Dodaj do ulubionych

Toyota Corolla - czy jest sens?

IP: *.one.pl / 192.168.6.* 14.05.03, 14:27
Zastanawiam się czy różnica w cenie między wersją Terra i Sol jest
rekompensowana w jakości wykonania i wyposażenia (sczególnie teraz kiedy jest
promocja na klimatyzację - wersja Polaris).
Innymi słowy co lepiej kupić: wersję Terra + dodatkowe wyposażenie np.
klimatyzacja, czy też jednak droższą wersję Sol i mieć spokój jeśli chodzi o
wyposażenie?
Jakie są Wasze opinie i oceny?
Obserwuj wątek
    • Gość: G. Nikt nie ma zdania? IP: *.echo-press.com.pl 14.05.03, 19:51
      • Gość: Lennon Re: Nikt nie ma zdania? IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 14.05.03, 21:04
        Ja kupilem Terra i dokupilem klimatyzacje. Reszta nie jest warta 5-6 tys zl w
        wersji Sol.
    • Gość: G. Re: Toyota Corolla - czy jest sens? IP: *.echo-press.com.pl 14.05.03, 23:36
      Prawdę mówiąc liczyłem na trochę żywszą reakcję :-(
    • greenblack Re: Toyota Corolla - czy jest sens? 14.05.03, 23:40
      A co jest w droższej wersji, czego nie ma w tańszej?

Pozdrawiam
      • Gość: G. Re: Toyota Corolla - czy jest sens? IP: *.echo-press.com.pl 14.05.03, 23:55
        Tak z pamięci:
        boczne poduszki powietrzne, klimatyzacja automatyczna, centralny zamek zdalnie
        sterowany, podwójne ryglowanie centralnego zamka, podgrzewane lusterka,
        skórzana kierownica i gałka zmiany biegów, 2 dodatkowe głośniki, listwy boczne
        w kolorze nadwozia, welurowa tapicerka i przede wszystkim silnik 1.6 zamiast
        1.4
        • greenblack Re: Toyota Corolla - czy jest sens? 14.05.03, 23:57
          I jaka różnica w cenie?
          • Gość: G. Re: Toyota Corolla - czy jest sens? IP: *.echo-press.com.pl 15.05.03, 00:03
            Różnica wynosi 11 tys. PLN
            W droższej wersji dochodzą jeszcze kurtyny.
            • greenblack Re: Toyota Corolla - czy jest sens? 15.05.03, 00:04
              1.4 już z klimą? Jak bez klimy, to bierz 1.6?
              • Gość: G. Re: Toyota Corolla - czy jest sens? IP: *.echo-press.com.pl 15.05.03, 00:06
                Do 1.4 można dołożyć klimę manualną za 3,5 tys. (do końca lipca) potem za 5 tys.
                • greenblack Re: Toyota Corolla - czy jest sens? 15.05.03, 00:23
                  Jak Cię stać, to weź 1.6. Ma poduszki boczne i 1.4 jest za słaby.

Pozdrawiam
        • Gość: Lennon Re: Toyota Corolla - czy jest sens? IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 15.05.03, 08:30
          Wersja Terra czy Sol nie jest zwiazana z konkretnym silnikiem. Fakt, ze nie ma
          wersji Sol z silnikiem 1,4 , ale mozna kupic 1,6 w obu wersjach wyposazenia.
    • Gość: obi. Re: Toyota Corolla - czy jest sens? IP: 62.233.197.* 15.05.03, 00:30
      Moim zdaniem, jeśli możesz sobie na to pozwolić - kup lepszą. Przede wszystkim
      silnik - 1,4 jest po prostu za mały do kompakta, nawet tak nowoczesny i
      wyżyłowany jak w Toyocie. A "bajery" typu automatyczna klima i podgrzewane
      lusterka też docenisz. Podobnie jak (domyślam się, bo ich nie wymieniłeś)
      światła przeciwmgielne.

Pozdrawiam,
      obi.
      • Gość: G. Dzięki wszystkim IP: *.echo-press.com.pl 15.05.03, 00:40
        • Gość: OrL Re: Dzięki wszystkim IP: 62.29.137.* 15.05.03, 10:33
          i podgrzewana przednia szyba :) a kurtyn nei ma w wersji SOL, ale jest chyba
          ASR o ile dobrze pamietam.
          • Gość: Niknejm Re: Dzięki wszystkim IP: 143.26.82.* 15.05.03, 10:49
            Jeśli są pieniądze (nigdy nie kupuję auta w cenie wyższej niż 10-miesięczny
            dochód netto) to bierz lepszą wersję. Potem będziesz pluł sobie w brodę, że nie
            masz lepszego silnika, czy wyposażenia. Dlatego wolę nawet autko nieco
            mniejsze, ale z dobrym wyposażeniem, niż większego 'golasa'.

Pzdr
            Niknejm
            • greenblack Re: Dzięki wszystkim 15.05.03, 19:58
              Gość portalu: Niknejm napisał(a):

Dlatego wolę nawet autko nieco
              > mniejsze, ale z dobrym wyposażeniem, niż większego 'golasa'.

To zupełnie inaczej niż ja:P

> Pzdr
              > Niknejm

Pozdrawiam
          • Gość: pepsik23 Re: Dzięki wszystkim IP: *.pepsico.plusnet.pl 15.05.03, 13:39
            Kurtyny boczne są jako opcja do SOL-a za 1400PLN - tylko od dostawy majowej.
            Jeśli chodzi o ASR to w Toyocie nazywa się to VSC i jest w standardowym
            wyposażeniu razem z BA i TCR tylko w TSporcie, a do SOL-a tylko jako opcja i
            tylko do hatchbacków 3 i 5-cio drzwiowych (niedostępne w sedanach i kombi).
            • greenblack Re: Dzięki wszystkim 15.05.03, 19:50
              Gość portalu: pepsik23 napisał(a):

> Jeśli chodzi o ASR to w Toyocie nazywa się to VSC i jest w standardowym
              > wyposażeniu

ASR nie jest VSC. VSC=ESP i nie ma go w wyposażeniu Corolli.

Pozdrawiam
    • Gość: Lukasz Re: Toyota Corolla - czy jest sens? IP: proxy / 172.29.20.* 15.05.03, 17:01
      Ja mam wersje SOL 1,6 combi i jestem bardzo zadowolony.
      Uwazam ze warto - auto sie dotarlo po ok 10 tys km i chodzi jak burza. Malo
      pali, stalo sie cichsze. Uklad jezdny super.
      Bajery w stylu centralny zamek bardzo przydtany. Klima automatyczna tez jest
      super. Jestem zauroczony tym samochodem. Zasuwalem nim juz 195 km/h (oczywiscie
      nie w Polsce) i prowadzenie jest ekstra. POlecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka