Dodaj do ulubionych

Samochód do 6000 PLN?

07.02.07, 13:57
Chcemy z żoną kupić drugie auto, głównie dla niej, ma być tanio, więc za nie
więcej niż 6-7k pln, ma być niezawodne (raczej odpadają francuzy i fiaty) itp.
Jak myślicie co wybrać, czy popularne, ale starsze, typu golf :( czy lepiej
niedocenianą limuzynę typu scorpio? Dodam, że żona jest dosyć niska, więc
centrum dowodzenia musi być łatwe do dostosowania.
Obserwuj wątek
    • zgryzliwy1 Re: Samochód do 6000 PLN? 07.02.07, 14:19
      jak otworz szeroko gały to zauwazysz pierwsz watek w auto-moto
      • grey_wolf Re: Samochód do 6000 PLN? 07.02.07, 14:44
        1. Jak już silisz się na opieprzanie, to postaraj się polszczyzną.
        2. Nie interesują mnie wypowiedzi z września, czy listopada, chociażby dlatego,
        że zupełnie inaczej wygląda popyt/podaż we wrześniu a inaczej w lutym, w ogóle,
        a w naszym kraju w szczególe.
        3. Pytałem nie tylko co kupić ze względu na cenę, ale też na konkretne potrzeby.
        4. Jak Ci się nie podoba wątek to po jaką cholerę czytasz?!
        • test-driver Re: Samochód do 6000 PLN? 07.02.07, 15:02
          chętnie ci pomogę.
          6tyś zł to bardzo mało na samochód więc lepiej byś zrobił gdybyś ten czas
          stracony na forum gw poświęcił na pracę zarobkową.
          wyszło by z pożytkiem dla Ciebie i dla nas ,czyli forumowiczom.
          a tak pozatym to ci powiem że od września ch. się zmieniło w cenach aut.
          • grey_wolf Re: Samochód do 6000 PLN? 07.02.07, 15:34
            No proszę, następny którego czas jest tak cenny, że marnuje go na czytanie
            tematów, które go wcale nie interesują. Nie szkoda Ci tego tak cennego czasu?

Natomiast, czy ch. się zmieniło, czy nie, to właśnie jest informacja, jakiej nie
            znajdę w starych postach.

Zresztą jak byś umiał czytać ze zrozumieniem, to zrozumiałbyś sedno mojego
            pytania, najwyraźniej nie podołałeś temu zadaniu, więc zapytam prościej. Znasz
            takie, kilkunastoletnie auto, w którym pedały, kierownicę, fotel da się tak
            skonfigurować (to znaczy ustawić), by niska osoba mogła wygodnie prowadzić?
            • swoboda_t Re: Samochód do 6000 PLN? 07.02.07, 16:08
              Szukaj kompaktu, jak koneicznie coś większego to np. Audi B3, żadnych
              ekstrawagancji typu Scorpio itp. bo a: za duże b: potencjalnie bardziej
              kłopotliwe i kosztowne. Mój osobisty typ: Mazda 323 3D, bardzo przyjemne auto
              dla kobiety - znam dwie Panie jeżdżące takowymi. Jedna ok.165 druga bodajże
              178, obie sobie chwalą - auta bezawaryjne, łatwe w prowadzeniu, z dobrą
              widocznością.
              • qamillo Re: Samochód do 6000 PLN? 07.02.07, 16:40
                za szóstaka a pewnie i sporo taniej kupisz fajna starletke (lubie ten model bo
                nim jeżdże i jest wyjątkowo bezproblemowy).Scorpio,omega ,vectra itp. to raczej
                tzw "syfy"-w cenie w niemczech oscylujacej ok 100eur-czyli krótko podsumowując -
                nikt tego nie chce.Jak coś większego to masz szanse kupic za tyle volvo 240/740
                w superstanie albo poszukac jakiegoś wiekowego merca z dieslem i bez miliona na
                budziku..z kompaktów z pewnością znajdziesz świeżo ściągnięte sunny w ostatniej
                budzie czy corolle z rocznika 95...także w kasztany typu skorpio wogóle nie ma
                sensu wchodzic...
                • grey_wolf Re: Samochód do 6000 PLN? 08.02.07, 14:04
                  MB odpada bo się żonce zwyczajnie nie podoba, a Volvo, o których wspomniałeś,
                  miałeś z nimi do czynienia? Wiem, że do nich części rzadko są potrzebne, ale
                  podobno strasznie drogie..
                • tm24 skąd ta niechęć do OPLA? 09.02.07, 07:18
                  na jakiej podstawie opierasz swoje zdanie dotyczące opla? jeździłeś tym czy
                  kolega z podwórka tak ci powiedział?
                  każdy samochód w niemczech i nie tylko można kupić za 100euro ale sam sobie
                  odpowiedz czy to jest SAMOCHÓD czy kupa złomu, cena jak by nie było jest i
                  będzie wyznacznikiem wartośći i tak jest ze wszystkim czego się "dotkniesz"
                  tak się składa że w rodzinie mamy corsę, omegę i calibrę a poprzednio były 2
                  vectry i nie nazwał bym żadnego z tych aut "syfem"
                  a jak chcesz zwiększyć swoją wiedzę teoretyczną na temat opla polecam kluby
                  poświęcone temu tematowi jak VU czy OKP
                  • qamillo Re: skąd ta niechęć do OPLA? 09.02.07, 21:04
                    sąsiada chyba za często targałem na sznurku z "omeżką"-jak mawiał..oprócz tego
                    wystarczy popatrzyć co najczęściej zwiedza pobocza w różnych nieoczekiwanych
                    miejscach...a caliberki oczywiście gratuluje i bardzo zazdroszcze...bardzo!
              • grey_wolf Re: Samochód do 6000 PLN? 07.02.07, 16:46
                a jak z częściami do starej japonii? Znam takiego mechanika, który na
                wspomnienie o jakiejkolwiek awarii twierdzi: "panie, one się nie psują" ale
                lepiej wiedzieć wcześniej... a stara corolla?
                • qamillo Re: Samochód do 6000 PLN? 07.02.07, 16:54
                  stara corolla zwłaszcza z dieslem potrzebuje częsci eksploatacyjnych i dobrego
                  oleum...reszta jest w razie czego na allegro za pare groszy..bardziej
                  bezproblemowe auta od starej starlety czy corolli obawiam sie,ze zwyczajnie nie
                  istnieją..
                  • grey_wolf Re: Samochód do 6000 PLN? 08.02.07, 13:59
                    ...a civic? Podobno poza ciężko wchodzącym wstecznym, wszystko z nimi ok na
                    długie lata.
    • foreks kasowac takie tematu od razu 07.02.07, 17:21
      • grey_wolf Re: kasowac takie tematu od razu 08.02.07, 14:05
        Myślę, że powinieneś iść do burdelu, wyżyć się, zrelaksować. Ewidentnie Ci tego
        brakuje.
      • dziedzic-pruski tyż tak uważam 08.02.07, 18:18
        zwykły szary troll udający zainteresowanego
    • damianco Re: Samochód do 6000 PLN? 08.02.07, 21:53
      nie będę oryginalny ale chyba VW będzie najlepszy. golf2 a jeżeli coś większego
      to jetta2. części tanie, jeżeli samochód w dobrym stanie to bez problemów. a w
      jettcie( nie wiem czy wszystkie wersje) masz możliwość regulacji fotela na
      wysokość więc powinno być jej łatwiej zasiąść "za sterami"- jeżeli jest niska.
      • speedone Re: Samochód do 6000 PLN? 08.02.07, 23:31
        mazda 323F bedzies naprawde bardzo zadowolony tzn Zona
    • tm24 Podobny problem 09.02.07, 07:00
      witam
      również szukam taniego autka i bardziej ekonomicznego od mojej Omegi 2.5 V6
      oczywiście każdy mniejszy silnik będzie taki
      chcę przeznaczyć max 8 kPLN i w moim zaisięgu są wspomniane Volvo 740/850
      bardzo dobrze wyposażone i w rocznikach 92-96 sa to samochody dobrze wykonane i
      niezawodne; w tych latach V. słynęło z bezpieczeństwa i niezawodności
      kolejny to Mazda 626/323 wiadomo japońce. 626 duży wygodny samochód i d.
      wyposażony, 323 mały zgrabny i podobno niezawodny
      no i ostatni to Vectra A (bodajże w każdej fotel jest regulowany w 3
      płaszczyznach) polecam wersję sinikową 1.7 TD Isuzu lub któryś z beznzyniaków z
      gazem. bezkolizyjna konstrukcja sinika 8v i prosta konstrukcja. a jak trafi ci
      się "perełka" w wersji CDX ze wszystkim co było dostępne w tym samochodzie to
      będziesz z niej bardzo zadowolony.
      • damianco Re: Podobny problem 09.02.07, 08:46
        jeżeli ta vectra nie jest zgnita to napewno będzie, niestety stare ople
        rdzewieją w mgnieniu oka;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka