08.06.06, 20:20
prosze o opinie na temat tego samochodu,z silnikiem 1,6.Zastanawia mnie
wielka obniżka ceny po 1 czerwca,czy jest to wynik niudanego samochodu,czy
pociągnięcie
marketingowe.
co sądzicie o tym samochodzie z silnikiem 1,6,czy znaczna obnizka ceny po1
czrwca jest wynikiem przeciętnej jakosci samochodu,czy pociągnięciem
marketingowym

Obserwuj wątek
    • franki8 Re: VW JETTA 08.06.06, 20:21
      Po prostu Jetta była "za blisko" Passata i odbierała mu klientów.
    • helena_50 Re: VW JETTA 08.06.06, 21:22
      barzo lakoniczna i niezbyt dokładna ta odpowiedz a ja słyszałam ze to dość
      dobry samochód
      • uki145 Re: VW JETTA 08.06.06, 21:51
        Witam! jetta to bezposredni konkurent skody octavii ,forda focusa sedan itd.
        auto zbudowane na płycie podwoziowej golfa V . ciezko okreslic jak sprawuje sie
        to auto z uwagi na fakt ,ze jest w sprzedazy od niedawna . mało jest pojazdów
        ze sporymi przebigami. zawieszenie tylne dosyc skomplikowne ,co nie wrózy
        taniej eksploatacji.wykonczenie o wiele gorsze niz to w borze ,co moze troche
        odstraszac z uwagi na to do czego przyzwyczaił nas VW w poprzednim modelu.
        jedynie co mozna dobrego napisac to własnie o silniku . 1.6 102 KM (nie FSI)
        montowany w tym pojezdzie to stara i prosta w budowie ,8 zaworowa jednostka .
        nie ma wad konstrukcyjnych ,bardzo tani w wymianie naped rozrzadu . w tak
        ciezkim aucie dynamika bedzie jednak niezadawalajaca (ale to juz kwestia
        indywidualnych preferencji) .auto w podstawowej wersji dobrze wyposazone
        jednak cena 70 tys zł odstrasza (chyba ze cos sie zmieniło i jestem
        niedoinformowany) za te pieniadze mozna kupic o wiele lepiej wyposazonego forda
        focusa i to z mocniejszym silnikiem .Pozdrawiam
        • uki145 Re: VW JETTA 08.06.06, 22:04
          polityka cenowa vw jest dla mnie wciaz niezrozumiała . auta tego producenta
          cechuje przecietny poziom awaryjnosci ,do tego razaco spadła jakosc
          wykonczenia.prestiz marki znacznie ostatnio ucierpiał ,a konkurencja nie spi :
          focus z silnikiem 2.0 (145 KM) to wydatek 67 tys zł ,renault megane sedan
          kosztuje w wersji 1.6 56 tys zł , toyota corolla sedna 61 tys zł .jak widac
          róznice cenowe sa spore . nie odradzam VW ,warto jednak przemyslec wybór i
          traktowac marke porównywalnie z innymi autami tej samej klasy ,bo na prawde
          nie widze powodu dla którego jetta kosztuje o 10-15 tys zł wiecej od klasowych
          rywali .Pozdrawiam
          • darek9999 Re: VW JETTA 09.06.06, 08:11
            jest jak najbardziej zrozumiała.mają 4 marki i jakby nie robili to jedne
            wchrzaniają się drugim.jak vw tanie to nie idzie skoda lub seat jak drogie to
            ludzie wolą audi.a do tego konkurencja wewnątrz marki vide:passat i
            jetta.psnawet skoda odwala numer sprzedając dwie oktawie,jadna musi być droższa
            od drugiej,a to z kolei powoduje ,że modele vw muszą być jeszcze
            droższe.wariactwo za które vw niedługo zapłaci.już płaci.na początku lat 90-
            tych golf sprzedawał się w ilości ok 1 mln.dziś liczba jest podobna tyle,że
            nazywa się to golf,toledo,oktawia,leon,ale kasa nie zostaje w niemczech tylko w
            czechach czy hiszpani.no ale to ich broszka
    • uny Re: VW JETTA 08.06.06, 21:58
      VW obniża ceny (znaczy się promocje ma bo się niewiele sprzedaje)
    • darek9999 Re: VW JETTA 09.06.06, 08:03
      skąd masz informacje o "wielkiej" obniżce?nawet w vw o tym nie wiedzą?od
      dealerów?napisz,bo jestem żywo zainteresowany
      • programistajava Re: VW JETTA 09.06.06, 08:08
        Trabili w necie ze VW obniza ceny na wiekszosc modeli w salonach...
        • uki145 Re: VW JETTA 09.06.06, 11:21
          Witam ! no tak obniza jest "rewelacyjny upust " na polo i inne modele w
          granicach 4-5 % . simech na sali. teraz jako tako wyposazona polówke kupisz
          nie za 50 tys zł ,ale za 47,5. tylko sie cieszyc i pedzic do dealera. jak to
          sie ma do upustów innych producentów,ano tak ,ze tak samo wyposazone jak polo
          za 47.500 Punto kosztuje bez upustu 42000 zł . upust aw fiacie to 14% na auta
          z 2006 roku . widac kto dba o dobra sprzedaz swych modeli.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka