Dodaj do ulubionych

Radio do samochodu

IP: 217.11.134.* 12.06.01, 15:53
Jestem "na kupnie" radia z CD + głośniki na pólke w hatchbacku.Na radio mogę
przeznaczyć 1000zl,a na głośniki 350zl.Doradzcie jakiś dobry model(firma
dowolna)
Obserwuj wątek
    • Gość: robi Re: Radio do samochodu IP: *.citicorp.com 12.06.01, 16:32
      za 999 zł kupiłem Blaupunkta Lousanne z CD ładowanym od frontu, dodatkowo 120
      dałem za dorobienie rączki i kieszeni i dzięki temu je wyjmuję w pół sec.,
      żaden palant mi nie wybije szyby aby ukraść radio, pozdrawiam, polecam firmę
      Alcar na Żoliborzu
      • Gość: zizi Re: Radio do samochodu/ a gdzie mozna taka raczke dorobic??? IP: *.sap-ag.de 12.06.01, 16:42
        Gość portalu: robi napisał(a):

> za 999 zł kupiłem Blaupunkta Lousanne z CD ładowanym od frontu, dodatkowo 120
        > dałem za dorobienie rączki i kieszeni i dzięki temu je wyjmuję w pół sec.,
        > żaden palant mi nie wybije szyby aby ukraść radio, pozdrawiam, polecam firmę
        > Alcar na Żoliborzu

gdzie mozna taka raczke dorobic???

dzieki!

• Gość: robi Re: Radio do samochodu/ a gdzie mozna taka raczke dorobic??? IP: *.citicorp.com 12.06.01, 16:44
          sprawdzę telefon i podam jutro
          • Gość: zizi Re: Radio do samochodu/ a gdzie mozna taka raczke dorobic??? IP: *.sap-ag.de 12.06.01, 17:22
            dzieki bo wkurza mnie wyciaganie i wkladanie mojego Clariona!!!!
            pozdr!
            • Gość: stefan Re: Radio do samochodu/ a gdzie mozna taka raczke dorobic??? IP: 212.45.227.* 12.06.01, 18:20
              Ja sam sobie zrobiłem taki zestaw antyzłodziejowy do Clariona. Trzeba zakupić
              na Wolumenie kieszeń i rączkę do danego typu radia. Niestety jest to
              produkt "surowy". Trzeba wszystko spasować. Trzeba też upchać kable z cinch'ami
              w środku radia, co jest dość trudne i wymaga demontażu radia (można je ew. "na
              chama" odciąć, ale ja nie lubię takiej demolki).

Koszty: kieszeń 40 zł
              raczka 10 zł
              klej Distal 8 zł
              + dwa popołudnia.

Służę pomocą, mogę pokazać, jak to u mnie wygląda (Warszawa).
            • Gość: robi Re: Radio do samochodu/ a gdzie mozna taka raczke dorobic??? IP: *.citicorp.com 13.06.01, 12:16
              ten telefon to 22 833 0077, powodzenia!
              • Gość: zizi Re: Radio do samochodu/ zadrapana szybka - jak to zlikwidowac? IP: *.sap-ag.de 13.06.01, 13:01
                dzieki!

Panowie,
                przez to ze nie mialem raczki, porysowalem szybke od panel'a. jestem moze
                troche przewrazliwiony - ale mam pytanie - czy mozna takie zadrapania (w jednym
                miejscu dosc ostre) w jakis sposob zlikwidowac? Radio nowe, full siana i szybka
                psuje urok (a dodajmy, ze nie kupowalem radia dla szybki tylko dzwieku - sam
                siebie nie moge zrozumiec)?
                dzieki!
                • Gość: stefan Re: Radio do samochodu/ zadrapana szybka - jak to zlikwidowac? IP: 212.45.227.* 13.06.01, 14:19
                  Sądzę, że należałoby rozmontować panel, aby mieć szybkę na wierzchu i spróbować
                  spolerować albo pastą polerską do lakieru samochodowego, albo podłą pastą do
                  zębów - dziadek zalecał tak polerować szybkę od zegarka, sprawdzałem, działa.
                  Pozdrowienia.
                  • Gość: zizi Re: Radio do samochodu/ zadrapana szybka - jak to zlikwidowac? IP: *.sap-ag.de 13.06.01, 14:45
                    Gość portalu: stefan napisał(a):

> Sądzę, że należałoby rozmontować panel, aby mieć szybkę na wierzchu i spróbować
                    >
                    > spolerować albo pastą polerską do lakieru samochodowego, albo podłą pastą do
                    > zębów - dziadek zalecał tak polerować szybkę od zegarka, sprawdzałem, działa.
                    > Pozdrowienia.

Na poczatku sie usmialem, ale po chwili stwierdzilem, ze chyba masz racje.
                    No i pojde do zegarmistrza. facet powinien powiedziec czy szybka nadaje sie do
                    spolerowania czy nie.

pozdr, Zizi

• Gość: stefan Re: Radio do samochodu/ zadrapana szybka - jak to zlikwidowac? IP: 212.45.227.* 13.06.01, 15:02
                      Jeżeli masz wątpliwości co do pasty do zębów - spróbuj np. na pudełku od CD.
                      Trzeba się namachać (ruch okrężny - ważne!!!), ale to naprawdę działa. Warunek -
                      podła ostra pasta, nie jakieś tam łagodne Colgate.
                      Pozdrowienia.
                      • Gość: zizi Re: Radio do samochodu/ zadrapana szybka - jak to zlikwidowac? IP: *.sap-ag.de 13.06.01, 15:16
                        Gość portalu: stefan napisał(a):

> Jeżeli masz wątpliwości co do pasty do zębów - spróbuj np. na pudełku od CD.
                        > Trzeba się namachać (ruch okrężny - ważne!!!), ale to naprawdę działa. Warunek
                        > -
                        > podła ostra pasta, nie jakieś tam łagodne Colgate.
                        > Pozdrowienia.

Stefan, naprawde jestem ciekaw czy to zadziala? Mam 3 ostre rysy.
                        • Gość: stefan Re: Radio do samochodu/ zadrapana szybka - jak to zlikwidowac? IP: 212.45.227.* 13.06.01, 15:46
                          Jeżeli rysy są ostre, to zapewne pozostaną, ale nie będą aż tak widoczne.
                          Ewentualnie można zapytać w serwisie, czy ta szybka nie wystepuje jako część
                          zamienna.
                          Pozdrowienia
    • Gość: Tom Ok Re: Radio do samochodu - nowe proporcje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 19:11
      Proponuję nieco zmienić proporcje. Przy obecnych, bardzo atrakcyjnych
      promocjach (np. w Media, Euro czy innych sklepach) stawiam na tuner CD za około
      800-850 zł i na głośniki za ok 450 zł. Dobry zestaw dwudrożny (odseparowane
      głośniki wysokotonowe i średnioniskotonowe oraz oddzielne zwrotnice z filtrami)
      zainstalowany z przodu nieźle nagłośni auto. W tej klasie cenowej głośniki nie
      wymagają mocnego wzmacniacza. Na początek wystarczy ten, który jest wbudowany w
      radioodtwarzacz.

Pozdrawiam
      Tom Ok
      • Gość: Krzysiek Re: Radio do samochodu - nowe proporcje do Toma Ok IP: 212.191.36.* 13.06.01, 15:02
        Gość portalu: Tom Ok napisał(a):

> Proponuję nieco zmienić proporcje. Przy obecnych, bardzo atrakcyjnych
        > promocjach (np. w Media, Euro czy innych sklepach) stawiam na tuner CD za około
        >
        > 800-850 zł i na głośniki za ok 450 zł. Dobry zestaw dwudrożny (odseparowane
        > głośniki wysokotonowe i średnioniskotonowe oraz oddzielne zwrotnice z filtrami)
        > zainstalowany z przodu nieźle nagłośni auto. W tej klasie cenowej głośniki nie
        > wymagają mocnego wzmacniacza. Na początek wystarczy ten, który jest wbudowany w
        >
        > radioodtwarzacz.
        >
        > Pozdrawiam
        > Tom Ok
        No tak ale to co napisałeś: tuner + CD + głośniki to ok 1250 - 1300 zł. A gdzie
        wzmacniacz?
        Pozdrawiam

Krzysiek
        • Gość: Tom Ok Re: Radio do samochodu - nowe proporcje do Toma Ok IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 19:34
          Przy takim budżecie (ok 1300 PLN) lepiej zainwestować
          w radioodtwarzacz CD i zestaw dwudrożny. Jak łatwo się
          domyśleć zestaw podłącza się bezpośrednio do
          radioodtwarzacza. Wbudowana w niego końcówka mocy
          napędzi na tyle na ile potrafi komplet czterech
          głośników. Jasne, że jeżeli zestaw wyposażony jest w
          zwrotnice to zabiorą one nieco mocy. Cóż, życie jest
          brutalne....
          Z czasem jednak można się pokusić o zewnętrzny
          wzmacniacz np. dwukanałowy. Ponieważ tańsze
          radioodtwarzacze CD zazwyczaj mają jedną parę wyjść
          RCA na pokładzie - oddzielny wzmacniacz można