Dodaj do ulubionych

VW Golf R32 - video z Detroit auto schow

24.02.03, 01:26
c3cars.com/CFJFiles/C3Cars/7007.wmv
jako wielki fan marki VW zapodaje wam video amatorskie
jakosc nie najlepsza ale warto popatrzec.nic nie kosztuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Nie bierze mnie ten samochod IP: *.atlanta-38-39rs.ga.dial-access.att.net 24.02.03, 02:07
      Ani osiagi nie sa jakies rewelacyjne, ani samochod jakis szczegolnie
      nowatorski. Niestety fanem marki VW nie jestem i chyba nie zostane. W kazdym
      razie VW robi co moze zebym nie zostal ich fanem:
      - przerazliwie drogi i o cienkich osiagach VW Passat W8
      - za dawnych czasow mieli przynajmniej VW Corrado, ktory mi sie bardzo
      podobal. Teraz VW nie ma ani jednego fajnego Coupe.
      - jedyny pojazd z ich stajni ktory mi sie podoba to Jetta (Bora w Europie) -
      rozsadny cenowo i wymiarowo o ponadczasowej stylistyce. Ale nie na tyle zebym
      rozwazal zakup. A swoja droga to calkiem niezla oferta leasingu jest u nas
      teraz. O ile pamietam Jetta VR6 za $199 miesiecznie na 42 miesiace + 1799
      dowm. Moim zdaniem calkiem rozsadnie - za takie pieniadze mozna tylko Saturna
      w leasing wziac.
      • wowo5 Re: Nie bierze mnie ten samochod 24.02.03, 03:20
        Niestety Jetta jest montowana w Meksyku i jej jakosc pozostawia troche do
        zyczenia. Do tego Jetta jest za mala i podstawowy silnik jest za slaby (a z 6
        cylindrami za droga). Lepiej dolozyc troche pieniedzy i kupic cos wiekszego i z
        mocniejszym silnikiem, np. nowy Saab 9-3 jest oferowany od $269-299 za miesiac
        (po zaplaceniu $999-1600), podobnie Cadillac CTS (zero down, $299 za miesiac),
        czy Mazda6i ($269 za miesiac).
      • devote Re: Nie bierze mnie ten samochod 24.02.03, 03:39
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Ani osiagi nie sa jakies rewelacyjne, ani samochod jakis szczegolnie
        > nowatorski.

auto jest na rynku od 98 roku wiec nie jest nowatorskie to fakt.jednak co jakis
        czas dodawane sa rozne bajery i wersje silnikowe.jesli chodzi o osiagi to sa
        dobre w swojej klasie.przeciez R32 nie mozna rownac do Porshe czy Ferrari.Na
        dodatek R32 ma naped "4 motion" ktory spowalnia osiagi ale za to zapewnia dobre
        trzymanie sie drogi i prowadzenie.

R32 nie jest rasowym samochodem sportowym tylko usportowiona wersja.

leasing?nigdy nie bralem tego pod uwage.zawsze kupowalem swoje samochody i
        nadal bede tak robil.faktycznie Jetta VR6 jest droga ale warta uwagi poniewaz
        silnik jest naprawde fajny.Gdy kupowalem swoja bylo inaczej bo mozna bylo kupic
        normalna tania wersje GLS i tylko doplacic za silnik.cena byla 19,995$.Teraz
        juz tak nie ma.Jest tylko wersja lekko usportowiona GLI z 6spd manual,duze
        felgi itp za 22k$ lub GLX z tiptronikiem za 26k$.Ta wersja ma juz wszystko i
        jest droga.

Pewnie ze za 26k$ mozna kupic juz Audi A4 ale tylko 4 cylinderki i z mniejsza
        liczba bajerow.Zalezy jak kto lubi.
        • robert986 Re: Nie bierze mnie ten samochod 24.02.03, 07:28
          devote napisał:

> Gość portalu: Marek napisał(a):
          >
          > > Ani osiagi nie sa jakies rewelacyjne, ani samochod jakis szczegolnie
          > > nowatorski.
          >
          >
          > auto jest na rynku od 98 roku wiec nie jest nowatorskie to fakt.jednak co
          jakis
          >
          > czas dodawane sa rozne bajery i wersje silnikowe.jesli chodzi o osiagi to sa
          > dobre w swojej klasie.przeciez R32 nie mozna rownac do Porshe czy Ferrari.Na
          > dodatek R32 ma naped "4 motion" ktory spowalnia osiagi ale za to zapewnia
          dobre
          >
          > trzymanie sie drogi i prowadzenie.
          >
          > R32 nie jest rasowym samochodem sportowym tylko usportowiona wersja.
          >
          > leasing?nigdy nie bralem tego pod uwage.zawsze kupowalem swoje samochody i
          > nadal bede tak robil.faktycznie Jetta VR6 jest droga ale warta uwagi poniewaz
          > silnik jest naprawde fajny.Gdy kupowalem swoja bylo inaczej bo mozna bylo
          kupic
          >
          > normalna tania wersje GLS i tylko doplacic za silnik.cena byla 19,995$.Teraz
          > juz tak nie ma.Jest tylko wersja lekko usportowiona GLI z 6spd manual,duze
          > felgi itp za 22k$ lub GLX z tiptronikiem za 26k$.Ta wersja ma juz wszystko i
          > jest droga.
          >
          > Pewnie ze za 26k$ mozna kupic juz Audi A4 ale tylko 4 cylinderki i z mniejsza
          > liczba bajerow.Zalezy jak kto lubi.
          Za $26k mozesz kupic dobrze wyposazona maxime 6spd v6 3.5l 260hp.A mowiac o
          silnikach vw to nawet najnowszy model jetty ma tylko 200hp i pozostaje daleko w
          tyle za konkurencja-popatrz na nowe modele mazdy ,hondy czy nissana.Vw musi
          popatrzec troche co robia inni a nie zaspokajac sie tym co ma,bo popelnia ten
          sam blad z lat 70-tych kiedy opierali sie na slawie i niezawodnosci
          garbusa.pozdr
          • devote Re: Nie bierze mnie ten samochod 24.02.03, 22:30
            cenowo vw sa drogie to sie zgadza.

pamietaj ze Golf R32 ma juz 240 koni (VR6 3.2 litra)
            wiec 260 koni (3.5 litra) maximy nie robi wielkiego wrazenia na mnie

nie mozna porownywac silnikow jetty/bory do maximy bo to inna klasa.dlatego
            silnik 2.8 wystarczy do jetty a do maximy 3.5.poniewaz maxima to wieksze i
            ciezsze auto.do maximy mozna rownac passata a nie jette/bore.dlatego nie wydaje
            mi sie ze 200 koni jetty jest slabe.bylo by moze slabe jak by bylo zamontowane
            w maximie ale do malej jetty/bory styka a nawet to zaduzo jak na taki maly
            samochod.

• Gość: ono Re: Nie bierze mnie ten samochod IP: *.dyn.optonline.net 24.02.03, 22:47
              jesli ktos chce koniecznie porownac Jette i Maxime 6spd manual
              to nie porownuj Jetty GLX za 26k$ bo ona ma automata tiptronica 5 biegowego

porownaj Jetta GLI bo ona ma 6spd manual w standardzie i kosztuje 22-23k$
              zapewniam ze Jetta GLI 6spd manual bedzie szybsza ze swoimi 200 konikami niz
              maxima lub tak samo szybka a przy okazji zaoszczedzisz pare tysiecy.

jedyny problem z nowa maxima to taki ze jest ochydna z wygladu
              kompletna RENAULTOWANIZACJA nissana powoduje ze nissany sa coraz brzydsze
              zamiast wygladac jak samochod to wyglada jak jakis potworek
              • robert986 Re: Nie bierze mnie ten samochod 25.02.03, 01:10
                Gość portalu: ono napisał(a):

> jesli ktos chce koniecznie porownac Jette i Maxime 6spd manual
                > to nie porownuj Jetty GLX za 26k$ bo ona ma automata tiptronica 5 biegowego
                >
                > porownaj Jetta GLI bo ona ma 6spd manual w standardzie i kosztuje 22-23k$
                > zapewniam ze Jetta GLI 6spd manual bedzie szybsza ze swoimi 200 konikami niz
                > maxima lub tak samo szybka a przy okazji zaoszczedzisz pare tysiecy.
                >
                > jedyny problem z nowa maxima to taki ze jest ochydna z wygladu
                > kompletna RENAULTOWANIZACJA nissana powoduje ze nissany sa coraz brzydsze
                > zamiast wygladac jak samochod to wyglada jak jakis potworek
                Zgadza sie nissany sa coraz brzydsze ale silniki maja coraz lepsze.A majac do
                wydania $26k to lepiej jest kupic maxime niz jette-wiecej samochodu w stosunku
                do zainwestowanych pieniedzy.A z tymi osiagami to nie ocenialbym tego tak
                pochopnie poniewaz ogladalem testy porownawcze maximy oraz audi a4 3.0 .no i
                niestety wypadly one najlepiej dla audi nawet mimo tego ze mialo awd.pzdr
                • Gość: is300 Re: Nie bierze mnie ten samochod IP: *.dyn.optonline.net 25.02.03, 02:43
                  Mi sie podobaja w tym R32 Siedzenia i Podwojny wydech.
                  Czy nikt sie nie przyjzal tym siedzeniom.
                  Zrobione moze sa lepiej niz w Porsche.
                  Jedne z siedzen co mi sie bardzo podobaly sa w Subaru WRX, pod wzglem
                  trzymania twego ciala w aucie, ale te siedzenia w R32 moga byc rownie dobre
                  lub nawet lebsze. Przyjze sie temu R32 w nadchodzacej wystawie w N.Y.

A zeby skometowac wasze porownania Nissana z VW, to musze powiedziec ze Nissan
                  wygrywa i to od duzo. Pod wzgledem niezawodnosci to VW jest bardzo daleko do
                  tylu. Pod wzgledem silnikow tez uwazam Nissan ma lebsze silniki (350z 287KM)
                  Wiem nie ma co porownywac KM bo to tez malo mowi.
                  • Gość: ARAFAT zaden diabeł IP: *.utp.pl / 10.10.10.* 25.02.03, 17:41
                    Czym tu się zachwycać?

Niemcy go przetestowali a oto wyniki i wrażenia
                    (w skali 5 gwiazdek otrzymał tylko 3)

0 - 100 6,8 s
                    0 - 160 16,2

Hałas na który podobno mocno się narzeka bo objawia się buczeniem
                    przy 100 na 5 biegu aż 71dB a na 6 biegu aż 77.

Hamulce za to świetne bo 35,7 ze 100 oraz 38 metrów na gorąco
                    Redaktor napisał:
                    R32 jest najsilniejszym z golfów pomimo mocnego 6 cylindrowca doskonałej
                    trakcji oraz przyspieszeniom nie dostarcza specyficznego rajcu poprzednich GTI
                    Fotele oraz komfort resorowania ograniczają istotnie przyjemność z jazdy.
                    Zródło Tesjahrbuch 2003 Auto Motor und Sport
                    Pozdrawiam ARAFAT
                  • devote Re: Nie bierze mnie ten samochod 25.02.03, 22:54
                    Gość portalu: is300 napisał(a):

> Wiem nie ma co porownywac KM bo to tez malo mowi.

zgadzam sie
                    tym bardziej ze R32 ma naped na 4 kola i nie mozna tego rownac z napedem na
                    jedna os.wcale nie jest powiedziane ze jak wiecej koni to lepszy silnik.

dla mnie R32 to fajny wozek i zadna maxima sie nie rowna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka