Dodaj do ulubionych

A jak Wam sie podoba ten potworek?

IP: *.atlanta-26-27rs.ga.dial-access.att.net 14.02.03, 23:55
Chyba tylko kolor jest ladny...
thecarconnection.com/images/gallery/6641_image.jpg
I pomyslec ze to badziewie nosi ten sam znaczek co Corvette..
Obserwuj wątek
    • Gość: is300 Te badziewie to Chevrolet, ha,ha IP: *.dyn.optonline.net 15.02.03, 00:08
      • Gość: ja Re: Te badziewie to Chevrolet, ha,ha IP: *.dyn.optonline.net 15.02.03, 00:10
        Chevrolet? a to ciekawe
        myslalem ze to Pontiac Corvette :)
        Marek nic nie wspominal hahaha
    • czekusia Re: A jak Wam sie podoba ten potworek? 15.02.03, 00:10
      toz to potwor nie potworek
    • czekusia Panowie 15.02.03, 00:12
      powiedzcie cos na temat V40 , prosze:-) chodzi mi szczegolnie o cene

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=20&w=4639030
      • Gość: Marek Re: Panowie IP: *.atlanta-38-39rs.ga.dial-access.att.net 15.02.03, 04:01
        Zlom za duze pieniadze.
    • Gość: adam Re: A jak Wam sie podoba ten potworek? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 08:55
      Gdyby zaczęto sprzedawać to w polszy to z pewnością wkrótce mielibyśmy widok
      sunącego bolida lewym pasem 70 km/h - tak jak te kołki jeżdżą thaliami i
      fabkami...
      • Gość: sylas Re: A jak Wam sie podoba ten potworek? IP: *.telis.gda.pl 15.02.03, 09:48
        Gość portalu: adam napisał(a):

> ... tak jak te kołki jeżdżą thaliami i fabkami...

Odpierdol się, palancie.

(Pierwszy raz w życiu użyłem takich słów publicznie i z góry urażonych
        serdecznie przepraszam - oprócz autora posta rzecz jasna - ale już nie
        zdzierżyłem. Normalnie mnie skręca jak jakiś dupek wydaje takie kretyńskie i
        nieuzasadnione niczym osądy. To chyba jakiś kompleks albo choroba - nawąchał
        się pewnie dymu z rury wydechowej z jakiejś Thalii która go zostawiła samego na
        skrzyzowaniu razem z jego bolidem.)
        • Gość: adam Re: A jak Wam sie podoba ten potworek? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 14:05
          > nawąchał się pewnie dymu z rury wydechowej z jakiejś Thalii która go
          zostawiła samego na skrzyzowaniu razem z jego bolidem

Chłopie naprawdę, rozbawiłeś mnie do łez...

Sytuacja taka może miałaby miejsce w wypadku, gdybym zasnął na czerwonym
          świetle.

Ja w życiu nie miałem i nie kupiłbym żadnego samochodu poniżej 160 KM... - taką
          ma mam zasadę - samochód musi mieć silnik, a nie jakiś tam wentylator (typu
          powered by 1,4).

Żadna thalia czy im podobne badziewie nie zostawi mnie na światłach... :)

OPAMIĘTAJ SIĘ!!!
          • gsmndg Re: A jak Wam sie podoba ten potworek? 15.02.03, 14:22

> > nawąchał się pewnie dymu z rury wydechowej z jakiejś Thalii która go
            > zostawiła samego na skrzyzowaniu razem z jego bolidem
            >
            > Chłopie naprawdę, rozbawiłeś mnie do łez...
            >
            > Sytuacja taka może miałaby miejsce w wypadku, gdybym zasnął na czerwonym
            > świetle.
            >
            > Ja w życiu nie miałem i nie kupiłbym żadnego samochodu poniżej 160 KM... -
            taką
            >
            > ma mam zasadę - samochód musi mieć silnik, a nie jakiś tam wentylator (typu
            > powered by 1,4).
            >
            > Żadna thalia czy im podobne badziewie nie zostawi mnie na światłach... :)
            >
            > OPAMIĘTAJ SIĘ!!!

I to cię upoważnia do pogardy do innego użytkownika drogi? Do wyzywania
            wszystkich kierowcow slabszych aut od jakichs kołków??? Co, wszyscy w thalii
            czy w fabii wloką się jak to mowisz 70 lewym pasem? To ty sie opamiętaj!

Nie mam ani thalii ani fabii ale tez nie spotkalem sie zebny te auta
            przeszkadzaly mi na drodze!
            • Gość: adam Re: A jak Wam sie podoba ten potworek? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 14:46
              A ja się spotkałem, i to wielokrotnie. Oto ostatni przypadek sprzed kilku dni.

Jadę sobie a Warszawy do Katowic. Pada słabiutki śnieg. Ponieważ spieszę się
              jadę około 130 km/h. Dojeżdżam do "pociągu" na lewym pasie. Ciężarówki na
              prawym jadą około 60 km/h co jakieś 500 m. "Pociąg" na lewym sunie 70 km/h.
              Jadę za nim 5 kilometrów, 7, 8 - nikt nie zjeżdża na prawy - po 10-tym
              kilometrze wkurzam się i zaczynam tałatajstwo wyprzedać po prawym pasie.

Po chwili okazuje się, że czoło "pociągu" stanowi około 40-letni wąsaty KOŁEK,
              DUPEK I KRETYN sunący fabką na skierniewickich blachach - pustakiem 1.4 z
              czarnymi zderzaczkami, który ani myśli, że ktoś może mieć śmiałość jechać
              szybciej niż jego superbolid.

Wyprzedzając tego kretyna po prawej trąbie. Kretyn zmrugał mnie światłami (bo
              wariat jedzie) i pozostał na lewym pasie sunąc swą fabką z porywającym speedem
              70 km/h.

Oto dlaczego wkurzanm się na fabki i thalie....
              • greenblack Do adama 15.02.03, 15:03

> A ja się spotkałem, i to wielokrotnie. Oto ostatni przypadek sprzed kilku dni.
                >
                > Jadę sobie a Warszawy do Katowic. Pada słabiutki śnieg. Ponieważ spieszę się
                > jadę około 130 km/h.

130 km/h przy padającym śniegu - to ty jesteś Goszcz! Ciekawe, jak długo by cię
                zeskrobywali z drzewa?

To, że masz 160 koni, nie oznacza, że możesz poniżać innych ludzi, a tym
                bardziej uważać się za lepszego kierowcę czy człowieka:O Dla ciebie 1.4, to
                śmieszny silnik, a dla innych 160 koni, to za mało. Sezon na chamskie wątki o
                użytkownikach samochodów różnych marek już minął i twoje denne wypowiedzi są
                nieco de mode. Słabi kierowcy jeżdżą różnymi samochodami i przypisywanie innych
                do określonych marek świadczy o twoim miałkim poziomie intelektulanym.

Bez pozdrowień
            • Gość: sylas Re: A jak Wam sie podoba ten potworek? IP: *.telis.gda.pl 15.02.03, 14:54
              Wielki dzięki za poparcie, ale naprawdę, nie trzeba było. Nie widzisz, z kim
              mamy do czynienia? Normalnie Król Szos w 160-konnym (minimum) niemal
              ponaddźwiękowcu, dla którego każdy słabszy samochód to badziewie (bo nie
              przyspiesza do setki w 6s. jak on, tylko w 10 jak np. Thalia) a kierujący nim
              to kołek (bo nie jeździ po mieście 120km/h tylko np. 70).

Pozdrowienia.
              Idę sobie trochę pojeździć swoim badziewiem z wentylatorkiem zamiast silnika ;)
              • Gość: adam Re: A jak Wam sie podoba ten potworek? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 15:08
                > Normalnie Król Szos w 160-konnym (minimum) niemal ponaddźwiękowcu, dla
                którego każdy słabszy samochód to badziewie (bo nie przyspiesza do setki w 6s.
                jak on, tylko w 10 jak np. Thalia)

Obecnie, gwoli ścisłości, 190 KM, 7,3 s do 100 km/h.

Aby mieć 6 s/100 km/h musiałbyś dysponować mocą rzędu 250 KM. (Tak na
                marginesie, to swoją drogą bardzo ciekawe, jak wielkie moce są konieczne, aby
                zmniejszać przyspieszenie od 0 do 100 poniżej 7 sekund...).

> a kierujący nim to kołek (bo nie jeździ po mieście 120km/h tylko np. 70).

Kierujący nim kołek (jak pozwoliłeś sobie napisać), opisał jazdę nie po
                mieście, lecz na trasie katowickiej.

> Pozdrowienia.
                > Idę sobie trochę pojeździć swoim badziewiem z wentylatorkiem zamiast
                silnika ;)

Życzę miłego jeżdżenia.
                • Gość: sylas Re: A jak Wam sie podoba ten potworek? IP: *.telis.gda.pl 15.02.03, 15:41

> Życzę miłego jeżdżenia.

Dziękuję, o ile nie jest to powiedziane z przekąsem ;)

Skończmy tę dyskusję, bo to nie ma sensu. Przepraszam jeszcze raz za mocne
                  słowa, ale naprawdę, takie uogólnienia mnie irytują. Ja nieraz widzę dużo
                  mocniejsze auta blokujące ruch wlokląc się np. lewym pasem (raz byłem nawet
                  świadkiem jak Policja takiego zawalidrogę zgarnęła) ale
                  i) jazda np. 70km/h nawet lewym pasem (oczywiście przy zajętym prawym) po
                  mieście jest ciągle jazdą zgodną z przepisami więc w zasadzie nie mam prawa
                  twierdzić, że to np. "kołek" i jeździ "badziewiem"; Jeżeli to się działo poza
                  terenem zabudowanym przy dobrych warunkach, to jest to oczywiście godne
                  napiętnowania, ale bez uogólnień!. To dotyczyło TYLKO jednego auta i jednego
                  kierowcy!
                  ii) nawet gdy zauważam pewne prawidłowości wśród takich zawalidróg, nigdy
                  publicznie tego nie wypowiadam, bo mogą znaleźć się osoby takie jak ja, które
                  mogą się poczuć urażone. Nigdy i nikomu nie byłem zawalidrogą nawet
                  jeżdżąć "badziewną" Thalią z wentylatorkiem i mam prawo sie zdenerwować na
                  słowa "te kołki w thaliach". Jeżeli dzisiaj spotkałeś Fabię - zawalidrogę, to
                  przecież nie znaczy, że jutro nie spotkasz Mercedesa C klasa (czy tez
                  jakiegokolwiek innego auta).
                  • Gość: adam Re: A jak Wam sie podoba ten potworek? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 17:26
                    > Ja nieraz widzę dużo mocniejsze auta blokujące ruch wlokląc się np. lewym
                    pasem

Ja też, raz na przykład była to w okolicy Siewierza baba mercedesem S500.

> ii) nawet gdy zauważam pewne prawidłowości wśród takich zawalidróg, nigdy
                    > publicznie tego nie wypowiadam, bo mogą znaleźć się osoby takie jak ja, które
                    > mogą się poczuć urażone. Nigdy i nikomu nie byłem zawalidrogą nawet
                    > jeżdżąć "badziewną" Thalią z wentylatorkiem i mam prawo sie zdenerwować na
                    > słowa "te kołki w thaliach".

Przepraszam również, jeżeli poczułeś się urażony, chylę czoło, powinienem był
                    rzec zamiast "te kołki" "niektórzy kierowcy - kołki".

Nie twierdzę, że taki czy też inny samochód jest z założenia badziewny, be, czy
                    fuj. Jakkolwiek z moich obserwacji wynika, że kierowcy - kołki upodobali sobie
                    właśnie samochody klasy fabia czy thalia, płacąc za nie zresztą olbrzymie
                    pieniądze rzędu 30-40 tys. PLN.

Jeżdżąc dość dużo (około 40 tys. rocznie) regularnie jednak zjeżdżam na prawy
                    pas, nawet przed maluchem, jeżeli jego kierowca jedzie szybciej niż ja.
                    Kierowcy - kołki są natomiast na to nieczuli.
                • Gość: Tomek Re: A jak Wam sie podoba ten potworek? IP: *.kolornet.pl 15.02.03, 16:11

> Obecnie, gwoli ścisłości, 190 KM, 7,3 s do 100 km/h.

A ja mam slonia w karafce. Nie moc silnika jest najwazniejsza. Podstawa jest
                  podwozie, dobre opony i hamulce. No chyba ze jestes milosnikiem dragsterow. A w
                  warunkach normalnego ruchu gwarantuje ci, ze kazdy dobry kierowca w miescie czy
                  na zakretach bedzie ci sie trzymal tylu majac 70KM pod maska. Nie wierzysz -
                  sam mam 58KM i na kretej i waskiej drodze nie uciekl mi Passat 1.8T 150KM. A
                  kierowca byl naprawde niezly

> Aby mieć 6 s/100 km/h musiałbyś dysponować mocą rzędu 250 KM. (Tak na
                  > marginesie, to swoją drogą bardzo ciekawe, jak wielkie moce są konieczne, aby
                  > zmniejszać przyspieszenie od 0 do 100 poniżej 7 sekund...).
                  Aby przyspieszyc w 7 sekund do 100 potrzeba 50KM - nie wierzysz? Wystarczy
                  wsadzic bardzo krotka skrzynie. A ciekaw jestem co bys zrobil gdyby CC sporting
                  z turbo Novitec (100KM bez tuningu) dalo ci na swiatlach powachac smrodek z
                  wydechu. Przyspiesza cos kolo 6,5s do 100.
                  Jesli ci malo, dodam, ze w Japonii jezdza cuda dlugosci 3,3m, silnik 660cm3, 4
                  cylindy, 5 zaworow na cylinder, biturbo, dwie swiece itd, naped na 4 kola.
                  przyspieszenie kolo 5 sekund. Przystaw sie do takiego wentylatora...

Co do twojego stylu jazdy: rozmawialem kiedys z kierowca testowym Volvo.
                  Powiedzial jedno wazne zdanie: wole nie zdazyc na obiad i byc na kolacji niz
                  nigdy juz nie jesc... Bez komentarza
    • Gość: ttt czy tak trudno rozpoznac Kalosa... IP: *.kolornet.pl 15.02.03, 11:22
      ...w amerykanskiej wesji? w koncu GM nie przejal Daewoo zeby robili inne
      samochody tylko wszystko ma byc zunifikowane - czytaj: zmieniamy znaczek i juz
      jest Chevrolet albo Suzuki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka