Gość: cc IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.01, 21:53 Proszę o opinię posiadaczy i innych. co wybrać: Primerę 1.6 Comfort High Carismę 1.6 lub 1.8 GDI Avensis 1.6 wszystko ma mieć klimę i mieścić się w 65,000 zł Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: maxen Re: Primera -- Carisma -- Avensis? Za i przeciw. IP: *.torun.dialup.inetia.pl 06.11.01, 20:26 ja osobiście wybrałbym Carismę, od dawna myślę o tym wozie, jest odlotowa, ale obawiam się ,że nie wystarczy Ci kasy :-)) Link Zgłoś
Gość: Mar Carisma nie jest droga IP: 213.25.197.* 07.11.01, 21:22 Gość portalu: maxen napisał(a): > ja osobiście wybrałbym Carismę, od dawna myślę o tym wozie, jest odlotowa, ale > obawiam się ,że nie wystarczy Ci kasy :-)) Mitsubishi wcale nie jest drogie. Wyjątek stanowi model z silnikiem GDI, który moim zdaniem jest piekielnie drogi i wogóle nie opłaca się go kupować, bo oszczedność na paliwie nie zrfekompensuje ceny auta. Model podstawowy kosztuje od 52 tys., awięc jest TAŃSZY np. od fiata marea. Za 65 tys. można mieć już większy silnik i wybrać dodatkowe wyposażenie (które w wersji podstawowej jest też przyzwoite). Mnie Carisma się BARDZO podoba. Tak bardzo, że mimo, że nie lubię aut japońskich to poważnie się zastanawiam na zakupem Misubishi jako następnego samochodu. Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Za i przeciw, ale bardziej Za IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.11.01, 20:46 Według mnie Carisma w ogóle odpada (o opinii kolegi-posiadacza tylko wspominam, bo jeden przykład z życia to za mało). Nie porównywałem gabarytów 'wykreślnych', ale z tych trzech ma chyba zdecydowanie najmniejsze wnętrze (sprawdź koniecznie, jeśli uważasz, że to ważne). Dla mnie osobiscie Primera to taka 'szara eminencja' w klasie średniej. Niby niepozorna, ale... Poza tym- mój głos jest chyba nieobiektywny (jako cichego fana aktualnej Primerki), i- niczego nie zarzucając Avesisowi, tylko ona, jako jedyna z nich ma Styl. Dobrze się jej przyjrzyj... Link Zgłoś
Gość: Gordi Re: Za i przeciw, ale bardziej Za IP: *.zigzag.pl 06.11.01, 20:56 Wybrałbym Avensis.Po ostatnim liftingu wyładniała(szczególnie wnętrze) i ma świetne silniki(szczególnie Diesel D4D).Jeśli chodzi o Primere to bardzo podoba mi sie nowy model,tylko pytanie kiedy wejdzie do sprzedaży,a od "starej"Primerki wolałbym Toyote(ale wielkie ZA Nissana to świetnie dopracowane zawieszenie).Co do Carismy to rzeczywiście jest najmniejsza z tej trójki,cenowo chyba tez mało atrakcyjna,a na silnik Gdi wspomniana przez ciebie kwota napewno nie wystarczy.Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: cc Re: Za i przeciw - Nissan Primera IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 22:20 Dzięki za opinie. Nissan przebija pozostałych ceną: 61,000 zł z 4 poduszkami, automatyczną klimą, elektryką (4 szyby itp.), radiem, 6 głośnikami i lakierem metalik. Kłopot z tym, że: 1 - to wychodzący model (podobno już kończy się produkcja w Anglii) 2 - silnik 1.6 jeszcze z poprzedniej Primery (ok. 1994 roku). CARISMA: GDI, to niezła rzecz, ale droga (ok. 65,500 zł z 2 poduchami, zwykłą klimą i bez metalika). AVENSIS: Silnik 1.6 chyba najlepszy z tej trójki, ale cena jak za Carismę 1.8. Proszę o następne plusy i minusy. Link Zgłoś
mareksk Re: Primera -- Carisma -- Avensis? Za i przeciw. 07.11.01, 21:08 Primera - nie podoba mi się przód, niezbyt duże wnętrze Avensis - niezawodność do znudzenia, niektórzy krytykują zawieszenie Carisma - mały rozstaw osi i wnętrze, silnik GDI za drogi w stosunku do korzyści Chyba Toyota Link Zgłoś
Gość: cc Re: Primera -- Carisma -- Avensis? Za i przeciw. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 21:11 Chyba będzie Primera. Cena bezkonkurencyjna, choć silnik AD. 1993.:-( Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Primera -- Carisma -- Avensis? Za i przeciw. IP: *.*.*.* 08.11.01, 14:28 Gość portalu: cc napisał(a): > Chyba będzie Primera. Cena bezkonkurencyjna, choć silnik AD. 1993.:-( Cześć CC, AFAIK silnik w obecnie sprzedawanej Primerze 1.6 to silnik nowej generacji (2001; zmienne fazy rozrządu; 106KM; maks. moment przy 2800 obr.). Więc można to potraktować jako dodatkowy "+" :-). P.S. Równo rok temu mieliśmy ten sam dylemat (wybór między samochodami jak w temacie) - kupiliśmy Primerę 1.6 i bardzo jesteśmy z niej zadowoleni, mimo że posiada stary model silnika 1.6 (ten sprzed modernizacji). Udanych zakupów. --- Ania z Bydgoszczy Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Primera -- Carisma -- Avensis? Za i przeciw. IP: 192.168.0.* 08.11.01, 16:04 Też wybrałbym Primerę. Zawsze mi się podobała. Nawet poprzedni model. Link Zgłoś
Gość: cc Re: Primera - same ZA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 16:45 To prawda! Sprawdzono i jest 1.6/107 KM, nowy silnik, jeszcze o nim nie wspominają w folderach itp. Ma być montowany w nowej Primerze 2002. Wobec ceny ok. 62,000 z tym silnikiem, klimą automatyczną i 6 poduszkami, nie ma konkurencji na polskim rynku aut nowych. Klamka zapadła. Dziękuję wszystkim za opinie. Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Primera - same ZA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.11.01, 17:31 Już Ci zazdroszczę!!!!!! Jak będziesz przejeżdżał, to dasz się kulnąć, co nie?! Link Zgłoś
Gość: cc Re: Primera - same ZA -do Ralpha IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 22:24 Gość portalu: Ralph napisał(a): > Już Ci zazdroszczę!!!!!! Jak będziesz przejeżdżał, to dasz się kulnąć, co nie?! Jasne. Link Zgłoś