Dodaj do ulubionych

Trasa Krosno - Ustka

IP: *.dop.krakow.pl 23.04.03, 13:40
Pomóżcie mi wybrać najlepszą trasę (niekoniecznie najkrótszą). Czy jechać
głównymi drogami (np. przez Łódź) czy omijać duże miasta. Na mapie wygląda
prosto, ale pytam doświadczonych kierowców.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomaszek Re: Trasa Krosno - Ustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.03, 15:26
      Gdyby to ode mnie zależało, pojechałbym tak:

Krosno-Jasło-Tarnów-za Wieliczką autostrada A4(obwodnica Krakowa)- Balice A4
      płatna - tuż za bramkami w Brzęczkowicach DK1-Częstochowa-Łódź-Włocławek-
      obwodnica Torunia-Świecie-Tuchola-Chojnice-Człuchów-Biały Bór-Słupsk-Ustka.
      Jest to najwygodniejsza trasa, prawie połowa trasy to dwupasmówka. Jedyny
      ciężki odcinek to Tarnów-Wieliczka i tyle, bo przejazd przez Łódź nigdy mi nie
      sprawiał problemu, to bodaj jedyne wielkie polskie miasto, gdzie korki nie są
      większym problemem. No, czasem między Łodzią a Zgierzem może być trochę ciasno.
      Nie radzę kombinować drogami typu Tarnów - Kielce - Piotrków - Łódź. Mimo, że
      kilometrów mniej, ale na pewno znacznie dłużej w czasie i ile nerwów stracisz!
      Pomijam zupełnie takie eksperymenty jak Rzeszów - Tarnobrzeg - Opatów - Kielce -
      itd. W każdym razie jeśli chcesz zajechać bez wielkiego zmęczenia i w normalnym
      czasie, to nie masz poza moją propozycją alternatywy.
      Szerokiej drogi!
      • Gość: Diesel Re: Trasa Krosno - Ustka IP: *.dop.krakow.pl 24.04.03, 10:07
        Dziękuję za szybką odpowiedź.
        Trochę mnie zaskoczyłeś trasą do Łodzi, bo większość ludzi jeździ przez Kielce
        i Piotrków, ale powoli zaczyna mnie ta droga przekonywać (Jaki jest koszt
        przejazdu autostradą?).
        Druga sprawa to trasa ze Świecia do Chojnic (na mapie wygląda jak drugorzędna
        droga, a wcześniej trzymałeś się dwupasmówek). Tak samo można jechać z Chojnic -
        nie do Człuchowa, ale dalej podobną drogą do Bytowa. Jak z tą drogą -
        odpowiedz.

Pozdrawiam
        • Gość: Tomaszek Re: Trasa Krosno - Ustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.03, 14:54
          A4 z Balic do Brzęczkowic (Mysłowice) kosztuje 10 PLN (dwa razy po 5 PLN auto
          osobowe). Droga ze Świecia do Chojnic jest całkiem w porządku, przede wszystkim
          mało ruchliwa i ładna krajobrazowo. Nawierzchnia do przeżycia. Można jechać
          szybko, bo mało wsi po drodze, głównie lasy i jeziorka. Podobnie na odcinku
          dalszym między Człuchowem a Słupskiem. Niestety, dwupasmówek w płn Polsce tyle
          co na lekarstwo, ale i ruch zdecydowanie mniejszy.
          • Gość: Tomaszek Re: Trasa Krosno - Ustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.03, 14:58
            acha, pytałeś o tą drogę przez Bytów. Nie radzę, gorsza, bardziej kręta, choć
            może ładniejsza krajobrazowo. Proponuję Ci porównać i wracać tamtędy, pod
            warunkiem, że nie będziesz się spieszyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka