myrkgrav 04.09.06, 10:00 Witam, mam pytanie do osób posiadających Honde Civic (model 92-95). Czy Wam tez się zdarza że przez nawiew wpadają do wewnątrz liście i inne śmieci? Jak z tym walczyć? Czy można coś z tym zrobić? Dziękuję i pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
gls1 Re: Honda Civic 95r - nawiew 05.09.06, 11:55 MIałem kiedyś Civica z 1992 roku i też mnie to wkurzało!! Link Zgłoś
kajtan Re: Honda Civic 95r - nawiew 05.09.06, 12:03 Do Twojego modelu (V generacja) nie przewidziano filtra p.pylkowego. Powietrze jest zasysane prawa czescia podszybia, stad, jesli rano widzisz tam liscie, nalezy je usunac. Wlot do dmuchawy ukryty jest pod plastikowa listwa ochronna na przednim podszybiu, pod wycieraczkami. Czy bedzie pasowal tam jakis inny filtr p.pylkowy i czy da sie go tam zmiescic - nie potrafie Ci odpowiedziec. W civiku VTi z klimatyzacja producent nie przewidzial takiego zabezpieczenia i widac tak ma byc. -- ryzykanci żyją krócej - i dodał gazu... Link Zgłoś
myrkgrav Re: Honda Civic 95r - nawiew 05.09.06, 13:31 Dzięki Kajtan. Wiem, że nia ma tam filtra ale myslałem że może ktoś ma jakiś "domowy sposób" na ten problem. Link Zgłoś
kajtan Re: domowy sposob na nawiew. 06.09.06, 10:14 Domowy sposob, bylo od razumowic: mozesz zdjac te plastikowa oslone spod wycieraczek, tylko ostroznie przy zdejmowaniu spinek, bo latwo pekaja. Otwor wlotu jest okragly, srednicy nie mierzylem, ale mozesz albo dobrac filtr od innych aut, lub samemu chociazby nalozyc zwykla ponczoche i umocowac ja opaska samozaciskowa. Wiem, brzmi smiesznie, nei wyglada profesjonalnie, ale dziala. Liscie do srodka Ci nie wpadna, ale zeby oczyscic dolot powietrza, bedziesz musial zdejmowac oslonke pod wycieraczkami. Moze ktos zna inny sposob, bo mi brak filtra p.pylkowego nigdy nie przeszkadzala, zas widzialem wlasnie takie rozwiazanie. Mowilo sie wtedy, ze samochod babe wciagnal i tylko ponczochy poniej zostaly... ;) Tylko tam jest malo miejsca na rece, ale powinienes dac rade - powodzenia. -- ryzykanci żyją krócej - i dodał gazu... Link Zgłoś
myrkgrav Re: domowy sposob na nawiew. 06.09.06, 12:08 Haha, się uśmiałem z tej baby.. ;) Wielkie dzięki za poradę. Spróbuję coś z tym zrobić w weekend. Tylko rajstopy muszę kupić.. ;) Link Zgłoś