Gość: csi IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 14:03 Czy ktoś użytkował to auto, chodzi mi głównie o awaryjność /w AR156 nie było z tym najlepiej/, wiem że to rzadki model ale może jakieś doświadczenia... pzd. csi Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: strzała Re: Alfa Romeo GTV IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 17:18 Mialem okazje tylko przejechac sie gtv, bo znajomi jezdza taka. O ile wiem, to do tej pory (ze 3 latka juz) zepsulo sie tylko cos z klimatyzacja - powaznych ustrek zadnych. A auto naprawde dobre - swietny gang, sama przyjemnosc z jazdy pzdr Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Alfa Romeo GTV IP: *.int.warszawa.tdci.pl 23.01.03, 12:27 Mam AR Spider rocznik 1997 , 2 litry , 63 kkm. Jest to bliźniaczy model dla GTV. Wymienione zostały : Akumulator, Uszczelnienie pompy wspomagania kierownicy. Zawór klimatyzacji Klocki hamulcowe ( 1 raz....) Płyny eksploatacyjne ( tyle razy , ile trzeba ) Link Zgłoś
Gość: jolly_bb Re: Alfa Romeo GTV IP: *.home.net / 192.168.1.* 23.01.03, 13:04 na KJS w Bielsku w zeszlym roku szara alfa 156 GTV rozwalila sobie skrzynie biegow. co to musi byc za szajska skrzynia jesli cienkusie, sc, polo, 106 i uno poprzejezdzaly bez klopotu Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Alfa Romeo GTV IP: *.int.warszawa.tdci.pl 23.01.03, 13:24 Nie ma czegoś takiego jak Alfa 156 GTV. Jeżeli już 156 , to GTA. Ale nie sądzę , żeby w tym kraju jakikolwiek jej egzemplarz startował w KJS'ach. GTV to niewielkie , usportowione coupe , a spider - to jego wersja bez dachu. Link Zgłoś
Gość: jolly_bb Re: Alfa Romeo GTV IP: *.home.net / 192.168.1.* 23.01.03, 22:52 Gość portalu: Rafał napisał(a): > Nie ma czegoś takiego jak Alfa 156 GTV. > Jeżeli już 156 , to GTA. Ale nie sądzę , żeby w tym kraju jakikolwiek jej > egzemplarz startował w KJS'ach. GTV to niewielkie , usportowione coupe , a > spider - to jego wersja bez dachu. masz racje, nie gtv tylko gta. cos mi nie pasowalo wlasnie, ale skoro tak jest w temacie watku... poszla sie ta skrzynia pasc pod auchan w bb, byl tam placyk zrobiony, jedno z siedmiu chyba miejsc gdzie rozgrywali zeszloroczny kjs.alfa ta byla sama jedna w swojej klasie powyzej 2.0 litrow. po prostu chcieli zaszpanowac. i rozwalili skrzynie. nikomu innemu sie nie udalo tak zrobic :) Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Alfa Romeo GTV IP: proxy / 143.26.82.* 23.01.03, 13:33 Gość portalu: jolly_bb napisał(a): > na KJS w Bielsku w zeszlym roku szara alfa 156 GTV rozwalila sobie skrzynie > biegow. co to musi byc za szajska skrzynia jesli cienkusie, sc, polo, 106 i > uno poprzejezdzaly bez klopotu Być może to nie alfa 'sobie' rozwaliła, tylko kierowca przesadził. ;-) W podobny sposób skasowano skrzynię i trochę silnik w Civicu TypeR, bo przy ponad 8000obr/min testujący go dziennikarz postanowił na siłę zredukować bieg. I udało mu się niestety... Nie jestem miłośnikiem Alf (statystycznie wysoka awaryjność, więc wolę Hondę), ale podobają mi się... Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: mAbZ Re: Alfa Romeo GTV IP: 193.15.73.* 23.01.03, 13:48 Kolega ma takiego i bardzo sobie chwali. Ale nie jeździ nim zimą, zimowe auto ma inne- starego VW :) Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Alfa Romeo GTV IP: *.int.warszawa.tdci.pl 23.01.03, 17:15 Gość portalu: mAbZ napisał(a): > Kolega ma takiego i bardzo sobie chwali. > Ale nie jeździ nim zimą, zimowe auto ma inne- starego VW :) Potwierdzam ! Na zimę się nie nadaje . Poza tym na " zimówkach " śmiesznie wygląda. Zwłaszcza spider. Rzeczywiście - kiedyś przytarłem michę olejową o torowisko tramwajowe. Szczęśliwie nic się nie stało. Jako ciekawostka - na warszawskich koleinach prowadzi się bardziej komfortowo niż używany przeze mnie na codzień Nissan Primera. Link Zgłoś
Gość: franek-b Re: Alfa Romeo GTV IP: *.tpi.pl 23.01.03, 17:21 > Potwierdzam ! Na zimę się nie nadaje . Poza tym na " zimówkach " śmiesznie > wygląda. Zwłaszcza spider. a czym roznia sie zimowki od letnich poza skladem gumy i nacieciami bieznika? czyzbys rowniez uwazal ze zimowki powinny byc nalozone na stalowe felgi (najlepiej w kolorze czarnym) bez nawet kolpakow? to jakas moda, styl czy co? nie bardzo kumam? Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Alfa Romeo GTV IP: *.int.warszawa.tdci.pl 23.01.03, 17:56 Nie ! Raczej fakt , że to auto ma w standarcie opony 225/55/17. Takie zimówki są kosztowne i marnie spełniają swoje zadanie. Wypadało by zakupić dodatkowe felgi 15' i opony np 195/70 ( jeśli źle przeliczyłem , to wybacz....) Na stalowych felgach + kołpaki w spiderze byłby to dziwny widok ( a nawet producent w instrukcji nic nie wspomina o dopuszczalności stosowania takiej modyfikacji ) . Inna sprawa to niezbyt wydajne ogrzewanie w tym wozie. Podsumowując - GTV , Spider to dla mnie auta typowo "letnie". Ale każdy ma prawo do innego zdania.... Link Zgłoś
Gość: malko Re: Alfa Romeo GTV IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 13:58 U nas w miescie kiedyś była gtv, ale koleś ciągle rozwalał miskę olejową na wertepach i się pozbył. Teraz są dwie nowe (jeden to spider), ale nie mam z kolesiami kontaktu. Jest też jedno gtv6 (z 80 lat, tylnonapedowa) - jaki to ma klang!!!! Jeździ też giulia TI z 67roku 1,6 dhoc, 75 1,8turbo (obie w codziennej eksploatacji), coupe bertone - jest aktualnie w remoncie blacharskim. Wszystkie ciągle jeżdzą i własciciele mają po kilka alf, nowych też. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Alfa Romeo GTV IP: *.waw.cdp.pl / 143.26.82.* 23.01.03, 14:02 Aha, GTV powstała na bazie Fiata Coupe. Może to coś pomoże... Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: csi Re: Alfa Romeo GTV IP: 212.76.37.* 23.01.03, 21:11 Dzięki za wypowiedzi, często piszecie o przycieraniu miski olejowej, słyszałem że na naszych drogach sporo tego typu niżej zawieszonych aut ma z tym kłopot /kolega nieraz przychaczył w h.prelude/. Czy w pewnym choć stopniu nie pomogłoby niewielkie "podniesienie" auta, nieco większy profil opony...etc.???? pzd. csi Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Alfa Romeo GTV IP: *.aries.com.pl 23.01.03, 21:35 Co do misek olejowych niech wypowiedza się własciciele Octavi TDI zwłaszcza tych z większym przebiegiem i "ugiętymi" sprężynami przedniego zawieszenia,gdyż nie raz spotkałem się z opinią,że "walą" misą w ziemie. Tak więc trudno od sportowego,nisko zawieszonego samochodu wymagac cudów,a jesli to problem to kupić Porsche z sucha miską olejową... pozdrawiam > Dzięki za wypowiedzi, często piszecie o przycieraniu miski olejowej, słyszałem > że na naszych drogach sporo tego typu niżej zawieszonych aut ma z tym > kłopot /kolega nieraz przychaczył w h.prelude/. Czy w pewnym choć stopniu nie > pomogłoby niewielkie "podniesienie" auta, nieco większy profil opony...etc.???? > pzd. csi Link Zgłoś
greenblack Re: Alfa Romeo GTV 23.01.03, 23:05 Jeśli GTV, to tylko 3.0 V6. Inne nie mają sensu. Link Zgłoś