Gość: autofan IP: *.acn.pl / 10.70.2.* 08.01.03, 19:34 FAJNY CHYBA KUPIE........MATCHBOXA Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: X5 Re: Lexus RX 330 IP: 62.233.165.* 10.01.03, 00:38 I TAK NIE MA TO JAK BMW X5 TO JEDYNE AUTO TEJ KLASY W KTORYM MOZNA POCZUC SIE JAK W LIMUZYNIE Link Zgłoś
Gość: robert Re: Lexus RX 330 IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 10.01.03, 08:10 Gość portalu: X5 napisał(a): > I TAK NIE MA TO JAK BMW X5 > TO JEDYNE AUTO TEJ KLASY > W KTORYM MOZNA POCZUC SIE JAK W LIMUZYNIE taaa - kolejna bulwarowa terenufka, w której ma byc jak w limuzynie:))))) A nie lepiej po prostu mieć limuzynę, hę? Link Zgłoś
greenblack Re: Lexus RX 330 10.01.03, 17:50 Gość portalu: robert napisał(a): > taaa - kolejna bulwarowa terenufka, w której ma byc jak w limuzynie:))))) X5 jest rzeczywiście lepszy od RX - lepsze przeniesienie napędu i silniki. A > nie lepiej po prostu mieć limuzynę, hę? Pewnie, że lepiej, tylko że oferta limuzyn z normalnym 4x4 jest bardzo skromna, a w BMW ogranicza się tylko do 3x, a to nie każdemu wystarcza. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: is300 RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez GX. IP: *.dyn.optonline.net 10.01.03, 19:09 RX300 nie jest w tej samej grupie co X5, jak cosc to juz porownoj GX470 do X5 a zobaczysz ze w tedy to sie okazuje ze X5 jest daleko wtyle od GXa, pod wzgledem wygody i luxusu. Link Zgłoś
Gość: franek-b Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.tpi.pl 13.01.03, 14:58 czy juz rx300 nie bedzie robiony? czy dobrze to zrozumialem? w zamian tego wchodzi rx330? Link Zgłoś
Gość: lrd Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 14.01.03, 00:35 Gość portalu: franek-b napisał(a): > czy juz rx300 nie bedzie robiony? czy dobrze to zrozumialem? w zamian tego > wchodzi rx330? Z tego co wiem to dobrze zrozumiales. I tak 90 % uzytkownikow to baby byly. Jak facet tym lexiem jechal to pewnie pedal byl. lrd I"d rather pusch land rover than drive a jeep. Link Zgłoś
Gość: is300 Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.dyn.optonline.net 14.01.03, 02:43 Gość portalu: lrd napisał(a): > Gość portalu: franek-b napisał(a): > > > czy juz rx300 nie bedzie robiony? czy dobrze to zrozumialem? w zamian tego > > > wchodzi rx330? > Z tego co wiem to dobrze zrozumiales. I tak 90 % uzytkownikow to baby byly. Jak > > facet tym lexiem jechal to pewnie pedal byl. > > > lrd > > I"d rather pusch land rover than drive a jeep. "Your ignorant reply suggests that you are a total fucken moran, keep your wise responses to yourself" Co ma auto do tego kim ktosc jest. Twoja wypowiedz jest totalnie ignorancka. Takie wypowiedzi mozesz zatrzymac dla siebie i nie marnowac miejsca na tym forum. Bo szkoda czasu na to czym ktosc jezdzi i kim jest, bo dlugi byl by to temat. Kilka razy mialem przyjemnosc jazdy RXem i nic nie moge powiedziec zlego o tym aucie, prowadzi sie znakomicie. Wykaczenie tez jest pierwszej klasy i niczego mu nie brakuje. Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: proxy / *.bankofamerica.com 14.01.03, 21:18 Przepraszam, ze sie wtracam w wasza niezwykle wciagajaca dyskusje, ale jak juz masz pisac po angielsku to sprawdz czasem wyrazu w slowniczku (jesli w ogole te uliczne wymysly znajdziesz i jesli w ogole masz slowniczek), bo sie osmieszasz :-) Link Zgłoś
greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 14.01.03, 11:26 Gość portalu: franek-b napisał(a): > czy juz rx300 nie bedzie robiony? czy dobrze to zrozumialem? w zamian tego > wchodzi rx330? Raczej tak, bo to nowy model RX330. Według mnie kupno tego samochodu nie ma sensu w obliczu wprowadzenia na rynek nowego Land Cruisera - lepszy silnik, lepszy 4x4, lepsza cena. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: franek-b Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.tpi.pl 14.01.03, 12:06 > Raczej tak, bo to nowy model RX330. Według mnie kupno tego samochodu nie ma > sensu w obliczu wprowadzenia na rynek nowego Land Cruisera - lepszy silnik, > lepszy 4x4, lepsza cena. > > > Pozdrawiam W sumie szkoda bo powoli przymierzalem sie do 300-tki, nie jestem przekonany czy mi jest potrzebny taki czolg w postaci LC, nie ma znaczenia dla mnie 'lepszy naped' 4x4, z checia kupilbym nawet przednionapedowke jaka sprzedaje sie w stanach a ktora nie jest oferowana w europie:) Link Zgłoś
greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 14.01.03, 13:02 Gość portalu: franek-b napisał(a): > W sumie szkoda bo powoli przymierzalem sie do 300-tki, Jeszcze może kupisz coś na wyprzedaży. Poza tym do Europy nowy model dotrze ze znacznym poślizgiem. nie jestem przekonany > czy mi jest potrzebny taki czolg w postaci LC, nie ma znaczenia dla > mnie 'lepszy naped' 4x4, z checia kupilbym nawet przednionapedowke jaka > sprzedaje sie w stanach a ktora nie jest oferowana w europie:) To trzeba tak było od razu. A nie lepiej kupić Camry - lepsze osiągi, stabilność. Czyżby wysoka pozycja kierowcy o masa sprawiały, że czujesz się bezpiecznie?;) Nowego Land Cruisera widziałem już na polskich ulicach - naprawdę. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: franek-b Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.tpi.pl 14.01.03, 13:36 > To trzeba tak było od razu. A nie lepiej kupić Camry - lepsze osiągi, > stabilność. Czyżby wysoka pozycja kierowcy o masa sprawiały, że czujesz się > bezpiecznie?;) Nowego Land Cruisera widziałem już na polskich ulicach - > naprawdę. > > Pozdrawiam Nie chodzi o to, po prostu od czasu jak wsiadlem do tego samochodu bardzo mi sie podoba:) w koncu to jest SUV... ciezko mimo wszystko porownywac z camry ktory jest jakby nie patrzec typowym rodzinnym sedanem i to robionym pod hamerykanskie (bez)gusta, zdaje mi sie ze rowniez widzialem nowego LC, ponadto ja jestem esteta i takie ksztalty sa dla mnie nie do zaakceptowania (w LC). Az tak pilna sprawa dla mnie nie jest, mysle ze poczekanie na taki woz do maja 2004 bedzie mi sie oplacac (bedziemy w EU i clo powinno wynosic na niego 10% zamiast obecnych 35:))) + odpis vatu za kratke przyblizy poziom ceny do realii akceptowalnych przeze mnie Link Zgłoś
greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 14.01.03, 14:13 Gość portalu: franek-b napisał(a): > Nie chodzi o to, po prostu od czasu jak wsiadlem do tego samochodu bardzo mi > sie podoba:) w koncu to jest SUV... ciezko mimo wszystko porownywac z camry To wiedz, że płyta podłogowa i V6 pochodzą z Camry(starej). > ktory jest jakby nie patrzec typowym rodzinnym sedanem i to robionym pod > hamerykanskie (bez)gusta, RX330 będzie produkowany tylko w Ameryce. > zdaje mi sie ze rowniez widzialem nowego LC, ponadto ja jestem esteta i takie > ksztalty sa dla mnie nie do zaakceptowania (w LC). Jakaś aluzja?;) > Az tak pilna sprawa dla mnie nie jest, mysle ze poczekanie na taki woz do maja > 2004 bedzie mi sie oplacac (bedziemy w EU O, jaki optymista. i clo powinno wynosic na niego 10% W 2004, to będzie już model produkowany w USA. Link Zgłoś
Gość: franek-b Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.tpi.pl 14.01.03, 17:15 > To wiedz, że płyta podłogowa i V6 pochodzą z Camry(starej). jaka plyta podlogowa jest w tym aucie nie ma dla mnie naprawde najmniejszego znaczenia, uwierz mi. Mi sie po prostu podoba to auto! koniec i kropka! rownie dobrze moglbys przekonywac kogos kto chce kupic new beetle do golfa... w koncu to ta sama plyta;-) > RX330 będzie produkowany tylko w Ameryce. to przeczytalem w artykule i nie stanowi dla mnie duzego plusa... rozumiem toyote ze tam chce to robic lecz jest to podyktowanie jedynie wzgledami ekonomicznymi jak sadze > Jakaś aluzja?;) alez skad! dla mnie liczy sie to co jest dla mnie atrakcyjne:-) nie zniecheci mnie bynajmniej gadanie w stylu ze to auto dla pedzi itp, ani zachecanie do czegos innego, ja jestem jak mi sie wydaje swiadomym konsumentem (o ile jest to mozliwe;-) > O, jaki optymista. od urodzenia nie moge sie tego pozbyc... :-)))) > W 2004, to będzie już model produkowany w USA. niestety... ale clo 10% :-))) Link Zgłoś
greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 14.01.03, 18:31 Gość portalu: franek-b napisał(a): > jaka plyta podlogowa jest w tym aucie nie ma dla mnie naprawde najmniejszego > znaczenia, uwierz mi. Mi sie po prostu podoba to auto! koniec i kropka! rownie > dobrze moglbys przekonywac kogos kto chce kupic new beetle do golfa... w koncu > to ta sama plyta;-) I kolejna kwestia, w której się różnimy. Dal mnie samochód może wyglądać, jak "kupa nieszczęścia", ważne co jest w środku. Nie uwierzysz, co mi się właśnie zdarzyło. Mało oglądam telewizji, a "Plusa" to już w ogóle, ale przed chwilą widziałem taki test RX300. Twój wyśniony wóz zbytnio się zapędził i nieszczęsny wpadł w śnieg, który sięgał "aż" do połowy koła. Zaczął bezradnie mielić kołami i przy okazji bezlitośnie objawił całą tandetę wiskozy w układzie napędowym - tylne koła prawie w ogóle się nie kręciły. I zostałby tam pewnie do wiosny, a wiosna w Kanadzie przychodzi późno, gdyby nie poczciwa LC90(stary model). Przywiązali do niej linkę holowniczą i pewnie nawet bez włączania redukcji, z ogromną lekkością wyciągnęła z opresji "modnisia" RX300. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: is300 Greenblack twoja wypowiedz jest beznadziejna IP: *.dyn.optonline.net 14.01.03, 18:39 greenblack napisał: > I kolejna kwestia, w której się różnimy. Dal mnie samochód może wyglądać, > jak "kupa nieszczęścia", ważne co jest w środku. > > > Nie uwierzysz, co mi się właśnie zdarzyło. Mało oglądam telewizji, a "Plusa" to > > już w ogóle, ale przed chwilą widziałem taki test RX300. Twój wyśniony wóz > zbytnio się zapędził i nieszczęsny wpadł w śnieg, który sięgał "aż" do połowy > koła. Zaczął bezradnie mielić kołami i przy okazji bezlitośnie objawił całą > tandetę wiskozy w układzie napędowym - tylne koła prawie w ogóle się nie > kręciły. I zostałby tam pewnie do wiosny, a wiosna w Kanadzie przychodzi późno, > > gdyby nie poczciwa LC90(stary model). Przywiązali do niej linkę holowniczą i > pewnie nawet bez włączania redukcji, z ogromną lekkością wyciągnęła z > opresji "modnisia" RX300. > > > Pozdrawiam Szkoda slow. Piszesz takie bzdury ze az w glowie sie kreci. KUP SE CZOLG NA GASINICACH TO SIE MOZE NIE ZAKOPIESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z twojej wypowiedzi mozna wywnioskowac ze nie lubisz RX300/330, masz do tego prawo bo jest to twoja opinia. Nie pisz takich glupot jak ten test w sniegu czy cosc innego Powiedz mi jaki byl moral tego testu? Zaden.______________________________________________________- Drugie pytanie ile ludzi bedzie jezdzic RXem lub innym SUV po snigu czy innych bezdrozach? Bardzo maly procent chyba. Link Zgłoś
greenblack Re: IS300 twoja wypowiedz jest beznadziejna 14.01.03, 18:47 Gość portalu: is300 napisał(a): > Szkoda slow. > Piszesz takie bzdury ze az w glowie sie kreci. Tzn., które słowo jest bzdurą? > KUP SE CZOLG NA GASINICACH TO SIE MOZE NIE ZAKOPIESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Z twojej wypowiedzi mozna wywnioskowac ze nie lubisz RX300/330, masz do tego > prawo bo jest to twoja opinia. Nie lubię samochodów z psuedo4x4 - od Skody Octavii, przez Volvo S60, aż do Hondy CR-V. > Nie pisz takich glupot jak ten test w sniegu czy cosc innego > Powiedz mi jaki byl moral tego testu? Morał jest taki, że ten 4x4 do niczego się nie nadaje i dobrze, że Franek-B chciałby tylko wersję FWD. > Drugie pytanie ile ludzi bedzie jezdzic RXem lub innym SUV po snigu Może jestem jakimś fenomenem, ale mi od jakichś 2 misięcu "zdarza" się jechać po śniegu 4-drzwiową limuzyną. czy innych > bezdrozach? Bardzo maly procent chyba. ML nie takie rzeczy można zrobić, o Range'u nie wspomonając. Ale ze śniegiem, to chyba każdy SUV powinien sobie poradzić. Link Zgłoś
Gość: is300 Re: Tak? IP: *.dyn.optonline.net 14.01.03, 18:59 greenblack napisał: > >Drugie pytanie ile ludzi bedzie jezdzic RXem lub innym SUV po snigu > > Może jestem jakimś fenomenem, ale mi od jakichś 2 misięcu "zdarza" się jechać > po śniegu 4-drzwiową limuzyną. > ML nie takie rzeczy można zrobić, o Range'u nie wspomonając. Ale ze śniegiem, > to chyba każdy SUV powinien sobie poradzić. Z kazdym SUV i ze sniegiem to tez jest roznie. Nie ma to nic do rzeczy czy masz SUV czy moze male Subaru, acz kolwiek te drugie moze byc lebsze w wielu sytuacjach od tego SUV. Duzo zalezy od kierowcy i jego umiejetnosciach, a nie od auta jakim sie porusza. Ze swego osobistego testu to tez moge powiedziec z jazdy po Vermont i Maine w przeszlym miesiacu. A bzudra to nazwalem ten twoi test w sniegu :))) Link Zgłoś
greenblack Tak 14.01.03, 19:08 Gość portalu: is300 napisał(a): > Z kazdym SUV i ze sniegiem to tez jest roznie. Daj spokój! To nie były jakieś zaspy sięgające okien, ale śniego do wysokości połowy koła. Samochód z normalnym 4x4 na pewno by sobie z tym poradził. > Nie ma to nic do rzeczy czy masz SUV czy moze male Subaru, acz kolwiek te > drugie moze byc lebsze w wielu sytuacjach od tego SUV. Nie Subaru i raczej nie małe:P > Duzo zalezy od kierowcy i jego umiejetnosciach, a nie od auta jakim sie > porusza. Tutaj nie trzeba żadnych umiejętności. Teren był płaski i wystarczyło by, gdyby napęd szedł także na tył. > A bzudra to nazwalem ten twoi test w sniegu :))) Taki test, to żadna bzdura. Ludzie, dajcie spokój! Takie warunki były w Polsce wczoraj na ulicach. Te samochody(nawet CR-V) dały sobie radę ze znacznie trudniejszymi warunkami: www.auto.mpp.pl/sekcje.htm?s=0&nrmag=444af1476d&strona=1 Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: is300 Re: Tak IP: *.dyn.optonline.net 14.01.03, 19:15 Czlowieku nie chodzi o jakisc glupi test. Chodzi mi o codziena jazde w warunkach jakie wystepuja na drodze. Po drugie RX nie jest samochodem przystosowanym na Off-Road, jest bardziej samochodem osobowym niz jakims terenowym , przystosowanym na jazde po asfalcie a nie po gorach. I umiejetnosci kierowcy sa duzo wazniejsze niz lebszy samochod. Po ostatniej wyprawie do VT lepiej se radzilem swoim samochodem z napedem na tyl i oponami Michelin Alpine Pilot, niz wiekszosc ludzi w Explorerach i innych mamutach z napedem na 4x4. Link Zgłoś
greenblack Re: Tak 14.01.03, 19:23 Gość portalu: is300 napisał(a): > Czlowieku nie chodzi o jakisc glupi test. A jaki test według Ciebie nie jest głupi dla samochodów 4x4, jakiekolwiek by one nie były - osobowe, SUVy, dostawcze. Jazda w kopnym śniegu, to podstawowy sprawdzian wartości różnych koncepcji 4x4. > Chodzi mi o codziena jazde w warunkach jakie wystepuja na drodze. A czy Ty wiesz, jakie warunki występują nie tylko w Polsce, ale nawet w Europie? > Po drugie RX nie jest samochodem przystosowanym na Off-Road, jest bardziej > samochodem osobowym niz jakims terenowym , przystosowanym na jazde po asfalcie > a nie po gorach. Powtarzam - teren, to była płaska, ośnieżona polana. > I umiejetnosci kierowcy sa duzo wazniejsze niz lebszy samochod. Umiejętnościami nie pociągniesz 2 ton żelastwa, > Po ostatniej wyprawie do VT lepiej se radzilem swoim samochodem z napedem na > tyl i oponami Michelin Alpine Pilot, niz wiekszosc ludzi w Explorerach i > innych mamutach z napedem na 4x4. A skąd wiesz, czy kierpwcy tych "mamutów" potrafili załączyć 4x4, jeżeli nie były to oszczędnościowe wersje z napędem tylko na jedną oś? Kolejny "głupi" test 4x4: www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php? artikel_id=3377&artikel_seite=0&A_SESS=3fe02acdcc847e38b58807abfb50c4d6 Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Tak IP: proxy / *.bankofamerica.com 14.01.03, 21:35 Greenblack - Z Ciebie rzeczywiscie jest jakis zagorzaly fanatyk "prawdziwego" 4x4... W Stanach to bys chyba chwycil za bron, bo wiekszosc SUV (a coraz mniej tu "normalnych" samochodow) ma naped na 2 kola no i co z tego? Nawet gdy nie ma 4x4 to w takim samochodzie liczy sie nie tylko wyzsza pozycja kierowcy i wzgledne bezpieczenstwo, ale ogolna pakownosc, z reguly lepsze silniki, systemy stabilizacji, nie pominajac sylwetki. Wole sto razy jezdzic w Toyota Highlander siostry, niz w mojej Camry, a przeciez nic jej nie brakuje. Z samochodow to i tak jest to najlepszy woz za pieniadze, ale SUV zawsze lepszy. Poza tym polowa swiata sniegu w ciagu calego roku nie widzi wliczajac w to mnie. Robi sie samochody na potrzeby tych ludzi, ktorzy je kupuja masowo, a nie dla paru osob, ktore oblowia sie podatkami obywateli. Link Zgłoś
greenblack Re: Tak 14.01.03, 21:43 Gość portalu: cracovian napisał(a): > Greenblack - Z Ciebie rzeczywiscie jest jakis zagorzaly fanatyk "prawdziwego" > 4x4... :) W Stanach to bys chyba chwycil za bron, W Polsce też mam powody:) bo wiekszosc SUV I tym się właśnie różni "większość" od elity - X5, ML, Range. (a coraz mniej > tu "normalnych" samochodow) ma naped na 2 kola no i co z tego? Nic z tego. Nawet gdy nie ma > > 4x4 to w takim samochodzie liczy sie nie tylko wyzsza pozycja kierowcy i > wzgledne bezpieczenstwo, ale ogolna pakownosc, A kombi i vany od czego są? z reguly lepsze silniki, Ten sam silnik w SUVie ma gorsze osiągi niż w limuzynie. systemy > > stabilizacji, Oj, chyba większość amerykańskich SUVów tego nie ma. nie pominajac sylwetki. Każdy ma swój gust:P > Wole sto razy jezdzic w Toyota Highlander siostry, niz w mojej Camry, a > przeciez nic jej nie brakuje. A ja bym wolał tę samą Camry z normalnym 4x4. Z samochodow to i tak jest to najlepszy woz za > pieniadze, Najlepszy w ogóle?;) ale SUV zawsze lepszy. Tu bym baaaaardzo polemizował. 5 vs X5? Poza tym polowa swiata sniegu w ciagu calego > roku nie widzi wliczajac w to mnie. Ale druga połowa widzi:P Robi sie samochody na potrzeby tych ludzi, > ktorzy je kupuja masowo, "Masówka", jak fast-food, to nigdy nie brzmiało dobrze. a nie dla paru osob, ktore oblowia sie podatkami > obywateli. Tej kwestii nie rozumiem... Link Zgłoś
Gość: franek-b Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.tpi.pl 15.01.03, 19:05 > I kolejna kwestia, w której się różnimy. Dal mnie samochód może wyglądać, > jak "kupa nieszczęścia", ważne co jest w środku. dla mnie tez jest wazne co jest w srodku! nie jest po prostu dla mnie fetyszem cos co sie nazywa np 'nowa plyta' czy tez 'prawdziwe 4x4'. cale zycie jezdzilem jednoosiowkami i nie widze potrzeby by w codziennej ekspoatacji uzywac AWD... chociazby z ekonomicznego punktu widzenia jest to dla mnie zbyteczne I nie przekonasz mnie ze technika ktora kryje sie w RX300 czy tez 330 jest 'gorsza' od techniki z LC (nie chodzi mi o naped tylko generalnie o stopien zawansowania technologicznego silnika, hamulcow, systemow bezpieczenstwa itp itd). > Nie uwierzysz, co mi się właśnie zdarzyło. Mało oglądam telewizji, a "Plusa" to uwierze;-) > Twój wyśniony wóz czuje tu lekko ironie, ale powiem szczerze mnie to mocno wali, ze uwazasz, ze moj wysniony woz jest gorszy w kopnym sniegu... mi to lata i powiewa... oglednie mowiac:-))) > zbytnio się zapędził i nieszczęsny wpadł w śnieg, który sięgał "aż" do połowy > koła. Zaczął bezradnie mielić kołami i przy okazji bezlitośnie objawił całą > tandetę wiskozy w układzie napędowym - tylne koła prawie w ogóle się nie > kręciły. I zostałby tam pewnie do wiosny, a wiosna w Kanadzie przychodzi późno, > gdyby nie poczciwa LC90(stary model). Przywiązali do niej linkę holowniczą i > pewnie nawet bez włączania redukcji, z ogromną lekkością wyciągnęła z > opresji "modnisia" RX300. wlasnie od tego sa takie woly robocze jak LC, zeby wyciagac z opresji tych co sa do wozenia swoich wlascicieli do teatru czy opery lub ewentulanie do dojazdu po troche gorszej drodze do domu letniskowego a nie szlajania sie w blocie po pachy czy tez sniegu... Zrozum, ja mam jakies oczekiwania wobec samochodu i jakas wlasna liste priorytetow i rzecz ktora u Ciebie jest moze na topie u mnie jest po prostu rzecza pomijalna i nie warta nawet zastanowienia sie... To co jest dla Ciebie wartoscia dla mnie jest bezwartosciowe (pamietasz moze historie o zegarku z pulp fiction? czy myslisz ze dla kogos innego niz bokser, ten zegarek przedstawial jakas wartosc?) > Pozdrawiam ja rowniez pozdrawiam Link Zgłoś
greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 15.01.03, 19:28 Gość portalu: franek-b napisał(a): > dla mnie tez jest wazne co jest w srodku! nie jest po prostu dla mnie fetyszem > cos co sie nazywa np 'nowa plyta' czy tez 'prawdziwe 4x4'. Czyli mówiąc "środek" masz na myśli kolor skóry na fotelach? Ja mówiąc "środek" myślę o napędzie, silniku, zawieszeniu i takich tam nieistotnych bzdurach. cale zycie jezdzilem > > jednoosiowkami i nie widze potrzeby by w codziennej ekspoatacji uzywac AWD... Dlatego, że nie jeździłeś AWD. > I nie przekonasz mnie ze technika ktora kryje sie w RX300 czy tez 330 > jest 'gorsza' od techniki z LC To nie jest kwestia przekonywania Cię. To jest bezsporny fakt. (nie chodzi mi o naped tylko generalnie o > stopien zawansowania technologicznego silnika, Najzwyklejsza na świecie 3.0 V6+ 4-biegowy automat z Camry - w nowym LC90 jest diesel CR i 4.0 V6. hamulcow, systemow > bezpieczenstwa itp itd). ESP też jest w LC. Ponad to LC90 ma HAC - system ułatwiający ruszanie pod górę, DAC - zapobiegający staczaniu się z góry, aktywne zawieszenie, tylne pneumatyczne. RX tego nie ma. Dla mnie LC90 to rewelacja. > > Twój wyśniony wóz > > czuje tu lekko ironie, ale powiem szczerze mnie to mocno wali, ze uwazasz, ze > moj wysniony woz jest gorszy w kopnym sniegu... mi to lata i powiewa... > oglednie mowiac:-))) A zgadnij, gdzie mi to *? > Zrozum, ja mam jakies oczekiwania wobec samochodu i jakas wlasna liste > priorytetow i rzecz ktora u Ciebie jest moze na topie u mnie jest po prostu > rzecza pomijalna i nie warta nawet zastanowienia sie... To, że RX ma skórę i klimę nie znaczy, że LC jej nie ma. Ma i poza tym ma znacznie lepsze rozwiązania techniczne. To co jest dla Ciebie > wartoscia dla mnie jest bezwartosciowe (pamietasz moze historie o zegarku z > pulp fiction? czy myslisz ze dla kogos innego niz bokser, ten zegarek > przedstawial jakas wartosc?) Tu nie chodzi o zegarek, bo nawet najtańszy wskazuje czas. Po prostu Torsen zawsze będzie lepszy od wiskozy. Pozdrawiam Link Zgłoś
dariusz_wojcicki Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 16.01.03, 12:47 > myślę o napędzie, silniku, zawieszeniu i takich tam nieistotnych bzdurach. ja rowniez mysle o takich nieistotnych bzdurach, po prostu prosze przestan traktowac mnie jak dyletanta ktory poza kolorem skory nie odroznia samochodow. Po prostu uwazam ze w aucie o jakim mysle, 3 litrowy silnik, V6, 200KM jest zupelnie wystarczajacy, uwazam ze jest nowoczesna jednostka, jak rowniez cala reszta, w tym przeniesienie napedu... > cale zycie jezdzilem > > > > jednoosiowkami i nie widze potrzeby by w codziennej ekspoatacji uzywac AWD > ... > > Dlatego, że nie jeździłeś AWD. nie jezdzilem bo nie mam potrzeby jezdzenia, co nie znaczy ze nie probowalem > To nie jest kwestia przekonywania Cię. To jest bezsporny fakt. bezporny jak widze wedlug Ciebie, cos co poprawia jazde po stkokach i duzych dziurach nie poprawia trakcji przy predkosciach autostradowych, i zrozum w koncu ze wybor samochodu dla mnie determinuje jego wykozystanie a nie bajer w postaci przeniesienia napedu czy tez ukladu pomagajacego jezdzic po gorach. ja mam to du... i dla mnie jest to bez znaczenia > Najzwyklejsza na świecie 3.0 V6+ 4-biegowy automat z Camry - w nowym LC90 jest > diesel CR i 4.0 V6. najzwyklejsze v6 4l. co w nim takiego ze jest lepszy od 3 litrowki, a polacz te swoje 4 litry z cala buda i wiem ze na zwyklej drodze 300-tka bedzie zachowywac sie 10 razy lepiej niz ten mamut LC... > ESP też jest w LC. Ponad to LC90 ma HAC - system ułatwiający ruszanie pod górę, zupelnie dla mnie niepotrzebny:-p > DAC - zapobiegający staczaniu się z góry, aktywne zawieszenie, tylne > pneumatyczne. RX tego nie ma. Dla mnie LC90 to rewelacja. i znow rzeczy ktore beda przydatne mi jak krawat samoobrony... a co powiesz o prowadzeniu przy wiekszych predkosciach, porecznosci, wlasciwosciach jezdnych itp? tez wg ciebie LC ma lepsze? > A zgadnij, gdzie mi to *? to byl Twoj argument, wiec nie rozumiem przytaczasz go i masz go sam w gdzies? jakas dualnosc argumentacji, ktorej nie chwytam... > To, że RX ma skórę i klimę nie znaczy, że LC jej nie ma. Ma i poza tym ma > znacznie lepsze rozwiązania techniczne. i znow wsadziles mi slowa ktorych nie napisalem... ja nie dyskutuje ze przeniesienie napedu dla samochodu terenowego ma bardziej zaawansowane technicznie, lecz 'lepsze' jest wzgledne, bo ono jest 'lepsze' przy staczaniu sie ze stoku lub jezdzie w sniegu ale juz wg mnie nie jest lepsze przy poruszniu sie po zwyklych drogach i autostradach > To co jest dla Ciebie > > wartoscia dla mnie jest bezwartosciowe (pamietasz moze historie o zegarku > z > > pulp fiction? czy myslisz ze dla kogos innego niz bokser, ten zegarek > > przedstawial jakas wartosc?) > > Tu nie chodzi o zegarek, bo nawet najtańszy wskazuje czas. Po prostu Torsen > zawsze będzie lepszy od wiskozy. i niech bedziem, czy ja temu przecze? nie mozesz po prostu pojac ze dla mnie nie ma to znaczenia? lepsze do czego? jazdy w sniegu OK, po blocie OK ale czy podczas codziennych dojazdow do firmy? ja uwazam ze nie... > > Pozdrawiam pzdr Link Zgłoś
Gość: Acura Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.sympatico.ca 14.01.03, 20:38 Gość portalu: franek-b napisał(a): > > > > > RX330 będzie produkowany tylko w Ameryce. > > to przeczytalem w artykule i nie stanowi dla mnie duzego plusa... rozumiem > toyote ze tam chce to robic lecz jest to podyktowanie jedynie wzgledami > ekonomicznymi jak sadze > > > W 2004, to będzie już model produkowany w USA. > > niestety... ale clo 10% :-))) ...."When production starts this September, the 2004 RX 330 will be the first Lexus built outside of Japan. Toyota`s award-winning Cambridge (Ontario-Canada) assembly plant is slated to build about 60,000 RX 330s a year".... Link Zgłoś
Gość: is300 Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.dyn.optonline.net 15.01.03, 19:08 > Gosc portalu: franek-b napisal(a): > > > > > > > > > > > RX330 bedzie produkowany tylko w Ameryce. > > > > to przeczytalem w artykule i nie stanowi dla mnie duzego plusa... rozumiem > > > toyote ze tam chce to robic lecz jest to podyktowanie jedynie wzgledami > > ekonomicznymi jak sadze > > > > > > > W 2004, to bedzie juz model produkowany w USA. > > > > niestety... ale clo 10% :-))) > > > > ...."When production starts this September, the 2004 RX 330 will be the first > Lexus built outside of Japan. Toyota`s award-winning Cambridge (Ontario- Canada) > > assembly plant is slated to build about 60,000 RX 330s a year".... No i co z tego, malo gosc sie pomylil, na tym samym kontynencie, no nie? Jeszcze aby troche zsumowac Greenblacka i jego prawdziwe "SUV". Nie wiem czemu uwazasz ML, Range Rover troche sie lapie, ale chyba chodzi ci o Land Rovera, a X5 to jest totalna kaszana jesli chodzi o bezdroza, nie jest to zaden samochod terenowy. Nie denerwoj sie stary, nie ma zadnego powodu :))))) Informacje zostaly wziete z ostatniego testu terenowek "MotorTrend" z Pazdziernika 2002 :))) Range Rover ma slabe potencjaly na auto terenowe. ML tez niczym nie imponuje. Raczej trzeba rzucic okiem na G500 i historie. A BMW X5 to jest amatorstwo w terenie, moze za kilka latek cosc bedzie. A o prawdziwych 4 x 4. To jest tak. Toyota Landcruiser, Toyota 4runner, Land Rover, MercedesBenz G500 To sa prawdziwe terenowe auta z historia. Wracajac dawniej do starego 4runnera bodajze modelu zwanego 90T, to byly i sa auta terenowe. Sparwdzone w terenie i z dlugo historia i respektem. A nie jakisc klon X5, czy bodajze Hondy Pilot i Acury MDX. PZRW Link Zgłoś
greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 15.01.03, 19:18 Gość portalu: is300 napisał(a): > Nie wiem czemu uwazasz ML, Range Rover troche sie lapie, ale chyba chodzi ci o > Land Rovera, a Range czemu nie? Reduktor, pneumatyczne zawieszenie i kilka elektronicznych bajerów. a X5 to jest totalna kaszana jesli chodzi o bezdroza, Jeśli chodzi o bezdroża to się zgadzam - brakuje reduktora. Camel Trophy tym nie wygrasz, ale chociaż nie oszczędzali na prawdziwym 4x4. Nie denerwoj sie stary, nie ma zadnego powodu :))))) Ja się nie denerwuję:) > Informacje zostaly wziete z ostatniego testu terenowek "MotorTrend" z > Pazdziernika 2002 :))) Dzisiaj testy już nie są "głupie"?;) > Range Rover ma slabe potencjaly na auto terenowe. :O > ML tez niczym nie imponuje. ML ma na szczęście ramę i reduktor. Raczej trzeba rzucic okiem na G500 i historie. > A BMW X5 to jest amatorstwo w terenie, moze za kilka latek cosc bedzie. Z X5 niegdy nie będzie prawdziwa terenówka. Od tego miał być w założeniu Land Rover. A gdzie RX300? > A o prawdziwych 4 x 4. > To jest tak. > Toyota Landcruiser, Toyota 4runner, Land Rover, MercedesBenz G500 I jeszcze Patrol oraz stare Pajero, ale 4Runner??? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: proxy / *.bankofamerica.com 15.01.03, 20:08 E no... wspomnialbys chociaz o moim Trooperze i wsunal go do kategorii "prawdziwych 4x4", a Ty tu nic :-( Czujemy sie opuszczeni... www.autoplaneta.pl/article.php?sid=132 Link Zgłoś
greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 15.01.03, 20:27 Gość portalu: cracovian napisał(a): > E no... wspomnialbys chociaz o moim Trooperze i wsunal go do > kategorii "prawdziwych 4x4", a Ty tu nic :-( Czujemy sie opuszczeni... Trzeba było być grzecznym Cracovianem, a nie kopać dołki pod Greenblackiem:P www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=20&w=4203156&a=4271327 Ale Greenblack ma dzisiaj dobry humor i dopisuje na listę jeszcz Isuzu Troopera vel Opel Monterey oraz Grand Cheerokee. Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: proxy / *.bankofamerica.com 15.01.03, 20:47 To jak juz Jeepy zaczynamy wymieniac to Wranglera (szczegolnie w wersji Rubicon) tez trzeba dodac: www.rockcrawler.com/reviews/jeep/wrangler_2003_rubicon_preview/index.asp A co Tobie takie tam dolki kiedy "prawdziwy" naped na cztery kola masz??? Link Zgłoś
greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 15.01.03, 20:52 Gość portalu: cracovian napisał(a): > To jak juz Jeepy zaczynamy wymieniac to Wranglera (szczegolnie w wersji > Rubicon) tez trzeba dodac: Wrangler Rubicon przede wszystkim:) > A co Tobie takie tam dolki kiedy "prawdziwy" naped na cztery kola masz??? :) Ale prześwit raczej "limuzynowaty". Link Zgłoś
Gość: is300 Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.dyn.optonline.net 15.01.03, 21:49 Tak Greenblack 4Runner jest i mial historie, siega to lat 60siatych. www.toyota.com/html/shop/vehicles/4runner/history/4runner_history.html Nie pisza jeszcze ze wczesiniej 4Runner wygladal troche jak Pick-Up z tania buda z tylu i deska zwana siedzeniem, byl to pierwszy poczatek 4runnera. Link Zgłoś
greenblack Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G 15.01.03, 22:00 Gość portalu: is300 napisał(a): > Tak Greenblack 4Runner jest i mial historie, siega to lat 60siatych. OK:) To historia produkcji, a nie jakichś sukcesów w rajdach. Land Rover i Jeep walczyły na wojnie, Camel Trophy to Land Rover, Dakar, to ostanio - Mitsubishi, MB G-klasa służy w wojsku. > Nie pisza jeszcze ze wczesiniej 4Runner wygladal troche jak Pick-Up z tania > buda z tylu i deska zwana siedzeniem, byl to pierwszy poczatek 4runnera. Obejrzałem tego 4Runnera i bardzo mi się podoba:) Szczególnie to magiczne słowo - Torsen:) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: is300 Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.dyn.optonline.net 15.01.03, 22:06 ha,ha :)))))))) Torsen Limited Slip Diff. Ha,ha Fajny bajer to jest Link Zgłoś
Gość: Acura Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.sympatico.ca 15.01.03, 22:50 Gość portalu: is300 napisał(a): > > No i co z tego, malo gosc sie pomylil, na tym samym kontynencie, no nie? > Jasne ze to pryszcz. W zasadzie przy powszechnej globalizacji dla wiekszosci ignorantow bez znaczenia jest, czy glowne zaklady Mercedesa znajduja sie nad Renem, czy nad Bosforem. I to Europa i to Europa- nawet forse maja miec ta sama. Cadillac`a przeciez od poczatku robia meksykanie w Guadalajara, - to tez jak bys nie wiedzial jest na tym samym kontynencie. Link Zgłoś
Gość: Acura Re: RX nie jest kompetycja X5, jak cosc to biez G IP: *.sympatico.ca 15.01.03, 22:50 Gość portalu: is300 napisał(a): > > No i co z tego, malo gosc sie pomylil, na tym samym kontynencie, no nie? > Jasne ze to pryszcz. W zasadzie przy powszechnej globalizacji dla wiekszosci ignorantow bez znaczenia jest, czy glowne zaklady Mercedesa znajduja sie nad Renem, czy nad Bosforem. I to Europa i to Europa- nawet forse maja miec ta sama. Cadillac`a przeciez od poczatku robia meksykanie w Guadalajara, - to tez jak bys nie wiedzial jest na tym samym kontynencie. Link Zgłoś