Gość: krystof IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 20:49 Kto mi podpowie jak ztuningowac w tanis sposob mojego bolida vectre 1,6 16 V Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: IWAN Re: Tuning Opla Vectry IP: 194.9.223.* 25.11.01, 13:42 No to zaczynamy od świec (brisk polecam, używam 2 kpl, pierwszy starczył na 15tys)potem filtr powietrza(oryginał wkład lub stożek montowany w skrzynce oryginalnego, magnetyzer maksor, strumienica łuskowa zamiast katalizatora (mieści się w normie.Jakmasz kaprys to przewody wysokiego na miedzine. Oczywiście tłumik końcowy przelotowy. I masz moment do 20%(chwilowo) a moc do 15%większą (chwilowo). Reszta to biernacki lub chojnacki.Powodzenia. PS:ja jeżdżę na 98 z arala i dodaje co 2 bak uszlachetniacza STP.Aby wszystko grało. Link Zgłoś
auto_dzis_i_jutro Re: Tuning Opla Vectry 14.12.01, 11:15 Gość portalu: krystof napisał(a): > Kto mi podpowie jak ztuningowac w tanis sposob mojego > bolida vectre 1,6 16 V Witam Tani sposób? To zależy ile to jest.Generalizując. Za około 2000-2500 PLN można otrzymać około 10%. Założenie świec, sportowego wydechu czy filtra praktycznie nic nie da, albo na tyle mało, że odczujesz znacznej poprawy. Najlepiej kupić Vectrę 2.0. Ten silnik łatwo podciągnęć do 150 KM samą elektroniką. Link Zgłoś
pacio Re: Tuning Opla Vectry 23.05.02, 16:14 auto_dzis_i_jutro napisał(a): > Gość portalu: krystof napisał(a): > > > Kto mi podpowie jak ztuningowac w tanis sposob mojego > > bolida vectre 1,6 16 V > Witam > Tani sposób? To zależy ile to jest.Generalizując. Za > około 2000-2500 PLN można otrzymać około 10%. Założenie > świec, sportowego wydechu czy filtra praktycznie nic nie > da, albo na tyle mało, że odczujesz znacznej poprawy. > Najlepiej kupić Vectrę 2.0. Ten silnik łatwo podciągnęć do > 150 KM samą elektroniką. > Może parę zdań na temat podciągania 2.0 do 150 KM :) ( chip od 1.8 ?) Pzdr pacio Link Zgłoś
Gość: sebek Re: Tuning Opla Vectry IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 14:26 mam podobny problem z moja cieżarówką 1.8/16v - może turbospreżarka ? - jak się czegoś dowiesz daj znać plse - sebsatiank3@poczta.onet.pl Link Zgłoś
Gość: polokokt Re: Tuning Opla Vectry IP: *.pjwstk.edu.pl / 10.111.0.* 13.05.02, 11:23 Powiem tak. Nie ma rzeczy tanich i dobrych. Zreszta nie wiem co rozumiesz przez tanie. 2000zl czy 20000zl?? Jak masz na mysli te pierwsza kwote to jak chcesz cos zrobic porzadnie to starczy na wydech u Grabowskiego (do civica od kolektora do konca 1200zl i chodzi miodek, w srodku tylko delikatny pomruk za to na zewnatrz sam soczek) i zostanie jeszcze 800 zl. Kupil bym tu gotowy kit K&N. Chcoc sam go mam i stwierdzam ze co do przyrostu mocy to raczej to autosugestja niz praktyka. A dzwiek jest miodzio. No to zostaje jakies 500zl. Co do swiec to sam wolalem zalozyc cztero elektrodowe Boscha, niz Briski. Moim znajomi mieli problemy z odpaleniem i utrzymaniem samochodow jak byly zimne w zimie. Mozna tez przewody wysokiego napiecia wymienic, ale to przyrostow mocy nie da na pewno, a jesli to nawet nie poczujesz roznicy. A jesli dysponujesz ta druga kwota to juz mozna pomyslec o nowym silniczku :), turbo, NOS-ie(to daje duzo ale na krutka mete). Tak wiec zalezy co chcesz zrobic. A jesli nie masz fel to kup jakies fajne i mysle ze to bardziej poprawi Twoj humor niz poproawa osiagow o 0,5s przy zuzyciu paliwa o 10% wyzszym (bo jak sie mysli ze moc wzrosla dyrastycznie to i pedal blizej podlogi jest :)). Pozdrawiam i zycze udanego wyboru. Link Zgłoś