jajanku 22.02.07, 08:35 Chcę kupić dobre CB radio. Jaki model polecacie. Jakimi parametry mają największe znaczenie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
mariusz-ef Re: CB radio 22.02.07, 13:20 poszukaj w googlach hasła "cb radio forum" i tam sie zorientuj co i jak ogólnie nie ma sie co szykowac na wydatki bo dobre radio (bez fajerwerkow kupisz) wcale nie musi byc drogie najwazniejsze jest dobre zestrojenie anteny z radiem a potem... szerokiej i bezpiecznej drogi ja mam Unidena XL520 Pro i jakaś antene midlanda (na antene sie wykosztowalem ale warto bylo) i zadowolony jestem, czy polecam moje radio - tak, ale musisz sie zorientowac co i jak jest teraz bo gdzies czytalem ze te radia sa wycofywane z rynku z powodu jakiejs wady Link Zgłoś
kodem_pl Jakiejs wady?;-) 22.02.07, 15:18 Cofnieto jej homologacje;-) Swoja droga bekowa sytuacja. Co do wyboru radia... zalezy kogo spytasz. Jak zapytasz radiofili okaze sie, ze nowe radia to porazka, trzeba kupic cos co pamieta wilhelma pika. Niektorzy z tych, co lubia legendy (kierowcy tirow itp.) maja tez swoje ukochane marki. A ja? Do informacji drogowych styka najtanszy z tanich Alan 100+, ale... ... ale komfort uzytkowania jest dosc maly, bo radio lubi przyszumiec. Niemniej ojciec robiac jakies 80k km ma je juz sporo czasu i daje rady. Warto doplacic i miec cos z automatyczna kontrola szumow. Link Zgłoś