pack3t 24.10.06, 13:49 Co o niej sądzicie? Mi się bardzo podoba, od cholery miejsca wewnątrz. Jakie spalanie ma 2.2 DTi i czy ogólnie dobry silnik? Link Zgłoś Obserwuj wątek
myfirstalfa Re: Opel Vectra C kombi 24.10.06, 16:01 wiele zalezy od wyposazenia, w vectrze mozna otrzymac gadzety ktore w samochodach o klase wyzszych sa rzadkoscia. pieknoscia nie grzeszy, ale jest w miare praktyczne. silnik jest w miare solidny 2,2DTI, jedynym problemem sa tak zwane "Traversendichtungen" srednie spalanie od 4,5 - do 8,5 l/100km jedynym slabym punktem sa automatyczne skrzynie biegow sypia sie czesto (AT5 i AT6) pozdr myfirstalfa od 2004 zostaly zmienione radia, navi, przygotowanie pod komorke (z NCDxxxx na CDxx lub od 2005 DVD90) Link Zgłoś
trypel Re: Opel Vectra C kombi 25.10.06, 09:10 Wygląd to rzecz gustu ale mi się vectra C bardzo podoba. Taki trochę czołgowy typ urody ale mi pasuje :) Wyposażenie niezłe, miejsc w środku kupa, bagażnik niesamowity. Cieżko znaleźć miejsce do zaparkowania :) Co do silnika - diesel o dawnym charakterze, dawnym w pozytywnym tego słowa znaczeniu, przyśpiesza róno niezależnie czy masz 1300 czy 4000 obrotów, nie ma nagłego przyrostu mocy koło 2000 jak obecny 1.9 cdti, mimo 125 KM można naprawdę skutecznie wyprzedzać i utrzymywać na autostradzie 180 mając wciąż rezerwę pod nogą. Spalanie średnio koło 7-8 czyli więcej niż w 1.9 cdti. Awaryjność - ciężko powiedzieć - jeden w firmie musieliśmy sprzedać bo co miesiąc trafiał do serwisu a drugi od 140 tys km działa bezawaryjnie. Link Zgłoś
baartur Re: Opel Vectra C kombi 25.10.06, 09:51 > Co o niej sądzicie? Mi się bardzo podoba, od cholery miejsca wewnątrz. > > Jakie spalanie ma 2.2 DTi i czy ogólnie dobry silnik? Samochód naprawdę fajny silnik 2.2DTi całkiem nieźle się spisuje spalanie to w granicach 5 - 8L/100km w zależności czy trasa czy miasto. Generalnie auto jest wygodne i w środku oferuje dużo miejsca, bogata oferta wyposażenia... Link Zgłoś