Dodaj do ulubionych

Posypały się testy Lexusa GS450h

15.07.06, 18:43
Można sobie poczytać porównania w Auto Bildzie i Auto Zeitung. W obu wypadkach konkurentami są BMW 550i i MB E500.

Wygląda na to, że ten Lexus jest całkiem ciekawą propozycją. Moc, również sumaryczną ma ma mniejszą niż niemiecka konkurencja (nie wiadomo jak liczyć, AB podaje 296 KM, AZ 340 KM, BMW ma 367 koni, MB - 388 koni), jest też od nich sporo cięższy (waży dużo, ponad 1850 kilo, o dobre 100 więcej niż konkurencja). Osiągi ma trochę gorsze - 6.3 sekundy do setki, tamte w granicach sekundy mniej, ale co ciekawe, nie odjeżdżają za bardzo przy sprintach do wyższych prędkości, różnica gdzieś sekundy się utrzymuje. Przy tym wszystkim spala na 100 km zauważalnie mniej paliwa, ok. 10 litrów, tamte - 2-3 litry więcej. Jest też cichy, a AZ ocenia kulturę pracy hybrydy V6+elektryka wyżej niż jednostek V8!

Przy własnościach jezdnych widac wpływ dużej masy, mimo to według AZ w slalomach Lexus jeździ trochę lepiej niż Mercedes i ma najlepszą z trójki trakcję (w pozostałych konkurencjach, jak układ kierowniczy Niemce są lepsze). Hamulce też ma gorsze o jakieś 1-2 metry.

Ot, tyle z mojej strony. Niech się teraz fanatyczni samuraje biorą za łby z rycerzami teutońskimi.
Obserwuj wątek
    • xxbms Re: Lexus ma gwarancję 3-lata, a MB dożywotnią 15.07.06, 20:17
      to było po pierwsze.
      2- 1 sekunda różnicy w sprincie to jak stąd do wieczności
      3- 2m różnicy w hamowaniu, jak wyżej
      4- lex to tojtoj, znaczy TOCZYDŁO i PASKUDA
      narazie tyle
      • pilotsmiglowca Re: Lexus ma gwarancję 3-lata, a MB dożywotnią 16.07.06, 00:25
        > to było po pierwsze.
        > 2- 1 sekunda różnicy w sprincie to jak stąd do wieczności

podobnie jak > 50 KM różnicy w mocy na niekorzyść Lexa.

> 3- 2m różnicy w hamowaniu, jak wyżej

Przesada.

> 4- lex to tojtoj, znaczy TOCZYDŁO i PASKUDA
        > narazie tyle

Mercedes znaczy Smart czyli TOCZYDŁO i PASKUDA.

Podpisano - właściciel 330 Ci 2004, (poprzednio 540i E39) obecnie szukający
        sedana po jazdach próbnych 530i E60 (jak można było zrobić taki środek w BMW
        !!!!) i Lexusem GS - prawdopodobny przyszły posiadacz GS.

Przed 540i też miałem BMW, jestem fanem marki, jednak jeśli BMW będzie miało
        taki design wnętrza jak 530i i taką różnicę na niekorzyść w jakości materiałów w
        stosunku do Lexusa to nie wróżę im przyszłości - przy tak ochydnym wnętrzu
        właściwości jezdne nie wystarczą.
        • jasiek-23 Re: Lexus ma gwarancję 3-lata, a MB dożywotnią 16.07.06, 00:33
          to jeszcze nie zapomnij o pozłacanym kajdanie na odcinek pomiędzy głową a
          tułowiem (normalsi mają tam szyje) i dresie min.5 pasków a szacuneczek na
          osiedlu będzie jak sie patrzy..

ABSy górą!
          • pilotsmiglowca Re: Lexus ma gwarancję 3-lata, a MB dożywotnią 16.07.06, 00:36
            jasiek-23 napisał:

> to jeszcze nie zapomnij o pozłacanym kajdanie na odcinek pomiędzy głową a
            > tułowiem (normalsi mają tam szyje) i dresie min.5 pasków a szacuneczek na
            > osiedlu będzie jak sie patrzy..
            >
            > ABSy górą!

Daruj sobie, nie jestem dużej postury, nigdy chyba o ile pamiętam nie byłem
            posiadaczem dresu. Zresztą często ubrania kupuje mi zona, w moim wieku w dresie
            to by było śmieszne.
            • jasiek-23 Re: Lexus ma gwarancję 3-lata, a MB dożywotnią 16.07.06, 00:44
              w takim razie zostaje ci pozłacany kajdan ...ewentualnie złote zęby..jak dobrze
              osadzone wystarczają do końca życia..
              • pilotsmiglowca Re: Lexus ma gwarancję 3-lata, a MB dożywotnią 16.07.06, 00:58
                jasiek-23 napisał:

> w takim razie zostaje ci pozłacany kajdan ...ewentualnie złote zęby..jak dobrze
                >
                > osadzone wystarczają do końca życia..

Poszukałem twoich postów. Rozumiem, że aby nie być marginesem społecznym muszę
                jak ty i koledzy jeździć Jettą czy tam Regatą diesel na oleju rzepakowym z
                jakimiś tam podgrzewaczami.

Na szczęscie w moim wieku nie muszę już nikomu niczego udowadaniać. Ale dawno
                dawno temu chciałem wstąpić do KORu, tam koledzy też uważali, że intelektualista
                może mieć tylko sweter i co najwyżej trabanta. Nie wstąpiłem. Wy jak widzę
                kontynuujecie tradycję. Ja wolę Lexusa.
        • xxbms Re: To fakt nowe 1, 3 i 5 to produkty z recyklingu 17.07.06, 22:04
          wszystko jakieś takie dziwne, plastiki marne, kokpity to tragedia, nawet na
          wskaźniku temperatury oszczędzają.
          Jedno trzeba im przyznać, BMW i MB umieja produkować samochody, a nie ich
          zamienniki jak Lexus i po fali krytyki wrócą do normalnośći - przykład Merc E,
          BMW 3-coupe, a Lexus wciąż stara się zrobić samochód i mu nie wychodzi i nie
          wyjdzie bo tojtoj toczy się w dół z jakością!!
    • jasiek-23 Re: Posypały się testy Lexusa GS450h 16.07.06, 11:36
      "Wy jak widzę
      kontynuujecie tradycję. Ja wolę Lexusa."

a ja wole bentleja-lexusy to masówka..
      a jak mnie na nie nie stac to jest mi kompletnie obojętne czy mam nową droższą
      toyote na benzyne(lexus) czy starsze toyote na rzepak (wystarczyło mi na pare
      sztuk + spora rezerwa)
      • pilotsmiglowca Re: Posypały się testy Lexusa GS450h 16.07.06, 15:09
        > a ja wole bentleja-lexusy to masówka..

Nie wiem czy jako użytkownikowi Jetty na olej rzepakowy z podgrzewaczami wypada
        ci wypowiadać sądy nt. nowych Lexusów.

Zapewniam cię, żey wydając 350 tyś na samochód nie za bardzo mnie interesuje
        zdanie kogoś kto jeździ samochodem za 3 tyś. Ja mogę podyskutować z kimś kto ma
        ten sam dylemat co ja, a nie z kimś kto Lexusa widział na zdjęciu.
        • robert888 Re: Posypały się testy Lexusa GS450h 16.07.06, 16:28
          no to poza mną i greenblackiem raczej tu z nikim se nie pogadasz.
          A obaj mamy niewyparzone gęby.
        • jasiek-23 Re: Posypały się testy Lexusa GS450h 16.07.06, 22:55
          1. lexus kosztuje ze 150k,reszta to podatek więc 350 to wartość sztuczna..
          2.toyota to toyota-chodzi w niej o to ,ze sie nie psuje i kosztuje połowe tego
          co konkurencja...pod tym względem moja jest lepsza bo jak słusznie zauważyłeś
          jest sporo tańsza...żebyś sie jeszcze lepiej poczuł pragne cie poinformować ,ze
          kosztowała nie 3 tys. ale 120 EUR (stodwadzieścia) wraz z 2ma kompletami
          kół,połową zbiornika paliwa (ca 20l)nawet dostałem w cenie skrupulatnie
          prowadzoną książkę serwisową..autko przejezdziło będąc w moim posiadaniu i nie
          mając kontaktu z mechanikiem już 47kkm,do tego spala średnio ok4.5l czegośtam
          (ropa,rzepak inny szajs).Idea toyoty czyli ogólna taniość została myśle
          zrealizowana w 100%.
          3."Ja mogę podyskutować z kimś kto ma
          > ten sam dylemat co ja, a nie z kimś kto Lexusa widział na zdjęciu."

to naprawde! twój dylemat musi być baaaardzo poważny -to zakup życia chyba..???
          dylemat sie bierze stąd,ze nie jestes pewien czy linia nadwozia ci sie podoba
          czy ,ze fura sie zepsuje a moze,ze spali litr więcej niż podają w reklamie?
          słowem na pewno b.poważny dylemat

4.Jak inne równie poważne dylematy ? (zakup pozłacanego kajdana i wprawienie
          złotych zębów?)

• hubi303 Re: Posypały się testy Lexusa GS450h 17.07.06, 11:34
            jasiek-23 napisał:

> 1. lexus kosztuje ze 150k,reszta to podatek więc 350 to wartość sztuczna..

sztuczna to masz inteligencje, prosto z biedronki
            • mameja21 Re: Posypały się testy Lexusa GS450h 17.07.06, 14:29
              hubi303 napisał:
              > sztuczna to masz inteligencje, prosto z biedronki

To prawda.
          • dgr Re: Posypały się testy Lexusa GS450h 17.07.06, 14:52
            Czytając twoje posty, nie dziwię się że w Polsce takie triumfy święci PiS, LPR
            oraz SAMOOBRONA
            • jasiek-23 Re: Posypały się testy Lexusa GS450h 17.07.06, 16:21
              głosowałem akurat na UPR więc nie mierz mnie swoimi typami
              wyborczymi...Niestety UPR zebrało ok 1% więc tacy jak ja byli widać w
              porażającej mniejszości...
    • fuiio Re: Posypały się testy Lexusa GS450h 17.07.06, 22:30
      Leksus to szajs,ma sporo za krótkie siedziska foteli,do tego brak porządnej
      regulacji.Lata temu jezdziłem CL600 ,tam były naprawde porządne siedzenia,nawet
      koszykarze nie mieliby powodów do narzekań.Pozatym jak kupuje na f-me samochód
      dla siebie niezbyt mnie interesuje zużycie benzyny,chociaż ten którym jeżdze
      mógłby palić troche mniej bo zdarzyło mi sie nieraz ,ze 100litrowy bak
      wystarczył przy troche ostrzejszej jezdzie na 200km
      • robert888 nieźle zaszalałeś tym Actrosem przy Żancie 17.07.06, 22:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka