Dodaj do ulubionych

Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa

17.12.06, 21:24
Wczoraj jakis zawistny bezmózg przejechal czyms ostrym po lakierze na kufrze.
Nie jestrem pewien czy pod blokem (15min mni enei bylo w aucie) czy na
prakingu strzezonym w nocy. Coz za zawisc jest w ludziach, czy ktos sie
orientuje ile kosztuje w ASO (auto 3 miesiace szkoda gwary) naprawa u
lakiernika? No nic po swietach podzwonei i sie popytam. Ehhhhh szkoda gadac.
BTW Radom city....
Obserwuj wątek
    • habudzik Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 17.12.06, 21:29
      A może to nie jest taka głeboka rysa ponoć sa jakieś amatorskie
      środki "tuszujące afere" ?
      • mis.z.wiertarka Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 17.12.06, 21:32
        chamstwo za chamstwo.
        jedz do wawki gdzi enajwiekszy wybor, komus zdemontuj klape i wymien. jak kolor
        bedzie ten sam to lakiernik sie nie przyda.
        • programistajava Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 17.12.06, 21:40
          Nie dziekuje, nie chce stosowac takich metod, ale chetnie bym sie dowiedzial KTO
          mi to zrobil.
    • fransise Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 17.12.06, 21:42
      to ci odpowiem jak ja zrobiłem.
      mieszkam w blokowisku i moje okna wychodza na ulicę i którejś nocy gó..arze
      porysowali zaparkowane samochody - szli chodnikiem wzdłuż ulicy i parkingu i
      czymś ostrym porysowali 12 masek.
      i co gorsza za 4 dni zornbili to samo-ja nie naprawiałem bo mam poldka i z
      sąsiadami zrobiliśmy nocne patrole z okien.
      i tak sie złozyło ze wieczorem co jakis czas wygladałem i sposterzgłęm 5
      małolatów a ze mam pozwolenie na broń i posiadam pare sprzetów to wziałem
      śrutówkę i strzeliłem jednemu w plecy a ze byla zima nic mu sie niestało ale
      zobaczyli ze ktos do nich strzelał i uciekli!

co gorsza za miesiac podpalili śmietnik przy parkinku i dwa samochody zostaly
      zniszczone.
      • mis.z.wiertarka Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 17.12.06, 21:46
        ale jaki moral z tej historii?
        ze jak strzelac to porzadnie?
        • 01boryna Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 18.12.06, 02:26
          mis.z.wiertarka napisała:

> ale jaki moral z tej historii?
          > ze jak strzelac to porzadnie?

:)))) Misiu jestes wielki!
      • kodem_pl Franeczku, a czemu po polucje nie zadzwoniles? 18.12.06, 16:54
        Przeciez telefony odbieraja w 15 sekund, a zjawiaja sie na miejscu 'zbrodni'
        szybciej niz swiatlo. Do tego sa fachowcami i na pewno zdjeliby odciski palcow
        z aut!

Jak to tak? To w koncu ufasz polucji czy nie?
        • fransise Re: Franeczku, a czemu po polucje nie zadzwoniles 18.12.06, 18:10
          oh dałeś czadu.
          zmywaj się gnomie do lekcji.
          • kodem_pl powaznie pytam... 18.12.06, 19:02
            Lekcji nie ma, przerwe swiateczna mam juz na studiach. Zaraz do domu jade...

A pytanie powaznie zadalem. Bohatersko bronisz polucji gdzie sie da, a sam im
            nie ufasz? Jak to tak? Jak w poprzednim ustroju politycy: chwalili powszechnie
            dobrobyt socjalistyczny a swoje dzieci na zachod wysylali...
            • fransise Re: powaznie pytam... 18.12.06, 19:07
              o rany. wezwaliśmy policję , zanotowali i patrolowali ten obszar co jakiś czas
              ale przecież nie będą stali cała noc i czekali.

nie bądź śmieszny.

w wawie wprowadzony zostaje na dużą skalę monitoring i wiele takich palantów
              jest wychwytywanych.
              • kodem_pl Re: powaznie pytam... 18.12.06, 19:12
                A wezwales policje, zeby sie pochwalic, ze strzelales do gowniarstwa?:-D Nie
                zrozum mnie zle, nie mam nic przeciwko temu... tka tylko sie smieje...

W Wawie to powinno sie sam nie wiem co zrobic... Nie tak dawno na parkingu na
                starowce jumneli znajomemu laptopa z bagaznika i kilka innych rzeczy, wklady
                lusterek to w ogole masowka (to jest najlepszy przyklad: zlodzieje sami
                stworzyli rynek na ten produkt!!) itp...
                • fransise Re: powaznie pytam... 18.12.06, 19:21
                  szkoda gadać co się dzieje.
                  bez powodu na zachodzie uważają nas za złodziejaszków i cwaniaków.
                  a my się obrażamy.
                  policja bierze sie pomału za aukcje internetowe gdzie 80% części pochodzi z
                  kradzieży ale oczywiście kupujący myslą że to z rozbitków czy ktos kupił i mu
                  ne pasuje a ma już inny samochód i lezy nie potrzebnie na strychu.
                  sami chcemy być naiwni i zapominamy ze to my napędzamy rynek dla złodziei.
                  osattnio były naloty na giełdach min.żerań i się okazało że co 3 stanowisko
                  sprzedawało towar pochodzący z kradzieży.
                  ewementem było możliwość kupna CB ze "złamanamymi" częstotliwościami na których
                  działa Policja.
                  • kodem_pl Re: powaznie pytam... 18.12.06, 20:18
                    Takie CB dostepne sa wszedzie na swiecie:-D

Taka ilosc kradzionych czesci juz nie...

Wieeeele pochodzi z rozbitkow, ale wiele nie. Generalnie czesci do tico,
                    seicento itp. sa praktycznie tylko z kradziezy. Bo do zachodnich aut bardzo
                    czesto z rozbiorki niemieckich czy angielskich pojazdow...

Niestety to glownie wina nieudolnej policji i nieudolnych sadow...
                  • speedone Re: powaznie pytam... 19.12.06, 12:52
                    > sprzedawało towar pochodzący z kradzieży.
                    > ewementem było możliwość kupna CB ze "złamanamymi" częstotliwościami na których
                    >
                    > działa Policja.

przykro mi ale to jest legalne jedynie jest zabronione posiadanie urzedzenia
                    ktore moze nadawac na tych falach
      • canx Morał: 19.12.06, 23:47
        Morał z historii fransise'a jest taki:

Kolega fransise poszedł po rozum do głowy, wziął wiatrówkę i strzelił
        gó..arzowi w plecy. W nagrodę miesiąc później gó..arze podpalili śmietnik i
        przy okazji zniszczyli dwa kolejne samochody.

Morał - fransise nauczył się, że świat ma rację i nie strzela się w plecy.
        Fransise nauczył się także, że strzelanie zimą z dużej odległości śrutem g...
        daje. Wreszcie, fransise nauczył się, że następnym razem zanim znowu wcieli w
        życie debilny pomysł, zastanowi się dwa razy nad jego skutkami ze szczególną
        pamięcią o kolejnych zniszczeniach, jakie spowodował jego tok myślenia.

Pomijam, że strzelanie do ludzi jest wbrew prawu. Ale żeby strzelać w plecy? to
        nawet źli ludzie w filmach przestrzegają takich reguł.

Gratuluje, fransise - zostałeś moim nowym idolem :))))
        • fransise drugi Morał: 20.12.06, 01:39
          canx to prymityw.
          tak. jesteś maluśki.
          najlepiej nic nie robić i patrzeć jak przez okno niszczą samochody.
          ostatnio jak sie pojawiały grupki wandali strzelałem w nogi a było lato i paru
          dresikom poplamiłem siniakmi nogi.
          namówiłem sąsiada na wiatrówkę i robimy sobie zawody-np.strzelamy do gołębi
          które obsrywaja nam samochody , w nocy jak słyszę szczekajace psy to też im
          strzelam w zady , osatatnio nawet zrobiłem psikusa pacanowi z 3piętra który
          koniecznie musi słuchać głośno muzyki-mała dziura w szybie i o dziwo od 4 dni
          jest cisza!

gołębie sie wyniosły , stare raszple przestały nocami wychodzić na spacery ze
          swoimi kundlami , na osiedlu zapanowała cisza i spokój.

jedynie jeszcze musimy rozprawić się z prostaczkami z domków jednorodzinnych
          którzy przyjeżdżają i wyrzucają śmieci do naszych kontenerów!

cała sytuacja dzieje na bemowie ul.doroszewskiego -równoległa do górczewskiej.
          • canx Re: drugi Morał: 20.12.06, 02:01
            piekny masz sposob prowadzenia rozmowy, nie nauczyli cie w domu kultury....nie
            zycze sobie wyzywania mnie od prymitywow, ja cie nie obrazam.

piekny masz sposob na rozwiazywanie sporow z sasiadami, mam tylko nadzieje ze
            twoje osiedle miesci sie jak najdalej ode mnie. zreszta, masz zdaje sie
            zezwolenie na bron, to dlaczego tylko z wiatrowki? czyzbys nie byl 100%
            mezczyzna i stchorzyl przed siegnieciem po bron ostra? zastrzelilbys jednego z
            drugim i bylby w ogole swiety spokoj.

swoja droga, nie wiem czy wiesz, ale strzelanie do ludzi obojetnie z czego jest
            karalne, i licze po cichu na to, ze predzej czy pozniej zaczniesz pisac swoje
            posty z kawiarenki w pierdlu. rzygac sie chce jak sie czyta o takim wybitnym
            sposobie ksztaltowania stosunkow sasiedzkich.

kto tu jest prymitywem ?!?
            • fransise trzeci Morał: 20.12.06, 09:52
              posłuchaj Rumunie.żeś się wysilił i opisał mój wątek i co myślisz omnie.
              Po co? pochwalić się przed resztą forum jak to TY mądry jesteś.
              Ja ksiązki nie napisałem żebyś musiał moje słowa recenzować.

Prostakiem jesteś i dodatkowo durniem.

• plawski Re: trzeci Morał: 20.12.06, 11:04
                fransise napisała:

Prostakiem jesteś i dodatkowo durniem.

Pogrążasz się...
                >
                >
                >
                • fransise a co ciebie to interesuje 20.12.06, 12:05
                  że się niby pogrążam?
                  nie masz co pisać , nudzi ci się ? ktoś cie zmusza do siedzenia na forum?

lecz się rumunku i odpisuj na post a nie na to jaki ja jestem.

niejesteś kreatywny to zamilcz.
                  • canx Re: a co ciebie to interesuje 20.12.06, 12:38
                    no tak

a jakas merytoryczna zawartosc tekstu?
                    bo z czlowiekiem ktorego wypowiedz sprowadza sie do epitetow nie bede polemizowal.
                  • login1976 Re: a co ciebie to interesuje 20.12.06, 13:20
                    fransise napisała:

> że się niby pogrążam?
                    > nie masz co pisać , nudzi ci się ? ktoś cie zmusza do siedzenia na forum?

Człowieku, od jakiegoś czasu obserwuję to forum i twoje posty. Czy ty jesteś
                    naprawdę tak głupi i ograniczony czy tylko takiego udajesz? Atakujesz innych -
                    to broń tchórzy, którzy nie potrafią nawiązać konstruktywnego dialogu z inną osobą.
                    >
                    > lecz się rumunku i odpisuj na post a nie na to jaki ja jestem.

Znowu to samo.
                    >
                    > niejesteś kreatywny to zamilcz.

Ty za to jesteś mega kreatywny. Po prostu szczyt intelektu.
    • javus Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 18.12.06, 00:12
      a to rowery maja gwarancje na lakier?
      programista java napisz jakis skrypt ochronny.
      • programistajava Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 18.12.06, 09:16
        > programista java napisz jakis skrypt ochronny.
        W ekstremalnym przypadku jesli sie to bedzie powtarzac to kupie 2 kamerki
        szpiegowskie (nie wiem jakiego rzedu to wydatki).
        Dzieki takiemu nagraniu jeden pan dowiódł ze ma zyczliwa starsza sasiadke :D
        Tylko pytanie czy cos beda w stanie zrobic maloletniemu? Czy komornik bedzie
        sciagal kase, rzedu powiedzmy, 500pln od jego rodzicow? Zapewne niezamoznych,
        jak wiekszosc w blokowisku?
    • dr.verte Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 18.12.06, 09:00
      > BTW Radom city....

to wiele tłumaczy
      • programistajava Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 18.12.06, 09:18
        Nie dalej jak rok temu o maly wlos nacpane dresy nie weszly do chalupy tescio w
        i nie zaczeli sie w srodku z nami szamotac , na szczescie bylo pare plomb i
        zamknelismy jakos drzwi. Takiej agresji w zyciu nei widzialem! Do dzisiaj
        pamietam oczy chore od obłędu jednego z dresów on musial byc niezle nacpany, to
        nie alkohol.
        • carnivore69 Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 18.12.06, 09:47
          Hehe, trzeba bylo ozenic sie z panna z Beverly Hills. Zaoszczedziloby to potem
          stresu.

Pzdr.
          • programistajava Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 18.12.06, 09:52
            > Hehe, trzeba bylo ozenic sie z panna z Beverly Hills. Zaoszczedziloby to potem
            > stresu.
            Nigdy w zyciu :D ja tam jestem v. happy :D
            • carnivore69 Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 18.12.06, 10:48
              Acha. Wobec tego pozostaje mi zyczyc szczescia rowniez w 2007 ;)

Pzdr.
              • programistajava Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 18.12.06, 13:45
                A dziękuję, ale nie zapominajmy o 2006, w koncu 2 tyg do konca :D
                Zycze wszystkim forumowiczom malo trosk, duzo radosci ze swojego bolida,
                i .... bezawaryjnosci zwlaszcza podczas swiat i Nowego Roku :D
                • plawski A co Ty w końcu kupiłeś? Jazz? Albea? n/t 18.12.06, 14:47
                  programistajava napisał:

> A dziękuję, ale nie zapominajmy o 2006, w koncu 2 tyg do konca :D
                  > Zycze wszystkim forumowiczom malo trosk, duzo radosci ze swojego bolida,
                  > i .... bezawaryjnosci zwlaszcza podczas swiat i Nowego Roku :D
                  • programistajava Re: A co Ty w końcu kupiłeś? Jazz? Albea? n/t 19.12.06, 09:44
                    >Re: A co Ty w końcu kupiłeś? Jazz? Albea? n/t
                    Nowa Albea wersja Dynamic (klima, abs, wspomaganei, przednie szybyu ele. , ale
                    wlasne mp3 grajek)
    • kodem_pl Nic sie nie martw, bedzie gorzej. 18.12.06, 16:55
      W Gdansku jak kupilismy nowe auto tez zaraz sie wzielo i porysowalo (pozniej
      jeszcze dwa razy). Sasiadowi tez dziwnym trafem... Tylko te nowe tak trafia...
      Polska Panie...
      • programistajava Re: Nic sie nie martw, bedzie gorzej. 19.12.06, 09:47
        No własnie przypadek nie? Nawet moj bolid nie byl umyty ale i tak kłuło w oczka
        kogoś...
    • reconquista Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 19.12.06, 21:14
      mentalnie to dresiarstwo
      być może jednak to uśmiechnięty sąsiad na spacerze z pieskiem poczynił
    • n.michal Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 20.12.06, 10:37
      a gdzie dokladnie w radomiu ryska powstala :-)) ???
      • programistajava Re: Wkurzyłem się, nienawidze dresiarstwa 21.12.06, 10:25
        pod jednym z wieżowców przy rondzie warszawskim, niedaleko stacji LOTOS.
    • canx Re: a co ciebie to interesuje 20.12.06, 19:34
      ale pozno dzisiaj lekcje skonczyles... obiadek zjedzony?
      • fransise Re: a co ciebie to interesuje 20.12.06, 21:32
        ale się uśmiałem frajerze.

swędzi cię w d.u.p.i.e że musisz cały czas odpisywać na nieswoje wątki?

chyba ze to cały czas ty i kilka twoich nicków....

lecz sie chory człowieczku.
        • canx Re: a co ciebie to interesuje 20.12.06, 21:40
          stary, stać cie napewno na wiecej! dawaj dalej, jestem pewien ze znasz jeszcze
          pare fajnych tekstow!

fran-sise! fran-sise! fran-sise!
          jesteś moim idolem!
          łooo jea
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka