Dodaj do ulubionych

Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyzację?

20.04.06, 17:39
Jak w temacie. Potrzebny jest jakiś szwagra syn czy inny wujek żeby tanio np.
po godzinach uzupełnił czynnik chłodzący w oplu astra. Taka wizyta w serwisie
to kilkaset złotych, a tu chodzi o samo uzupełnienie.Kiedyś np takie akcje
robił Shellservice za 190 złotych, a tu chodzi o jakiegoś szwagra co za np. 50
zrobi człowiekowi przysługę.

Kto wie o takim dobrym człowieku, najchętniej na Mokotowie?
Obserwuj wątek
    • zdecydowany4 Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 21.04.06, 09:49
      Co nikt nie wie?????
      • radoskun Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 21.04.06, 14:50
        ul. Gdańska 23A

tel. 022 833 20 14

kom 0-501 160 500

Pan Dariusz
        • skyddad Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 21.04.06, 16:07
          Zanim troche wpuszcza gazu do instalacji nalezy;
          wykonac pomiar cisnieniowy istalacji calej.
          Wpycha sie powietrze o cisnieniu 10 bar i czeka okolo godziny,jezeli nie
          zchodzi pompujemy.
          Inaczej tej mozna ,ale pewnie w sezonie z trzy razy bedziesz jezdzil i
          uzupelnial.
          Pzdr.Sky.
        • zdecydowany4 Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 21.04.06, 16:08
          Wielkie dzięki. Zaraz zadzwonię i mam nadzieję, że to ten poziom cenowy o którym
          wspominałem?

Pozdrawiam,
        • zdecydowany4 Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 24.04.06, 17:02
          Dzwoniłem i on chce 120 zł!!!!!!!! Nie masz tańszego?
    • loyezoo Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 24.04.06, 17:09
      Może będe trochę chamski ale masz auto z klimą i szukasz oszczędności rzędu
      50zł?Od siebie dodam że taniej raczej nikt nie zrobi ze względu na cene samego
      czynnika chłodzącego.Pzdr
      • zdecydowany4 Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 24.04.06, 17:21
        Nie , nie jesteś chamski, ale to nie sztuka zrobić "po cenie". Na forum opla
        czytałem jak to dobrzy ludzie robią takie usługi po 50 zł dlatego po co
        przepłacać i szukam. W ostatecznosci trzeba będzie zrobić u tego za 120:(

Pozdrawiam

• loyezoo Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 24.04.06, 18:07
          Policz ile czasu poświęcasz na szukanie,dzwonienie itd.Wyjdzie że pracujesz za
          2zł za godzinę,dlatego czasami lepiej zapłacić i mieć z głowy.To tylko moje
          subiektywne odczucie.Pzdr.
    • frax1 Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 24.04.06, 18:10
      Za oceanem można kupić takie "kity" które napełniają klime. Taki pojemnik z
      rurką i zaworem który wkręc się do odpowiedniego zaworu.
      Pozdrawiam
      • celicaman Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 24.04.06, 20:43
        > Za oceanem można kupić takie "kity" które napełniają klime
        Nie jest wcale tak łatwo. Zestawy oczywiscie mozna kupic. Bardziej lub mniej
        zaawansowane, np. taki:
        www.ackits.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=AMA&Product_Code=DIY-STARTER1
        Ale zwróć uwagę, że w zestawie nie masz butli z freonem (czy innym gazem). Same
        butle wprawdzie mozna kupic, ale puste. Jak nie masz licencji na naprawy AC, to
        nikt Ci takiej butli nie nabije ani nie sprzeda pełnej. Przynajmniej w NY czy
        NJ.
        P.S. Dziwi mnie, że ktos chce tylko "nabić" swoja klime. Przeciec ten gaz z
        niej sam z siebie tak nie znikł. Musi być jakis wyciek. Najpierw trzeba wyciek
        usunąć, potem napełnić instalację azotem a na końcu freonem (czy jego nowszym
        zamiennikiem). Jak sie tego nie zrobi, to za pare miesięcy znowu sie będzie
        buliło za doładowanie klimy.
        • frax1 Sam napełniałem 25.04.06, 13:21
          Ja sam napełniałem samochód takim wynalazkiem więc nie mów że nie można kupić,
          bo to jest każdym walmarcie - mówie w tym momencie o południowej karolinie.
          Niestety w aucie była jeszcze inna usterka i nic to nie dało.
          Pozdrawiam
          • celicaman Re: Sam napełniałem 25.04.06, 13:39
            Ja szukałem tego w NY i dostałem taka odpowiedź jak wyżej opisąłem. Ale jak
            widac co stan, to obyczaj :-)
    • atrakcyjny-kazimierz Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 24.04.06, 22:01
      Ja płaciłem za uzupełnienie 70 zł w Raszynie, tuż za kościołem, w budynkach po
      prawej stronie jadąc w stronę Janek.
      • zdecydowany4 Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 25.04.06, 08:09
        Masz może jakiś adres albo telefon do tego Raszyna?
        • atrakcyjny-kazimierz Re: Gdzie w W-wie można tanio uzupełnić klimatyz 25.04.06, 11:12
          Raszyn, al. Krakowska 1, tel. 022 720 55 19, 603 386 404, 607 282 583
    • marekatlanta71 Niedorajdy 25.04.06, 03:00
      Klime sie samemu uzupelnia - to rownie proste jak dolewanie paliwa do zbiornika.
      Kupujesz puszke R-134 z wbudowanym cisnieniomierzem:
      www.carparts.com/autoparts/Product/tf-Browse/s-10401/Pr-p_Product.CATENTRY_ID:2002832/showCustom-0/p-2002832/N-111+600011886+10201/c-10619
      i dopompowujesz...
      • wiktoria11 Re: Niedorajdy 25.04.06, 08:17
        Jak czytam co wy robicie z klimą to żal mi waszych samochodów i jestem za
        sprowadzanymi!!! Serwis klimy nie polega na dobiciu czynnika tylko na wymianie,
        oczyszczeniu układu i nowym oleju do kompresora a to niestety kosztuje
        • skyddad Re: Niedorajdy 25.04.06, 12:20
          No nareszcie wspomnial ktos o czynniku smarujacym.Dlatego wlasnie padaja klimy
          gdyz ludziska uzupelniaja tanio u nie specjalistow.Na ogol zanim gaz wyleci to
          olej pierwszy opuszcza instalacje.
          Zreszta sie liczy w "papierach z klima" to napewno dostane wiecej.
          Pzdr.Sky.
        • marekatlanta71 Re: Niedorajdy 25.04.06, 13:02
          Coz, niektorzy nadal nie wiedza jak samemu zmienic olej, dolac benzyny, zmienic
          klocki hamulcowe czy dopompowac klime. To wszystko sa naprawde proste czynnosci
          nie wymagajace bycia mechanikiem. Preparat ktory podalem zawiera olej. A
          plukanie klimy nalezy nie wczesniej niz po 10 latach wykonac = nastepny
          wlasciciel sie bedzie tym bawil.
          • skyddad Re: Niedorajdy 25.04.06, 13:13
            Wszystko sie zgadza Marku ,tylko jedno ale to wszystko sie dzieje w pazernej
            europie gdzie na klimie kazda firma chce zbic fortune,gdyz klima jest odznaka
            luxusu a nie jak u Was standartem.
            Pzdr.Sky.
            • marekatlanta71 Re: Niedorajdy 25.04.06, 13:38
              Chyba masz racje. W PL dochodzi jeszcze jeden powod - tania sila robocza, dzieki
              czemu naprawy samochodow sa tanie. W USA wiekszosc kosztow naprawy to koszt
              robocizny i jak czlowiek pomysli ile oddaje mechanikom, to sie sam za to bierze.
              Pisalem juz kiedys o tym jak naprawilem sam ABS w samochodzie - dealer chcial
              $1400 za naprawe, mnie calosc kosztowala $150.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka