marekggg 25.12.02, 21:55 czy oplaca sie kupic, na co uwazac, ewentualnie gdzie... Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Lancia Delta Integrale 4x4 27.12.02, 11:21 marekggg napisał: > czy oplaca sie kupic, Zależy za ile chcą sprzedać i jak bardzo się "napaliłeś";) Napisz czy to wersja 177KM czy 211KM, bo różnica w osiągach jest znaczna. I jeszcze ten permanentny 4x4 ze stałym rozdziałem 47/53:) na co uwazac, ewentualnie gdzie... Mówimy o tym kanciastym modelu produkowanym do 1992, bo następna Delta nie miała 4x4, zatem będzie to już co najmniej 10-letni samochód, a dla turbosprężarki w benzynowym silniku to bardzo dużo. Takie agresywne wózki często ulegały wypadkom, a jeżeli naprawa została źle wykonana, to samochód będzie jeździł bokiem - napędzane 4 koła. I jeszcze sprawdź, czy jakiemuś profanowi nie przyszło do głowy montowanie tu instalacji gazowej. W tak obciążonym, turbodoładowanym silniku, to katastrofa. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Lancia Delta Integrale 4x4 IP: proxy / 217.153.77.* 02.01.03, 10:58 marekggg napisał: > czy oplaca sie kupic, na co uwazac, ewentualnie gdzie... Pewnie natchnal Cie artykul w najnowszym numerze pewnego czasopisma motoryzacyjnego :-))) BTW tam jest porownanie kompaktow z silniczkami 1.6 16V. Kto wygral - wiadom2o. Jak dla mnie, ze wzgledu na ksztalt tylu - odpada :-( Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Lancia Delta Integrale 4x4 IP: *.int.warszawa.tdci.pl 02.01.03, 12:17 Miałem to cudo w słabszej wersji... Prowadzi się fantastycznie , zwłaszcza podczas takiej pogody jak za oknem :) Uwaga ! Maszyna wymaga serwisu , który wie , z czym ma do czynienia ! Serwisy autoryzowane Fiat / Lancia / Alfa , nie zawsze podejmują się przeglądów i napraw tego modelu ( nigdy nie był oficjalnie sprowadzany do Polski...). Ceny - obecnie niewysokie. Awaryjność - spora , ale najważniejsze mechanizmy bardzo niezawodne. Usterki dotyczą dupereli ( dzwoniące plastiki , drobne usterki elektryki , wachacze , amortyzatory , końcówki drążków ) Uwaga na turbosprężarkę Garret - czasem szwankują zawory , sterowanie ( DOBRY SERWIS !!!!). Nie przesadzaj z olejem - 10w50 jest w sam raz ( 0w40 zniknie z silnika zbyt szybko poprzez smarowanie turbosprężarki) . Jeśli maszyna ma gaz LPG założony przez jakiegoś wieśniaka - olej ją - to już zwłoki. Zwróć uwagę na odbłyśniki reflektorów. Powodzenia ! Jak kupisz , to daj znać ! Rafał Link Zgłoś
Gość: marekggg Re: Lancia Delta Integrale 4x4 IP: *.acn.waw.pl 02.01.03, 20:00 dzieki i tobie i przedmowcom, ten artykul nieczytalem, ten pomysl za mna chodzi juz kilka miesiecy, ale widze, ze to nie jest do konca samochod dla mnie - ja potrzebuje samochod sprawny, nie jestem mechanikiem, wiec chyba sobie daruje na rzecz jakiegos nowszego, moze nie o takich osiagach, ale z napedem na cztery kola. a moze jak bede mial wiecej czasu i kasy :-) Link Zgłoś
greenblack Re: Lancia Delta Integrale 4x4 02.01.03, 20:05 Gość portalu: marekggg napisał(a): - ja > potrzebuje samochod sprawny, nie jestem mechanikiem, wiec chyba sobie daruje na > > rzecz jakiegos nowszego, moze nie o takich osiagach, ale z napedem na cztery > kola. Polecam Subaru - Impreza albo Legacy, ale wszystko zależy od tego jaką sumą dysponujesz:( Link Zgłoś
Gość: marekggg Re: Lancia Delta Integrale 4x4 IP: *.acn.waw.pl 02.01.03, 21:22 subaru impreza - technicznie napewno super wozek, ale niechce samochodu ktory az tak sie rzuca w oczy (zlodziejom i fiskusowi :-)) legacy, volvo XC A6 Allroad - fajne drogie zabawki. moze wystarczy starszy forester, moze nowy hyundai santafe itp - jestem przywyczajony do duzego bagaznika lancia mi sie zpodobala z dwoch wzgledow - maly samochod, raczej nierzucajacy sie w oczy i tani. niestey - jezeli sie szykuje rodzina to pieniadze zaplacone za duzy nowy samochod sa wyrzucone w bloto (audi, volo, subaru), bo juz czasy kiedy samochod sluzyl do szpanu, czy predkosci sa juz daleko. teraz sie licza inne wartosci... Link Zgłoś
greenblack Re: Lancia Delta Integrale 4x4 02.01.03, 21:33 Gość portalu: marekggg napisał(a): > subaru impreza - technicznie napewno super wozek, ale niechce samochodu ktory > az tak sie rzuca w oczy (zlodziejom i fiskusowi :-)) No chyba mi nie powiesz, że Impreza rzuca się w oczy?! Wystarczy zdjąć te złote felgi i można pomylić z Lanosem. Nie musisz przecież kupować WRX, starczy 2 litry bez turbo. > legacy, volvo XC A6 Allroad - fajne drogie zabawki. Możesz sprowadzić sobie Legacy w naprawdę świetnym stanie, z pełnym wyposażeniem za niewygórowaną cenę. > moze wystarczy starszy forester, moze nowy hyundai santafe itp - jestem > przywyczajony do duzego bagaznika Czemu takie rozróżnienie - nowy Santa Fe - starszy Forester? Przecież nowe kosztują tyle samo, a Subaru ma o niebo lepszy system 4x4. > lancia mi sie zpodobala z dwoch wzgledow - maly samochod, raczej nierzucajacy > sie w oczy i tani. Ale poziom bezpieczeństwa raczej mierny. bo juz czasy kiedy samochod > > sluzyl do szpanu, czy predkosci sa juz daleko. teraz sie licza inne wartosci... No co ty? To nie chcesz wchodzić w zakręty na 2 biegu z prędkością 80 km/h?;) [wtajemniczeni wiedząo co chodzi:)] Link Zgłoś
Gość: marekggg Re: Lancia Delta Integrale 4x4 IP: *.acn.waw.pl 02.01.03, 21:55 faktycznie, cena legacy a santa fe prawie tak sama ... no i co do ostatniego pytania - do tych zakretow - mam w d..ie :-)) (wiem o co chodzi) Link Zgłoś
greenblack Re: Lancia Delta Integrale 4x4 02.01.03, 22:04 Gość portalu: marekggg napisał(a): > faktycznie, cena legacy a santa fe prawie tak sama ... Mnie raczej chodziło o cenę Forestera, ale Legacy też w podobnej cenie. Pozdrawiam Link Zgłoś