Dodaj do ulubionych

astra II ecotec problem z lpg

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 23:36
posiadam astre II z silnikiem 1.4 16V od 10 miesięcy mam założoną inst, lpg
Zavoli przez ten cały okres mam problemy samochód mi kicha na gazie,
zniszczyło mi już 6 filtrów powietrza. Za radą warsztatu który mi zakładał
inst. wymieniłem już swiece itp (chociaż mam niewielki przebieg) i nadal mam
problemy zaczyna mnie to wkurzać. Teraz "fachowcy" w tym warsztacie
cozałożyłem gaz twierdzą ża musze mieć jakieś przebicie w silniku, ale coś im
przestaje wierzyć. Proszę o rade. W

Obserwuj wątek
    • Gość: polokokt Re: astra II ecotec problem z lpg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.03, 23:45
      Czesc
      masz zwykla instalacje? czy na wielopunktowym wtrysku?
      Moj brat zalozyl sobie jakis czas temu tez instalacje do bmw 1.8 16 v ale na
      ale ta tansza, na jednopunktowym wtrysku. Samochod tez kichal i prychal. Magik
      od instalacji cos tak caly czas poprawial ale samochod dalej nie nadawal sie na
      dluzsze trasy. W koncy przy ktoryms takim "kichnieciu" silnik zaczal pracowac
      bardziej metalicznie, z jakims takim poglosem. Samochod poszedl na warsztat.
      Okazalo sie ze cos sie urwalo, dostalo sie do cylindra i zniszczylo tlok.
      Efekt - naprawa 3000zl i koniecznosc zmiany instalacji na wielopunktowa, bo na
      tej bedzie sie caly czas dzialo to samo. Wiec zamiast zaoszczedzic jest duzo,
      duzo drozej.
      Pozdrawiam
    • Gość: pepe Re: astra II ecotec problem z lpg IP: 62.233.201.* 10.02.03, 23:54
      Oprócz świec wymieniłbym przewody wysokiego napięcia. To bardzo częsta
      przyczyna, nie sugerowałbym się ich małym przebiegiem i dobrym wyglądem.
    • Gość: rycho Re: astra II ecotec problem z lpg IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 08:11
      Mój gaziarz mówił, że w Astrach nieszczęśliwie umieszczony jest wlot powietrza
      do filtra. Ponoć dostaje się zbyt dua dawka powietrza do silnika i na gazie
      chodzi coś nie tak. Nie wiem czy to ma jkieś znaczenie, ale on zmieniał trochę
      ustawienie wlotu powietrza i montował jakiś reduktor zmniejszający prześwit
      wlotu. Generalnie proponuję zmienić warsztat. Znajmoy zamontował instalację do
      Audi 80 w jakimś warsztacie o niby 10-cio letnim doświadczeniu i auto paliłomu
      20l/100. Okazało się, że żle była umieszczona jakaś śróba regulacyjna, która
      podczas jazdy pwowdowała rozregulowanie całego układu. Monter przez 4 miesiące
      nie znalazł przyczyny, w innym warsztacie zajęło 15 minut i kosaztowało 10 zł.
      PZDR.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka