Dodaj do ulubionych

Astra I Kombi

30.12.06, 19:50
Szukam samochodu maks. do 10 tys który będzie w miarę ekonomiczny, nie za mały
- samochód rodzinny :] Zastanawaim się nad oplem Astrą I w wersji kombii
który cenowo jest przystępny, w miarę pojemny i mozna trafić na uszanowane
egzemplarze. Ma ktoś jakieś opinie, spostrzeżenie które mnie utwierdza ze to
dobry wybór w tej cenie czy mnie od tego wyboru odwiodą? :}
Obserwuj wątek
    • sowizdrza Re: Astra I Kombi 30.12.06, 20:16
      Ople zaraz po fordach nieźle rdzewieją
      jak chcesz dobrego kombiaka to kup PUGa 306 kombi
      Prędzej znajdziesz wśród 306 kombi dobry egzemplarz
      ( bez rdzy ) aniżeli wśród opli i to I generacji
      zaraz odezwą się tu głosy na nie
      bo samchód francuski i w ogóle wszystko co na to chłam
      ale to ignoracja przez takie osby przemawiać będzie
      nie zrażaj się tym

uderzaj już w 99 a nawet 2000 rocznik
    • sowizdrza Re: Astra I Kombi 30.12.06, 21:17
      byle nie tego
      spójrz na maskę
      car był bity ( see szczelina z maski z błotnikiem )

otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1896407
      profesorekzsl napisał:

> Szukam samochodu maks. do 10 tys który będzie w miarę ekonomiczny, nie za mały
      > - samochód rodzinny :] Zastanawaim się nad oplem Astrą I w wersji kombii
      > który cenowo jest przystępny, w miarę pojemny i mozna trafić na uszanowane
      > egzemplarze. Ma ktoś jakieś opinie, spostrzeżenie które mnie utwierdza ze to
      > dobry wybór w tej cenie czy mnie od tego wyboru odwiodą? :}
    • recon4 Re: Astra I Kombi 30.12.06, 21:40
      Witam! Kilka miesięcy temu mój ojciec kupił Mondeo mk1 rocznik '96 kombi
      sciągnięte z Włoch. Silnik 1,8 Z-tec 115 KM blacharka idealna i fajne
      wyposażenie. Całość kosztowała 8 tyś. PLN łącznie z rejestracją i wymianami
      rozrządu, płynów, lekkimi poprawkami w zawieszeniu. Teraz mondziak śmiga jak
      nowy. Co do opla astry 1 to nie umywa sie pod względem wyposażenia i gabarytów
      bo takową też braliśmy pod uwagę. W mondziaku jest 2x airbag, elektryka i klima.
      Może zastanów sie nad takim autem? Pozdrawiam
      • roto Re: Astra I Kombi 30.12.06, 21:57
        Może pod względem gabarytów się nie umywa ale pod względem wyposażenia moja
        Astra przewyższa Wasze Mondeo widać takie też są rzadko ale jednak
        • przemlis Re: Astra I Kombi 30.12.06, 22:07
          moja astra była z 1994 roku, była kombi,żółta i miała tuning irmschera
          potwierdzony certyfikatem i rachunkiem.miała silnik 2000 16V z mocą sam
          sprawdzałem 175km.miała i poduszki i klimę i elektrykę czyli można powiedzieć,
          że wszystko.zrobiłem nią 25000km i mogę śmiało napisać, że byłem bardzo
          zadowolony a jedynym minusem to te blachy.byle odprysk po kamieniu i jak od
          razu nic nie zrobisz to rudy.
          każdy będzie tu chwalił swój samochód,że lepszy,lepiej wyposażony itd.
          trafisz na zadbany egzemplarz to będziesz zadowolony, będziesz miał pecha to
          sam wiesz.
          astrę zamieniłem na subaru (i nie turbo,ale 4WD)i chyba nie kupię prędko innej
          marki.
          i nigdy żadnego LPG.
        • recon4 Re: Astra I Kombi 30.12.06, 22:42
          Pod jakim względem ma lepsze wyposażenie?
          • roto Re: Astra I Kombi 30.12.06, 23:09
            Lepsze niż Ty opisałeś w tym Mondeo
            • recon4 Re: Astra I Kombi 30.12.06, 23:28
              Może jakieś konkrety?
              • roto Re: Astra I Kombi 30.12.06, 23:45
                oprócz tego co wymieniłeś to elektryczny dach,abs, esp, elektryczne i
                podgrzewane fotele ze skóry, dodatki drewniane,alu 15,pompowane
                amortyzatory,grzane lusterka,webasto,komputer pokładowy ,hak odpinany,
                wszystkie szyby w elektryce, alarm . Chciałbyś więcej w takiej Astrze ?
                • recon4 Re: Astra I Kombi 31.12.06, 00:05
                  cena auta?
                  • roto Re: Astra I Kombi 31.12.06, 00:20
                    10000 dwa lata temu. żeby było ciekawiej to kupiłem je od rodowitego Niemca
                    zamieszkałego na stałe w Szwecji (chyba dlatego takie wyposażenie ?) a pan ten
                    sprowadził to auto z ... Holandii dziwne prawda ? podobno wyniosło go taniej
                    niż kupno w swoim kraju
                    • recon4 Re: Astra I Kombi 31.12.06, 00:29
                      Gratuluje zakupu! Jednak teraz znaleźć tak wyposażoną astre za taką kase to
                      trudno. Założyciel tego wątku chce wydać 10 tyś na astre i uważam że powinien
                      zastanowić się nad mondeo bo może wynieść go taniej! pozdrawiam i życze miłego
                      śmigania asterką!wszystkiego najlepszego w nowym roku! ;-)
                      • roto Re: Astra I Kombi 31.12.06, 00:38
                        Dzięki kolego . faktycznie masz rację udało mi się kupić to auto okazyjnie bo
                        pracowałem dla tego pana (chyba był ze mnie zadowolony ? ) może dlatego wziął
                        tylko tyle. ale przyznaję że mimo wyposażenia opelek nieco gnije niestety,
                        zresztą fordy podobno też ale cóż zrobić jak na gwiazdę lub bmw nie stać.
                        Pozdrawiam i do Siego 2007 roku oby był lepszy dla wszystkich posiadaczy aut !
                        choć na to się nie zanosi
    • wielki_czarownik Polecam 01.01.07, 12:28
      Woziłem się takowym przez ponad 130 tysięcy kilometrów. Auto trwałe, rdzy nie było, nie psuło się (przez 8 lat niezaplanowane naprawy kosztowały mie niecałe 200 PLN - termostat i moduł wtryskowy). Wóz się dobrze prowadził, mało palił.
      Dobry silnik to 1.6 8v. Unikać należy 1.4 16v.
    • pizza987 Re: Astra I Kombi 01.01.07, 23:16
      Mam takie coś od dwóch lat, 1.6i 8v z 1993r. Przejechałem ponad 60 tys. km. Poza wymianami oleju, rozrządu itp. (ekspoloatacyjnymi) musiałem wymienić linkę prędkościomierza bo się "skończyła" i cybanty przy chłodnicy bo jeden mi puscił i gubiłem płyn. Poza tym auto nie dozdarcia, strasznie pojemne, stosunkowo wygodne i bardzo tanie jezeli chodzi o serwis i ceny części (masa zamienników). Mój zużywa mi srednio 7,6-8,1 l/100km (Warszawa obrzeża, bez specjalnego stania w korkach). Nie wygenerował mi żadnych dodatkowych kosztów, jako że rdzewiał były poprawki lakiernicze, zamierzam dojeździć do jego smierci technicznej, a na to zbyt szybko się nie zanosi. Przeglądy przechodzę bezproblemowo, ostatnio jedynym zastrzeżeniem była przepalona żarówka przedniego swiatła pozycyjnego. Jedyny warunek, o takie auto trzeba trochę dbać, czyli wymieniać olej (a nie jeździć do bólu), kontrolować czy nie ma wycieków, cybanty, połączenia itp. W zamian za to pojazd z gumy jak go nazywam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka