amator20 08.05.06, 10:35 Pytanie banalne, ale jednak może ktoś mi powie jak rozpoznać silnik Hondy Vtec? Link Zgłoś Obserwuj wątek
szatek100 Re: różnica między Vtec, a zwykłym w wyglądzie!! 08.05.06, 22:06 Po napisach na burtach samochodu :) pzdr Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: różnica między Vtec, a zwykłym w wyglądzie!! 09.05.06, 01:05 Na silniku jest wielki napis "VTEC" - u mnie tak to wyglada: www.rsportscars.com/foto/09/accordv606_engine.jpg Link Zgłoś
niknejm Re: różnica między Vtec, a zwykłym w wyglądzie!! 09.05.06, 13:40 Po napisie na silniku i numerze silnika :-) Napisy na burtach były tylko w nielicznych wersjach. Już raczej naklejki/znaczki z tyłu były nieco powszechniejsze. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
amator20 Re: różnica między Vtec, a zwykłym w wyglądzie!! 10.05.06, 11:11 Dzięki za wszystkie odpowiedzi- szczególnie za zdjęcie, ale niestety nic mi nie pomogło, bo mi chodzi o civica '98 i o wygląd TYLKO silnika, bo znaczek Vtec też mogę sobie przyczepić!! Link Zgłoś
niknejm Re: różnica między Vtec, a zwykłym w wyglądzie!! 10.05.06, 11:25 Na pokrywie zaworów powinien być napis VTEC. Dla pewności- podaj pierwszych 5 znaków numeru silnika, to Ci sprawdzę. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
amator20 Re: różnica między Vtec, a zwykłym w wyglądzie!! 10.05.06, 14:24 w tym sęk, nie ma napisu, nie wiem gdzie są numery, w papierach nie zapisane, stąd moje pytanie! Link Zgłoś
niknejm Re: różnica między Vtec, a zwykłym w wyglądzie!! 10.05.06, 14:42 amator20 napisał: > w tym sęk, nie ma napisu, nie wiem gdzie są numery, w papierach nie zapisane, > stąd moje pytanie! Numery powinny być wybite na bloku. Jak ich nie ma albo są zatarte, to byłbym ostrożny. A dekiel pokrywy zaworów mozna podmienić, więc nie masz gwarancji 100%... Pzdr Niknejm Link Zgłoś
celicaman Sprobuj Googla 10.05.06, 15:08 Tu masz trochę zdjęć silników od Hondy. Może dopasujesz do któregos swój silnik. www.hondahookup.com/engine_swaps.php Jesli nie, to próbuj pogooglać trochę, może znajdziesz gdzieś fotke swojego silnika Link Zgłoś