Dodaj do ulubionych

Tuningowane Polonezy-Litości

IP: *.crowley.pl 04.03.03, 12:53
Od razu mówie że ten artykół może zbulwersować posiadaczy polonezów (a tym
bardziej tuningowanych). Jadąc ulicami miasta często widze samochody po
liftingu (ciemne szyby) itd., ok to jest w pożądku lubie tuning ale w wydaniu
profesjonalnym ze smakiem. Niestety jak widze poloneza po "tuningu" ciemne
szyby, z tyłu 2 spoilery, 13" felgi alumy,końcówka wydechu, ale szczytem było
przyklejenie na masce poldka niby wlotu powietrza ale tak wysokiego że
zasłaniał pół szyby ten poldek wyglądał jak jakiś muł roboczy obwieszony
bagażem z resztą jakość jego wszystkich elementów kojażyła mi się z ruskim
bazarem. Nie moge wytrzymać jak widze takie fury czy oni nie wiedzą że te
samochody nie nadają się do tuningu tak samo jak duże fiaty. Zlitujcie się i
nie rubcie tego.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiktor Re: Tuningowane Polonezy-Litości IP: 213.17.247.* 04.03.03, 13:01
      Gość portalu: Głos Ludu napisał(a):

> Od razu mówie że ten artykół może zbulwersować posiadaczy polonezów (a tym
      > bardziej tuningowanych).

Najbardziej może zbulwersować prof. Miodka.

A ja dziś widziałem poloneza z szybami obklejonymi folią "lustrzaną" -
      WSZYSTKIE SZYBY!!. Jak to możliwe (centrum Poznania), że on jeszcze ma dowód
      rejestracyjny??. Nr to PO 33354 - może to jakiś glina??
    • Gość: Ali Re: Tuningowane Polonezy-Litości IP: *.rzesa.rzeszow.pl 04.03.03, 13:15
      Ponoć każdy samochód można tuningować, więc nie widzę problemu, trabanty też
      sie tuninguje. Jaką zbrodnią są felgi aluminiowe? Nie tylko golfiarze moga
      oklejać szyby. Reszta to sprawa gustu.
      • mareks11 Re: Tuningowane Polonezy-Litości 04.03.03, 18:57
        Głos Ludu napisała:
        ""Nie moge wytrzymać jak widze takie fury czy oni nie wiedzą że te
        samochody nie nadają się do tuningu tak samo jak duże fiaty. Zlitujcie się
        i
        nie rubcie tego. ""

Chyba nie wiesz co piszesz. Mam kumpla, który miał takiego Poloneza z Milicji
        jeszcze Miała ta potwora silnik 2.0 z Fiata Tempry Turbo, o mocy dokładnie
        170 KM!!!!!!

Pamietam do dziś zdziwione łyse pały w Golfie II GTI, jak koleś pod światłami
        w obłoku palonej gumy zostawił ich daleko w tyle, gdy chcieli zmieszać z
        asfaltem lekko stunowanego Poldka mojego kumpla. Potem po szaleńczej walce o
        honor po 5 minutach gdy dojechali do tej samej stacji benznowej co my,
        oglądali Poldka ze wszystkich stron chyba z 10 minut, przecierając oczy ze
        zdziwienia.

Aha. Kumpel nie miał ani spoilerów ani worków od śmieci na szybach.

• Gość: tur Re: Tuningowane Polonezy-Litości IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 19:42
      Gość portalu: Głos Ludu napisał(a):

> profesjonalnym ze smakiem. Niestety jak widze poloneza po "tuningu" ciemne
      > szyby, z tyłu 2 spoilery,

> bazarem. Nie moge wytrzymać jak widze takie fury czy oni nie wiedzą że te
      > samochody nie nadają się do tuningu tak samo jak duże fiaty. Zlitujcie się i
      > nie rubcie tego.

Cholera, ale nie widzę żadnego powodu aby Polonez był jakoś wyjątkowo upośledzony.
      A może wyjaśnisz co to jest ten cały tuning, po jaką
      cholerę i dlaczego i co to daje?.
      • fabia5 Re: Tuningowane Polonezy-Litości 04.03.03, 23:41
        A moze to ten koleś od Golfa GTI?

"polonez 2.0 silnik fiata argenta
        mam poldera 2.0 z silnikiem od fiata argenta/132 i doładowaniem mechanicznym
        co daje 170 km mocy osišgi sš super około 8.5 do 100 i 220 maksymalnej auto
        jest obniżone i ekstra trzyma się drogi.samochód ma już 7 lat ale niewielki
        przebieg(50000)silnik 25000 km nie ma rdzy wszystko jest suuuuper! do dzisiaj
        pamiętam zdziwione łyse pały w audi a6 2.4 na ul modlińskiej jak zostawiłem
        ich spod �wiateł a póżniej utrzymywałem prędko�ć 190 km do następnych
        �wiateł.super fura polecam trzeba tylko o niego dbać od razu czy�cić wszelkie
        oznaki rdzy,moja fura z tym silnikiem pali koło 10 l na 100 więc się cieszę
        przesiadłem się na niego z golfa 1.8 turbo i jest szybszy i mniej kosztuje
        eksploatacja lanosy nubiry też nie majš koło mnie stawać na �wiatłach
        Sławek "
        www.motoforum.pl/Opinie/Daewoo/polonez/polonez.php3
        • remo29 Re: Tuningowane Polonezy-Litości 05.03.03, 08:34
          Dobre, naprawdę dobre :)
          Przypomniał mi się ten gość, który opakował porschaka budą z syreny. To jest
          tuning...
          A wracając do "tjóningu": wczoraj w parkingu podziemnym jeden taki ścigant w
          oblepionym jak choinka kaszlaku tak zap***lał, że nie zdążył wyhamować przed
          wyjeżdżającym ze stanowiska passatem. Efektem było wielke dup! (kaszla obróciło
          o 180st.) posypały się plastiki, szkła i zderzaki. A dzisiaj rano wyjeżdżałem z
          równorzędnej osiedlowej w lewo i zaliczyłbym dzwon z jakimś błaznem, który z
          racji pasów na karoserii swojego kaszlaka (a la dodge viper) zapomniał, że
          obowiązuje ograniczenie do 20km/h. Oj nóż się w kieszeni otwiera...
        • Gość: Ry7cho Re: Tuningowane Polonezy-Litości IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 05.03.03, 08:55
          Wszystko w porządku,tylko powiedz co z hamulcami.Z moich doświadczeń wynika,że
          po dwóch-trzech hamowaniach z prędkości ok.160km/h hamulcy nie mam.Jeżeli z
          kimś łapię się na światłach i w krótkim czasie wykonam parę ostrych hamowań to
          dla mnie już jest po zawodach chyba,że chcę się zabić.Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka