Dodaj do ulubionych

mobile.de - warto?

22.07.06, 16:04
Hej! Czy ktoś z Was / Waszych znajomych kupił auto za pośrednictwem serwisu
mobile.de? Ja od 3 tygodni szukam ofert, wysyłam maile i jak na razie w
odpowiedzi otrzymałem tylko wzruszające historie o zmarłym bracie/koledze z
Irlandii/z USA, studiującym w Niemczech/Włoszech itp. - w różnych wariantach
;) Dzięki za wszelkie uwagi.
Obserwuj wątek
    • instruktor-zalogowany Re: mobile.de - warto? 22.07.06, 16:33
      Serwis mobile.de jest ok.moze trafiles na nieodpowiedzialnych sprzedajacych
      ktorzy juz sprzedali i maja maile gdzies.
      Zobacz na AutoScout24.
      • m.a.n.n Re: mobile.de - warto? 22.07.06, 16:54
        Musisz BARDZO uwazać, jeśli sprzedający proponuje, że wyśle auto po wpłacie
        zaliczki (a reszte po odbiorze) to na 100% jest to ściema i afera z tym jest na
        całą Europę. Broń Boże na to nie idź. Znam kilka osób które na to się nacięły i
        straciły nawet 16tys. pln.
    • kodem_pl glupich nie sieja... 22.07.06, 17:31
      Pewnie znalazles polroczna S-klase w idealnym stanie za 2000 euro?

Te odpowiedzi to standardowe odpowiedzi oszustow. Ja swoje obecne auto kupilem
      przez mobile, od osoby prywatnej. Moj niemiecki kuleje, angielski Niemca kulal,
      ale dogadalismy sie i wszystko poszlo bardzo milo i sprawnie! Polecam mobile. I
      targuj sie zawsze, ale to juz jak bedziesz na miejscu. Pokaz Niemcowi gotowke i
      targuj sie. Chlopaki glupieja na widok gotowki.
      • andy_dufresne mobile.de 22.07.06, 18:04
        nie, za 3000 ;) nawiązałeś kontakt mailem, czy od razu telefonowałeś? w jaki
        sposób sprawdziłeś rzetelność zbywcy i dane auta? wszystko dopiero na miejscu?
        • robert888 jendrek, nie zawracaj powaznym ludziom odbytu. 22.07.06, 18:06
        • kodem_pl Re: mobile.de 22.07.06, 20:32
          Ja z pewnych wzgledow zrobilem to w dosc niecodzienny sposob. Spisalem z mobile
          dane sprzedajacych interesujace mnie auta (bylo tego z 5), ktorzy byli w
          promieniu okolo 150 km (okolice dusseldorfu), pojechalem, zadzwonilem najpierw
          do wlasciciela auta, ktore bylo najciekawsze, spotkalismy sie, kupilem,
          utargowalem 300 euro (z 2600 na 2300) i jazda:-)

Jak ktos pisze w mailu takie rzeczy jak podajesz, to to jest oszustwo na 100%,
          na necie pisalo juz kilku oszukanych na 20 000zl.
          • mis.z.wiertarka Re: mobile.de 22.07.06, 20:36
            warto. byle glowy nie zapomniec.
          • hiphopowiec.man Jakie auto? 22.07.06, 23:45
            • kodem_pl Jak iberii;-) 23.07.06, 21:55
        • wonnan29 Re: mobile.de 22.07.06, 20:50
          andy_dufresne napisał:

> nie, za 3000 ;) nawiązałeś kontakt mailem, czy od razu telefonowałeś? w jaki
          > sposób sprawdziłeś rzetelność zbywcy i dane auta? wszystko dopiero na
          miejscu?

Myslisz ze komus sie chce odpisywac na jakies zasrane e-maile?Masz
          telefon,dzwonisz,jedziesz i ogladasz.Czego tu nie rozumiec?W czym masz problem?
      • polokokt Re: glupich nie sieja... 22.07.06, 22:01
        witam
        dokladnie tak samo kupil auto moj znaomy. Zadne pisanie maili czy inne takie. I
        nie szukanie, tak jak pisza wyzej, polrocznego mercedesa w cenie 10-cio
        letniego malucha. Znajoy spisal sobie kilka adresow/telefonow z interesujacej
        go okolicy. I jak dojechal to po kolei dzwonil i sie umawial. Kupil forda
        mondeo i jest baaardzo zadowolony.
        Pisanie maili jest bez sensu, bo jak przyjdzie jeden, czy dwa maila to jeszcze
        czlowiek odpisze, ale jak to jest 157 mail w tej samej sprawie i nikt po mailu
        nie przyjezdza albo nie dzwoni t sie po ewnym czasie czlowiekowi odechciewa
        pisania. Ja w kazdym razie jak sprzedawalem auto na maile nie odpisywalem. Jak
        ktos jest powaznie zainteresowany to wyda te 0,7 PLN na telefon.
        Pozdrawiam
        • polokokt Re: glupich nie sieja... 22.07.06, 22:02
          inny sposob, ktory stosuje moj znajomy, ktory dorabia sobie sprowadzaniem aut,
          to pojechac w jakas okolice, kupic w kiosku z gazetami, gazete z ogloszeniami o
          sprzedazy samochodow i dzwonic i od razu jechac ogladac. Kupuje w ten sposob od
          osob prywatnych, u ktorych mozna kupic deczko taniej niz u handlarza a do tego
          czesciej autka sa w lepszym stanie. No i utargowac tez sie da.
          Pozdr
          • kodem_pl Re: glupich nie sieja... 22.07.06, 23:42
            W mobile tez sporo jest ogloszen osob prywatnych, zrob wyszukiwanie zaawansowane
            i mozesz w kryteriach wybrac tylko takie osoby.
      • tomi_22 Re: glupich nie sieja... 22.07.06, 22:12
        Samochody kupowane przez Polakow w Niemczech to glownie auta za 300-500 euro.
        Wiesz jakos ciezko sobie wyobrazic kogos ktos zlgupieje na widok 1/4 swojej
        miesiecznej wyplaty... No chyba ze to jakis Turek albo inny Jugol. Jest jeszcze
        jedna opcja, auto sprzedawane to wrak kompletny, wiec koles jak zobaczyl ile
        chce mu sie za to zaplacic faktycznie mogl oszalec - ale bardziej ze
        zdziwienia :)))
        • kodem_pl Re: glupich nie sieja... 22.07.06, 23:42
          Troszke sie mylisz. Szarzy Niemcy (od takiego kupilem auto) przywykli, podobnie
          zreszta jak coraz wiecej Polakow, do kart platniczych. Gotowki zawsze jest za
          malo na wyciagu z banku, jak zobaczy sie cash inna jest rozmowa. Pokazalem plik
          2000 euro i wierz mi lub nie, ale podzialalo. Facet nie zemdlal, ale inaczej
          zaczal rozmawiac, widzial, ze jestesmy zaintersowani:-) Auto w bdb. stanie.
          • tomi_22 Re: glupich nie sieja... 23.07.06, 21:46
            Ja pisalem TYLKO posrednio do ciebie, bo ty jak widac masz auto do 7 lat i moze
            ono byc jeszcze dobre - tak wynika z ceny jaka podales :))). Ja pisalem do
            ludzi, ktorzy mysla ze 300-500 euro zrobi wrazenie, a nie 2000 tys.
            • kodem_pl Re: glupich nie sieja... 23.07.06, 21:56
              Dalem tyle za 9 latka:-) Ale OK, peace.
    • hiphopowiec.man Jak ja sprzedawałem to głównie na meile 22.07.06, 23:45
      odpisywałem. Uważam, że to najlepszy sposób+GG.
    • michaelm3 Re: mobile.de - warto? 23.07.06, 00:30
      Warto! Znajdujesz kilka interesujących Cię ofert w danej okolicy, dzwonisz do
      Niemca, robisz rezerwację (bardzo często się zgadzają choć nie zawsze) i
      jedziesz oglądać. Ja tak zrobiłem dwukrotnie i się nie zawiodłem.
      Komisy przysalonowe lub porządniejsze autohausy (czyli nie tureckie, prowadzone
      do spółki przez kolegów z bloku wschodniego;-) ) również bardzo często
      odpowiadają na maile. Mi np. facet oprócz odpowiedzi z datą rezerwacji i kilku
      szczegółów o aucie wysłał 10 dodatkowych zdjęć samochodu.
      Generalnie strzeż się Turków, Rosjan i cwaniaczków sprzedających fury z
      Londynu, Rzymu itd. po 10% wartości rynkowej a będzie dobrze.
      Udanego zakupu!

Pzdr,
    • sven_b Re: mobile.de - warto? 24.07.06, 11:13
      Podobnie jak przedmowcy, znajomy spisal kilka telefonow w promieniu 100 km i
      pojechalismy. Chodzilo o 3-letniego Accorda 2.0 od pierwszego Gerharda. I taka
      kupil (50tys. km, 15tys. eur minus 700 urwane). Jest zadowolony. Gerhard
      zgodzil sie podjechac do ASO na sprawdzenie. To byl warunek kupna (120 eur). Po
      formalnosciach postawil obiad, opowiedzial o robocie, rodzinie, takie tam
      pierdy. Mily gosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka