Dodaj do ulubionych

Lancia Delta Integrale 4x4

25.12.02, 21:55
czy oplaca sie kupic, na co uwazac, ewentualnie gdzie...
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Lancia Delta Integrale 4x4 27.12.02, 11:21
      marekggg napisał:

> czy oplaca sie kupic,

Zależy za ile chcą sprzedać i jak bardzo się "napaliłeś";) Napisz czy to wersja
      177KM czy 211KM, bo różnica w osiągach jest znaczna. I jeszcze ten permanentny
      4x4 ze stałym rozdziałem 47/53:)

na co uwazac, ewentualnie gdzie...

Mówimy o tym kanciastym modelu produkowanym do 1992, bo następna Delta nie
      miała 4x4, zatem będzie to już co najmniej 10-letni samochód, a dla
      turbosprężarki w benzynowym silniku to bardzo dużo. Takie agresywne wózki
      często ulegały wypadkom, a jeżeli naprawa została źle wykonana, to samochód
      będzie jeździł bokiem - napędzane 4 koła. I jeszcze sprawdź, czy jakiemuś
      profanowi nie przyszło do głowy montowanie tu instalacji gazowej. W tak
      obciążonym, turbodoładowanym silniku, to katastrofa.

Pozdrawiam

• Gość: Janek Re: Lancia Delta Integrale 4x4 IP: proxy / 217.153.77.* 02.01.03, 10:58
      marekggg napisał:

> czy oplaca sie kupic, na co uwazac, ewentualnie gdzie...

Pewnie natchnal Cie artykul w najnowszym numerze pewnego czasopisma
      motoryzacyjnego :-))) BTW tam jest porownanie kompaktow z silniczkami 1.6 16V.
      Kto wygral - wiadom2o. Jak dla mnie, ze wzgledu na ksztalt tylu - odpada :-(
      • Gość: Rafał Re: Lancia Delta Integrale 4x4 IP: *.int.warszawa.tdci.pl 02.01.03, 12:17
        Miałem to cudo w słabszej wersji...
        Prowadzi się fantastycznie , zwłaszcza podczas takiej pogody jak za oknem :)
        Uwaga ! Maszyna wymaga serwisu , który wie , z czym ma do czynienia ! Serwisy
        autoryzowane Fiat / Lancia / Alfa , nie zawsze podejmują się przeglądów i
        napraw tego modelu ( nigdy nie był oficjalnie sprowadzany do Polski...).
        Ceny - obecnie niewysokie. Awaryjność - spora , ale najważniejsze mechanizmy
        bardzo niezawodne. Usterki dotyczą dupereli ( dzwoniące plastiki , drobne
        usterki elektryki , wachacze , amortyzatory , końcówki drążków ) Uwaga na
        turbosprężarkę Garret - czasem szwankują zawory , sterowanie ( DOBRY
        SERWIS !!!!). Nie przesadzaj z olejem - 10w50 jest w sam raz ( 0w40 zniknie z
        silnika zbyt szybko poprzez smarowanie turbosprężarki) . Jeśli maszyna ma gaz
        LPG założony przez jakiegoś wieśniaka - olej ją - to już zwłoki. Zwróć uwagę na
        odbłyśniki reflektorów.
        Powodzenia ! Jak kupisz , to daj znać !

Rafał
        • Gość: marekggg Re: Lancia Delta Integrale 4x4 IP: *.acn.waw.pl 02.01.03, 20:00
          dzieki i tobie i przedmowcom, ten artykul nieczytalem, ten pomysl za mna chodzi
          juz kilka miesiecy, ale widze, ze to nie jest do konca samochod dla mnie - ja
          potrzebuje samochod sprawny, nie jestem mechanikiem, wiec chyba sobie daruje na
          rzecz jakiegos nowszego, moze nie o takich osiagach, ale z napedem na cztery
          kola.
          a moze jak bede mial wiecej czasu i kasy :-)
          • greenblack Re: Lancia Delta Integrale 4x4 02.01.03, 20:05
            Gość portalu: marekggg napisał(a):

- ja
            > potrzebuje samochod sprawny, nie jestem mechanikiem, wiec chyba sobie daruje
            na
            >
            > rzecz jakiegos nowszego, moze nie o takich osiagach, ale z napedem na cztery
            > kola.

Polecam Subaru - Impreza albo Legacy, ale wszystko zależy od tego jaką sumą
            dysponujesz:(

• Gość: marekggg Re: Lancia Delta Integrale 4x4 IP: *.acn.waw.pl 02.01.03, 21:22
              subaru impreza - technicznie napewno super wozek, ale niechce samochodu ktory
              az tak sie rzuca w oczy (zlodziejom i fiskusowi :-))
              legacy, volvo XC A6 Allroad - fajne drogie zabawki.
              moze wystarczy starszy forester, moze nowy hyundai santafe itp - jestem
              przywyczajony do duzego bagaznika

lancia mi sie zpodobala z dwoch wzgledow - maly samochod, raczej nierzucajacy
              sie w oczy i tani.
              niestey - jezeli sie szykuje rodzina to pieniadze zaplacone za duzy nowy
              samochod sa wyrzucone w bloto (audi, volo, subaru), bo juz czasy kiedy samochod
              sluzyl do szpanu, czy predkosci sa juz daleko. teraz sie licza inne wartosci...
              • greenblack Re: Lancia Delta Integrale 4x4 02.01.03, 21:33

> subaru impreza - technicznie napewno super wozek, ale niechce samochodu ktory
                > az tak sie rzuca w oczy (zlodziejom i fiskusowi :-))

No chyba mi nie powiesz, że Impreza rzuca się w oczy?! Wystarczy zdjąć te złote
                felgi i można pomylić z Lanosem. Nie musisz przecież kupować WRX, starczy 2
                litry bez turbo.

> legacy, volvo XC A6 Allroad - fajne drogie zabawki.

Możesz sprowadzić sobie Legacy w naprawdę świetnym stanie, z pełnym
                wyposażeniem za niewygórowaną cenę.

> moze wystarczy starszy forester, moze nowy hyundai santafe itp - jestem
                > przywyczajony do duzego bagaznika

Czemu takie rozróżnienie - nowy Santa Fe - starszy Forester? Przecież nowe
                kosztują tyle samo, a Subaru ma o niebo lepszy system 4x4.

> lancia mi sie zpodobala z dwoch wzgledow - maly samochod, raczej nierzucajacy
                > sie w oczy i tani.

Ale poziom bezpieczeństwa raczej mierny.

bo juz czasy kiedy samochod
                >
                > sluzyl do szpanu, czy predkosci sa juz daleko. teraz sie licza inne
                wartosci...

No co ty? To nie chcesz wchodzić w zakręty na 2 biegu z prędkością 80 km/h?;)
                [wtajemniczeni wiedząo co chodzi:)]
                • Gość: marekggg Re: Lancia Delta Integrale 4x4 IP: *.acn.waw.pl 02.01.03, 21:55
                  faktycznie, cena legacy a santa fe prawie tak sama ...

no i co do ostatniego pytania - do tych zakretow - mam w d..ie :-))
                  (wiem o co chodzi)
                  • greenblack Re: Lancia Delta Integrale 4x4 02.01.03, 22:04

> faktycznie, cena legacy a santa fe prawie tak sama ...

Mnie raczej chodziło o cenę Forestera, ale Legacy też w podobnej cenie.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka