Dodaj do ulubionych

Cann- czy warto?

IP: *.chello.pl 14.07.03, 21:23
Obserwuj wątek
    • Gość: Kubas Re: Cann- czy warto? IP: *.chello.pl 14.07.03, 21:34
      Wybieram się na początku sierpnia do Cann.Nigdy tam nie byłem.
      Tak się szczęśliwie składa że naclegi prawie nic nie będę mnie kosztowały.Z
      kasiorką w tym roku jest nietęgo. Słyszałem że jest tam w sezonie potwornie
      drogo. Jak zminimalizować koszty, gdzie robić tam w miarę tanie zakupy, jak się
      kształtują ceny? Może ktos będzie mógł mi odpowiedzieć.
      Z góry dziekuję za wszystkie informacje.
      K.
      • Gość: Syrena Re: Cann- czy warto? IP: 217.153.45.* 15.07.03, 07:26
        Wybierasz się zapewnie do Cannes. Pewnie, że warto. Ja wychodzę z założenia, że
        każde miejsce, w którym się jeszcze nie było jest warte zwiedzenia. W Cannes
        jest drogo zawsze, a w sezonie jeszcze bardziej. Jest to typowy kurort. Plaże w
        większości są prywatne (należą do hoteli), ale jest też plaża bezpłatna. Może
        ciepłe, pląza wąska. Elegancja i luksus w wykonaniu zarówno turystów
        miejscowych, jak i rosyjskich. Limuzyny i blichtr. Poleam wycieczki po
        okolicach, bo samo Cannes można zwiedzić w ciągu jednego dnia.
        Pozdrawiam
        Syrena
        • Gość: artek Re: Cann- czy warto? IP: *.horsenskom.dk 15.07.03, 08:30
          atam, do cannes nie jedzie sie na zwiedzanie ale bez forsy raczej odradzam
          wcale nie jest drozej niz w innych miejscach na cóte, obiad mozesz zjesc juz
          od 10 euro tuz przy promenadzie ( w resturacjach na plazy oczywiscie, ze jest
          drogo ale nie sa to miejsca przeznaczone dla plebsu ) a i w sklepach z
          ciuchami normalne ceny
          zwiedzac jest co w okolicach ale trzeba miec bryke, wystarczy tez maluch
          plaze nie sa szerokie ale, ze cale wybrzeze jest plaza napewno znajdziesz
          miejsce dla siebie, gdzie bedziesz sam/a
          co do rosjan, fakt jest ich tam pelno ale, ze nie jest to rosyjska cholota
          zachowuja sie bardzo poprawnie w przeciwienstwie, niestety do naszych rodakow
          mysle o tych z wycieczek autokarowych
          w sierpniu jest tam potworny tlok ale jest cudownie
      • Gość: Opolanin Re: Cann- czy warto? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 12:13
        Tanie zakupy można zrobić w hipermarketach. Cztery są usytuowane w zachodniej
        części Cannes. Między innymi: Leclerc, Inter Marche, Geant. Poza tym dokładnie
        dwie ulice dalej od bulwaru De La Crouise (czy jakoś tak...) - głownego bulwaru
        w mieście, jest targowisko gdzie są niskie ceny.
    • Gość: Kubas Re: Cannes - gdzie zanocować po drodze? IP: *.chello.pl 16.07.03, 18:38
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
      Mam jeszce pytanie dotyczące noclegów. Będziemy jechali samochodem przez
      Słowacje ,Słoweńnię i Włochy. Może ktoś ma namiary na jakieś sprawdzone,
      niedrogie noclegi w Słowacji i w Słoweńni.
      Dzięki za pomoc.
      Kubas.
      • Gość: Kubas Re: Cannes - gdzie zanocować po drodze? IP: *.chello.pl 17.07.03, 12:46
        Mam nadzieję że wdepnie na to forum osoba która bedzie mogła coś nam doradzić,
        gdzie zanocować po drodze.
        K.
        • Gość: trin Re: Cannes - gdzie zanocować po drodze? IP: *.zvid.net 17.08.03, 19:47
          Gdzie zanocowac? tego niestety nie wiem. Ale polecam oprocz Cannes zwiedzenie
          tez Nicei, Antibles. Bylam tam 3 razy i nigdy nie zalowalam. W Antibles jest
          Aqua Park i Delfinarium. Wydaje sie to drogie, ale warto. Szczegolnie, ze placi
          sie tylko przy wejsciu, a potem korzystasz z wszystkiego ile dusza zapragnie.
          Radze wziac jednak suchy prowiant:) Zycze milej zabawy. Pozdrawiam.Trin
    • Gość: misia303 Re: Cann- czy warto? IP: *.net 22.08.03, 10:54
      Hej!

A mogłbyś napisać ile kosztuje wejściówka do Aqua Parku i Delfinarium.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka