w
Wawie kosztuje 1,20-1,50 - pozdrawiam

bonk
Obserwuj wątek
    • Gość: pidżej Re: gaz za 1.00 plz!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 09:48
      1.00 PLZ to ile to będzie na nowe pieniądze? chyba 0,0001 PLN? rzeczywiście
      tanio. czyli 50 litrów za pół grosza. to nawet nie muszą wydawać reszty, co
      tam, stać mnie na gest. Dobra wiadomość, takich trzeba na święta. Najlepszego!
    • kostas Re: gaz za 1.00 plz!!! 23.12.02, 11:46
      jakieś dwa tygodnie temu zatankowałem na stacji względnie tani gaz (gierkówka,
      koło zjazdu na grodzisk). według licznika na dystrybutorze, zatankowałem 42
      litry. moja butla mieści 40, a nawet 'rezerwa' mi jeszcze nie świeciła.
      przestrzegam i wesolych Świąt życzę
      -kostas
    • darr.darek A w Zaglebiu i na Slasku po 1.43 - 1.49 . Cholera! 23.12.02, 12:40
      Co prawda "na trasie" widzialem ceny raczej ok. 1.30 (lodzkie , kuj.-
      pomorskie) , ale to i tak kilkanascie procent roznicy .
      Czy w Zaglebiu i na Slasku dziala zmowa kartelowa :) (dokladniej , niska
      konkurencja i nikt sie nie wychyla ?) ???
    • qrakki999 Re: gaz za 1.00 plz!!! 23.12.02, 12:49
      W którym miejscu na północy świętokrzyskiego bo będę się tam w środę
      przemieszczał????

A tak swoją drogą - już qrwa nie wiem gdzie dają dobry gaz - raz na
      firmowych /drogich/ jest rzeczywiście lepszy /równa praca, nie strzela,
      normalny poziom spalania/ innym razem gaz z tej samej stacji o mało nie
      rozerwie silnika a zatankowany na 'krzak - stacji' chodzi jak zegareczek!???

juz nie wiem gdzie tankować:(

pzdr.
      Q.
      • Gość: Tomasz Re: gaz za 1.00 plz!!! IP: 193.59.192.* 23.12.02, 13:57
        SHELLGAS - nigdy się nie naciąłem, za jakość trzeba płacić.
        Przy takiej cenie gazu nie ryzykowałbym "Rumunii".
        • qrakki999 No qrna Shell właśnie 23.12.02, 14:51
          ostatnie tygodnie tylko na tym jeździłem ale ostatnio - kaszel i trzęsionka na
          całego:( za to na ponad 20 gr tańszym 'KrzakGas' jest równiutko i cicho!

Nie jest więc to wina silnika , instalacji lub elektryki tylko zbadziewionego
          gazu na Shellu właśnie!

pzdr.
          Q.
          • kalor_god Re: No qrna Shell właśnie 23.12.02, 19:46
            dla Warszawiaków:
            polecam gaz na (bodaj) parkingowej w okolicach Woronicza przy bazie karetek.
            kosztuje tyle co na renomowanych stacjach ale warto. nawiasem mówiąc to gaz, na
            którym prują przez miasto karetki na sygnale.
            • Gość: kuba Re: No qrna Shell właśnie IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.12.02, 19:20
              tez tam przypadkiemzatankowalem i byl dobry. A do tego mozna placic karta...
      • Gość: BONCZEK Re: gaz za 1.00 plz!!! IP: *.acn.pl 23.12.02, 19:57
        KOŃSKIE,OPOCZNO,GOWARCZÓW
    • Gość: BOGDAN Re: gaz za 1.00 plz!!! IP: 213.17.194.* 28.12.02, 15:44
      KURNA PIERWSZY RAZ TAK DUŻO SPALIŁEM I TO NA TRASIE PO ZATANKOWANIU SIE NA
      STACJI W ŚWIDWINIE POMORSKIE /PETROCHEMIA PŁOCK/. SPALAM ZAWSZE 8-8.5L/100 A
      TERAZ SPALIŁEM 11-12L/100. CENA ZA 1 LITR 1.35 SZOK PRZESTRZEGAM TANKOWAĆ NA
      TEJ STACJI!!!!
    • marynarz007 Re: gaz za 1.00 plz!!! 29.12.02, 22:50
      W Warszawce tankuję w dwóch miejscach : Na Neste za Mostem Grota Roweckiego
      lub na stacji Petrochemii przed Dw. Zachodnim jadąc Trasą Toruńską. Ceny
      bardzo dobre, a gaz jeszcze lepszy. Na gazie z tych dwóch stacji silnik
      pracował idealnie a ilość przejechanych kilometrów była rewelacyjna. Bardziej
      stawiam jednak na tą pierwszą.
      Natomiast jadąc trasą E7 z Warszawy na południe to za Radomiem jest Orońsko i
      zaraz za nim jest stacja WW gdzie jest tani gaz, a co najważniejsze bardzo
      dobry!! Na tej stacji są dwa dystrybutory gazu - ja tankuję z tego od Rafineri
      Gdańskiej. Czy ten z dystrybutora WW jest też dobry to nie wiem bo nie brałem.
      Co do cen gazy to zadziwiają mnie po przekroczeniu Krakowa w stronę
      Zakopanego - tam biją rekordy ( 1,55 ).

Są też dziwactwa np. na wspomnianej "7" Warszawa-Kraków są dwie stacje
      Petrochemii Płock - po obu stronach drogi w odległości powiedzmy 100m, i
      proszę sobie wyobrazić że na tej po stronie Warszawa-Kraków gaz kosztuje 1,19
      a po stronie Kraków-Warszawa 1,40. O co tu chodzi - nie wiem !!
      • Gość: verte Re: gaz za 1.00 plz!!! IP: 62.233.163.* 30.12.02, 01:30
        Gaz za 100 zł. to jak najbardziej realne.Widziałem stacyjkę pod Krakowem
        sprzedającą za 0.97 zeta/litr.Cytując za GW cena hurtowa gazu(czyli tam gdzie
        zaopatrują sie małe stacyjki) to 67 groszy za litr + 22% VAT.Przy tym wybiórcza
        podaje,że 80% obrotów gazem w Polsce to szara strefa,czyli bez wspomnianego
        wyżej VAT-u.Jeśli tak to taka cena jest jak najbardziej możliwa.Nie mogą
        handlować w ten sposób tylko duże firmy,prowadzące pełną księgowość czyli Orleny
        i inne.Artykuł na ten temat ukazał się kilka mies.temu w czwartkowym dodatku GW-
        Duży format.Nie mogę jednak go znalezc w necie.Może ktoś inny poszuka.
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka