franek_jelito 07.10.06, 22:25 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74419,3662878.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
wlk.brytania Re: Jakosc japonskich spada 07.10.06, 23:11 tak sobie to tlumacz ps czytales przynajmniej ten artykul ? Link Zgłoś
franek_jelito Re: Jakosc japonskich spada 08.10.06, 04:00 wlk.brytania napisał: > > czytales przynajmniej ten artykul ? sam tytul wystarczy Link Zgłoś
bayerische.motoren.werke Re: Jakosc japonskich spada 08.10.06, 04:02 dziennkarz nie jest inzynierem wiec gowienko wie o jakosci. Ten jego artykul nic nie znaczy. Link Zgłoś
habudzik Re: Jakosc japonskich spada 08.10.06, 07:51 bayerische.motoren.werke napisał: > dziennkarz nie jest inzynierem wiec gowienko wie o jakosci. Ten jego artykul ni > c > nie znaczy. To nie jest wypowiedź dziennikarza : " Toyota i Sony to dzwonki alarmowe ostrzegające, że źle się dzieje w państwie japońskim - mówi Takamitsu Sawa, profesor ekonomii na Uniwersytecie Ritsumeikan w Kioto. - Zdaje się, że dążąc do osiągnięcia wysokiego poziomu rozwoju gospodarczego, Japonia zgubiła coś ważnego. Wielu Japończyków chce to coś odnaleźć." Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Jakosc japonskich spada 08.10.06, 13:34 No,wlasnie od razu sie domyslilem ze nie czytales... Link Zgłoś
habudzik Re: Jakosc japonskich spada 08.10.06, 07:52 wlk.brytania napisał: > tak sobie to tlumacz > ps > czytales przynajmniej ten artykul ? On może nie czytała ale jak tak . Link Zgłoś
dr.wal2 Re: Jakosc Koreancow sie podnosi ... 08.10.06, 08:14 .. i dla dobrego image przestali zabijac i jesc Psy (?). Link Zgłoś
habudzik Re: Jakosc japonskich spada 08.10.06, 16:51 I tak w statystykach bedą prowadzić bo kto się przyzna że się pomylił ? To takie "nowe szaty cesarza" . Ba , bedą nawet tacy którzy zwietrzą tutaj zmowe . Link Zgłoś
diapazon Re: Jakosc japonskich spada 08.10.06, 17:00 No tak,tylko Toyota nie jest produkowana w Japonii-tylko Francja,Turcja etc. Link Zgłoś
habudzik Re: Jakosc japonskich spada 08.10.06, 18:26 diapazon napisał: > No tak,tylko Toyota nie jest produkowana w Japonii-tylko Francja,Turcja etc. To jest bez znaczenia bo spadek jakości dotyczy 14 chyba modeli z których kilka nie jest produkaowana w Europie tyko w J . Link Zgłoś
sympatico.ca Re: Jakosc japonskich spada 08.10.06, 17:42 habudzik napisał: Ba , bedą nawet tacy którzy zwietrzą tutaj zmowe . Cos jak PIS kontra Sekielski & Morozowski? Link Zgłoś
wowo5 Re: Jakosc japonskich spada 09.10.06, 01:03 Jakosc produktow japonskich nigdy nie byla tak dobra jak wiesc niesie i teraz nie jest tak zla jak niektorzy uwazaja. Toyota ma problemy jakosciowe, poniewaz za wszelka cene chce wyprzedzic GM. Ale w dalszym ciagu auta Toyoty sa bardziej niezawodne niz produkcja wielu innych firm. Amerykanskie metody zarzadzania maju z tym wiele wspolnego. Gdyby nie amerykanskie metody zarzadzania to mitu japonskiej jakosci by w ogole nie bylo. Link Zgłoś
habudzik Re: Jakosc japonskich spada 09.10.06, 10:07 wowo5 napisał: > Jakosc produktow japonskich nigdy nie byla tak dobra jak wiesc niesie i teraz > nie jest tak zla jak niektorzy uwazaja. Toyota ma problemy jakosciowe, poniewaz > > za wszelka cene chce wyprzedzic GM. Ale w dalszym ciagu auta Toyoty sa bardziej > > niezawodne niz produkcja wielu innych firm. ....a nie mówiłem że tak bedą bredzić . toYota im w oczy pluje a oni krzyczą że deszcz pada . Amerykanskie metody zarzadzania > maju z tym wiele wspolnego. Od kiedy toYota przeszła na amerykańskie metody zarządzania??? Link Zgłoś
wiktor_l Re: Jakosc japonskich spada 09.10.06, 13:02 habudzik napisał: > > > Od kiedy toYota przeszła na amerykańskie metody zarządzania??? Od zawsze. Wiesz kto to był Deming? To wpisz w Google i poczytaj. Wiktor Link Zgłoś
habudzik Re: Jakosc japonskich spada 09.10.06, 13:10 wiktor_l napisał: > habudzik napisał: > > > > > > > Od kiedy toYota przeszła na amerykańskie metody zarządzania??? > > Od zawsze. Wiesz kto to był Deming? To wpisz w Google i poczytaj. To było retoryczne pytanie . No cóż nie załapałeś Link Zgłoś
wiktor_l Re: Jakosc japonskich spada 09.10.06, 13:13 habudzik napisał: > wiktor_l napisał: > > > habudzik napisał: > > > > > > > > > > > Od kiedy toYota przeszła na amerykańskie metody zarządzania??? > > > > Od zawsze. Wiesz kto to był Deming? To wpisz w Google i poczytaj. > > To było retoryczne pytanie . No cóż nie załapałeś Aha, OK:) Link Zgłoś
habudzik Re: Jakosc japonskich spada 09.10.06, 13:20 wiktor_l napisał: > habudzik napisał: > > > wiktor_l napisał: > > > > > habudzik napisał: > > > > > > > > > > > > > > > Od kiedy toYota przeszła na amerykańskie metody zarządzania?? > ? > > > > > > Od zawsze. Wiesz kto to był Deming? To wpisz w Google i poczytaj. > > > > To było retoryczne pytanie . No cóż nie załapałeś > > > Aha, OK:) Teraz zresztą tez nie zatrybiłeś. Skoro właśnie dzięki amerykańskiemu systemowi japonia potrafiła z goowna zrobić papu to znaczy ze sytem sie sprawdzał przez kilkadziesiat lat a teraz sie system zpierd....ł? Jak toYoty sie nie psuły to mówiono : "japońska technika" Jak teraz sie toYoty sypią to mówi sie że to wina kogo ??.......... amerykanów i ich systemu . Link Zgłoś
wiktor_l Re: Jakosc japonskich spada 09.10.06, 14:04 Naucz mnie tego - czytania w myślach:) Skąd wiesz że nie zatrybiłem? Trochę śmiesznie wszędzie wietrzysz sPiSki:) Kto i gdzie napisał, że spadkowi (teoretycznemu) jakości japońców winni są amerykanie i ich systemy? Odpisałem Ci na Twoje "retoryczne" (zapewne) pytanie, o amerykańskie systemy w Jap. Teraz odwracasz kocura ogonem, fajnie. Serio masz tak ograniczone myślenie jak tu wielu pisze nt germańskiej technologii? Myślalem ze to żart. I jeszcze teksty o superbrand, ha ha. Dla jasnosci - nie mam toi-toia, nie zamierzam miec. Ale smieszy mnie udowadnianie wszystkim swoich urojeń:)) I to ze toyoty się "sypią":) To co się dzieje z VW itp?:) Wiktor Link Zgłoś
habudzik Re: Jakosc japonskich spada 09.10.06, 17:13 wiktor_l napisał: > Naucz mnie tego - czytania w myślach:) Skąd wiesz że nie zatrybiłem? > > Trochę śmiesznie wszędzie wietrzysz sPiSki:) Kto i gdzie napisał, że spadkowi > (teoretycznemu) jakości japońców winni są amerykanie i ich systemy? Tu zostało to napisane . forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=49962410&a=50007845 Odpisałem C > i > na Twoje "retoryczne" (zapewne) pytanie, o amerykańskie systemy w Jap. > > Teraz odwracasz kocura ogonem, fajnie. Serio masz tak ograniczone myślenie jak > tu wielu pisze nt germańskiej technologii? O tym nie pisałem w tym wątku Myślalem ze to żart. I jeszcze tekst > y > o superbrand, ha ha. > > Dla jasnosci - nie mam toi-toia, nie zamierzam miec. A co mnie to obchodzi czym jexdzisz . Link Zgłoś
habudzik Re: Jakosc japonskich spada 09.10.06, 17:15 wiktor_l napisał: > Teraz odwracasz kocura ogonem, fajnie. Serio masz tak ograniczone myślenie jak > tu wielu pisze nt germańskiej technologii? Myślalem ze to żart. I jeszcze tekst > y > o superbrand, ha ha. A co z tym superbrads ? Co Ci sie tam nie podoba ? Link Zgłoś
dr.wal2 Re: Swiat schodzi na psy. 10.10.06, 08:42 grogreg napisał: Juz nikomu wierzyc nie mozna. alez mozna wierzyc,-sa jeszcze japonskie "joponce" !. Link Zgłoś
wallenrode czyli coraz mniej cukru w cukrze..... 10.10.06, 09:39 ja nie płaczę za japończykami i za ich jakością. jak każda firma ma lepszy bądź gorszy okres produkcji. Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Jakosc japonskich spada 09.10.06, 23:59 andrju9 napisała: > habudzik to król zarazem wsród palantów jak i demagogów habudzik krol demagogow ???? chyba Ci podziekuje w nastepnym poscie :-) Link Zgłoś
habudzik Re: Jakosc japonskich spada 10.10.06, 09:31 Przyjaciół wśrod grubasów szukasz , że tak mu kadzisz ????? Na sabaki schodzisz . Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Jakosc japonskich spada 10.10.06, 14:58 habudzik napisał: > Przyjaciół wśrod grubasów szukasz , że tak mu kadzisz ???? Na sabaki schodzisz nie ,chcialem tylko powiedziec ze nazwac Cie demagogiem to dla Ciebie komplement Link Zgłoś
habudzik Re: Jakosc japonskich spada 10.10.06, 15:48 zgryzliwy1 napisał: > habudzik napisał: > > > Przyjaciół wśrod grubasów szukasz , że tak mu kadzisz ???? Na sabaki scho > dzisz > > nie ,chcialem tylko powiedziec ze nazwac Cie demagogiem to dla Ciebie komplemen > t Wiem co chciałeś a chciałeś znaleźć przyjaciela bo samotny tu jesteś jak izydaskes. Zwiedzaj , nie żebrz bo to żałosne . Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Jakosc japonskich spada 11.10.06, 03:21 skacz se sam przekupko po schodkach ,tylko zwaz ze one ida tylko w dol Link Zgłoś
misza36 Re: Jakosc japonskich spada 10.10.06, 18:06 trudno sie dziwic skoro japonia jest najwiekszym importerem na swiecie zlomu ciekawe co japonkie huty pozniej z niego roba, no i jakosc produkcji w turcji czy w anglii czy na wegrzech jest nizsza niz w polsce Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Jakosc japonskich spada 11.10.06, 03:23 misza36 napisał: > trudno sie dziwic skoro japonia jest najwiekszym importerem na swiecie zlomu > ciekawe co japonkie huty pozniej z niego roba jak to co - sushi robia Link Zgłoś
andre_234 Re: Jakosc japonskich spada 10.10.06, 20:19 To prawda ze jakość japońców spada. Oczywiście w stosunku do modeli z poprzednich lat. Natomiast jakość pozostałych spada jeszcze bardziej, szczególnie MB. Tak więc relatywnie jakość japończyków i tak rośnie. pzdr. p.s. ???????? Jakie to głupie . Spada więc rośnie ?? To coś tak jak u mnie. ;-))))) Link Zgłoś
dr.wal2 Re: Jakosc japonskich spada 10.10.06, 21:32 Autor: andre_234 Data: 10.10.06, 23:36 To prawda ze jakość japońców spada. Oczywiście w stosunku do modeli z poprzednich lat. Natomiast jakość pozostałych spada jeszcze bardziej, szczególnie MB. Niewydawaj duzych pieniedzy,nawet "Picanto" wytrzyma do 21-XII-2012 roku proroctwo.oriona.2012.proroctwo.konca.swiata.patrz.pl/ Link Zgłoś