Dodaj do ulubionych

Lexus RX 330

IP: *.acn.pl / 10.70.2.* 08.01.03, 19:34
FAJNY CHYBA KUPIE........MATCHBOXA
Obserwuj wątek
    • Gość: X5 Re: Lexus RX 330 IP: 62.233.165.* 10.01.03, 00:38
      I TAK NIE MA TO JAK BMW X5
      TO JEDYNE AUTO TEJ KLASY
      W KTORYM MOZNA POCZUC SIE JAK W LIMUZYNIE
      • Gość: robert Re: Lexus RX 330 IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 10.01.03, 08:10
        Gość portalu: X5 napisał(a):

> I TAK NIE MA TO JAK BMW X5
        > TO JEDYNE AUTO TEJ KLASY
        > W KTORYM MOZNA POCZUC SIE JAK W LIMUZYNIE

taaa - kolejna bulwarowa terenufka, w której ma byc jak w limuzynie:))))) A
        nie lepiej po prostu mieć limuzynę, hę?
        • greenblack Re: Lexus RX 330 10.01.03, 17:50
          Gość portalu: robert napisał(a):

> taaa - kolejna bulwarowa terenufka, w której ma byc jak w limuzynie:)))))

X5 jest rzeczywiście lepszy od RX - lepsze przeniesienie napędu i silniki.

A
          > nie lepiej po prostu mieć limuzynę, hę?

Pewnie, że lepiej, tylko że oferta limuzyn z normalnym 4x4 jest bardzo skromna,
          a w BMW ogranicza się tylko do 3x, a to nie każdemu wystarcza.

Pozdrawiam
          • Gość: is300 RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez GX. IP: *.dyn.optonline.net 10.01.03, 19:09
            RX300 nie jest w tej samej grupie co X5, jak cosc to juz porownoj GX470 do X5
            a zobaczysz ze w tedy to sie okazuje ze X5 jest daleko wtyle od GXa, pod
            wzgledem wygody i luxusu.
            • Gość: franek-b Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.tpi.pl 13.01.03, 14:58
              czy juz rx300 nie bedzie robiony? czy dobrze to zrozumialem? w zamian tego
              wchodzi rx330?
              • Gość: lrd Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 14.01.03, 00:35
                Gość portalu: franek-b napisał(a):

> czy juz rx300 nie bedzie robiony? czy dobrze to zrozumialem? w zamian tego
                > wchodzi rx330?
                Z tego co wiem to dobrze zrozumiales. I tak 90 % uzytkownikow to baby byly. Jak
                facet tym lexiem jechal to pewnie pedal byl.

lrd

I"d rather pusch land rover than drive a jeep.
                • Gość: is300 Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.dyn.optonline.net 14.01.03, 02:43
                  Gość portalu: lrd napisał(a):

> Gość portalu: franek-b napisał(a):
                  >
                  > > czy juz rx300 nie bedzie robiony? czy dobrze to zrozumialem? w zamian tego
                  >
                  > > wchodzi rx330?
                  > Z tego co wiem to dobrze zrozumiales. I tak 90 % uzytkownikow to baby byly.
                  Jak
                  >
                  > facet tym lexiem jechal to pewnie pedal byl.
                  >
                  >
                  > lrd
                  >
                  > I"d rather pusch land rover than drive a jeep.

"Your ignorant reply suggests that you are a total fucken moran, keep your
                  wise responses to yourself"

Co ma auto do tego kim ktosc jest.
                  Twoja wypowiedz jest totalnie ignorancka.
                  Takie wypowiedzi mozesz zatrzymac dla siebie i nie marnowac miejsca na tym
                  forum.
                  Bo szkoda czasu na to czym ktosc jezdzi i kim jest, bo dlugi byl by to temat.
                  Kilka razy mialem przyjemnosc jazdy RXem i nic nie moge powiedziec zlego o tym
                  aucie, prowadzi sie znakomicie. Wykaczenie tez jest pierwszej klasy i niczego
                  mu nie brakuje.

• Gość: cracovian Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: proxy / *.bankofamerica.com 14.01.03, 21:18
                    Przepraszam, ze sie wtracam w wasza niezwykle wciagajaca dyskusje, ale jak juz
                    masz pisac po angielsku to sprawdz czasem wyrazu w slowniczku (jesli w ogole te
                    uliczne wymysly znajdziesz i jesli w ogole masz slowniczek), bo sie
                    osmieszasz :-)
              • greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 14.01.03, 11:26

> czy juz rx300 nie bedzie robiony? czy dobrze to zrozumialem? w zamian tego
                > wchodzi rx330?

Raczej tak, bo to nowy model RX330. Według mnie kupno tego samochodu nie ma
                sensu w obliczu wprowadzenia na rynek nowego Land Cruisera - lepszy silnik,
                lepszy 4x4, lepsza cena.

Pozdrawiam
                • Gość: franek-b Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.tpi.pl 14.01.03, 12:06

> Raczej tak, bo to nowy model RX330. Według mnie kupno tego samochodu nie ma
                  > sensu w obliczu wprowadzenia na rynek nowego Land Cruisera - lepszy silnik,
                  > lepszy 4x4, lepsza cena.
                  >
                  >
                  > Pozdrawiam

W sumie szkoda bo powoli przymierzalem sie do 300-tki, nie jestem przekonany
                  czy mi jest potrzebny taki czolg w postaci LC, nie ma znaczenia dla
                  mnie 'lepszy naped' 4x4, z checia kupilbym nawet przednionapedowke jaka
                  sprzedaje sie w stanach a ktora nie jest oferowana w europie:)
                  • greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 14.01.03, 13:02

> W sumie szkoda bo powoli przymierzalem sie do 300-tki,

Jeszcze może kupisz coś na wyprzedaży. Poza tym do Europy nowy model dotrze ze
                    znacznym poślizgiem.

nie jestem przekonany
                    > czy mi jest potrzebny taki czolg w postaci LC, nie ma znaczenia dla
                    > mnie 'lepszy naped' 4x4, z checia kupilbym nawet przednionapedowke jaka
                    > sprzedaje sie w stanach a ktora nie jest oferowana w europie:)

To trzeba tak było od razu. A nie lepiej kupić Camry - lepsze osiągi,
                    stabilność. Czyżby wysoka pozycja kierowcy o masa sprawiały, że czujesz się
                    bezpiecznie?;) Nowego Land Cruisera widziałem już na polskich ulicach -
                    naprawdę.

Pozdrawiam
                    • Gość: franek-b Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.tpi.pl 14.01.03, 13:36

> To trzeba tak było od razu. A nie lepiej kupić Camry - lepsze osiągi,
                      > stabilność. Czyżby wysoka pozycja kierowcy o masa sprawiały, że czujesz się
                      > bezpiecznie?;) Nowego Land Cruisera widziałem już na polskich ulicach -
                      > naprawdę.
                      >
                      > Pozdrawiam

Nie chodzi o to, po prostu od czasu jak wsiadlem do tego samochodu bardzo mi
                      sie podoba:) w koncu to jest SUV... ciezko mimo wszystko porownywac z camry
                      ktory jest jakby nie patrzec typowym rodzinnym sedanem i to robionym pod
                      hamerykanskie (bez)gusta,
                      zdaje mi sie ze rowniez widzialem nowego LC, ponadto ja jestem esteta i takie
                      ksztalty sa dla mnie nie do zaakceptowania (w LC).
                      Az tak pilna sprawa dla mnie nie jest, mysle ze poczekanie na taki woz do maja
                      2004 bedzie mi sie oplacac (bedziemy w EU i clo powinno wynosic na niego 10%
                      zamiast obecnych 35:))) + odpis vatu za kratke przyblizy poziom ceny do realii
                      akceptowalnych przeze mnie
                      • greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 14.01.03, 14:13

> Nie chodzi o to, po prostu od czasu jak wsiadlem do tego samochodu bardzo mi
                        > sie podoba:) w koncu to jest SUV... ciezko mimo wszystko porownywac z camry

To wiedz, że płyta podłogowa i V6 pochodzą z Camry(starej).

> ktory jest jakby nie patrzec typowym rodzinnym sedanem i to robionym pod
                        > hamerykanskie (bez)gusta,

RX330 będzie produkowany tylko w Ameryce.

> zdaje mi sie ze rowniez widzialem nowego LC, ponadto ja jestem esteta i takie
                        > ksztalty sa dla mnie nie do zaakceptowania (w LC).

Jakaś aluzja?;)

> Az tak pilna sprawa dla mnie nie jest, mysle ze poczekanie na taki woz do
                        maja
                        > 2004 bedzie mi sie oplacac (bedziemy w EU

O, jaki optymista.

i clo powinno wynosic na niego 10%

W 2004, to będzie już model produkowany w USA.

• Gość: franek-b Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.tpi.pl 14.01.03, 17:15

> To wiedz, że płyta podłogowa i V6 pochodzą z Camry(starej).

jaka plyta podlogowa jest w tym aucie nie ma dla mnie naprawde najmniejszego
                          znaczenia, uwierz mi. Mi sie po prostu podoba to auto! koniec i kropka! rownie
                          dobrze moglbys przekonywac kogos kto chce kupic new beetle do golfa... w koncu
                          to ta sama plyta;-)

> RX330 będzie produkowany tylko w Ameryce.

to przeczytalem w artykule i nie stanowi dla mnie duzego plusa... rozumiem
                          toyote ze tam chce to robic lecz jest to podyktowanie jedynie wzgledami
                          ekonomicznymi jak sadze

> Jakaś aluzja?;)

alez skad! dla mnie liczy sie to co jest dla mnie atrakcyjne:-)
                          nie zniecheci mnie bynajmniej gadanie w stylu ze to auto dla pedzi itp, ani
                          zachecanie do czegos innego, ja jestem jak mi sie wydaje swiadomym konsumentem
                          (o ile jest to mozliwe;-)

> O, jaki optymista.

od urodzenia nie moge sie tego pozbyc...
                          :-))))

> W 2004, to będzie już model produkowany w USA.

niestety... ale clo 10% :-)))
                          • greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 14.01.03, 18:31

> jaka plyta podlogowa jest w tym aucie nie ma dla mnie naprawde najmniejszego
                            > znaczenia, uwierz mi. Mi sie po prostu podoba to auto! koniec i kropka!
                            rownie
                            > dobrze moglbys przekonywac kogos kto chce kupic new beetle do golfa... w
                            koncu
                            > to ta sama plyta;-)

I kolejna kwestia, w której się różnimy. Dal mnie samochód może wyglądać,
                            jak "kupa nieszczęścia", ważne co jest w środku.

Nie uwierzysz, co mi się właśnie zdarzyło. Mało oglądam telewizji, a "Plusa" to
                            już w ogóle, ale przed chwilą widziałem taki test RX300. Twój wyśniony wóz
                            zbytnio się zapędził i nieszczęsny wpadł w śnieg, który sięgał "aż" do połowy
                            koła. Zaczął bezradnie mielić kołami i przy okazji bezlitośnie objawił całą
                            tandetę wiskozy w układzie napędowym - tylne koła prawie w ogóle się nie
                            kręciły. I zostałby tam pewnie do wiosny, a wiosna w Kanadzie przychodzi późno,
                            gdyby nie poczciwa LC90(stary model). Przywiązali do niej linkę holowniczą i
                            pewnie nawet bez włączania redukcji, z ogromną lekkością wyciągnęła z
                            opresji "modnisia" RX300.

Pozdrawiam
                            • Gość: is300 Greenblack twoja wypowiedz jest beznadziejna IP: *.dyn.optonline.net 14.01.03, 18:39
                              greenblack napisał:

> I kolejna kwestia, w której się różnimy. Dal mnie samochód może wyglądać,
                              > jak "kupa nieszczęścia", ważne co jest w środku.
                              >
                              >
                              > Nie uwierzysz, co mi się właśnie zdarzyło. Mało oglądam telewizji, a "Plusa"
                              to
                              >
                              > już w ogóle, ale przed chwilą widziałem taki test RX300. Twój wyśniony wóz
                              > zbytnio się zapędził i nieszczęsny wpadł w śnieg, który sięgał "aż" do
                              połowy
                              > koła. Zaczął bezradnie mielić kołami i przy okazji bezlitośnie objawił całą
                              > tandetę wiskozy w układzie napędowym - tylne koła prawie w ogóle się nie
                              > kręciły. I zostałby tam pewnie do wiosny, a wiosna w Kanadzie przychodzi
                              późno,
                              >
                              > gdyby nie poczciwa LC90(stary model). Przywiązali do niej linkę holowniczą i
                              > pewnie nawet bez włączania redukcji, z ogromną lekkością wyciągnęła z
                              > opresji "modnisia" RX300.
                              >
                              >
                              > Pozdrawiam

Szkoda slow.
                              Piszesz takie bzdury ze az w glowie sie kreci.
                              KUP SE CZOLG NA GASINICACH TO SIE MOZE NIE ZAKOPIESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              Z twojej wypowiedzi mozna wywnioskowac ze nie lubisz RX300/330, masz do tego
                              prawo bo jest to twoja opinia.
                              Nie pisz takich glupot jak ten test w sniegu czy cosc innego
                              Powiedz mi jaki byl moral tego testu?
                              Zaden.______________________________________________________-
                              Drugie pytanie ile ludzi bedzie jezdzic RXem lub innym SUV po snigu czy innych
                              bezdrozach? Bardzo maly procent chyba.

• greenblack Re: IS300 twoja wypowiedz jest beznadziejna 14.01.03, 18:47
                                Gość portalu: is300 napisał(a):

> Szkoda slow.
                                > Piszesz takie bzdury ze az w glowie sie kreci.

Tzn., które słowo jest bzdurą?

> KUP SE CZOLG NA GASINICACH TO SIE MOZE NIE ZAKOPIESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                > Z twojej wypowiedzi mozna wywnioskowac ze nie lubisz RX300/330, masz do tego
                                > prawo bo jest to twoja opinia.

Nie lubię samochodów z psuedo4x4 - od Skody Octavii, przez Volvo S60, aż do
                                Hondy CR-V.

> Nie pisz takich glupot jak ten test w sniegu czy cosc innego
                                > Powiedz mi jaki byl moral tego testu?

Morał jest taki, że ten 4x4 do niczego się nie nadaje i dobrze, że Franek-B
                                chciałby tylko wersję FWD.

> Drugie pytanie ile ludzi bedzie jezdzic RXem lub innym SUV po snigu

Może jestem jakimś fenomenem, ale mi od jakichś 2 misięcu "zdarza" się jechać
                                po śniegu 4-drzwiową limuzyną.

czy innych
                                > bezdrozach? Bardzo maly procent chyba.

ML nie takie rzeczy można zrobić, o Range'u nie wspomonając. Ale ze śniegiem,
                                to chyba każdy SUV powinien sobie poradzić.
                                • Gość: is300 Re: Tak? IP: *.dyn.optonline.net 14.01.03, 18:59
                                  greenblack napisał:

>
                                  >Drugie pytanie ile ludzi bedzie jezdzic RXem lub innym SUV po snigu
                                  >
                                  > Może jestem jakimś fenomenem, ale mi od jakichś 2 misięcu "zdarza" się
                                  jechać
                                  > po śniegu 4-drzwiową limuzyną.

> ML nie takie rzeczy można zrobić, o Range'u nie wspomonając. Ale ze
                                  śniegiem,
                                  > to chyba każdy SUV powinien sobie poradzić.

Z kazdym SUV i ze sniegiem to tez jest roznie.
                                  Nie ma to nic do rzeczy czy masz SUV czy moze male Subaru, acz kolwiek te
                                  drugie moze byc lebsze w wielu sytuacjach od tego SUV.
                                  Duzo zalezy od kierowcy i jego umiejetnosciach, a nie od auta jakim sie
                                  porusza.
                                  Ze swego osobistego testu to tez moge powiedziec z jazdy po Vermont i Maine w
                                  przeszlym miesiacu.

A bzudra to nazwalem ten twoi test w sniegu :)))

• greenblack Tak 14.01.03, 19:08

> Z kazdym SUV i ze sniegiem to tez jest roznie.

Daj spokój! To nie były jakieś zaspy sięgające okien, ale śniego do wysokości
                                    połowy koła. Samochód z normalnym 4x4 na pewno by sobie z tym poradził.

> Nie ma to nic do rzeczy czy masz SUV czy moze male Subaru, acz kolwiek te
                                    > drugie moze byc lebsze w wielu sytuacjach od tego SUV.

Nie Subaru i raczej nie małe:P

> Duzo zalezy od kierowcy i jego umiejetnosciach, a nie od auta jakim sie
                                    > porusza.

Tutaj nie trzeba żadnych umiejętności. Teren był płaski i wystarczyło by, gdyby
                                    napęd szedł także na tył.

> A bzudra to nazwalem ten twoi test w sniegu :)))

Taki test, to żadna bzdura. Ludzie, dajcie spokój! Takie warunki były w Polsce
                                    wczoraj na ulicach.

Te samochody(nawet CR-V) dały sobie radę ze znacznie trudniejszymi warunkami:

www.auto.mpp.pl/sekcje.htm?s=0&nrmag=444af1476d&strona=1

Pozdrawiam

• Gość: is300 Re: Tak IP: *.dyn.optonline.net 14.01.03, 19:15
                                      Czlowieku nie chodzi o jakisc glupi test.
                                      Chodzi mi o codziena jazde w warunkach jakie wystepuja na drodze.
                                      Po drugie RX nie jest samochodem przystosowanym na Off-Road, jest bardziej
                                      samochodem osobowym niz jakims terenowym , przystosowanym na jazde po asfalcie
                                      a nie po gorach.
                                      I umiejetnosci kierowcy sa duzo wazniejsze niz lebszy samochod.
                                      Po ostatniej wyprawie do VT lepiej se radzilem swoim samochodem z napedem na
                                      tyl i oponami Michelin Alpine Pilot, niz wiekszosc ludzi w Explorerach i
                                      innych mamutach z napedem na 4x4.
                                      • greenblack Re: Tak 14.01.03, 19:23

> Czlowieku nie chodzi o jakisc glupi test.

A jaki test według Ciebie nie jest głupi dla samochodów 4x4, jakiekolwiek by
                                        one nie były - osobowe, SUVy, dostawcze. Jazda w kopnym śniegu, to podstawowy
                                        sprawdzian wartości różnych koncepcji 4x4.

> Chodzi mi o codziena jazde w warunkach jakie wystepuja na drodze.

A czy Ty wiesz, jakie warunki występują nie tylko w Polsce, ale nawet w Europie?

> Po drugie RX nie jest samochodem przystosowanym na Off-Road, jest bardziej
                                        > samochodem osobowym niz jakims terenowym , przystosowanym na jazde po
                                        asfalcie
                                        > a nie po gorach.

Powtarzam - teren, to była płaska, ośnieżona polana.

> I umiejetnosci kierowcy sa duzo wazniejsze niz lebszy samochod.

Umiejętnościami nie pociągniesz 2 ton żelastwa,

> Po ostatniej wyprawie do VT lepiej se radzilem swoim samochodem z napedem na
                                        > tyl i oponami Michelin Alpine Pilot, niz wiekszosc ludzi w Explorerach i
                                        > innych mamutach z napedem na 4x4.

A skąd wiesz, czy kierpwcy tych "mamutów" potrafili załączyć 4x4, jeżeli nie
                                        były to oszczędnościowe wersje z napędem tylko na jedną oś?

Kolejny "głupi" test 4x4:

www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?
                                        artikel_id=3377&artikel_seite=0&A_SESS=3fe02acdcc847e38b58807abfb50c4d6

• Gość: cracovian Re: Tak IP: proxy / *.bankofamerica.com 14.01.03, 21:35
                                          Greenblack - Z Ciebie rzeczywiscie jest jakis zagorzaly fanatyk "prawdziwego"
                                          4x4... W Stanach to bys chyba chwycil za bron, bo wiekszosc SUV (a coraz mniej
                                          tu "normalnych" samochodow) ma naped na 2 kola no i co z tego? Nawet gdy nie ma
                                          4x4 to w takim samochodzie liczy sie nie tylko wyzsza pozycja kierowcy i
                                          wzgledne bezpieczenstwo, ale ogolna pakownosc, z reguly lepsze silniki, systemy
                                          stabilizacji, nie pominajac sylwetki.

Wole sto razy jezdzic w Toyota Highlander siostry, niz w mojej Camry, a
                                          przeciez nic jej nie brakuje. Z samochodow to i tak jest to najlepszy woz za
                                          pieniadze, ale SUV zawsze lepszy. Poza tym polowa swiata sniegu w ciagu calego
                                          roku nie widzi wliczajac w to mnie. Robi sie samochody na potrzeby tych ludzi,
                                          ktorzy je kupuja masowo, a nie dla paru osob, ktore oblowia sie podatkami
                                          obywateli.
                                          • greenblack Re: Tak 14.01.03, 21:43
                                            Gość portalu: cracovian napisał(a):

> Greenblack - Z Ciebie rzeczywiscie jest jakis zagorzaly fanatyk "prawdziwego"
                                            > 4x4...

:)

W Stanach to bys chyba chwycil za bron,

W Polsce też mam powody:)

bo wiekszosc SUV

I tym się właśnie różni "większość" od elity - X5, ML, Range.

(a coraz mniej
                                            > tu "normalnych" samochodow) ma naped na 2 kola no i co z tego?

Nic z tego.

Nawet gdy nie ma
                                            >
                                            > 4x4 to w takim samochodzie liczy sie nie tylko wyzsza pozycja kierowcy i
                                            > wzgledne bezpieczenstwo, ale ogolna pakownosc,

A kombi i vany od czego są?

z reguly lepsze silniki,

Ten sam silnik w SUVie ma gorsze osiągi niż w limuzynie.

systemy
                                            >
                                            > stabilizacji,

Oj, chyba większość amerykańskich SUVów tego nie ma.

nie pominajac sylwetki.

Każdy ma swój gust:P

> Wole sto razy jezdzic w Toyota Highlander siostry, niz w mojej Camry, a
                                            > przeciez nic jej nie brakuje.

A ja bym wolał tę samą Camry z normalnym 4x4.

Z samochodow to i tak jest to najlepszy woz za
                                            > pieniadze,

Najlepszy w ogóle?;)

ale SUV zawsze lepszy.

Tu bym baaaaardzo polemizował. 5 vs X5?

Poza tym polowa swiata sniegu w ciagu calego
                                            > roku nie widzi wliczajac w to mnie.

Ale druga połowa widzi:P

Robi sie samochody na potrzeby tych ludzi,
                                            > ktorzy je kupuja masowo,

"Masówka", jak fast-food, to nigdy nie brzmiało dobrze.

a nie dla paru osob, ktore oblowia sie podatkami
                                            > obywateli.

Tej kwestii nie rozumiem...
                            • Gość: franek-b Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.tpi.pl 15.01.03, 19:05

> I kolejna kwestia, w której się różnimy. Dal mnie samochód może wyglądać,
                              > jak "kupa nieszczęścia", ważne co jest w środku.

dla mnie tez jest wazne co jest w srodku! nie jest po prostu dla mnie fetyszem
                              cos co sie nazywa np 'nowa plyta' czy tez 'prawdziwe 4x4'. cale zycie jezdzilem
                              jednoosiowkami i nie widze potrzeby by w codziennej ekspoatacji uzywac AWD...
                              chociazby z ekonomicznego punktu widzenia jest to dla mnie zbyteczne
                              I nie przekonasz mnie ze technika ktora kryje sie w RX300 czy tez 330
                              jest 'gorsza' od techniki z LC (nie chodzi mi o naped tylko generalnie o
                              stopien zawansowania technologicznego silnika, hamulcow, systemow
                              bezpieczenstwa itp itd).

> Nie uwierzysz, co mi się właśnie zdarzyło. Mało oglądam telewizji, a "Plusa"
                              to
                              uwierze;-)

> Twój wyśniony wóz

czuje tu lekko ironie, ale powiem szczerze mnie to mocno wali, ze uwazasz, ze
                              moj wysniony woz jest gorszy w kopnym sniegu... mi to lata i powiewa...
                              oglednie mowiac:-)))

> zbytnio się zapędził i nieszczęsny wpadł w śnieg, który sięgał "aż" do połowy
                              > koła. Zaczął bezradnie mielić kołami i przy okazji bezlitośnie objawił całą
                              > tandetę wiskozy w układzie napędowym - tylne koła prawie w ogóle się nie
                              > kręciły. I zostałby tam pewnie do wiosny, a wiosna w Kanadzie przychodzi
                              późno,
                              > gdyby nie poczciwa LC90(stary model). Przywiązali do niej linkę holowniczą i
                              > pewnie nawet bez włączania redukcji, z ogromną lekkością wyciągnęła z
                              > opresji "modnisia" RX300.

wlasnie od tego sa takie woly robocze jak LC, zeby wyciagac z opresji tych co
                              sa do wozenia swoich wlascicieli do teatru czy opery lub ewentulanie do dojazdu
                              po troche gorszej drodze do domu letniskowego a nie szlajania sie w blocie po
                              pachy czy tez sniegu...
                              Zrozum, ja mam jakies oczekiwania wobec samochodu i jakas wlasna liste
                              priorytetow i rzecz ktora u Ciebie jest moze na topie u mnie jest po prostu
                              rzecza pomijalna i nie warta nawet zastanowienia sie... To co jest dla Ciebie
                              wartoscia dla mnie jest bezwartosciowe (pamietasz moze historie o zegarku z
                              pulp fiction? czy myslisz ze dla kogos innego niz bokser, ten zegarek
                              przedstawial jakas wartosc?)

> Pozdrawiam

ja rowniez pozdrawiam
                              • greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 15.01.03, 19:28

> dla mnie tez jest wazne co jest w srodku! nie jest po prostu dla mnie
                                fetyszem
                                > cos co sie nazywa np 'nowa plyta' czy tez 'prawdziwe 4x4'.

Czyli mówiąc "środek" masz na myśli kolor skóry na fotelach? Ja mówiąc "środek"
                                myślę o napędzie, silniku, zawieszeniu i takich tam nieistotnych bzdurach.

cale zycie jezdzilem
                                >
                                > jednoosiowkami i nie widze potrzeby by w codziennej ekspoatacji uzywac AWD...

Dlatego, że nie jeździłeś AWD.

> I nie przekonasz mnie ze technika ktora kryje sie w RX300 czy tez 330
                                > jest 'gorsza' od techniki z LC

To nie jest kwestia przekonywania Cię. To jest bezsporny fakt.

(nie chodzi mi o naped tylko generalnie o
                                > stopien zawansowania technologicznego silnika,

Najzwyklejsza na świecie 3.0 V6+ 4-biegowy automat z Camry - w nowym LC90 jest
                                diesel CR i 4.0 V6.

hamulcow, systemow
                                > bezpieczenstwa itp itd).

ESP też jest w LC. Ponad to LC90 ma HAC - system ułatwiający ruszanie pod górę,
                                DAC - zapobiegający staczaniu się z góry, aktywne zawieszenie, tylne
                                pneumatyczne. RX tego nie ma. Dla mnie LC90 to rewelacja.

> > Twój wyśniony wóz
                                >
                                > czuje tu lekko ironie, ale powiem szczerze mnie to mocno wali, ze uwazasz, ze
                                > moj wysniony woz jest gorszy w kopnym sniegu... mi to lata i powiewa...
                                > oglednie mowiac:-)))

A zgadnij, gdzie mi to *?

> Zrozum, ja mam jakies oczekiwania wobec samochodu i jakas wlasna liste
                                > priorytetow i rzecz ktora u Ciebie jest moze na topie u mnie jest po prostu
                                > rzecza pomijalna i nie warta nawet zastanowienia sie...

To, że RX ma skórę i klimę nie znaczy, że LC jej nie ma. Ma i poza tym ma
                                znacznie lepsze rozwiązania techniczne.

To co jest dla Ciebie
                                > wartoscia dla mnie jest bezwartosciowe (pamietasz moze historie o zegarku z
                                > pulp fiction? czy myslisz ze dla kogos innego niz bokser, ten zegarek
                                > przedstawial jakas wartosc?)

Tu nie chodzi o zegarek, bo nawet najtańszy wskazuje czas. Po prostu Torsen
                                zawsze będzie lepszy od wiskozy.

Pozdrawiam
                                • dariusz_wojcicki Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 16.01.03, 12:47

> myślę o napędzie, silniku, zawieszeniu i takich tam nieistotnych bzdurach.

ja rowniez mysle o takich nieistotnych bzdurach, po prostu prosze przestan
                                  traktowac mnie jak dyletanta ktory poza kolorem skory nie odroznia samochodow.
                                  Po prostu uwazam ze w aucie o jakim mysle, 3 litrowy silnik, V6, 200KM jest
                                  zupelnie wystarczajacy, uwazam ze jest nowoczesna jednostka, jak rowniez cala
                                  reszta, w tym przeniesienie napedu...

> cale zycie jezdzilem
                                  > >
                                  > > jednoosiowkami i nie widze potrzeby by w codziennej ekspoatacji uzywac AWD
                                  > ...
                                  >
                                  > Dlatego, że nie jeździłeś AWD.

nie jezdzilem bo nie mam potrzeby jezdzenia, co nie znaczy ze nie probowalem

> To nie jest kwestia przekonywania Cię. To jest bezsporny fakt.

bezporny jak widze wedlug Ciebie, cos co poprawia jazde po stkokach i duzych
                                  dziurach nie poprawia trakcji przy predkosciach autostradowych, i zrozum w
                                  koncu ze wybor samochodu dla mnie determinuje jego wykozystanie a nie bajer w
                                  postaci przeniesienia napedu czy tez ukladu pomagajacego jezdzic po gorach. ja
                                  mam to du... i dla mnie jest to bez znaczenia

> Najzwyklejsza na świecie 3.0 V6+ 4-biegowy automat z Camry - w nowym LC90
                                  jest
                                  > diesel CR i 4.0 V6.

najzwyklejsze v6 4l. co w nim takiego ze jest lepszy od 3 litrowki, a polacz te
                                  swoje 4 litry z cala buda i wiem ze na zwyklej drodze 300-tka bedzie zachowywac
                                  sie 10 razy lepiej niz ten mamut LC...

> ESP też jest w LC. Ponad to LC90 ma HAC - system ułatwiający ruszanie pod
                                  górę,
                                  zupelnie dla mnie niepotrzebny:-p

> DAC - zapobiegający staczaniu się z góry, aktywne zawieszenie, tylne
                                  > pneumatyczne. RX tego nie ma. Dla mnie LC90 to rewelacja.

i znow rzeczy ktore beda przydatne mi jak krawat samoobrony...

a co powiesz o prowadzeniu przy wiekszych predkosciach, porecznosci,
                                  wlasciwosciach jezdnych itp? tez wg ciebie LC ma lepsze?

> A zgadnij, gdzie mi to *?

to byl Twoj argument, wiec nie rozumiem przytaczasz go i masz go sam w gdzies?
                                  jakas dualnosc argumentacji, ktorej nie chwytam...

> To, że RX ma skórę i klimę nie znaczy, że LC jej nie ma. Ma i poza tym ma
                                  > znacznie lepsze rozwiązania techniczne.

i znow wsadziles mi slowa ktorych nie napisalem...
                                  ja nie dyskutuje ze przeniesienie napedu dla samochodu terenowego ma bardziej
                                  zaawansowane technicznie, lecz 'lepsze' jest wzgledne, bo ono jest 'lepsze'
                                  przy staczaniu sie ze stoku lub jezdzie w sniegu ale juz wg mnie nie jest
                                  lepsze przy poruszniu sie po zwyklych drogach i autostradach

> To co jest dla Ciebie
                                  > > wartoscia dla mnie jest bezwartosciowe (pamietasz moze historie o zegarku
                                  > z
                                  > > pulp fiction? czy myslisz ze dla kogos innego niz bokser, ten zegarek
                                  > > przedstawial jakas wartosc?)
                                  >
                                  > Tu nie chodzi o zegarek, bo nawet najtańszy wskazuje czas. Po prostu Torsen
                                  > zawsze będzie lepszy od wiskozy.

i niech bedziem, czy ja temu przecze? nie mozesz po prostu pojac ze dla mnie
                                  nie ma to znaczenia? lepsze do czego? jazdy w sniegu OK, po blocie OK ale czy
                                  podczas codziennych dojazdow do firmy? ja uwazam ze nie...

>
                                  > Pozdrawiam
                                  pzdr
                          • Gość: Acura Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.sympatico.ca 14.01.03, 20:38

>
                            >

>
                            > > RX330 będzie produkowany tylko w Ameryce.
                            >
                            > to przeczytalem w artykule i nie stanowi dla mnie duzego plusa... rozumiem
                            > toyote ze tam chce to robic lecz jest to podyktowanie jedynie wzgledami
                            > ekonomicznymi jak sadze
                            >

> > W 2004, to będzie już model produkowany w USA.
                            >
                            > niestety... ale clo 10% :-)))

...."When production starts this September, the 2004 RX 330 will be the first
                            Lexus built outside of Japan. Toyota`s award-winning Cambridge (Ontario-Canada)
                            assembly plant is slated to build about 60,000 RX 330s a year"....

• Gość: is300 Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.dyn.optonline.net 15.01.03, 19:08
                              > Gosc portalu: franek-b napisal(a):
                              >
                              > >
                              > >
                              >
                              > >
                              > > > RX330 bedzie produkowany tylko w Ameryce.
                              > >
                              > > to przeczytalem w artykule i nie stanowi dla mnie duzego plusa... rozumiem
                              >
                              > > toyote ze tam chce to robic lecz jest to podyktowanie jedynie wzgledami
                              > > ekonomicznymi jak sadze
                              > >
                              >
                              >
                              > > > W 2004, to bedzie juz model produkowany w USA.
                              > >
                              > > niestety... ale clo 10% :-)))
                              >
                              >
                              >
                              > ...."When production starts this September, the 2004 RX 330 will be the
                              first
                              > Lexus built outside of Japan. Toyota`s award-winning Cambridge (Ontario-
                              Canada)
                              >
                              > assembly plant is slated to build about 60,000 RX 330s a year"....

No i co z tego, malo gosc sie pomylil, na tym samym kontynencie, no nie?

Jeszcze aby troche zsumowac Greenblacka i jego prawdziwe "SUV".
                              Nie wiem czemu uwazasz ML, Range Rover troche sie lapie, ale chyba chodzi ci o
                              Land Rovera, a X5 to jest totalna kaszana jesli chodzi o bezdroza, nie jest to
                              zaden samochod terenowy. Nie denerwoj sie stary, nie ma zadnego powodu :)))))
                              Informacje zostaly wziete z ostatniego testu terenowek "MotorTrend" z
                              Pazdziernika 2002 :)))
                              Range Rover ma slabe potencjaly na auto terenowe.
                              ML tez niczym nie imponuje. Raczej trzeba rzucic okiem na G500 i historie.
                              A BMW X5 to jest amatorstwo w terenie, moze za kilka latek cosc bedzie.

A o prawdziwych 4 x 4.
                              To jest tak.
                              Toyota Landcruiser, Toyota 4runner, Land Rover, MercedesBenz G500
                              To sa prawdziwe terenowe auta z historia.
                              Wracajac dawniej do starego 4runnera bodajze modelu zwanego 90T, to byly i sa
                              auta terenowe. Sparwdzone w terenie i z dlugo historia i respektem.
                              A nie jakisc klon X5, czy bodajze Hondy Pilot i Acury MDX.
                              PZRW

• greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 15.01.03, 19:18

> Nie wiem czemu uwazasz ML, Range Rover troche sie lapie, ale chyba chodzi ci
                                o
                                > Land Rovera,

a Range czemu nie? Reduktor, pneumatyczne zawieszenie i kilka elektronicznych
                                bajerów.

a X5 to jest totalna kaszana jesli chodzi o bezdroza,

Jeśli chodzi o bezdroża to się zgadzam - brakuje reduktora. Camel Trophy tym
                                nie wygrasz, ale chociaż nie oszczędzali na prawdziwym 4x4.

Nie denerwoj sie stary, nie ma zadnego powodu :)))))

Ja się nie denerwuję:)

> Informacje zostaly wziete z ostatniego testu terenowek "MotorTrend" z
                                > Pazdziernika 2002 :)))

Dzisiaj testy już nie są "głupie"?;)

> Range Rover ma slabe potencjaly na auto terenowe.

:O

> ML tez niczym nie imponuje.

ML ma na szczęście ramę i reduktor.

Raczej trzeba rzucic okiem na G500 i historie.
                                > A BMW X5 to jest amatorstwo w terenie, moze za kilka latek cosc bedzie.

Z X5 niegdy nie będzie prawdziwa terenówka. Od tego miał być w założeniu Land
                                Rover.

A gdzie RX300?

> A o prawdziwych 4 x 4.
                                > To jest tak.
                                > Toyota Landcruiser, Toyota 4runner, Land Rover, MercedesBenz G500

I jeszcze Patrol oraz stare Pajero, ale 4Runner???

Pozdrawiam
                              • Gość: cracovian Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: proxy / *.bankofamerica.com 15.01.03, 20:08
                                E no... wspomnialbys chociaz o moim Trooperze i wsunal go do
                                kategorii "prawdziwych 4x4", a Ty tu nic :-( Czujemy sie opuszczeni...
                                www.autoplaneta.pl/article.php?sid=132
                                • greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 15.01.03, 20:27

> E no... wspomnialbys chociaz o moim Trooperze i wsunal go do
                                  > kategorii "prawdziwych 4x4", a Ty tu nic :-( Czujemy sie opuszczeni...

Trzeba było być grzecznym Cracovianem, a nie kopać dołki pod Greenblackiem:P

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=20&w=4203156&a=4271327

Ale Greenblack ma dzisiaj dobry humor i dopisuje na listę jeszcz Isuzu Troopera
                                  vel Opel Monterey oraz Grand Cheerokee.

• Gość: cracovian Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: proxy / *.bankofamerica.com 15.01.03, 20:47
                                    To jak juz Jeepy zaczynamy wymieniac to Wranglera (szczegolnie w wersji
                                    Rubicon) tez trzeba dodac:
                                    www.rockcrawler.com/reviews/jeep/wrangler_2003_rubicon_preview/index.asp
                                    A co Tobie takie tam dolki kiedy "prawdziwy" naped na cztery kola masz???
                                    • greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 15.01.03, 20:52

> To jak juz Jeepy zaczynamy wymieniac to Wranglera (szczegolnie w wersji
                                      > Rubicon) tez trzeba dodac:

Wrangler Rubicon przede wszystkim:)

> A co Tobie takie tam dolki kiedy "prawdziwy" naped na cztery kola masz???

:)
                                      Ale prześwit raczej "limuzynowaty".
                                      • Gość: is300 Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.dyn.optonline.net 15.01.03, 21:49
                                        Tak Greenblack 4Runner jest i mial historie, siega to lat 60siatych.

www.toyota.com/html/shop/vehicles/4runner/history/4runner_history.html
                                        Nie pisza jeszcze ze wczesiniej 4Runner wygladal troche jak Pick-Up z tania
                                        buda z tylu i deska zwana siedzeniem, byl to pierwszy poczatek 4runnera.

• greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 15.01.03, 22:00

> Tak Greenblack 4Runner jest i mial historie, siega to lat 60siatych.

OK:) To historia produkcji, a nie jakichś sukcesów w rajdach. Land Rover i Jeep
                                          walczyły na wojnie, Camel Trophy to Land Rover, Dakar, to ostanio - Mitsubishi,
                                          MB G-klasa służy w wojsku.

> Nie pisza jeszcze ze wczesiniej 4Runner wygladal troche jak Pick-Up z tania
                                          > buda z tylu i deska zwana siedzeniem, byl to pierwszy poczatek 4runnera.

Obejrzałem tego 4Runnera i bardzo mi się podoba:) Szczególnie to magiczne
                                          słowo - Torsen:)

Pozdrawiam
                                          • Gość: is300 Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.dyn.optonline.net 15.01.03, 22:06
                                            ha,ha :))))))))
                                            Torsen Limited Slip Diff.
                                            Ha,ha
                                            Fajny bajer to jest
                              • Gość: Acura Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.sympatico.ca 15.01.03, 22:50

>
                                > No i co z tego, malo gosc sie pomylil, na tym samym kontynencie, no nie?
                                >

Jasne ze to pryszcz. W zasadzie przy powszechnej globalizacji dla wiekszosci
                                ignorantow bez znaczenia jest, czy glowne zaklady Mercedesa znajduja sie nad
                                Renem, czy nad Bosforem. I to Europa i to Europa- nawet forse maja miec ta
                                sama. Cadillac`a przeciez od poczatku robia meksykanie w Guadalajara, - to tez
                                jak bys nie wiedzial jest na tym samym kontynencie.
                              • Gość: Acura Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.sympatico.ca 15.01.03, 22:50

>
                                > No i co z tego, malo gosc sie pomylil, na tym samym kontynencie, no nie?
                                >

Jasne ze to pryszcz. W zasadzie przy powszechnej globalizacji dla wiekszosci
                                ignorantow bez znaczenia jest, czy glowne zaklady Mercedesa znajduja sie nad
                                Renem, czy nad Bosforem. I to Europa i to Europa- nawet forse maja miec ta
                                sama. Cadillac`a przeciez od poczatku robia meksykanie w Guadalajara, - to tez
                                jak bys nie wiedzial jest na tym samym kontynencie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka