Dodaj do ulubionych

STACJE NESTE

05.06.06, 13:48
CFo sądzicie o paliwach na stacjach Neste jedni mówią że są ok a drudzy że
automatyczne badziewie a ja biedna kobietka nie wiem czy mam tam tankować czy
nie chodzi mi zwłąszcza o ropę
Pomóżcie suię zdecydować a jak nie tam to gdzie jest dobra ropa
Obserwuj wątek
    • programistajava Re: STACJE NESTE 05.06.06, 14:15
      Tez slyszalem rozne opinie.... raz ze zdaza sie lewy transport raz ze ok. w
      sumie mam gaz wiec raz na 6mcy tankuje trudno mi cokolwiek powiedziec na razie
      sie jakos strasznie nei nadzialem (Benzyna 95)
      • programistajava Re: STACJE NESTE 05.06.06, 14:17
        testy.autocentrum.pl/go/327__zlota_lista_stacji.html
        testy.autocentrum.pl/go/267__czarna_lista_stacji.html
        Ale powiem szczerze ze te rankingi to sa co tydzien inne :D
    • kodem_pl Re: STACJE NESTE 05.06.06, 15:19
      Tankujemy tam dosc czesto mondeo tdci (uwazane za czule na jakosc paliwa) i nie
      bylo jeszcze nigdy zadnych problemow. Ja do swojej starej bardachy lalem zawsze
      ichnia rope i tez bez problemow. Ogolnie polecam.
    • sven_b Re: STACJE NESTE 05.06.06, 15:28
      Tankuje od roku 2 do 4x w miesiacu. Nie mam zastrzeżeń do jakości.
    • emes-nju Re: STACJE NESTE 05.06.06, 15:30
      W zdecydowanej wiekszosci stacji paliwo pochodzi z Orlenu. Jak zatem paliwa moga sie roznic?
      • sven_b Re: STACJE NESTE 05.06.06, 15:34
        ceną :-)
        • emes-nju Re: STACJE NESTE 05.06.06, 15:35
          No wlasnie. Powiem wiecej - odnosze wrazenie, ze paliwa falszowane sa na stacjach gdzie lezy to w interesie ich obslugi. Na Neste nie ma obslugi... Stad tez nizsza cena :-)
          • maciejosss Re: STACJE NESTE 05.06.06, 15:44
            emes-nju napisał:

> No wlasnie. Powiem wiecej - odnosze wrazenie, ze paliwa falszowane sa na
            stacja
            > ch gdzie lezy to w interesie ich obslugi. Na Neste nie ma obslugi... Stad tez
            n
            > izsza cena :-)
            >

i wg mnie jakość

Tankuję już ponad rok czasu na Nestee , a od paru miesiecy caly czas Pb98.
            Jakośc bardzo dobra i cena też , zważyszy to że Pb98 jest droższe od Pb95 o
            tylko 10gr a przyjemniej się jeździ autkiem ( minimalnie , ale przyjemniej )
      • programistajava Re: STACJE NESTE 05.06.06, 20:29
        A mafia paliwowa to niby gdzie sprzedaje? Na stacje skad my klienci wiemy skad
        pochodzi paliwo? Nigdy tyego nie wiemy az zatankujemy i sie zdziwimy. Coz ja
        tankuje na Jet albo Neste na razie spoko.
      • ntc Re: emes-nju najpierw sprawdź. 06.06.06, 10:00
        emes-nju napisał:

> W zdecydowanej wiekszosci stacji paliwo pochodzi z Orlenu. Jak zatem paliwa
        mog
        > a sie roznic?
        >

Neste zaopatruje się wyłącznie w Lotos
        Na stronie stoi :Żródłem dostaw paliw jest rafineria Grupy Lotos S.A.
        Poza tym tankuję w Neste od kilku lat dwa samochody (95 oraz 98). Nigdy nie
        miałem problemu. pzdr.
      • jimmyjazz Re: STACJE NESTE 06.06.06, 11:29
        emes-nju napisał:

> W zdecydowanej wiekszosci stacji paliwo pochodzi z Orlenu. Jak zatem paliwa
        > moga sie roznic?

1. Przecież im nie jeją z jednej cysterny.
        2. Ważna jest te zjakośc zbiorników na samej stacji - przecież mogą się tasm
        dostać różne zanirczyszczenia.
        3. Tnkowałem na 2 różnych neste - na jednej jest ok, a na drugiej jest kicha (i
        to testowane na 4 samochodach 2 benzyny i 2 diesle). Nie wiem czemu na jednej
        jest gorsze paliwo, ale jest.
        4. Neste wcale nie jest tanie. Shell kawałek obok ma te same ceny.
    • kann2 Re: STACJE NESTE 05.06.06, 16:55
      Tankuję często i nie miałem problemów.
      • uki145 Re: STACJE NESTE 05.06.06, 17:51
        Witam! dobre paliwo ,dobra cena . tankuje tam juz od 6 miesiecy (Pb95 ,Pb98)
        i jeszcze nigdy nie miałem jakichkolwiek problemów.natomiast na stacjach na
        esso ,orlen (obsługowych) miałem sporo problemów z jakoscia paliwa. Pozdrawiam
    • seth11 Re: STACJE NESTE 05.06.06, 20:22
      Na Neste nigdy nie tankowałem.
      Dwa razy zrobiłem to na stacji przy Auchan.
      Auto potem na ciepłym silniku nie chciało odpalać.
      Widziałem cysternę która dostarcza tam paliwo. Jakaś firma spod Warszawy import-
      export więc może się różnić jakścią.
    • polokokt Re: STACJE NESTE 06.06.06, 09:07
      ja tez tam tankowalem kiedys paliwo (kiedys regularnie raz w tygodniu, teraz
      juz zadziej, ale tez sie zdarza) i nie mam zastrzezen. tankuje jeszcze czasem
      na BP na ul. Modlinskiej w wawie (ale zadko bo sporo drozej) i regularnie na
      Shellu i w zadnym z tych miejsc sie nie nacialem. Po zatankowaniu w kazdym z
      tych miejsc spala dokladnie tyle samo. Spalanie spadlo po zatankowaniu Pb98 na
      tyle ze zniwelowala sie roznica w cenie miedzy 95 a 98.
      Pozdrawiam
      • programistajava Re: STACJE NESTE 06.06.06, 09:18
        O kolega widze z podobnych rejonow co ja :D, BP na modlinskiej to kosmiczne ceny
        gdzie tankujesz jak chcesz taniej?
        NESTE na jagiellonskiej
        NESTE na trasie torunskiej
        Statoil na trasie Torunskiej?

Ktos keidys narzekal ze na Jagiellonskiej NESTE kiedys jakis syf mu sprzedalo ...
        • polokokt Re: STACJE NESTE 06.06.06, 10:02
          na neste tankuje najczescie na Jagiellonskiej, zadziej tutaj przy trasie
          prymasa tysiaclecia (na wysokosci zoliborza) a juz w ogole zadko tutaj przy
          Torunskiej na wysokosci supermarketow. nigdzie nigdy nie mialem zadnych uwag co
          do jakosci.
          na BP tankuje bardzo okazjonalnie. W skali roku na palcach jednej reki mozna
          policzyc, bo ceny nie sa zachecajace wiec musi mnie przycisnac.
          A Shell to juz u mnie w Legionowie.
          I do zadnej z tych stacji nie mialem zadnych uwag. jedyne wlasnie co zauwazylem
          to ze w moim autku w sumie nie ma roznicy dla kieszeni czy zatankuje 95 czy 98
          bo wysokosc spalania niweluje roznice w cenie.
          Pozdrawiam
    • gogggo Re: STACJE NESTE 06.06.06, 11:33
      Korzystam już chyba na zsadzie stałego klienta.Raz,że po drodze,dwa-do
      paliwanie nie mam uwag.ALE...........
      Wiele ciekawych obserwacji ze stacji wynoszę.Bo;ato młodzieniec omija kolejkę
      wpycha się pod dystrybutor-jest powszechnie wiadome chłopak się śpieszy.Ato nie
      zdążysz "porozumieć" się z dystrybutorem a nast.klient wkłada głowę między mnie
      a urządzenie z uzasadnieniem jak wcześniej.Gdy zdarzyło mi się podjechać po
      paliwo po 22.co tam się działo ma 5 pojazdów żaden nie podjechał zgodnie z
      zaznaczonym kierunkiem ruchu.Rekordzisci zrobili dwa kółka zanim trafili
      do "swojego"nalewaka.Jest jesze możliwa wersja- tata z synem i oboje debiutują
      na NESTE.Podchodzę do sprawy ze zrozumieniem,ale ustawiam się przy drugim
      dystrybutorze.Pozdrawiam
      • misiek308 Re: STACJE NESTE 06.06.06, 11:42
        siemka.
        Dopisze się i ja.
        Neste mam pod nosem więc również tylko tam tankuje zawsze 98' zwarzywszy na
        cene.
        To już trzeci samochód,który tam zalewam i nigdy nic niepokojącego.
        PZDR
    • misiek4111 Re: STACJE NESTE 07.06.06, 22:48
      Właściwie tylko tam tankuję, PB98. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
      Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka