Dodaj do ulubionych

Pytanie do właścicieli Octavii

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.03, 23:35
Witam właścicieli tego auta i zapytuję,
czy w bagażniku pod styropianową wkładką z miejscem na klucze i inne
drobiazgi, również mają wklejony plastikową prostokątną deseczkę rozmiarów
ok 40/40 cm, z pogiętym korkiem z dziurką w srodku, przez którą widać
podłoże? Czyżby ta część podłogi bagażnika była z plastiku i w dodatku
dziurawa? Moja po 1 roku już się pokruszyła na brzegach. Przedwczoraj
zajrzałem tam po raz pierwszy i byłem nieprzyjemnie zdziwiony, że podłoga
(spora część) bagażnika tego auta jest z plastiku, a w środku z mocno
pokrzywionym korkiem. Mój model auta to 1/9 TDi 2001 model '02 "Elegance".
Bardzo proszę o odpowiedź innych właścicieli tego auta. To co zobaczyłem w
bagażniku mojego auta lekko mnie poruszyło..

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: danielpoz Re: Pytanie do właścicieli Octavii IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 03.02.03, 08:41
      Gość portalu: Wil napisał(a):

> Witam właścicieli tego auta i zapytuję,
      > czy w bagażniku pod styropianową wkładką z miejscem na klucze i inne
      > drobiazgi, również mają wklejony plastikową prostokątną deseczkę rozmiarów
      > ok 40/40 cm, z pogiętym korkiem z dziurką w srodku, przez którą widać
      > podłoże? Czyżby ta część podłogi bagażnika była z plastiku i w dodatku
      > dziurawa? Moja po 1 roku już się pokruszyła na brzegach. Przedwczoraj
      > zajrzałem tam po raz pierwszy i byłem nieprzyjemnie zdziwiony, że podłoga
      > (spora część) bagażnika tego auta jest z plastiku, a w środku z mocno
      > pokrzywionym korkiem. Mój model auta to 1/9 TDi 2001 model '02 "Elegance".
      > Bardzo proszę o odpowiedź innych właścicieli tego auta. To co zobaczyłem w
      > bagażniku mojego auta lekko mnie poruszyło..
      >
      > Pozdrawiam

:-))ja tez mam Tdi 2001 i to nie jest zadna deseczka plastykowa :-)) tylko mata
      bitumiczna a pod spodem oczywiscie jest blacha.dziwne ze to ci sie pokruszylo
      bo jest to dosc elastyczne szczegulnie jak jest cieplo.
      • Gość: Wil Re: Pytanie do właścicieli Octavii IP: *.tlsa.pl 03.02.03, 08:56
        Gość portalu: danielpoz napisał(a):

> Gość portalu: Wil napisał(a):
        >
        > > Witam właścicieli tego auta i zapytuję,
        > > czy w bagażniku pod styropianową wkładką z miejscem na klucze i inne
        > > drobiazgi, również mają wklejony plastikową prostokątną deseczkę rozmiarów
        >
        > > ok 40/40 cm, z pogiętym korkiem z dziurką w srodku, przez którą widać
        > > podłoże? Czyżby ta część podłogi bagażnika była z plastiku i w dodatku
        > > dziurawa? Moja po 1 roku już się pokruszyła na brzegach. Przedwczoraj
        > > zajrzałem tam po raz pierwszy i byłem nieprzyjemnie zdziwiony, że podłoga
        > > (spora część) bagażnika tego auta jest z plastiku, a w środku z mocno
        > > pokrzywionym korkiem. Mój model auta to 1/9 TDi 2001 model '02 "Elegance".
        >
        > > Bardzo proszę o odpowiedź innych właścicieli tego auta. To co zobaczyłem w
        >
        > > bagażniku mojego auta lekko mnie poruszyło..
        > >
        > > Pozdrawiam
        >
        > :-))ja tez mam Tdi 2001 i to nie jest zadna deseczka plastykowa :-)) tylko
        mata
        >
        > bitumiczna a pod spodem oczywiscie jest blacha.dziwne ze to ci sie pokruszylo
        > bo jest to dosc elastyczne szczegulnie jak jest cieplo.

Jak zwał tak zwał, wg. mnie jest to deseczka plastykowa, zaś pod spodem nie
        stwierdziłem żadnego metalu, jeśli nawet jest to bardzo cienki.A co z tym
        korkiem z dziurą w środku. W Twoim korek też jest przekrzywiony o 90 % ?
        Wygląda, jakby go ktoś przydepnął. Tak w ogóle, to nie wiem po co to
        wszystko,tylna część podłogi bagażnika wygląda jakby była połatana.
        • Gość: danielpoz Re: Pytanie do właścicieli Octavii IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 03.02.03, 09:08
          nawet zajrzalem teraz pod spod auta zeby miec pewnosc do tego co pisze
          na zewnatrz ta blacha tez jest zakonserwowana i stukajac nie czuc ze to blacha
          bo wlasnie po to sa te maty wygluszajace-dotknij magnesem;-)
          i ta blcha nie jest latana tylko ma takie fabryczne przetloczenia wcelu
          usztywnienia tej powierzchni

a moze masz bita fure? bo naprawde nie wiem co tam moze byc nienormalnego i
          dziwnego

korek mam normalny jak to korek...? napisz dokladnie o co chodzi z tym korkiem
          • Gość: Wil Re: Pytanie do właścicieli Octavii IP: *.tlsa.pl 03.02.03, 17:23
            W środku tej "blachy" jest korek z dziurką w środku. Korek jest wykrzywiony do
            boku i wygląda bardzo niechlujnie. Dlatego rzuciło mi się to w oczy. Auto nie
            miało wypadku ani stłuczki.
            • Gość: danielpoz Re: Pytanie do właścicieli Octavii IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 03.02.03, 18:41
              ja mam ten korek patrzac od spodu chyba prosto a od srodka nie widze bo mam
              zabudowane ale napewno nie jest to jakas wada zeby sie tym zamartwiac

jak bedzie cieplo to go wyjmij i spowrotem wpasuj tylko czy warto sie brudzic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka