Gość: Mietek IP: 217.11.134.* 12.06.01, 15:53 Jestem "na kupnie" radia z CD + głośniki na pólke w hatchbacku.Na radio mogę przeznaczyć 1000zl,a na głośniki 350zl.Doradzcie jakiś dobry model(firma dowolna) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: robi Re: Radio do samochodu IP: *.citicorp.com 12.06.01, 16:32 za 999 zł kupiłem Blaupunkta Lousanne z CD ładowanym od frontu, dodatkowo 120 dałem za dorobienie rączki i kieszeni i dzięki temu je wyjmuję w pół sec., żaden palant mi nie wybije szyby aby ukraść radio, pozdrawiam, polecam firmę Alcar na Żoliborzu Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Radio do samochodu/ a gdzie mozna taka raczke dorobic??? IP: *.sap-ag.de 12.06.01, 16:42 Gość portalu: robi napisał(a): > za 999 zł kupiłem Blaupunkta Lousanne z CD ładowanym od frontu, dodatkowo 120 > dałem za dorobienie rączki i kieszeni i dzięki temu je wyjmuję w pół sec., > żaden palant mi nie wybije szyby aby ukraść radio, pozdrawiam, polecam firmę > Alcar na Żoliborzu gdzie mozna taka raczke dorobic??? dzieki! Link Zgłoś
Gość: robi Re: Radio do samochodu/ a gdzie mozna taka raczke dorobic??? IP: *.citicorp.com 12.06.01, 16:44 sprawdzę telefon i podam jutro Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Radio do samochodu/ a gdzie mozna taka raczke dorobic??? IP: *.sap-ag.de 12.06.01, 17:22 dzieki bo wkurza mnie wyciaganie i wkladanie mojego Clariona!!!! pozdr! Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Radio do samochodu/ a gdzie mozna taka raczke dorobic??? IP: 212.45.227.* 12.06.01, 18:20 Ja sam sobie zrobiłem taki zestaw antyzłodziejowy do Clariona. Trzeba zakupić na Wolumenie kieszeń i rączkę do danego typu radia. Niestety jest to produkt "surowy". Trzeba wszystko spasować. Trzeba też upchać kable z cinch'ami w środku radia, co jest dość trudne i wymaga demontażu radia (można je ew. "na chama" odciąć, ale ja nie lubię takiej demolki). Koszty: kieszeń 40 zł raczka 10 zł klej Distal 8 zł + dwa popołudnia. Służę pomocą, mogę pokazać, jak to u mnie wygląda (Warszawa). Link Zgłoś
Gość: robi Re: Radio do samochodu/ a gdzie mozna taka raczke dorobic??? IP: *.citicorp.com 13.06.01, 12:16 ten telefon to 22 833 0077, powodzenia! Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Radio do samochodu/ zadrapana szybka - jak to zlikwidowac? IP: *.sap-ag.de 13.06.01, 13:01 dzieki! Panowie, przez to ze nie mialem raczki, porysowalem szybke od panel'a. jestem moze troche przewrazliwiony - ale mam pytanie - czy mozna takie zadrapania (w jednym miejscu dosc ostre) w jakis sposob zlikwidowac? Radio nowe, full siana i szybka psuje urok (a dodajmy, ze nie kupowalem radia dla szybki tylko dzwieku - sam siebie nie moge zrozumiec)? dzieki! Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Radio do samochodu/ zadrapana szybka - jak to zlikwidowac? IP: 212.45.227.* 13.06.01, 14:19 Sądzę, że należałoby rozmontować panel, aby mieć szybkę na wierzchu i spróbować spolerować albo pastą polerską do lakieru samochodowego, albo podłą pastą do zębów - dziadek zalecał tak polerować szybkę od zegarka, sprawdzałem, działa. Pozdrowienia. Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Radio do samochodu/ zadrapana szybka - jak to zlikwidowac? IP: *.sap-ag.de 13.06.01, 14:45 Gość portalu: stefan napisał(a): > Sądzę, że należałoby rozmontować panel, aby mieć szybkę na wierzchu i spróbować > > spolerować albo pastą polerską do lakieru samochodowego, albo podłą pastą do > zębów - dziadek zalecał tak polerować szybkę od zegarka, sprawdzałem, działa. > Pozdrowienia. Na poczatku sie usmialem, ale po chwili stwierdzilem, ze chyba masz racje. No i pojde do zegarmistrza. facet powinien powiedziec czy szybka nadaje sie do spolerowania czy nie. pozdr, Zizi Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Radio do samochodu/ zadrapana szybka - jak to zlikwidowac? IP: 212.45.227.* 13.06.01, 15:02 Jeżeli masz wątpliwości co do pasty do zębów - spróbuj np. na pudełku od CD. Trzeba się namachać (ruch okrężny - ważne!!!), ale to naprawdę działa. Warunek - podła ostra pasta, nie jakieś tam łagodne Colgate. Pozdrowienia. Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Radio do samochodu/ zadrapana szybka - jak to zlikwidowac? IP: *.sap-ag.de 13.06.01, 15:16 Gość portalu: stefan napisał(a): > Jeżeli masz wątpliwości co do pasty do zębów - spróbuj np. na pudełku od CD. > Trzeba się namachać (ruch okrężny - ważne!!!), ale to naprawdę działa. Warunek > - > podła ostra pasta, nie jakieś tam łagodne Colgate. > Pozdrowienia. Stefan, naprawde jestem ciekaw czy to zadziala? Mam 3 ostre rysy. Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Radio do samochodu/ zadrapana szybka - jak to zlikwidowac? IP: 212.45.227.* 13.06.01, 15:46 Jeżeli rysy są ostre, to zapewne pozostaną, ale nie będą aż tak widoczne. Ewentualnie można zapytać w serwisie, czy ta szybka nie wystepuje jako część zamienna. Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: Tom Ok Re: Radio do samochodu - nowe proporcje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 19:11 Proponuję nieco zmienić proporcje. Przy obecnych, bardzo atrakcyjnych promocjach (np. w Media, Euro czy innych sklepach) stawiam na tuner CD za około 800-850 zł i na głośniki za ok 450 zł. Dobry zestaw dwudrożny (odseparowane głośniki wysokotonowe i średnioniskotonowe oraz oddzielne zwrotnice z filtrami) zainstalowany z przodu nieźle nagłośni auto. W tej klasie cenowej głośniki nie wymagają mocnego wzmacniacza. Na początek wystarczy ten, który jest wbudowany w radioodtwarzacz. Pozdrawiam Tom Ok Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Radio do samochodu - nowe proporcje do Toma Ok IP: 212.191.36.* 13.06.01, 15:02 Gość portalu: Tom Ok napisał(a): > Proponuję nieco zmienić proporcje. Przy obecnych, bardzo atrakcyjnych > promocjach (np. w Media, Euro czy innych sklepach) stawiam na tuner CD za około > > 800-850 zł i na głośniki za ok 450 zł. Dobry zestaw dwudrożny (odseparowane > głośniki wysokotonowe i średnioniskotonowe oraz oddzielne zwrotnice z filtrami) > zainstalowany z przodu nieźle nagłośni auto. W tej klasie cenowej głośniki nie > wymagają mocnego wzmacniacza. Na początek wystarczy ten, który jest wbudowany w > > radioodtwarzacz. > > Pozdrawiam > Tom Ok No tak ale to co napisałeś: tuner + CD + głośniki to ok 1250 - 1300 zł. A gdzie wzmacniacz? Pozdrawiam Krzysiek Link Zgłoś
Gość: Tom Ok Re: Radio do samochodu - nowe proporcje do Toma Ok IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 19:34 Przy takim budżecie (ok 1300 PLN) lepiej zainwestować w radioodtwarzacz CD i zestaw dwudrożny. Jak łatwo się domyśleć zestaw podłącza się bezpośrednio do radioodtwarzacza. Wbudowana w niego końcówka mocy napędzi na tyle na ile potrafi komplet czterech głośników. Jasne, że jeżeli zestaw wyposażony jest w zwrotnice to zabiorą one nieco mocy. Cóż, życie jest brutalne.... Z czasem jednak można się pokusić o zewnętrzny wzmacniacz np. dwukanałowy. Ponieważ tańsze radioodtwarzacze CD zazwyczaj mają jedną parę wyjść RCA na pokładzie - oddzielny wzmacniacz można wykorzystać do zasilania subwoofera. I tym sposobem mamy w samochodzie stosunkowo proste, niedrogie ale całkiem efektywne nagłośnienie. Na koniec mała uwaga - idealnym rozwiązaniem byłby radioodtwarzacz CD wyposażony np. w dwie lub trzy pary wyjść RCA. Niestety takie rozwiązanie jest już dużo droższe..... Pozdrawiam Tom Ok Link Zgłoś