maciek389 15.12.06, 22:22 czy Ford musi zżynac od GM?przeciez to wygląda z profilu jak Buick Enclave Link Zgłoś Obserwuj wątek
johncleese Re: Volvo XC60 - szwedzka alternatywa 16.12.06, 00:21 Chyba zartujesz z tym podobienstwem. Link Zgłoś
jako_tako Re: Volvo XC60 - szwedzka alternatywa 16.12.06, 10:58 Jesli wyglada to jak Buick Enclave to znaczy, ze Buick Enclave jest wyjatkowo brzydki. Link Zgłoś
10danek Re: Volvo XC60 - szwedzka alternatywa 17.12.06, 14:19 Piekne auto. Po pierwsze - projekty jak ten nigdy w takiej samej formie nie wchodza do produkcji - chocby nowy Mondeo. Jest to wiele obiecujacy "szkic" tego co za pare lat zobaczymy na drogach. Po drugie XC90, X5 itp jest dla mnie zbyt drogie a ten XC60 bylby w sam raz. Link Zgłoś
ned_pap Re: Volvo XC60 - szwedzka alternatywa 17.12.06, 21:39 Auto fajne, podoba mi się. W ogóle Volvo mi się podobają, również stare. Bardzo lubię takie wielkie bagażniki, tylko u mnie pewnie szybko zapełniłby się różnymi różnościami, bo straszny ze mnie bałaganiarz. Tak na marginesie - strasznie drażni mnnie słowo "masywny" w takim znaczeniu, w jakim jest użyte w tym artykule. Jest to kolejny przykład bezmyślnego tłumaczenia angielskiego słowa na podobnie brzmiące polskie. Massive to nie to samo co masywny. Massive to raczej "potężny", a masywny przetłumaczyłbym jako "bulky" albo może "rigid". Też tak macie, czy też jest to może "moja mała schizofrenia", jak śpiewała jakaś stara kapela? Link Zgłoś
01boryna Brawo! 18.12.06, 00:06 Nareszcie ktos zwrocil uwage na niedouczenie polskich dziennikarzy/tlumaczycieli tekstow z innych jezykow. Nie po raz pierwszy rozni niedouczeni podkradaja, przy okazji zle tlumaczac, teksty zachodnie z czego wychodzi pomieszanie tylko i pokrecenie. Brawo ned-pap za zwrocenie uwagi na niescislosci ktore sa przykladem wiekszego problemu. Link Zgłoś
robert888 Re: Volvo XC60 - szwedzka alternatywa 18.12.06, 10:39 po naszemu "massive" oznaczałoby cos w stylu "ma syfa", tzn. jest do niczego, co w wielu poprzednich postach zostało wyrażone innymi słowami:) Link Zgłoś
kuzynka.edyta Re: Volvo XC60 - szwedzka alternatywa 17.12.06, 23:15 piekna sylwetka. brawa dla projektantow. Link Zgłoś
gruby_dolar Re: Volvo XC60 - szwedzka alternatywa 17.12.06, 23:42 jak niedźwiedź :) coś pięknego :)))) Link Zgłoś
mniklas5 Re: Dodge Caliber 18.12.06, 06:48 rozumiem ze SUV beda w najblizszych latach popularne w Polsce , w USA sa juz od kikunastu lat w uzytkowaniu, akurat to Volvo ma konkurencje tanszych Leksusow czy HON albo amerykanskich SUV, VW Taurug jest cholernie drogi jak na te klase 60 tys dol Link Zgłoś
boston4 LADNY , ALE pomylili wnetrza 18.12.06, 07:48 To ma byc SUV czy limuzyna. Za male okna (slaba bedzie widocznosc), brak obrotomierza (koniecznosc w 4x4ch, SUVach, ... podstawa); Zbyt udziwnina deska rozdzielcza jak na auto meskie, sportowo, rekreacyjne. Obicia jasne ? Pomylka. Konkludujac: wmztrza sa od inngo auta, limuzyny, nie pasuja do rekreacyjnego 4x4, gdzie klient bedzie chcial wlozyc rower, wedki, kosze z grzybani, narty, wsiasc w kaloszach i woderach a czasami operowac te podswietnale (o zgrozo !) panale w rekawiczkach lub brudnymi lapami po wedkowaniu, czy jezdzie po blocie, szutrach. Auto jest ladne zewnterznie, ale wnetrze nie jest praktyczne, nie dla SUVa. JJ Link Zgłoś
malenka114 Volvo XC60 - szwedzka alternatywa 18.12.06, 09:10 wysniony przedmiot pozadania ehhhhh cuuudo Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC60 - szwedzka alternatywa 18.12.06, 14:33 Zwrociliscie uwage na fotele? One sa azurowe, normalnie dziura na wylot od siedziska po zaglowek. To dla osobnikow z ogonami, czy jak? Link Zgłoś
kardynal69 Re: Volvo XC60 - szwedzka alternatywa 18.12.06, 14:36 alez skądże, to po to zeby co z tyłu mogli zajechać tym z przodu - taki ukłon w strone mieszkancow ameryki kochajacych inaczej Link Zgłoś
kikamarikamarikesz Re: Volvo XC60 - szwedzka alternatywa 21.08.08, 01:06 niema co xc60 to będzie chyba jeden z ich najlepszych modeli jaki ostatnio wypuścili coraz większą konkurencje robią dla Niemców Link Zgłoś
01boryna Re: Volvo XC60 - szwedzka alternatywa 22.08.08, 21:04 XC60 bedzie w sprzedazy w Niemczech jesienia tego roku. Juz teraz mozna skladac zamowienia. www.volvocars.com/de/All-Cars-MY09/Volvo-XC60/Pages/default.aspx Link Zgłoś